11 v tytölle laihdutusohjeita/vinkkejä!

LiliLolo

Hei ! Olen 11-vuotias tyttö ja vanhempieni ja itsenikin mielestä olen ylipainoinen. Lääkärikin on sanonut että elokuun jälkeen on tullut kamalasti painoa... Miten saisin esim. huhtikuuhun mennessä pudotettua 5kiloa? Itseltä on liikkuminen jäänyt vähälle, tiedän sen ja aloitan liikunnan uudelleen. Pääosin tarvitsen ruokavalio vinkkejä.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mainitsemasi painonpudotustahti kuulostaa ainakin sopivalta eikä liian nopealta. Vähän nopeamminkin paino saattaa tippua, ainakin ensialkuun. Parempi kuitenkin hitaasti mutta varmasti kuin liian nopeasti.

      Ruokavalioon kannattaa ottaa ns. hitaita hiilihydraatteja (täysjyväriisi, pasta ja leipä) ja proteiinia vähärasvaisen maitorahkan, raejuuston ja vaikka tonnikalan muodossa. Esimerkki ruokavaliosta:

      AAMUPALA: Ruisleipä kalkkunaleikkeellä tomaattia ja kurkkua. Hedelmä.

      LOUNAS: Tulet syömään todennäköisesti kouluruoan? Se on OK. Pidä annoskoko kohtuullisena, jätä leipä väliin ja ota myös salaattia. Älä jätä kouluruokaa väliin, jottet olisi loppupäivänä liian nälkäinen

      VÄLIPALA: Kun tulet koulusta kotiin, syö vaikka viipale ruisleipää, 200 gramman vähärasvainen raejuustopurkki ja vaikka porkkana tai kaksi.

      PÄIVÄLLINEN: Kana (vaikka tumman riisin ja vihannesten kanssa kanssa), kala tai tumma pasta toimii päivällisaikana mainiosti. Joudut varmasti menemään sen ehdoilla, mitä perheessäsi on minäkin päivänä ruokana. Laadukas kotiruoka ei ole pahasta jos pitää annoskoot kohtuullisina. Eineksiä (mikrossa lämmitettäviä pizzoja, hampurilaisia jne.) kannattaa välttää.

      ILTAPALA: 200 gramman purkki raejuustoa tai vähärasvaista rahkaa, jota voit maustaa vaikka ananaksella tai muilla hedelmillä.


      Tässä yksi esimerkki yhden päivän syömisistä. Muista myös, että kukaan ei pysty syömään puhtaasti ja terveellisesti jatkuvasti. Salli itsellesi hemmotteluhetki silloin tällöin. Suunnittele vaikka kalenteriin yksi päivä kahden viikon välein, jolloin saat valita yhden valitsemasi tavan herkutella kohtuuden rajoissa. Se ei todellakaan haittaa jos muutoin syö puhtaasti.

      Kuuntele kehoasi, käy vaa-alla kerran viikossa aina aamuisin (sunnuntai on hyvä päivä) ja kirjaa paino ylös. Näin pysyt perillä painon muutoksista. Kehon paino vaihtelee jo nestetasapainon vuoksi päivittäin, joten ihan joka päivä painon vaihteluita ei ole tarve kirjata ylös. Kerran viikossa on OK.

      Tsemppiä!

    • äxy

      11-vuotiaan ei tarvitse laihduttaa vaan tarkkailla symistään niin että kulutus on suurempaa kun saatu kalorimäärä. Hyvä ja yksinkertainen ohje on lauitasmalli, puolet lautasesta täytetään vihanneksilla keitetyt ja tuoreet ovat yhtä hyviä, perunaa ei lasketa vihannekseksi. Loput lautasesta täytetään neljännes perunaa, riisiä tai pastaa ja viimeinen neljännes lihaa kalaa tai muuta proteiinia sisältävää ruokaa kastiketta tai muuta sellaista. Tämähän ei tietenkään tarkoita että otetaan mahdollisimman suuri lautanen tai kootaan mahdollisimman kukkuraiseksi se lautanen, Uskon että nykypäivän koulussa saa asiallisia ohjeuita ruokailusta ja ainakin terveydenhoitaja on se henkilö jonka luokse kannatta mennä hakemaan ohjeita. terveydenhoitaja on myöskin vaitiolovelvollinen asiakkaansa asioista joten ei tarvitse ajatella että en kehtaa jos toiset saavat tietää.

    • äxy

      Jatkampa vielä. Kaikki makea kannattaa karsia pois ruokalvaliosta ja leivän syöntiä myöskin rajoittaa niiden päälle kun helposti kerääntyy kaloripitoisia päälysteitä. Aterioiden välillä pieni välipala ja ateriarytmiksi n. 2-4 tunnin väli. Vaikka tuntuu ihmeellissltä niin pidä huoli nukkumisesta, kunnon yöunet takaavat jaksamisen päivällä silloin ei tarvitse hakea lisäpiristystä erikoistuotteista tai makeista tuotteista, vaan jaksat sillä normaalilla kotiruualla mikä on tärkeätä ja kaikkein helpoin tapa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe