Muotoseikkoja?

Marttamaria

Muistan nuoruudesta kun tulin vähän arkana pitkästä aikaa rukoushuoneen pihaan ja vastaani tuli 'takuulla kaikkien säännösten mukaan pukeutunut' mies joka sanoi että tuon näköisenäkö aiot rukoushuoneeseen astua? Käännyin ja aika harvoin olen senkään jälkeen käynyt. Aika paljon voi 'hyväksytty ulkokuori' kätkeä omahyväisyyttä, julmuutta, ahneutta ja kovasydämisyyttä. Paljon olen saanut tuntea sydämellisiä kristittyjä matkani varrella jotka aidosti myös rakastavat lähimmäistään.

Vieläkö jollain on lupa ja valtuutus seurakunnalta käännyttää pois ulkoisesti epäsopivat seurahuoneen ovensuusta? Onko jo penkit täynnä?

16

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikenkokenut

      Suomi on vapaa maa myös mielipiteiden suhteen. Jokaisella yhdistyksellä ja järjestöllä on oikeus valita jäsenkuntansa; epäkelvot voidaan siis karsia jo kättelyssä. Näinhän tehdään myöskin esim. työelämässä työhönottohaastatteluissa. Jos selvästi nähdään, että joku tyyppi ei kertakaikkiaan sovi meidän joukkoon, miksi ottaa sellaista riesakseen. Onhan sanottu kristillisyyden vanhoilta, että jos joku saadaan kristillisyyden seuraajaksi "maanittelemalla", niin se on myös sillä tavalla tässä pidettävä. Ei sellainen ihminen, jolla on todellinen halu autuaaksi tulla ja haluaa sydämestään saada syntinsä anteeksi, ei se sanele ehtoja kristillisyyteen; liityn teihin, jos saan pitää kaiken koreuteni, maailmamrakkauteni, viinapulloni tai ahneuteni tai mikä itse kullekin on rakkaaksi tullut!

      • Häpee

        Jaa, eli tarkoitat että muutu ensin tule vasta sitten! Törkeesti vastasit, mutta varmaan just noin ajatteletkin!


      • Häpeällistä

        Kristillisellä yhdistyksellä Kristuksen sana määrittelee säännöt. Jos näin ei ole, kysymyksessä on harhaoppi. Ihminen jonka vanhurskaus on vaatteissa on omavanhurskas.

        Kristuksen vanhurskaus pyhittää ja puhdistaa sydämen vapaaksi synneistä, myös tuollaisista ihmisopeista jota avauksessaa mainittu Kristuksern kuytsua vastaan seisonut henkilö edusti.


      • Marttamaria

        "Jos selvästi nähdään, että joku tyyppi ei kertakaikkiaan sovi meidän joukkoon, miksi ottaa sellaista riesakseen"

        Siinäpä tuli vastaus - penkit on täynnä, ilmeisesti ja Taivaan Isä on antanut Sinulle oikeuden estää lapsia tulemasta Hänen luokseen. - Ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

        Juuri tuon kaltaiset omahyväiset ihmiset saavat varmasti vielä kerran tehdä tiliä tuomitsemisistaan ja juuri kaltaisesi jotka katsovat 'kauneuteen eikä hyvyyteen' eivät kunnioitustani ansaitse. Sydämestään kristittyjä ihailen, kunnioitan ja kadehdin.


      • Enkelparvi

        Kaikenkokenut !Järkyttävää, että itseään uskovaisena pitävä voit puhua lähimmäisistään noin kylmästi. Jeesus itse kohteli ihmisiä aivan erilailla. Onneksi pidämmekin esikuvana Häntä, joka koko maailman synnit on maksanut. Tule Marttamaria uudelleen. Jumalan omat kohtelevat sinua niin kuin toivoisivat itseään kohdeltavan, lempeästi ja rakkaudella. Samanlaisia syntisraukkoja olemme kaikki!


      • Lasarus-veli

        Marttamaria! Tule Mariana, älä Marttana! Marian osa on hyvä valinta, sanoi itse Jeesus Martalle! Kts. mitä Laestadius sanoo Martan osasta!


      • Marttamaria

        kyllä minä nämä muistan, monia lämpimiä muistoja on tallessa. Valittavasti olen joutunut kokemaan ja näkemään läheltä sellaista että on vaikeaa uskoa liikkeeseen jossa saa kunnioitusta kunhan on 'vaatetus kunnossa'. Minä uskon lujasti että lähimmäistään vastaan rikkoneen pitää myös asia hänen kanssaan korjata. Eikö?


      • myös-lahdesta

        "Suomi on vapaa maa myös mielipiteiden suhteen. Jokaisella yhdistyksellä ja järjestöllä on oikeus valita jäsenkuntansa; epäkelvot voidaan siis karsia jo kättelyssä. Näinhän tehdään myöskin esim. työelämässä työhönottohaastatteluissa. Jos selvästi nähdään, että joku tyyppi ei kertakaikkiaan sovi meidän joukkoon, miksi ottaa sellaista"
        Tämähän tuntuu olevan usean esikoislestadiolaisen käsitys lähetyskäskystä, jos et ole mieleni mukainen, painu muualle.
        Lapin vanhinten muutamasta saarnasta kesällä suomessa ja nyt jouluna tuntui tulevan vahvistusta tuolle käsitykselle.
        Myös minua on noin kohdeltu, mutta vielä olen okana joidenkin esikoisten silmissä, mutta monet ystäväni ovat joukon jättäneet kylmästä suhtautumisesta johtuen.


      • Kaikenlaistanähnyt
        Marttamaria kirjoitti:

        kyllä minä nämä muistan, monia lämpimiä muistoja on tallessa. Valittavasti olen joutunut kokemaan ja näkemään läheltä sellaista että on vaikeaa uskoa liikkeeseen jossa saa kunnioitusta kunhan on 'vaatetus kunnossa'. Minä uskon lujasti että lähimmäistään vastaan rikkoneen pitää myös asia hänen kanssaan korjata. Eikö?

        Vaatetus pitää olla kunnossa. Ei Kristuksen seurakunta ole mikään hippijoukko eikä rääsyläissakki. Puku on oltava ihan tietynlainen; Vain Kristuksen lahjoittama vanhurskauden valkoinen vaate kelpaa. Omilla ompeleilla ei pitkälle pötkitä, saumat repee tiukassa paikassa lähellä kuoleman virtaa!


    • 12-55

      Aloittajan kokemukset ovat valitettavan yleisiä. Ei essun näköisiä vähintään katsotaan vinoon, mutta välillätilanne voi muuttua lähes fyysiseksi.
      Itsekin olen nähnyt tuollaisia tapauksia mm Lahdessa. Olen myös niihin puuttunut mahdollisuuksien mukaan.

      • teuta

        Niin siellä oli onnelantien rukoushuoneella , sellainen vanhempi NAIS ihminen
        joka oli kuin haukka , katsoi että en tunne tuota ,käsitti pois .

        Tahi jos joku pyrki sellaisisa tamjineissa jotka ei hänelle kelvannut , joo ei näin
        ole Jeesus koskaan käskenyt , vaan kuin niille lapsille , antakaa heidän tulla
        mimum tyköni. .

        Voi kuinka moni saattoi kääntyä pois lopullisesti, voi ,,voi. ,voi.,


    • Isomamma

      Tule, rakas ystävä! Kaikki on valmiina, odotamme sinua!

    • meerimaria

      Sellaista on myöskin Tampereella. Ja katotaan kuin halpaa makkaraa vähintäänkin. En jaksa, enkä uskalla mennä. Kuuntelen kotona.

      • R.La..ivu

        Älä hulluja puhu. Minäkin olen käynut usein Tampereella Es.Les-seuroissa ja vastaanotto ja kohtelu on aina ollut ystävällistä. Kokusten jälkeen on vielä tarjottu seurakahvit. Ei mitään valittamista mulla ainakaan ole.
        Tutki toki tilaasi. Onko kyse jaksamisesta vai viitsimisestä tai kuka ties hengellisestä laiskuudesta, vai oletko ehkä saanut korvapistoksen sellaisia saarnoja kohtaan,joissa vielä muistutetaan synnin ja maailman rakkaudesta. Meidän täytyy tehdä työtä sielujemme eteen sen verran, että vedämme tätä lihaamme ( Luther kutsuu sitä "Vastahakoiseksi aasiksi! ) seurakokouksiin ja Jumalan sanan kuuloon; uskohan tulee kuulosta, mutta sanan kuulo myös lisää ja vahvistaa uskoamme! Johannes sanoo,että meidän tulee kuulla enemmin Jumalan sanaa, kuin oman sydämemme tuomioita.


    • eucco

      nämä ovat niitä esikuvajuttuja. Toisten esikuvana on Jeesus Kristus ja toisten fariseukset isäinsääntöineen. Näin se on kai ollut aina ja kaikissa liikkeissä. "Tämä syntisiä vastaan ottaa ja syö heidän kanssansa." Ja tämä toinen taas ottaa vastaan vain mielensä mukaisia ja kelvolliseksi näkemiänsä

    • Tervetuloa

      Ehdottomasti kaikki ovat sydämmellisesti tervetulleitta, tule sellaisena kuin olet,se on perkele joka sanoo,et voi tuollaisena mennä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe