Onko nyt ihmisen aika?

Hetki sitten keskustelimme siitä, että ihmisellä menee Maapallolla paremmin kuin koskaan:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/13324398

Useammilla ihmisillä on nyt mahdollisuus puhtaaseen veteen, ruokaan, koulutukseen, turvallisuuteen yms kuin koskaan aikaisemmin maailmanhistoriassa, eli asiat ovat siltä osin hyvin ja menossa vieläpä parempaan suuntaan. Soraääniäkin kuului ja niiden vuoro on nyt.

Hesarin tiedepalsta tarjoaa jälleen hyvän siemenen mielenkiintoiselle keskustelulle, johon otamme toki mukaan myös raamatullisen näkökulman:

http://www.hs.fi/paivanlehti/23012015/tiede/Joko alkoi ihmisen aikakausi/a1421900266948

>>> Tut­ki­jat poh­ti­vat, on­ko ih­mi­sen vai­ku­tus maa­pal­lol­la kas­va­nut jo niin val­ta­vak­si, et­tä sen jäl­jet nä­ky­vät pla­nee­tal­la mil­joo­nien vuo­sien pääs­tä. >>>

Uskonnollisessa mielessä mehän olemme vain toteuttaneet jumalan käskyjä, eli olemme ottaneet kaiken hallintaamme ja jos raamattua uskoo, niin eräs jumala on luonut kaiken juuri meitä varten.

Eihän tässä pitäisi olla mitään ongelmia?

Joten miksi asioille pitäisi mitään tehdä, kun olemme ottaneet kaiken meille luodun hallintaamme ja koetamme parhaamme mukaan vielä täyttää maankin ihmisillä, juuri kuten jumalat ovat neuvoneet?

Vai ovatko jumalien ohjeet sittenkin järjettömiä, kuten yleensä ovat, eivätkä ne perustu mihinkään tosiasiaan, vaan ne ovat varhaisten luku- ja kirjoitustaidottomien ihmisten keksimiä satuja, kuten olettaa saattaisi?

Ajatellaanpa vaikka öljy.

Löysimme öljyn reilut sata vuotta sitten ja olemme ottaneet sen hallintaamme, toki koska jumalat ovat antaneet luvan, niin perusteellisesti, että se loppuu noin sadan vuoden sisällä. Toki sitä tulee riittämään vielä pitkään, jos annamme öljy-yhtiöille luvan mennä poraamaan sitä arktisilta alueiltakin, jossa sitä riittää vielä pitkäksi aikaa, mutta ehkäpä on viisainta jättää se öljy sinne.

Kreationistin on pakko ajatella, että jumalat ovat luoneet öljyn tuonne iloksemme, mutta me muut tiedämme, että öljy on muodostunut maan uumeniin miljoonien ja taas miljoonien vuosien aikana fossiileista, eli ammoin kuolleista eläimistä, puista, perhosista jne.

Jumalat eivät valitettavasti antaneet luomalleen öljylle käyttöohjetta, eli vasta viime vuosina meille on selvinnyt kammottava tosiasia, jonka jumalat ilmeisen piruillessaan jättivät öljystä kertomatta, että sen käyttäminen vapauttaa ilmakehään hirvittävästi hiilidioksidia, joka lämmittää Maapallon meille kohta asuinkelvottomaksi.

Miksi ihmeessä jumalat loivat meille öljyn, jos se on jonkin jumalan luomaa, eikä kyseiset jumalat antaneet meille käyttöohjetta mukana?

Sama koskee oikeastaan mitä tahansa, mitä Maapallon sisuksista löytyy.

Jumalat antoivat meille vain ohjeen, että täyttäkää maa ja kaikki mitä täällä on, on meitä varten ja me saamme sitä käyttää.

Jumalien ohjeet olivat typeriä, virheellisiä ja ovat johtaneet meidät käsittämättömän ympäristökatastrofin partaalle.

>> 28 Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu." >>

Näin viisaan ohjeen raamatun Jumala antoi meille ja tämä on seuraus:

>>> Ja nyt ih­mi­nen. Myl­ler­räm­me maan­kuor­ta, pa­toam­me jo­kia ja pus­kem­me maan pin­nal­le ai­nei­ta, jot­ka ovat pii­lo­tel­leet sy­vyyk­sis­sä mil­joo­nia vuo­sia.

Toi­me­liai­suu­tem­me ai­heut­taa glo­baa­le­ja muu­tok­sia, jot­ka ve­tä­vät ver­to­ja man­ner­laat­to­jen tör­mäyk­sil­le.

"Ih­mi­nen on mi­tat­ta­vas­ti muut­ta­nut maa­pal­lon toi­min­taa. Hel­poi­ten se nä­kyy il­ma­ke­hän koos­tu­muk­ses­sa", sa­noo Hel­sin­gin yli­opis­ton evo­luu­tio­pa­leon­to­lo­gian pro­fes­so­ri Mikael Fortelius.

Il­mei­sim­piä ant­ro­po­see­nin merk­ke­jä on il­mas­ton läm­pe­ne­mi­nen li­sään­ty­nei­den kas­vi­huo­ne­kaa­su­jen vuok­si.

Olem­me vai­kut­ta­neet myös maa­pal­lon sä­tei­ly­ta­sa­pai­noon muok­kaa­mal­la lä­hes puo­let man­te­rei­den jäät­tö­mäs­tä pin­ta-alas­ta vil­je­lyk­sik­si, teik­si ja kau­pun­geik­si. Ne hei­jas­ta­vat Au­rin­gon sä­tei­lyä eri ta­val­la kuin luon­non­ti­lai­nen maas­to.

Ih­mi­sen suo­ran vai­ku­tuk­sen ulot­tu­mat­to­mis­sa on enää vain noin vii­des­osa maa­pal­lon pin­ta-alas­ta, lä­hin­nä hy­vin kyl­mät ja kui­vat seu­dut.

Ih­mi­nen mul­lis­taa myös maa­pal­lon eliös­töä le­vit­tä­mäl­lä hyö­ty­kas­ve­ja ja ko­ti­eläi­miä se­kä hä­vit­tä­mäl­lä vil­lien kas­vi- ja eläin­la­jien eli­nym­pä­ris­töä. La­je­ja ka­toaa jo­pa tu­hat ker­taa no­peam­min kuin en­nen ih­mi­sen tu­loa.

Jouk­ko­su­ku­puut­to mää­ri­tel­lään pa­leon­to­lo­gias­sa si­ten, et­tä 75 pro­sent­tia la­jeis­ta kuo­lee su­ku­puut­toon. Sii­hen ol­laan For­te­liuk­sen mu­kaan mat­kal­la. >>>

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyh!

      Ei ole ihmisen aika nyt eikä tule.

      Jes. 24:1-6 "Katso: Herra hävittää maan ja autioittaa sen, runtelee sen kasvot ja lyö hajalle sen asukkaat. Samalla tavoin käy papin kuin kansankin, niin isännän kuin orjankin, niin emännän kuin orjattaren, niin myyjän kuin ostajan, niin lainan antajan kuin sen saajan, niin velkojan kuin velallisenkin. Autioksi maa autioituu, tyhjäksi se ryöstetään. Näin on Herra puhunut. Maa kulottuu ja kuivuu, maanpiiri riutuu ja kuivuu, maan lailla taivaskin riutuu. Maa muuttuu saastaiseksi jalkojen alla, sillä sen asukkaat ovat hylänneet lain, rikkoneet käskyt, tehneet tyhjäksi ikuisen liiton. Siksi kirous syö maan, sen asukkaat saavat maksaa teoistaan. Siksi maan asukkaat käyvät vähiin, vain muutama harva jää jäljelle ihmisen suvusta."

      • >>> Ei ole ihmisen aika nyt eikä tule. >>>

        Et lukenut Hesarin juttua ja jos luit, et ymmärtänyt siitä mitään?

        Mutta vastauksesi avaa tietenkin mielenkiintoisen näkökulman asiaan, eli jokin jumala tuolla taivaassa, loi tänne ihmisen vain ja ainoastaan myöhemmin tuhottavaksi.

        Mitään muuta tarkoitusta se mielenvikainen hullu ei luomalleen keksinyt, vaan hän vain omaksi ilokseen loi tänne ihmisen ja elämän, jonka saa myöhemmin veri suupielistä valuen tuhota ja sitten jotkut raukat saavat palkinnoksi palvoa koko tulevan ikuisuuden tätä mielenvikaista hullua, vaikka jokaisesta vähänkään järkevästä ihmisestä se on kyllä rangaistus, ei missään nimessä palkinto.

        Tätäkö tarkoitit?


      • pyh!
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Ei ole ihmisen aika nyt eikä tule. >>>

        Et lukenut Hesarin juttua ja jos luit, et ymmärtänyt siitä mitään?

        Mutta vastauksesi avaa tietenkin mielenkiintoisen näkökulman asiaan, eli jokin jumala tuolla taivaassa, loi tänne ihmisen vain ja ainoastaan myöhemmin tuhottavaksi.

        Mitään muuta tarkoitusta se mielenvikainen hullu ei luomalleen keksinyt, vaan hän vain omaksi ilokseen loi tänne ihmisen ja elämän, jonka saa myöhemmin veri suupielistä valuen tuhota ja sitten jotkut raukat saavat palkinnoksi palvoa koko tulevan ikuisuuden tätä mielenvikaista hullua, vaikka jokaisesta vähänkään järkevästä ihmisestä se on kyllä rangaistus, ei missään nimessä palkinto.

        Tätäkö tarkoitit?

        Hesari on roskalehti.


      • pyh! kirjoitti:

        Hesari on roskalehti.

        >>> Hesari on roskalehti. >>

        Koetatko siis sanoa, että esimerkiksi ilmastonmuutos ei ole tosiasia?

        Kai_A on koettanut väittää ihan muuta, niin on se omituista tuo elämä amerikkaisessa lahkossa, että mitä voi hyväksyä maailmassa tapahtuvaksi ja mitä ei voi hyväksyä.


    • Bushmanni näkee sen mitä Bushmanni haluaa nähdä ja lukee sen mukaan myös mitä kirjoitetaan. Hän olisi voinut lukea vaikka että jos me käytämme samalla tavalla kuin tähän asti - siihen tarvittaisi ehkä kolmen maapallon resurssit. Hän olisi voinut lukea esimerkiksi että 1 (yksi) % maailman väestöstä omistaa yhtä paljon kuin loput 99 % ..

      http://www.svd.se/naringsliv/den-rikaste-procenten-ager-nastan-halva-varlden_4012325.svd

      Puhtaasta vedestä on monessa paikassa pulaa, 1 (yksi ) kiloon hamburgare lihaan käytetään 16000 litraa vettä ja niin edelleen ..

      http://www.ur.se/Produkter/140499-Banderoll-Om-resursfordelning

      Tässä lapsille erittäin hyvä video .. (valitettavasti ruotsiksi - jos et ymmärrä ruotsia) - video lyö laudalta Bushmannin linkit - koska se ei ummista silmiään vaan kertoo vaikeuksista joita maailmassa on ja jotka tulevat lisääntymään jos emme muuta elämäntapojamme ... mistä ei ole merkkejä näkyvissä ..

      Että jotkut lyövät rintaansa siksi että "vain" niin ja niin monet miljoonat kärsivät kaiken puutteesta ja kuolevat .. se ei ole oikeudenmukaisuutta .. rakkaudesta puhumattakaan -...

      Miksi joidenkin täytyisi omistaa suunnattomia omaisuuksia (ja heillä on luonnollisesti sen mukana tuleva valta-asema maailmassa) ja samaan aikaan suuri osa ihmisistä elää puutteessa ..

      • >>> Hän olisi voinut lukea vaikka että jos me käytämme samalla tavalla kuin tähän asti - siihen tarvittaisi ehkä kolmen maapallon resurssit. >>

        Jumala antoi vain yhden ohjeen tai oikeastaan kaksi: kaikki on ihmistä varten ja täyttäkää maa.

        Kuten Alexikin lienee huomannut, jumalasi ohje oli käsittämättömän huono ja se on johtanut meidät katastrofin partaalle.

        Mistä se mahtaa johtua?

        >>> Hän olisi voinut lukea esimerkiksi että 1 (yksi) % maailman väestöstä omistaa yhtä paljon kuin loput 99 % >>

        Tätä kutsutaan taloudelliseksi epätasa-arvoksi ja tämä asia oli olemassa jos sinun raamatun satujesi aikaan, jossa kuninkaat, sinun jumalasi suostumuksella, kieriskelivät kullassa ja hopeassa, mässäilivät hoveissaan minkä ehtivät ja kansa eli kurjuudessa.

        SInun jumalasi määräyksellä nämä kuninkaat vieläpä teurastivat jopa tuhansia ja taas tuhansia eläimiä jumalallesi ja hänen kunniakseen vaikka tavalinen kansa näki nälkää ja eli nälkäkuoleman partaalla.

        Sinun jumalasi ei ollut pätkääkään kiinnostunut tavallisten ihmisten nälästä, vaan häntä kiinnosta enemmän haistella palavaa eläintä ja sen tuskaa ja kuolemaa kuin kertoa, että ne eläimet olisi paljon järkevämpi antaa ihmisten ruuaksi kuin uhrata hänelle.

        Joten miten tilanne on olennaisesti muuttunut sinun satukirjasi ajoista?

        >>> Miksi joidenkin täytyisi omistaa suunnattomia omaisuuksia (ja heillä on luonnollisesti sen mukana tuleva valta-asema maailmassa) ja samaan aikaan suuri osa ihmisistä elää puutteessa .. >>

        Kysäisepä sitä jumalaltasi, kun hän salli sen aivan saman toiminnan jo tuhansia vuosia sitten.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Hän olisi voinut lukea vaikka että jos me käytämme samalla tavalla kuin tähän asti - siihen tarvittaisi ehkä kolmen maapallon resurssit. >>

        Jumala antoi vain yhden ohjeen tai oikeastaan kaksi: kaikki on ihmistä varten ja täyttäkää maa.

        Kuten Alexikin lienee huomannut, jumalasi ohje oli käsittämättömän huono ja se on johtanut meidät katastrofin partaalle.

        Mistä se mahtaa johtua?

        >>> Hän olisi voinut lukea esimerkiksi että 1 (yksi) % maailman väestöstä omistaa yhtä paljon kuin loput 99 % >>

        Tätä kutsutaan taloudelliseksi epätasa-arvoksi ja tämä asia oli olemassa jos sinun raamatun satujesi aikaan, jossa kuninkaat, sinun jumalasi suostumuksella, kieriskelivät kullassa ja hopeassa, mässäilivät hoveissaan minkä ehtivät ja kansa eli kurjuudessa.

        SInun jumalasi määräyksellä nämä kuninkaat vieläpä teurastivat jopa tuhansia ja taas tuhansia eläimiä jumalallesi ja hänen kunniakseen vaikka tavalinen kansa näki nälkää ja eli nälkäkuoleman partaalla.

        Sinun jumalasi ei ollut pätkääkään kiinnostunut tavallisten ihmisten nälästä, vaan häntä kiinnosta enemmän haistella palavaa eläintä ja sen tuskaa ja kuolemaa kuin kertoa, että ne eläimet olisi paljon järkevämpi antaa ihmisten ruuaksi kuin uhrata hänelle.

        Joten miten tilanne on olennaisesti muuttunut sinun satukirjasi ajoista?

        >>> Miksi joidenkin täytyisi omistaa suunnattomia omaisuuksia (ja heillä on luonnollisesti sen mukana tuleva valta-asema maailmassa) ja samaan aikaan suuri osa ihmisistä elää puutteessa .. >>

        Kysäisepä sitä jumalaltasi, kun hän salli sen aivan saman toiminnan jo tuhansia vuosia sitten.

        ##Jumala antoi vain yhden ohjeen tai oikeastaan kaksi: kaikki on ihmistä varten ja täyttäkää maa.##

        ??

        Vain yhden ohjeen? Nyt olet Bushmanni ihan erehtynyt .. Raamattu antaa vaikka kuinka monta ohjetta - ihmiset eivät vain ota oppiakseen ja seuraukset ovat sitten sen mukaisia ..

        Se alkoi noin 6000 vuotta sitten .. kun Jumala oli asettanut luomansa ihmiset istuttamaansa paratiisiin .. ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet".

        ... sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi'."

        Huomaatko Bushmanni ? Ihmiset luulivat jo silloin tietävänsä paremmin ja tekivät oman päänsä mukaan ja seuraukset olivat juuri sellaisia kuin Jumalan varoitus oli sanonut .. ja nyt sitten syytetään Luojaa siitä mitä itse tehdään ..

        Jaa-a Bushmanni :) haluaisitko mieluimmin olla robotti ilman omaa tahtoa .. sellainen jota joku tonen ohjaa ... painaa nappia ja sinä teet justiinsa niinkuin napin painaja sanoo .. vasen oikee - vasen oikee - istu - syö ...

        Minä en ainakaan haluaisi .. mutta se että saa valtuudet toimia tuo mukanaan myös vastuuta .. ja maailman myrkyttäminen ei ole sen vastuun mukaista (esimerkiksi) ..

        Jotkut käyttävät suhteettoman suuren osan maailman resursseista itselleen ja toiset jäävät täysin ilman .. Se mikä minua ihmetyttää on että et voi edes tunnustaa sitä ??Tai että meidän hyvinvointimme tuottaa muille kärsimyksiä .. kaikki lapset jotka tekevät pitkiä työpäiviä .. ja jotkut ottavat heistä itselleen hyödyn, myös me jotka ostamme sen T-paidan pilkka hintaan ..

        Tänään omaailmassa nälkää kärsiviä enemmän kuin maailmassa oli ihmisiä 150 vuotta sitten .. Minä en näe tässä mitään hurraamistra..

        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        ##Jumala antoi vain yhden ohjeen tai oikeastaan kaksi: kaikki on ihmistä varten ja täyttäkää maa.##

        ??

        Vain yhden ohjeen? Nyt olet Bushmanni ihan erehtynyt .. Raamattu antaa vaikka kuinka monta ohjetta - ihmiset eivät vain ota oppiakseen ja seuraukset ovat sitten sen mukaisia ..

        Se alkoi noin 6000 vuotta sitten .. kun Jumala oli asettanut luomansa ihmiset istuttamaansa paratiisiin .. ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet".

        ... sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi'."

        Huomaatko Bushmanni ? Ihmiset luulivat jo silloin tietävänsä paremmin ja tekivät oman päänsä mukaan ja seuraukset olivat juuri sellaisia kuin Jumalan varoitus oli sanonut .. ja nyt sitten syytetään Luojaa siitä mitä itse tehdään ..

        Jaa-a Bushmanni :) haluaisitko mieluimmin olla robotti ilman omaa tahtoa .. sellainen jota joku tonen ohjaa ... painaa nappia ja sinä teet justiinsa niinkuin napin painaja sanoo .. vasen oikee - vasen oikee - istu - syö ...

        Minä en ainakaan haluaisi .. mutta se että saa valtuudet toimia tuo mukanaan myös vastuuta .. ja maailman myrkyttäminen ei ole sen vastuun mukaista (esimerkiksi) ..

        Jotkut käyttävät suhteettoman suuren osan maailman resursseista itselleen ja toiset jäävät täysin ilman .. Se mikä minua ihmetyttää on että et voi edes tunnustaa sitä ??Tai että meidän hyvinvointimme tuottaa muille kärsimyksiä .. kaikki lapset jotka tekevät pitkiä työpäiviä .. ja jotkut ottavat heistä itselleen hyödyn, myös me jotka ostamme sen T-paidan pilkka hintaan ..

        Tänään omaailmassa nälkää kärsiviä enemmän kuin maailmassa oli ihmisiä 150 vuotta sitten .. Minä en näe tässä mitään hurraamistra..

        alex

        >>> Raamattu antaa vaikka kuinka monta ohjetta - ihmiset eivät vain ota oppiakseen ja seuraukset ovat sitten sen mukaisia .. >>

        Loput ohjeet koskevat lähinnä eläimien uhraamista jumalalle sekä vääräuskoisten tappamista ja teurastamista vaikkapa kokonaisten kansakuntien osalta.

        >>> Se alkoi noin 6000 vuotta sitten .. kun Jumala oli asettanut luomansa ihmiset istuttamaansa paratiisiin >>

        Sinä siis uskot että juuri noin on tapahtunut 6000 vuotta sitten?

        Ei ole rakas Alex, ei ole. Se on satua.

        >> Jotkut käyttävät suhteettoman suuren osan maailman resursseista itselleen ja toiset jäävät täysin ilman >>

        Juu, aivan kuten raamatunkin aikaan ja silloin sinun jumalasi siunasi sen.

        >>> Se mikä minua ihmetyttää on että et voi edes tunnustaa sitä ? >>

        Tietenkin näin tapahtuu.

        Sitä kutsutaan taloudelliseksi epätasa-arvoksi, juuri kuten edellisessä viestissä kerroin ja sadoissa ennen sitä.

        En kai minä niin typerä ole, että kieltäisin tosiasian?

        Jonka jopa sinä kykenet näkemään ja sinun jumalasikin näkee, mutta hän ei tee mitään, koska hän on saamaton nahjus.

        >>> Tänään omaailmassa nälkää kärsiviä enemmän kuin maailmassa oli ihmisiä 150 vuotta sitten . >>

        Suhteellisesti hirvittävän paljon vähemmän kuin 150 vuotta sitten, jos olemme rehellisiä.

        Se on pääasia, eli 150 vuotta sitten nälkää näki jopa puolet Maapallon väestöstä.

        Suomessakin nälkään kuoli hirvittävästi ihmisiä.

        Mutta koska sinä tykkäät valehdella, niin sinä et halua nähdä asiaa suhteellisena, joka on yleisesti hyväksytty tapa suhteuttaa asioita.


      • alex.kasi kirjoitti:

        ##Jumala antoi vain yhden ohjeen tai oikeastaan kaksi: kaikki on ihmistä varten ja täyttäkää maa.##

        ??

        Vain yhden ohjeen? Nyt olet Bushmanni ihan erehtynyt .. Raamattu antaa vaikka kuinka monta ohjetta - ihmiset eivät vain ota oppiakseen ja seuraukset ovat sitten sen mukaisia ..

        Se alkoi noin 6000 vuotta sitten .. kun Jumala oli asettanut luomansa ihmiset istuttamaansa paratiisiin .. ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet".

        ... sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi'."

        Huomaatko Bushmanni ? Ihmiset luulivat jo silloin tietävänsä paremmin ja tekivät oman päänsä mukaan ja seuraukset olivat juuri sellaisia kuin Jumalan varoitus oli sanonut .. ja nyt sitten syytetään Luojaa siitä mitä itse tehdään ..

        Jaa-a Bushmanni :) haluaisitko mieluimmin olla robotti ilman omaa tahtoa .. sellainen jota joku tonen ohjaa ... painaa nappia ja sinä teet justiinsa niinkuin napin painaja sanoo .. vasen oikee - vasen oikee - istu - syö ...

        Minä en ainakaan haluaisi .. mutta se että saa valtuudet toimia tuo mukanaan myös vastuuta .. ja maailman myrkyttäminen ei ole sen vastuun mukaista (esimerkiksi) ..

        Jotkut käyttävät suhteettoman suuren osan maailman resursseista itselleen ja toiset jäävät täysin ilman .. Se mikä minua ihmetyttää on että et voi edes tunnustaa sitä ??Tai että meidän hyvinvointimme tuottaa muille kärsimyksiä .. kaikki lapset jotka tekevät pitkiä työpäiviä .. ja jotkut ottavat heistä itselleen hyödyn, myös me jotka ostamme sen T-paidan pilkka hintaan ..

        Tänään omaailmassa nälkää kärsiviä enemmän kuin maailmassa oli ihmisiä 150 vuotta sitten .. Minä en näe tässä mitään hurraamistra..

        alex

        >>> Tänään omaailmassa nälkää kärsiviä enemmän kuin maailmassa oli ihmisiä 150 vuotta sitten .. Minä en näe tässä mitään hurraamistra.. >>>

        Vastaapas Alex taas tähän peruskysymykseen, niin nähdään että millä tasolla sinun viisautesi ja etenkin matematiikkasi on:

        Meillä on kaksi kylää. Toisessa on kaksi asukasta, joista toinen kärsii hirvittävästä nälästä.

        Toisessa kylässä on 10 ihmistä, jossa 2 ihmistä kärsii hirvittävästä nälästä.

        Kummassa kylässä on Alexin mielestä enemmän nälkäisiä ja mikä on sinun perustelusi asialle?

        Oletko sinä oikeasti niin tyhmä kuin miltä vaikutat vai esitätkö vain typerystä, jotta adventistit tykkäsivät sinusta enemmän?


      • tunnen hänet
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Tänään omaailmassa nälkää kärsiviä enemmän kuin maailmassa oli ihmisiä 150 vuotta sitten .. Minä en näe tässä mitään hurraamistra.. >>>

        Vastaapas Alex taas tähän peruskysymykseen, niin nähdään että millä tasolla sinun viisautesi ja etenkin matematiikkasi on:

        Meillä on kaksi kylää. Toisessa on kaksi asukasta, joista toinen kärsii hirvittävästä nälästä.

        Toisessa kylässä on 10 ihmistä, jossa 2 ihmistä kärsii hirvittävästä nälästä.

        Kummassa kylässä on Alexin mielestä enemmän nälkäisiä ja mikä on sinun perustelusi asialle?

        Oletko sinä oikeasti niin tyhmä kuin miltä vaikutat vai esitätkö vain typerystä, jotta adventistit tykkäsivät sinusta enemmän?

        Alex-kasi todella on typerä, ei hän esitä typerää. Tunnen tämän suunsoittaja alex-nimimerkin hyvin ja hän todella on yksinkertainen, jolta on turha kysyä, että paljon on esim. 1 1. Alex ei siihenkään osaa vastata.


      • Ilo...
        tunnen hänet kirjoitti:

        Alex-kasi todella on typerä, ei hän esitä typerää. Tunnen tämän suunsoittaja alex-nimimerkin hyvin ja hän todella on yksinkertainen, jolta on turha kysyä, että paljon on esim. 1 1. Alex ei siihenkään osaa vastata.

        Voisitko kertoa mistä hänet tunnet? ihan asiallinen kirjoitaja,niin ei voi kaikista sanoa.


    • Vesipula myytti

      Vedestä ei ole pulaa, joten lopeta sinäkin se paskanjauhanta kun et tiedä asioista näemmä yhtikäs mitään.
      Suomessakin uusiutuvaa makeaa vettä on niin paljon, että sillä voitaisiin sammuttaa koko maapallon väestön juomaveden tarve tuhansiksi vuosiksi eteenpäin.
      Planeettaamme nimitetään vesipalloksi, koska suurin osa (n. 71%) planeettamme pinnasta on veden peitossa.
      Suolaisen meriveden muuttaminen makeaksi vedeksi ei nykyteknologialla ole mikään ongelma ja mm. Israelin valtio saa juomavetensä Välimerestä muuttamalla sen tislausteksniikkaa hyväksi käyttäen makeaksi vedeksi.

      Käytännössä kannattavia menetelmiä on kaksi. Toisessa merivesi tislataan, toisessa vesimolekyylit puristetaan suurella paineella irti suolan atomeista.

      Scientific American -lehdessä pari vuotta sitten julkaistun arvion mukaan vain yksi prosentti ihmiskunnan juomavedestä tuotetaan suolanpoistolla.

      Bisnes kuitenkin laajenee nopeasti, sillä esimerkiksi kansainvälinen ympäristötietokanta Edie kertoi toukokuussa, että Aasian suolanpoistolaitosten tilaukset kasvavat vuosittain yli kymmenen prosenttia.

      • Ja höpö höpö

        Olipas typerä vastaus .. tai onko niin että vastaaja ei todella tiedä mitään mistään mitä tapahtuu kotikylän ulkopuolella. Totuus on että vaikka Suomessa ja n
        monessa muussa maassa onkin vettä yllinkyllin niin vedestä on todella puute monissa maissa. Eikä siinä ksikki se vesi mikänon olemassa on saastutettu ihnisten toimesta ikävin seurauksin.
        Tämä eimuutu toiseksi sillä että joku ymmärtämätön kirjoittelee omaansa inteernetissä.. ja jos nyt ihan rehellisiä ollán niin köyhien lukumäärä on tänään suurempi kuin koskaan aikaisemmin historiassa. Esimerkiksi Bushmanni kirjoittelee aina prosenteista ottamatta huomioon että tänään ihmlisiä on yli 7miljoonaa ..


      • johan murjasit
        Ja höpö höpö kirjoitti:

        Olipas typerä vastaus .. tai onko niin että vastaaja ei todella tiedä mitään mistään mitä tapahtuu kotikylän ulkopuolella. Totuus on että vaikka Suomessa ja n
        monessa muussa maassa onkin vettä yllinkyllin niin vedestä on todella puute monissa maissa. Eikä siinä ksikki se vesi mikänon olemassa on saastutettu ihnisten toimesta ikävin seurauksin.
        Tämä eimuutu toiseksi sillä että joku ymmärtämätön kirjoittelee omaansa inteernetissä.. ja jos nyt ihan rehellisiä ollán niin köyhien lukumäärä on tänään suurempi kuin koskaan aikaisemmin historiassa. Esimerkiksi Bushmanni kirjoittelee aina prosenteista ottamatta huomioon että tänään ihmlisiä on yli 7miljoonaa ..

        "Esimerkiksi Bushmanni kirjoittelee aina prosenteista ottamatta huomioon että tänään ihmlisiä on yli 7miljoonaa"

        No sinä se "ja höpö höpö" se vasta paskankirjoittaja olet. Et raukka edes tiedä paljonko maailmassa on ihmisiä.
        Lahkojen ja kulttien jäsenillä näyttää kaikki olevan hukassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe