Luottotietojen menettämisen pelko

velkaaa

Olen huomannut että useat velkaantuneet pelkäävät luottotietojen menetystä. En ymmärrä miksi ihmiset ajattelevat että ilman luottotietoja olet heti Ö-luokan kansalainen. Onko tässä sama ilmiö kuin viranomaisen pelko Suomessa? Itse en välitä paksaakaan moisista merkinnöistä, tulee vaan vähemmän kohdennettuja pikavippimainoksia.

10

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odota rauhassa

      Kyllä elämä opettaa, jopa sinua.

      • 2580etulot

        Tottakai ennen luottotietojen menettämistä kannattaa olla:
        *omistusasunto
        *puhelin ja internetsopimukset kunnossa
        *vakuutussopimukset kunnossa
        *hyvä mieli
        *kodinkoneet uusittuna

        Ite joskus juttelin ulosottomiehen kaa niin se sano et 20 000e voi mennä ulosottoon ilman et kiinnostuvat omaisuudestani ts kotini myynnistä.


    • Itselleni tulee vieläkin vippifirmojen mainoksia harvakseltaan. Ihmisiä on peloteltu miten kaikki romahtaa kun luottohäiriömerkintä tulee. Olisiko kiva olla kaveriporukan ainoa jolla ei ole visaa?

      Itse aikanaan varauduin luottohäiriömerkintään joten kun se tuli niin ainoastaan visa piti palauttaa ja debit muutettiin electroniksi. Velaksi ei voi mitään ostaa mutta käteisellä homma hoituu.

      • Nnnaiiinen

        Ei mun Madtercard Goldia viety vaik oli 2 vuotta luottohäiriömerkintä. Oon korttiin liittyvät asiat hoitanu moitteetta 12 vuoden ajan.
        ja toi
        "Olisiko kiva olla kaveriporukan ainoa jolla ei ole visaa?"

        Todella lapsellista ja naurettavaa ajattelua! Multa löytyy kaksi luottokorttia mutta käytän arjessa, myös ystävien läsnäollessa aina visa electronia -syynä se et unohdin pankki-ja luottokortil aina et mitä on tullu ostettua koska ne ei mee suoraan tililtä.


    • 13+10

      Monet ihmiset ottavat luottotietojen menettämisen pelossa lisää pikavippejä kun eivät pysty muuten maksamaan vanhoja lainojaan. Halvemmaksi tulisi viheltää peli poikki ja antaa mennä kaiken ulosottoon.

    • Jep, näin tein itsekin. Jos olisin itse ollut aikaisemmin liikeellä niin ei olisi edes luottotiedot menneet. Nyt meni kun vitkuttelin tarpeeksi kauan. 2v päästä nekin merkinnät poistuvat kertarysäyksellä. Liian kireäksi laadittu velkojen hoito klikkasi kun työpaikalla sattui palkanmaksuviivästyksiä uusien atk-systeemien takia. Aika pienestä kiinni toisinaan ennenku rysähtää..

    • FC thvh

      luottotietojen menetys on vakava asia, eikä se lopu oikeastaan koskaan.

      kyllä opit sen vielä.

      yksityisen välinen velka vanhenee 20 v, minäkin sain 18 v jälkeen vasta vuokrasaatavani, 10 - 7 % vuotuisella korolla korotettuna. OLIPA HYVÄ SIJOITUS, TONNIN ELÄKKEESTÄ MITASIVAT

    • Verenkiilto

      Kumma juttu sekin, että talouttaan ei saa Suomessa pitää pystyssä?

    • Luottotiedot menetetty täälläkin ja elämä jatkuu ihan samaa rataa. Luottokortti tosiaan muuttui Visa Electronicsi. Vakuutukset voimassa. Ulosottovelallisten määrä Suomessa on jo yli 400.000, joten et varmasti ole kaveriporikan ainoa, jolla ei ole Visaa. Itse olen saanut mielenrauhan päästämällä velat ulosottoon. Maksan yhteen paikkaan ja velat loppuvat jossain vaiheessa. Perintätoimistot saavat ihmiset pelkäämään luottotietojen menetystä. Itse pyysin kaikkiin velkoihini perinnän keskeyttämistä ja saatavien siirtoa oikeudelliseen perintään, jolloin perintätoimistot eivät voi enää lisätä velkasaldoani. Ei tule enää karhukirjeitä ja nukun yöni rauhassa, mikä on ensiarvoisen tärkeää, jotta voin hoitaa työni ja maksaa velkani. Meillä jokaisella on varmasti omat syymme, miksi kävi näin ja miksi velkaannuimme. Kyllä tälläkin palstalla moraalisaarnaajia riittää. Ja kyllä sen ulosottomiehenkin kanssa toimeen tulee, kun asiansa hoitaa. Elämä jatkuu.... Ja mikä oli tarinan opetus ? Kun velat on maksettu ja laitat edes puolet siitä säästöön, mitä olet ulosottoon maksanut, niin enää et ikinä joudu samanlaiseen tilanteeseen :)
      Ehkäpä ne kaverit, jotka nyt Visalla makselee, ovat muutaman vuoden kuluttua toisenlaisessa tilanteessa......

    • kusiatannassa

      Niin.... jos suomessa on 400 000 luottotietonsa kussut ( 365 000 ), niin ei tarvi kylällä pitkään kävellä kun tulee vastaan eka. Se on about joka kahdestoista.... kun yksi menettää luottotiedot, niin vaikutus on yli miljoonaan jos heitä on tuo 365 000.
      Mut sehän on helppoa, jos tosiaan on oma asunto, kännykkäliittymä, netti ja vakuutukset kunnossa.... ja varsinkin jos on paljon kässiä päällä.... sillo ei tee mitää luottotiedoilla.
      Mut olis tosiaan vaikea elää jos olis.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe