Tyrnävän Vesi

PuhdVesi

Onko tietoo? mistä voi tulla Tyrnävällä lämminvesispoileriin mm; Lyijyy, Antimoniinia, ARSEENI, Nikkeli, Sinkki, Kadmium, Lyijy ?? On tutkittu ja mm. nämä MYRKYT löyty vedestä.
Oulun ympäristökeskus ei ota kantaa kun ovat spolerivedestä olevassa näytteestä eikä kylmästävedestä ja ihan sama vesi tulee kuin kylmästä hanasta. Spoileri oli puhdistettu 3,5vuotta sitten ja pienellä käytöllä 2-4kkm2 / kk käytöllä niin pohjalla oli tummaa töhnää n,12-15cm 300l spoilerissa.
Tuohan on suljettu systeemi ja spoileri on emaloitu siitä ei voi tulla lisäaineita.
Tämä jotain ihan käsittämätöntä että tuollaista myrkkyä saa jakaa vedenmukana Tyrnävällä.

32

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiinanpaskaa

      Riippuu miten huolellisesti emalointi on tehty. Jossain kiinassa tehty sisus ja vielä halvalla, niin ei ihme että irtoaa raskasmetalleja.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Emali

    • PuhdVesi

      HALOO!! Se Ruusenlev on varmaan kiinassa tehny pinnoituksia, ja pinnoitus oli täysin ehyt säiliössä.
      Kiinassa juovat vaan parempaa vettä kuin tyrnävällä, sitähän vois yrittää riisiäki kasvattaa Arseeni pellossa.

      • Kiinanpaskaa

        Haloo, haloo sinnekkin. Se Rosenlew taitaa olla sittenkin se jääkaappisi eikä boilerisi. Mutta varmaa on että olet ainakin saanut lyijyä kahvikupistasi vähän liikaa. Mutta esineen ei tarvitse olla mitenkään rikki, jos siitä liukenee eri aineita nesteeseen tai ilmaan. Se on vain tehty niin. Ja eikä tuotteen valmistajan nimi kerro mitään missä tuote tai sen osat ovat tehty.


    • v v t

      oot varmaan vahingossa lähettäny pissanäytteen sinne tutkimuksiin?

    • putkipaska

      Niin sitähän ei erota töpsävällä vissiin ett mistä se näyte on onko se pöntöstä vai putkesta waiko? ainaki noiden kirjoitusten perusteella, senkö takia siellä perunat kasvaa niin hyvin,,jo pappa vainaa ruukas sannoo ett paskassa kasvaa hyvvii pottui.
      Kyllä Roosenlev on tehnyt myöskin Lvv spolereita ihan kotimaassa ja ovatkin hyviä.

    • 1uuskoti

      "Onko tietoo? mistä voi tulla Tyrnävällä lämminvesispoileriin mm; Lyijyy, Antimoniinia, ARSEENI, Nikkeli, Sinkki, Kadmium, Lyijy ?? On tutkittu ja mm. nämä MYRKYT löyty vedestä. "
      N O H Y I I !! nuo myrkythän jää lapsiin kun käy suihkussa ja imeytyy ihonläpi ja entäs ku tiskataan astioita nehän jää myöskin astioihin, entäs ruuan laitto täytyy olla tarkkana että ei vaan ole hana kuumanveden puolella olleskaa ja entäs muksut jos juo suoraan haaleeta vettä??
      Onpa kyllä ihme jos ei AHV kiinnosta asia, eihän tuollasii myrkkujä saa vedessä olla, olikos se että koira älähtää ku kalikka kalahtaa.

    • näinmeilllääää

      Mikähän tuossa vedessä sitt oikeen mätttäää kun sehän oli mennäkesänä kun sitä piti keitellä Tyrnävällä ja ei esim; Muhoksella / Utajärvellä vaikka tulevat samasta paikasta, mistä se paska pääsi Tyrnävällä vesiverkkoon?
      Onhan sitä ruskeeta vettä tullu aina sillontällön putken täyveltä
      http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/tyrnavalla-viela-paikoin-mustaa-vetta/670981/
      ja tuota paskapuhetta kyllä riittää, että korvataan, mutta kuulemanmukaan vasta käräjien kautta!! heh!

    • 2pettynyt

      Tämä on niin salaista touhuu tämä Tyrnävän veden touhu TVH, mitään tietoo ei anneta mitä tapahtuu millonki sitten jäkikäteen kun lehdet kyselee niin toimari selittelee ja selittelee. On kyllä aika huikee juttu jos spoilerista löytyy ARSEENII lyijyy sinkkii,,,,
      Pytyt jää valumaan ko tuota morahkaa jää tyhjennysventtiilin väliin, ja TVH vaan rahastaa eikä puhista rautaakaan veestä,
      Jospa ruppeis katteleen asuntoo muualta, saahan noita myrkkyjä muutenki ku ett ostat veenmukana ja vielä kalleimmillaan koko maassa.

    • kuuntelijana

      Eipä uskois enää 2000lukua eletään ja TVH oy saa toimia tuollalailla kaikenlaisilla lisukkeilla varustettua vettä saa syöttää ihmisille.
      Samahan se oli se kesäinen sakantulo veden mukana, Sarsila selittää ihmistenpäähän kulutuspiikillä kun omat miehet aiheuttaa painepiikillä sakan irtoamisen putkistossa, että täässä osa siitä TVH perättömistä puheista.

    • Arska0132

      noita kaikkia löytyy juotostinasta, ainakin vanhemmasta..saatta olla vielä kobolttiakin..

    • tutkittuon

      Putkistoista ne tulee .. tutkittua tietoa.

    • Ilmankos

      Huh huh,, sitten nämä kaikki arseenit lyijyt sinkit sun muut myrkyt menee keuhkoihin kun saunankiukaalle pitää olla kuuma vesi, hohhoijaa ja tuo ei sitt kiinnosta Aluehallintoviratoo, varmaan tärkeempää hommaa kuitata isopalkka kun joutuis puuttumaan oikeesti noihin myrkkyihin ja tekemään töitäki, ja siinähän joutuis puuttumaan tähän Tyrnävän patrioottien toimiin.

    • Spoilausta

      Jos tutkituttaisit vielä sen kylmävesipuolen niin silloin sen näkee onko myrkyt omasta boilerista vai vesijohdosta tulleia. Spoileri on ilmanohjain, tai juonipaljastus.

    • piiripieni

      Hyvin se mafia täällä pyörittä piiriä kun ei uskalla muka puolueeton paikallislehti julkaista juttuaan kakkavedestä vaikka olis muka tiedotusta (lue kusetusta) paikallisesta toiminnasta, ja vielä ite aiheutettuu nuo mustat vedet kesällä ja TVH syyttää immeisii, olishan se pimittäny kuulemma tutkimustuloksetkin, tuosta lämminvesi spoilerista, jos ei aluehallistovirasto olis kovistellu TVH:ta ja sitt vasta julkaisi tutkimustulokset, yleensähän roskia ja paskoja peitellään, mutta että tuollaisia myrkkyjä,, woe voe,,

    • a-siantuntija

      No eihän se mistään sinne enää tule. Systeemihän on suljettu ja ainoa vaihtuva vesi on kierukan läpi menevä vesi.
      Se lämmitettävä vesi on siellä säiliössä ja pysyy. Se ei vaihdu, sinne ei keräänny tai pääse ulkopuolelta mitään. Nuo aineet, joita on sun säiliön pohjalla, on sinne laskettu täyttämisen yhteudessä. Muutenhan siellä ei mitään tapahdu muuta, kun että vesimassa lämpenee ja jäähtyy. Ei tule hanasta ulos. Hanasta tulee vain kierukan läpi virtaava kylmä vesi, joka siis lämpenee kierukassa kuumaksi.
      Toivottavasti sinulle tuli nyt selväksi että miten se systeemi toimii.

      • siantuntija

        Tehdään niitä boilereita ilman kierukkaakin. Etsi googlella kuvia niin tiedät sinäkin.
        http://urly.fi/mpy


    • 2siantuntija

      Jopa oli a-siantutijalla eri lausunto, :))))
      Siis tuo sähöllä lämpeevä spoileri ei sisällä mitään kierukkaa vaan vesi menee säiliöön jota vastus suoraan lämmittää, käys katoon tuhjän spoilerin sisälle ja opi jottain, niin totta kait ne kaikki potaskat jää sinne spolerin sisälle kun on isompana säiliönä missä vesi saa asettua, toisin kuin TVH vesiputkisto missä ei ole mitään asettumispaikkaa/säiliötä.
      Aika surkea on tuo paikallislehtiki jos ei kerran uskalla julkasta infoa ja kuvia tuosta ruskeesta mäskistä ja kun sitä kertyy jo 3,5vuodessa noin valtavasti.
      Se on tuo Töpsävän mafia niin kovaa porukkaa ett siinä lehtiki kalpenee ;(

    • Ohotek

      Taitaa olla VTT:n sertifioima emalointi

    • se1piiri

      Varsinainen holhous Töpsävä näköjään taas loistaa!!
      Lehti ei uskalla julkistaa infoo mitä kaikkee mömmöö TVH syöttää putkistaan jota se yrittää pimittää kansalaisiltaan vaikka toisen lehen sivuilla kehuu kuinka korvataan vahingot mitä aiheutettu, todella kivikautista Tyrnävää mutta kun tietää paikallisen hyväveli verkoston niin eipä tuo ihmetytä ollenkaan, enempi ihmetyttää henkilöt jotka muutta paikkakunnalle!

    • merkillistäon

      Siantuntijalla menny lämmönvaihdin ja spoileri sekasiii!;)
      No jopa on merkillistä että tuollaista myrkkyy saa tulla veden mukana, eipä ole ihme että lapset sairastaa niin paljo täällä takapajulassa ja jos vielä paikallislehti mukana tuollaisessa salailussa, KYLLÄ ON MERKILLISTÄ!!

    • 1.terveys

      Onkos sitä vielä 2000 luvulla tuollaisia takapajuloita olemassa?
      Enpä kyllä asuis moisella paikkakunnalla!

      • PuhdasVesi

        Kyllä töpsävä on ihan ookoo paikka. eikä vedessä oo mitään vikaa. spoilerissa on vaan perunaa säilössä kesän jäljiltä kun sitä tuli taas niin paljon että ei mihinkään mahdu. oli pihalla iso kasa kanssa mutta vahingossa ajoin autolla siihen kiinni ja etu spoileri meni rikki. laitoin sitten loput perunat tuonne spoileriin pois tieltä.


    • vesiköpuhas

      Onhan tämä jotain kun saa tuollaista mömmöö juottaa ihmisille ja vielä periä maksunki siitä,, tosin tuolla vedellähän kyllä nuo perunat kasvaa ja porinoilla pellonlaidalla lannotuski hoituu ;)
      ett näin täll tuppukylässä.

    • vesvess

      Jaahas tällastahan se on jos ei keitellä käyttövettä puhtaaksi colista nii sitt juuvaan kaikki cuparit ja sinkit ku lyijyki ja rampataan arvauskeskuksen ja apteekin vällii;)) ja lehessä kehutaan ett meillä on hyvä ves

    • osakasko

      Onpas meillä lisukkeet tuossa vedessä, yök,, eikös se TVH osta veden Hirsijärven vesi Oy;ltä jonka osakas myöskin TVH:n toimarikin on, eipäs ihme jos suomenkallein vesi onkin ja sitt hankitaan vesiverkkoon sakkaumaa liikkeelle jotta saadaan huuhdella verkkoa ja taas taksamittari juoksee, sanotaan että oli kulutus piikkiä,,,

      • osakaskoo

        Olis varmaan paikallaan tuulettaa muutakin ku putkistoa jos tolla mallilla asiat!!


    • osakas

      piirii pieni pyörii,, juntit siinä hyörii,,ja köyhii siinä kusettaaaa,,, niin ett hah hah Haaaa

    • suodatinko

      Millainen homma nuo olis poistaa vedestä nuo kaikki lisäaineet, jos laittais omaan linjaan puhdistuksen??

    • suodatiiin

      Tulovesilinjaan on saatavilla suodattimia mutt sehän kuuluis laittaa vedentoimittajan ei kuluttajan!

    • puhdista

      Jos kuluttaja joutuu laittamaan suodattimen vedessä tulevan moskanerottamiseksi niin lasku sitten vedentoimittajalle, kyllä joutuu maksamaan!

    • Moskaa

      Taasen moskaa liikkeellä pytty jää vuotamaan ja suihkussa vesi vähenee, ett sellasta vettä!!

    • Moskaajat

      Elekää työ aukasko hanaa kokonaan että ei tuu kulutuspiikkiä, lähtee moskat liikkeelle!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe