Miten aloitan ompeluharrastuksen?

Epätietoinen87

Haluaisin oppia ompelemaan, mutta en tiedä, mistä aloittaa ja miten. Minulla on ompelukone, jolla olen tähän mennessä ommellut lähinnä verhoja ja muuta helppoa. Olen yrittänyt etsiä ohjeita netistä, mutta löytämäni ompelusivustot ovat maksullisia, ja haluaisin kuitenkin aloittaa ihan helpoista perusjutuista (kassi, t-paita jne.) Löytyykö helppoja peruskaavoja mistään ilmaiseksi? Entä mistä sitä kaavapaperia löytyy? Vain kangaskaupoista? Kutsukaa vain uusavuttomaksi, mutta haluaisin nyt joka tapauksessa päästä alkuun tässä harrastuksessa, joten hyviä neuvoja otetaan vastaan!

13

557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .............

      Kangaskaupoista löydät kaavapaperia, tietty voit käyttää muutakin.
      Paljon ommellut, t-paitaa vähemmän, saa niin edullisesti ettei kannata, no saahan tehdä sellaisia kuin itse tahtoo.
      Tekisin taskuttomat pitkät housut kaikkein ensimmäisenä. Muista laadukas ompelulanka ettei heti saumat ratkea.
      Ostaisin ainakin yhden kaavan kangaskaupasta, jatkossa käsityölehdistä. Huomioi suomalaisissa lehdissä on väljemmät koot.

      • paljon_ompeleva

        Miksi ostaa kangaskaupasta kallista kaavapaperia, kun saman asian ajaa PERGAMIINI jota saa lähes kaikista isommista marketeistakin ja on paaaljon halvempaa ja parempaa.


    • hhhhyyuuuioooll

      Kirjastosta saa käsityölehtiä. niistä saa kaavoja. paperia saat kangaskaupasta. Kasseja on helppo tehdä vanhoista housuista. leikkaa lahje poikki. Ala-osa tulee yläosaksi. ompele ensin kahvat. yhdistä sitten vasta kappaleet.

      Muista käyttää ommellessasi trikoota sopivaa neulaa , Kysy ompeluliikkeestä. Samoin kun ompelet farkkua. käytä farkkuneulaa tai 90 tai 100.

      Ompelusivustoja on esim. kaspaikka.

      • Tsemppiä, kyllä onnaa!

        Vanhoiksi menneistä vaatteista
        saa purkamalla istuvat kaavat.
        Teen kerralla eri kuoseista, niin
        on joka lähtöön kivoja vaatteita.
        Helppoa kuin mikä, ja tekemällä
        oppii miten ommella eri kankaita.


    • blogit
    • alkuompelu

      työväenopistot kansalaisopistot

    • Ompelemaan

      NYT KAIKKI NAISET TÄÄLTÄ OMPELEMAAN JA HARRASTELEMAAN KÄSITÖITÄ OIKEIN KUNNOLLA TÄNNE HÄMEESEEN;!!

      Hei,kiinnostaisikos Sinua pienen ompelu ja käsityökerhon perustaminen ja kehittäminen yhdessä niin varmasti päästäisiin molemma ompelemisessa tosi hyvin alkuun eikä kyllä oltais mitään uusavuttomia enää sen jälkeen-?? )

      Olen Hämeestä ja käsityöt sekä ompeleminen kiehtovat todella paljon vaikka aloittelia vielä olenkin mutta muutaman ompelukurssin olen jo käynyt ja itse asiassa olen myös perustanut pienen ompelu ja käsityökerhon jo ja kaipaisinkin kivan ystävän kenen kanssa lähteä yhdessä kehittelemään ompelukerhoa ja tietysti innokkaita ompelioita ja käsityöharrastajia mukaan.

      Ompeliseurani nimi on Päivin ompelu & käsityökerho ja sen sivut ovat jo netissä missä myös yhteystiedot kartta ja ajo.ohjeet ja päivitän ompeluseurani sivut tässä ihan lähiaikoina.Ompelukerhooni liittyminen ei kustanna mitään eikä välttämättä kaikilla tarvitse olla omaa ompelukonettakaan vaan lähdettäis yhdessä kehittämään oikein kiva Naisten ompelu ja käsityökerho oikein sellaisella kivalla ompelioiden ja käsityöharrastajien joukolla ja MeNaiset hengellä ja siinähän meillä olisi kiva yhteinen haasteellinen harrastus.

      .Ompelukerhossani voitais järjestää myös oikein ompelu ja käsityökursseja,kustannettais yhdessä joku kiva ompelu tai käsityöopettaja tai ohjaaja aina välillä ja jo kevääksi maalis-huhtikuun tienoille olisinkin kaavaillut sellaisen lennokkaan ja kesäisen puolihameen ompelukurssin joka lähdettäis ihan puolihameen ompelemisen alkeista niin että kaikki pääsisivät hyvin mukaan hameenompelemisessa sekä nätin kesämekon ompelukurssi myös jo näin hyvissä ajoin niin saatais nätit hameet ja kesämekot sitten kesäksi valmiiksi,eikös vaan,= D )

      Nättejä hamekankaitakin olen jo hankkinut valmiiksi ompeluseuraani parikymmentä Riihimäen Eurokankaalta joten niillä kyllä saataisiin jo järjestettyä ensimmäinen hameenompelukurssi ja päästäisiin tosi hyvin hameen ompelemisessa alkuun ja voitais sitten suunitella ostaako jokainen itse mekkokankaan vai hankitaanko mekkokankaat ompelukerhon nimissä,silloin vois saada kankaat vähän edullisemmin..
      Kesämekon ompelukurssin olisin kaavaillut huhti-toukokuun vaihteeseen.
      Mulla olis myös ompelu ja käsityölehtiä olis tosi paljon,SuuriKäsityö,Moda ja monia muita ja niistä kyllä löytyy tosi hyviä ja helppoja kaavoja ja ohjeita myös.

      Sovittais vaan ilta milloin kokonnutaan,esim pe iltaisin ja pidettäis välillä oikein sellaisia iloisia Naisten ompelu ja käsityöviikonloppuja,aloiteltaisiin lauantaina esim 12.00 ja ommeltais iltaan niin myöhään kun jaksetaan ja sunnuntaina jatkettais taas puoliltapäivin-: )

      Syksyn kursseista olen jo kaavaillut ainakin yhden joka itseäni kiinnostaisi tosi paljon ja aika haastavan kudontakurssin jossa kudotaan villaiset kuviolliset sukkahousut ja pitkät sukat ja opettajakin on jo tiedossa.

      Ompelukerhollani olisi myös omat kivat tilatkin jo valmiina ihan mun kotonani ja tänne kyllä mahtuis kymmenkunta harrateliaa ihan mukavasti joten sen puoleenkin voitais aloitella ihan milloin vain ja mielellään tietty mahdollisimman pian.
      Ps Välillä tietysti juodaan kupit kuumaa.

      Hei,sanottakoon nyt vielä että olen ns aito tyttöpoika,ihan kivannäköinen,Naisellinen, luova luonteinen,pieni yrittäjä,tosi herttainen,reipas ja täysin avoimesti olen kyllä laittanut myös nätisti hameen päälleni oikein Naisten kannustelemana Heidän kanssaan ja ihan olen ollut trendikäs Nainen Naisten joukossa jo yli viisvuotta ihan kokopäiväisesti,olen myös opiskellut vaatealaa Naisten vaatealan kursseilla hml,ssa, Viihdyn Naistenseurassa ja harrastuksissa todella hyvin ja pidän kaikista kivoista Naistenjutuista todella paljon ja sukupuolen vaihdos myös tulossa syksyllä ja näin tästä tyttöpojasta sitten tehdäänkin jo ihan oikeasti nätti ompelia Nainen-:)

      Ompelemisesta ja kaikista Naisten käsitöistä olisin kyllä todella innostunut ja löytänyt niistä kivan harrastuksen itselleni ja nyt kaipaisin kivoja samanhenkisiä Naisystäviä vierelleni harrastelemaan joten Jos vain olet kiinnostunut tällaisesta niin käy katsomassa sivujani ja laittelehan viestiä,minusta kyllä saat kivan ja tosi innostuneen ompelia frendin ja jos täällä vain on muitakin ketä tällainen kiinnostais niin käykäähän katsomassa mun kotisivujani Päivin ompelu & Käsityökerho niin laitetaan yhdessä ompelukoneet surisemaan oikein kunnolla täällä Hämeessä ja tietysti mahdollisimman pian ja laittakaahan ihmeessä myös muutkin innostuneet viestejä ja hyviä ideoita tulemaan,niitä kaivattaisiin nyt ihan tosissaan...
      Mun sp os [email protected]
      Puh,0456499120

      ILOISIN JA OMPELEVIN KEVÄTTERVEISIN
      Päivi Nissi

    • 0mpelu

      Hei,Hattulassa on ainakin Päivin ompelu & käsityökerho ja siellä on kiva fiilis,ompelukursseja ja hauskoja Naisten juttu iltoja myös.Monipuolinen,iloinen ja nykyaikainen ompeluseura jota suosittelen eikä ole maksullinen muuta kuin kursseilta opettaja palkkio ja kankaat.Keväällä sielä alkaa kesähameen ja kesämekon ompelukurssit.Käy sivuilla sieltä löytyy yht tiedot

    • ompelemaan

      Miksi kutsutaan välinettä jolla käännetään kangastuppi toisin päin, esim. kun tehdään vyönlenkkejä tai nauhaa ylipäätään? En löytänyt hakusanalla kääntöneula ja pujotusneula eri asia.

      • ylösalas

        Ompelemaan.... tarkoitit varmaan tuppilonkääntäjää


    • asdasdawe13rewr

      Jos hyvän neuvon haluat niin älä ikinä ala ompelemaan.
      Suurempaa syöpää et löydäkkään ja vitutus on sen moinen myös.

    • Anonyymi

      Ompeleminen on vaikeaa oppia, harva ihminen pysyy neuka kadessa, saasti kayttamaan ompelukonetta, harkitse haluatko opetella ompelemaan se on kivinen tie, vaatteita saa valmiina help osti. Mies ei opi ompelemaan miehen aivot ja kadet on tolohot

      • Anonyymi

        Kaikki oppivat, on kyse kärsivällisyydestä kuten sanottiin minun aikanani, että heti pitäisi saada valmiiksi.
        Ensin suunnittelu, yhtenä päivänä piirrät, toisena leikkaat jne.
        Yksin ja rauhassa, ilman kenenkään huomion kiinnittämistä tai etukäteen odotusta.
        Kokemus positiivisuudesta, itsellä oli hieno ja taitava käsityönopettaja 70-luvulla.
        Oikeastaan yksi harvoista harrastuksista joista olen pitänyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe