FINLANDIA lähestyy,oletko valmis ?

pitoaON:)

Finlandia hiihto lähestyy oletko valmis ? JHs. 21-22.2.2015 hiihdetään jälleen kerran Lahdessa Finlandia hiihto, tämä perinteikäs hiihto hiihdettiin ekan karran jo 1974, itse olen " vasta " aloittanut 1985 tämän hiihdon, mutta kerkesin useita kertoja hiihtämään Hämeenlinnasta - Lahteen 75 km matkan. Erilaisten, vähälumisten talvien vuoksi hiihto sittemmin lyhennetty Lahdessa ja Hollolan ympäristössä hiihdettäväksi ja matkatkin on talven lumitilanteesta johtuen hiihdetty milloin 32km, 40, 42, 45,¨60, 62 ja nyt viime aikoina 50km hiihtoina. Viime vuonna koko etelä-suomen vähälumisuuden vuoksi hiihdettiin juuri tuo 32km lenkki.
Niin, oletko valmis? Itse olen hiihdellyt marraskuusta lähtien 3-5 kertaa viikossa ja aijon jälleen hiihtää tämän itselleni perinteeksi tulleen hiihdon. Jotku ovat arvostelleet hiihtoa kalliiksi, mutta jos ilm. ajoissa niin ei se nyt niin kallis ole ole. Sitäpaitsi "kallis" on niin suhteellista :) Ei muuta kun joukolla mukaan kokemaan hieno urheilutapahtuma, kaikki mukaan ! ja matkaan ! :)

33

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mie oon

      ainanniin valmis, siihen.

    • Ähäkutti2

      Valmis olen. Tosin lähden aamulla klo 06.00 ja hiihdän reitin läpi enkä maksa mitään...
      Huoltoa ei tarvi kun matka vain 50 km.

    • skiiisnou

      Ei taia onnistua tuo sun aamuhiihto, on sen verran järjästäjiä tuolloin jo latuverkon varrella.

    • Hmmmm

      Kerran olen ollut mukana, ja oli vähän liikaa kansaa minun makuuni. Kun ei ollut hyvä lähtöpaikka, tuli siitä sellainen laturetki minulle. Lisäksi hiihtäjille kisan jälkeen tarjottu soppa oli tosi laihaa. Vähän rahastuksen makua on... Tapahtuma pyrkii ratsastamaan ehkä vanhalla maineellaan. Olen hiihdellyt ja juossut muissakin massatapahtumissa, ja monessa on ollut parempi järjestely.

      Vaan voipa nyt kuitenkin sanoa, että on tullut Finlandia hiihdettyä, kun sitä tuntuu moni kysyvän hiihdonharrastajalta. Voin kyllä hiihtää uudestaankin, jos tapahtumaa kehitetään.

      • aloittajatexti

        Juu, eihän se enää ihan sitä tunnelmaa kun 70-80-luvulla hiihdettiin Hämeenlinnasta -Lahteen ( 75 km ) , mutta kiva fiilis on edelleen ja itse Lahdessa asuvana on vaivaton käydä hiihtämässä tuo hiihto.Varsinkin kun en enää kierrä Pirkkaa, Pogostaa ym. Tämä onkin itselleni ainoa hiihto tapahtuma talvessa, muuten hiihtelen omaksi iloksi niin kauan kun lunta on kevääseen.


    • sepp73

      kuinka raskas koettelemus tuo finlandihiihto 50km vapaalla on? ite oon juossut puolimaratoneja ja kerran maratonin. Maratoni ei ollut minulle hyvä kokemus, mutta puolikkaista olen innostunut. Nyt talvella tulllut hiihdetty noin 250km. Onko ruo 50km vapaalla verrattavissa maratoniin rasittavuudessaan?

      • Hmmmm

        Kyllä Finlandiassa helpommalla pääsee, jos osaa kohtalaisesti hiihtää ja välineet ovat jotenkin kunnossa. Maasto ei ole kovin rankka. Kyllä sinä siitä varmaankin selviydyt kunnialla.


      • sadfsadfsadf

        kyllähän tuo 50km rankka on, jos lähtee kellon kanssa sitä hiihtämään. Sanoisin kyllä, että mattimeikäläiselle 50km hiihtoa on kuitenkin helpompi mitä 42km juoksua.


      • 0rvokkitÄ

        Yli 20 finlandiaa ja 24 maratonia, lukemattomia puolikkaita hölkänneenä, voin vakuuttaa että tuolla pohjakunnolla menee vapaalla 50km, mutta kuten täällä mainittiin, rauhallisesti........
        Ihan väärä luulo on että 50km menee tosta vaan. Ikä, sen hetkinen kunto, terveystila, keli jne. ratkaisevat myös omalta osaltaan sen, kuinka hyvä maku hiihdosta jää. Näin.


      • einari69xc

        joo, kyllä tuo hiihto kuntoa vaatii. Luisteluhiihdossa vetää helposti itsenä aivan piippuun, jos kunnostaan ei ole tietoinen ja hiihtoa ole tältä talvelta riittävästi takana. Ei se ihan tuosta vaan mene, mutta kyllähän finlandia tosiaan helpompi on paljon, mitä yksikään maraton juoksemalla. Maraton on tavalliselle mattimeikäläiselle, satunnaiselle kuntoilijalle kyllä aivan liian pitkä matka ja sitä ei kannattaisi niin ottaa edes tavoitteeksi. Onkin ollut ihan positiivista huomata, että nämä puolimaratontapahtumat, HCR , Paavo Nurmi puolikas yms. mitä ikinä näitä onkin, ovat saaneet nimenomaan puolikkaiden osalta suuria kansoja liikkeellä. Maraton paukuttaa jalat, polvet, selät yms. sellaiseen kuntoon esim. hieman raskaammalta juoksijalta, että yksikään lääketieteen asiantuntija ei sitä suosittele. Se kyllä sopii kevyille kavereille, jotka keposasti ottavat asfaltista kontaktia ja juoksevat reitin parissa kolmessa tunnissa. Kuuden tunnin paukuttajat, suosittelen hiihtoa tai puolikasta. On meinaan varsin huonoja kokemuksia, mitä juoksu voi jaloille aiheuttaa.


      • naukkis

        Tänään tuli käytyä Finlandian urilla. Se pohja tulee kestämään joka on päivittäisessä käytössä ja huollossa. Itse Finlandian ura oli toivottoman pehmeä, sauva meni läpi että humahti. Onneksi on lämmintä tulossa mutta sen päälle tarvittaisiin kova pakkasjakso jota ei ole näköpiirissä. Saattaa hiihtäjille tulla kinkkiset hiihdot...Toivotaan kuitenkin parasta!


      • Alkaja

        No, nyt on v 50 takana ja oli kyllä rankka reissu. Naukkiksen mainitsema pehmeys tuli kyllä huomattua, sauva tosissaan upposi kun iski sauan baanan pintaan ja näin ollen jalat joutui todella koville. 37km -> 44km etureidet jumissa, loppu meni hyvin varsinkin kun käännyttiin hyppytorneja päin, silloin löytyi viellä voimia aloittaa loppukiri napaten vielä muutama sija. Hieno mutta rankka kokemus näin vasta-alkajalle (kolmas talvi hiihtoa) loppu -aika vähän alle 4 tuntia.


    • Ähäkuttu2

      Viime vuonna ei ollut ristin sielua asemilla välillä 06-09.

      • ÄhäKutti1

        Mutta tänä vuonna, ON.


    • inladis

      Tänään hiihdin 3h lenkin, ihan tuota Finlandiaa silmällä pitäen. Hyvä keli, suksi piti ja luistikin tarpeeksi. Tästä on hyvä jatkaa, esim. huomenna.................

    • RoskiaPaljon

      Älyttömästi roskia reitillä. Kyllä muutama prkle pääsee. Tökkii jatkuvasti.

      Toivottavasti latukoneella saavat roskat jotenkin hävitettyä.

      Miksei puita voisi kaadella reitin laduilta vähän reiluummin.

    • sfsafsad

      varsin hyvää keliä luvattu nyt seuraavalle kahdelle viikolle. Pohjasta tulee varmasti kova ja reittihän on muutenkin hieno. Roskat kyllä lähtevät latukoneella. Kyllä siitä taas hieno päivä tulee. Toivottavasti jaksaisi painaa uuden oman ennätyksen. Eniten tietysti nyt alkaa toivomaan, että pysyisi terveenä. Hiihtoa minulla takana noin 300km ja peruskunto hyvä. Tavoittelen noin 3 tunnin aikaa.

      • naukkis

        Ai meinaat että tämä 7 tekee hyvää latupohjalle? Ja se että pakkasia ei tule joka pohjan kovettaa? Ja että koko ensi viikon on plussan puolella? Roskat lähtee kyllä, toivotaan ettei lumi. Tänään ei vielä pahasti sulanut kuin paikoin.


    • santer77_tre

      hei! millaiseen aikaan hyväkuntoisella, kohtuullisesti hiihtoa harrastaneella mahdollista tuo reitti hiihtää? Ei mikään kilpahiihtäjä siis, - 38v mies, paljon kestävyysurheilua harrastanut ja hiihtoa takana tältä talvelta juoksun lomassa parisataa kilsaa. Mihin aikaan realistinen mahdollisuus? En ole ennen ollut näissä massatapahtumissa, hiihdoissa lainkaan

      • naukkis

        Tuossa maastossa ja suuressa laumassa max. 45- 50 min/10 Km x 5 = n. 4 h. riippuen kelistä ja siitä kestääkö latu, miten voitelu onnistuu ja mikä on päivän kunto. Kuten huomaat liikkuvia osia on paljon.


      • asdfasdfsdafsadf

        mihin aikaan menisi luistelemalla? tuolla kyllä perinteinen. Minusta ihan realistinen suht hyväkuntoiselle tavikselle 3.30 oli keli mikä tahansa, jos hiihtokokemusta takana ja hyvä peruskunto. Rivakkaa menoa taviksella palttiarallaa 3 tunnin pintaan, pro menoa ~ 2.45 ja killpahiihtäjät 2-2.30 kärjen mennessä 2 tuntiin.


      • naukkis

        Just vetelin 50 km samoissa maastoissa 3,12 aikaan. Keli oli hyvä mutta pitää ottaa huomioon että ruuhkaa ei ollut.... hiihtokilometrejä 900 takana.


    • suksisuksi

      Osaisko kukaan sanoa tai onko kokemusta jos hiihtäis 32km nanogrip-suksilla (peltonen),
      tai jollain muilla pitopohjasuksilla?
      luulis että 0 kelissä toimisi hyvin?
      kun ei ole kokemusta voitelusta eikä tiedä miten onnistuisi?

    • alkuperäinenAloittaja

      Parin päivän päästä, siis lauantaina sitten viivalle.Sinulle joka lähdet ekaa kertaa tai olet muuten vähän hiihtänyt, annan yli 20 kertaa Finlandian hiihtäneenä neuvon, alku rauhallisesti,siellä tulee mm. Tiirismaan pitkät nousut n. 15km kohdalla ym kivaa :). Kyllä sitte 25-30km jälkeen on tilaa posottaa menemään, on vähempi enää ruuhkaa, ainoo vaan, että onko enää paukkuja mennä, vai tuhlasitko ne jo alkumatkalla ? hyvää hiihtoa sinulle toivoen!

    • monotkastuu

      Loskaista vesihiihtoa luvassa ! suomen talvi pyllistää isoille hiihtotapahtumille !

    • Hmmmm

      Olen hiihtänyt tänä talvena kaksi massahiihtokilpailua, eikä ole ollut mitään vesihiihtoa. Noh, toisessa oli pikkupakkanen, melkein nollakeli, ja zero-pitopohjat toimivat hyvin: hyvä pito, hyvä luisto. Ei huippuluistoa, muttei monella muullakaan ollut, vaikka useimmilla oli voideltavat sukset.

      Finlandia jääköön väliin ainakin tänä talvena. Liian ahdas tunnelma minulle.

    • klökk

      Jäikö lunta sunnuntaille?

      • naukkis

        Jäi, tai ainakin eilen vielä oli kun reittiä kiersin hiihtäjien mentyä ja koneen ajettua ladut pois. Finlandian sivuilla väitetään että alkuperäisen reitin mukaan mennään mutta ainakin alkupäässä oli reittiä lyhennetty. Eli niin kuin arvelinkin niin finlandiaa varten tehty ura ei sitten ilmeisesti kestänyt ja ainakin vapaan reitti oli siimoitettu siten että noudatti koko ajan jatkuvassa hoidossa olevaa latupohjaa. Sairaan pehmeää oli kun sauva meni läpi ja pohja petti pienenkin ihmisen alla. Saa nähdä kuinka tänään pärjäävät, vaan eihän tuolla taida montaa hiihtäjää ollakaan....


    • AloiTtajaaaa

      Palstan aloittajana kerron, itse eilen hiihtäneenä, että yllättävän hyvä oli hiihtää, en ollut ekan tuhannen joukossa. Kuitenkin ladut olivat koko ajan , eli hiihtää pystyi laduilla, niitä koko matkan vähintään kaksi rinnakkain. Täytyy jälleen nostaa hattua järjästäjille, ison urakan olivat tehneet, että me hiihtäjät saatiin hiihtää, KIITOS. Ja sinulle joka koit asian toisin, niin siitä vaan. kts tulokset www.finlandiahiihto.fi

    • dsafsadfsadf

      samat sanat edelliseen. Ladut olivat sunnuntaina yllättävän hyvässä kunnossa, hyvä oli hiihtää. Keli oli tosin rankka ja itseäni jäi hieman harmittamaan, että jouduin lähtemään niin, että olisi ollut paukkuja hiihtää kovempaakin, eli jonossa liiankin hitaasti mentiin alku, vaikka sain lähteä toisesta ryhmästä. Loppuaikana oli kuitenkin lopulta hieman päälle 3 tuntia, lopussa sai painaa ja siellähän painoinkin reippaasti. Miksi ihmiset ovat ottaneet alkupään lähtöpaikkoja, vaikka ymmärtävät, että oma kunto ei siihen tavoiteaikaan esim. 3 tuntia tai alle riitä alkuunkaan?

      Eilen suksi luisti hyvin kapealla osuudella, jos koitti sivusta mennä ohi, kuten minä, niin sai todellakin painaa. Luisto loppui heti. Ladun kunnosta muuten ei juurikaan mitään moitittavaa.. Huomioiden sääolosuhteet, baana oli loistava. Hiihtäjiä oli sunnuntainakin miesten sarjassa pitkälti toista tuhatta ja fiilis oli hyvä.

      Seuraavaksi ehkä Pogostaniin ja sitten juoksukausi käyntiin.

      • klökk

        Jaa? Pohja oli todella huono, olisi pitänyt olla jotkut isosompaiset sauvat, kun vähän väliä meni läpi. Pohjaa ei oltu tampattu riittävästi aikaisemmin, koska ilmeisesti luultiin että lunta riittää.


      • naukkis

        Olosuhteille ei voi mitään. Parhaansa latumiehet varmasti tekivät. Pakkasiahan tuo pohja olisi huutanut vaan nyt ei saatu. Eikä enää taideta saada. Olihan se kuitenkin hiihtokelpoinen....


    • sadfasdfsa

      pohja oli ihan hyvä olosuhteisiin nähden. Hiihto on pitkälti tekniikkalaji. Pitää osata käyttää tarvittaessa luisteluhiihdossa enemmän jalkoja, liuttaa ja vaihtaa tekniikkaa tarpeen mukaan matkan aikana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe