lastani pahoinopidellään koulussa!

väsynyt

Onko täällä ketään muuta jonka lasta pahoinpidellään koulussa? Poikani on toisella luokalla ja häntä on lyöty, potkittu, tökitty karttakepillä, tönitty, yritetty hukuttaa, uhattu tappaa ja hakata ja haukuttu ties miksi!
Koulu ei pahoinpitelijää saa kuriin ja kiusaajan vanhemmat ovat sitä mieltä, että kaikki tämä kuuluu poikien elämään. Olen käynyt koulun ja kiusaajan perheen kanssa monet keskustelut aiheesta ja yrittänyt kärsivällisesti sovitella asiaa. Nyt kun tuli tappo uhkaus ja muuta sanallista solvausta aloin vaatimaan, että asialle todella tehdään jotain.
Samalla katkesi puheyhteys kiusaajan perheeseen ja koulukin alkaa olla sitä mieltä että syy olisikin minun pojassani. Viimeisin keskustelu käytiin kiva koulu tiimin, rehtorin ja kuraattorin sekä kiusaajan vanhempien kanssa. Olipa sekin... koulu pyörsi kaikki mitä olimme aiemmin keskustelleet, kiusaajan vanhemmat hyökkäsivät täysin voimin päälle... minä olin se paha joka häiritsee muita ja poikani valehteleva paskanjauhaja!!! Kuitenkin pahin mitä he osasivat pojastani sanoa oli että hän on kiusaajaa sanonut kakkapääksi (luit ihan oikein) ja että hän on kerran ohittanut kiusaajan pulkka mäessä. Nyt on kiusaajan elämä kuulemma ihan pilalla. Poikani on kuulemma yliherkkä niuhottaja... Vanhemmat suurinpiirtein nauroivat että eipä ole 8-vuotias vielä millään tavalla vastuussa, vaikka mitä tekisi. Eihän tämä nyt näin voi olla. Onko kellään kokemusta, osaako joku auttaa???

23

1907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huyuyttf

      en osaa auttaa. vaihda lapsesi koulua.

      • epäuskoinen

        ootko tosissas???


      • huygtfrd

        Koulun vaihtamisessa on se etu että lasta ei huostaanoteta ja apu tulee heti.


    • selitystenloppu

      Hanki vaikka viimeisillä rahoillasi nauhoittava laite lapsesi vaatteisiin / reppuun. Vähintään äänitallennus mutta mielellään kuvatallennuskin. Kukaan ei voi kiistää mitään kun kaikki on dokumentissa todistettuna.

    • selitystenloppu

      Lisäksi: sinulla ei ole varaa olla väsynyt, jos lapsesi elää keskellä painajaista. Nyt luonnetta kehiin.

    • Vxyzåä

      Edellisten lisäksi pyydä lastasi kertomaan, mitä noissa kohtaamisissa tapahtuu _ennen_ kuin poikasi pahoinpitely alkaa. Niistä voi saada arvokasta tietoa tapahtumien kulkuun.

    • natsimutsi

      Poliisille rikosilmoitus, eteneminen seuraavaan portaaseen rehtorista jne. Lujalla lujaa vasten! kiusatun ei tarvi vaihtaa koulua. Nyt sun paikkasi ap on puolustaa lastasi ja mennä niin pitkälle kun on pakko. Oma lapseni on myös joutunut kiusatuksi jo ekalla eikä ollu ainoa. Todellakin olimme valmiit mihin tahansa ja sen myös teimme selväksi.

      • josmuueiauta

        Rikosilmoitus on juuri oikea vaihtoehto. 8-vuotias on vastuussa sanoistaan ja teoistaa jos ymmärtää mitä sanoo, sanoivat vanhemmat mitä tahansa. Lisäksi 8-vuotiaat eivät valehtele kovin helposti kun poliisi kuulustelee, siinä tuppaa tulemaan pelko. Poliisia voi pyytää myös keskustelemaan asioista luokaan, sekin kuuluu heidän tehdäviinsä.


      • pahapalkansaa

        Onko jollain kokemusta tuosta poliisin puuttumisesta asiaan? Tuossahan väsynyt jo sanoi että ei kuulemma ole vastuussa Kahdeksan vuotias teoistaa. Mitä se poliisi voi tehdä? Onko niillä keinoja??? Voimia sulle väsynyt! Älä anna periksi. Kyllä elämässä on niin että paha saa kyllä palkkansa. Äläkä nyt ainakaa aja sen kiusaajan päälle!


      • ononon

        Kyllä on kokemusta että opettaja on soittanut alakoululaiselle poliisit kouluun ja käskenyt viedä tämän kotiin kesken koulupäivän. Poliisit tekivät työtä käskettyä ja syy moiseen oli tekemätön tehtävä.


      • nyrkit

        Opettakaa poika vetää takasin. meinaatteko siitä ihan nynnyn kasvattaa. Mulle isä opetti noin ja kiusaajat sai kyllä aina tappelun aikaiseksi. Mua kyllä pelättiinkin sitten vähän..

        Sitten, kun ne tulee inisemään, että poikansa hammas lähti tai tuli mustelma, niin kuitakkaa se toistamalla heidän viljelemä lause: sellasta se pojilla on ;) pojat on poikii. hehheh

        Mulla on tyttö ja on sitä kuulemma kerhossa isompi taapero tullu tölvimään, mutta tällä on ollu asennetta kumota takasi ja jatkaa leikkiä :D


    • larppa45

      Aja "vahingossa" kiusaajan yli autolla, vähän viinaa koneeseen niin selviät ehdollisella.

      • ilmoitus

        No olipas tuo edellinen nyt ohje...
        Rikosilmoitus tälläisessä tapauksessa on tehtävä.


    • mekkk

      Opatappa lastasi puolustamaan itseään eli jos lyödään hanta niin hän saa lyödä takaisin niin helpottaa.

      • eiei

        Ei helpota jos lapsella on korkeat arvot moraalin suhteen.


      • soitatuonne

    • koulurauhaa
    • Juu111

      Koulukiusaaminen on aina rikos oli se fyysistä tai henkistä. Tee jokaisesta kiusaamistapauksesta rikosilmoitus.

      Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, MUTTA kun teet rikosilmoituksen niin asia tutkitaan ja sosiaalipuoli ottaa kiusaajan hoidettavakseen. Käytännössä kiusaaja joutuu esim terapiaan ja seurantaan.

      Rikosilmoitus kannattaa ehdottomasti tehdä ja muista vaatia että kiusaaja määrätään sosiaalipuolen hoidettavaksi.

    • lkjöljj

      Rikosilmoitus. Sekä kiusaajasta, että välinpitämättömästä koulusta. Meillä toimi.

    • irkkre

      OTA KOULUSI ALUEPÄÄLLIKKÖÖN YHTEYTTÄ. Ja kouluilla on koulupoliisi, johon voit myös ottaa yhteyttä.

      Tulosta kaikki sähköpostiviestit yms. ja vaadi kirjallisesti kaikki. Selvitä mitä toimenpiteitä on tehty (pyydä yhteenveto toimista). Ota miehesi mukaan tai esim. kummisetä yms. pappa yms.

      Älä mene yksin - voimia. Tiedän kokemuksesta, että kouluissa on sellaisia ihmisiä, jotka EIVÄT HALUA SELVITTÄÄ TOTUUTTA!!!!

    • asiil1234

      Ja sitten nämä epäpätevät opettajat, joiden työhön kuuluu myös kiusaamisen ehkäisy/lopettaminen valittavat, että "tilanteet ovat moniselitteisiä" mutta eihän se estä sitä, että asia hoidetaan kuntoon.

      Tarvitseeko välttämättä edes kiusaamista todeta - jos on jotain kärhämää (jatkuvaa sellaista) niin olisi hyvä, että asia otettaisiin yhdessä esille ja siitä keskusteltaisiin.

      Opettajat tutkivat, että onko kiusaamista tapahtunut vai ei. Mutta jos asiaa lähdetään heti selvittämään tosissaan, niin kyllä oppilaatkin tajuavat, että nyt on tosi kyseessä.

      Se, että opettajat eivät "viitsi" tai "jaksa" on tekosyy. He saavat palkkaa ja heillä pitäisi olla ammattitaitoa asian selvittelyyn. Jos ammattitaito ei riitä, niin sitten pitää pyytää ulkopuolista apua. Mutta kiusaaminen on otettava aina tosissaan!!

      • Skribbaduidaa

        Tosiasia on, että kiusaamiset ja "kiusaamiset" ovat moniselitteisiä, varsinkin, kun lapsilla on mahtava kyky puhua muunneltua totuutta. Toisinaan on oikeasti ihan mahdotonta saada selville, mitä oikeasti on tapahtunut ja kuka tai ketkä ovat syyllisiä.

        Esimerkkilauseita edelliseen: "Miikka seuraa mua kaikki välitunnit, vaikka mä kiellän." "Anni tuijotti mua ilkeästi ruokalassa ja juorusi Essin kanssa." "Mikon äiti oli kännissä, kun se haki Mikon koulusta." "Peetu lähettelee mulle pilareita." Näitä on ihan loputtomiin.

        Jos on jotain kärhämää ja asia otetaan yhdessä esille ja siitä keskustellaan, se johtaa vain hyvin harvoin yhtään mihinkään. Kai nyt kaikki tietävät mitä tällaisilla "keskusteluilla" saavutetaan! Meneepähän vain taas osa tunnista muuhun kuin lukujärjestyksessä olevaan oppiaineeseen.

        Asetat opettajalle täysin kohtuuttoman vaatimuksen, kun hänen pitäisi tutkia, onko kiusaamista ollut vai ei. Toisinaan sen saa selville, toisinaan ei. Samat häiriintyneet, jotka koulussa aiheuttavat ongelmia, aiheuttavat niitä myös kouluajan ja -alueen ulkopuolella - paljon myös somessa. Ne asiat eivät kuulu koululle, vaan silloin on vanhempien (lopultakin!) astuttava remmiin.

        Vaadit, että opettajilla pitäisi olla ammattitaitoa tällaisten asioiden tutkimiseen. Se ei kuulu opettajan koulutukseen, jos ei pedagogiikan perusopintoja lasketa ja niiden hyöty on muutenkin melko kyseenalainen. Rikosasiat eivät ole opettajan ammattiasioita. Käytät ilmaisua "lähdetään heti selvittämään tosissaan". Se on erinomaisen hämärä eikä oikeastaan tarkoita mitään. Jos koulussa tai luokassa ilmenee kiusaamista ja se tulee open tietoon eikä hän saa sitä loppumaan tai edes katkolle, otetaan kyllä sekä vanhempiin, rehtoriin että kuraattoriin yhteyttä. Vanhemmat ovat ehdottomasti avainasemassa. Kunpa he hoitaisivat hommansa kunnialla. Heillä on käytettävissään tuhansia keinoja enemmän kuin opettajalla. He myös viettävät lapsen kanssa enemmän aikaa kuin opettaja - ainakin pitäisi.

        Viimeinen lauseesi on viisaudessaan mykistävä...


    • asiillqqq

      Ja idioottivanhemmilla on idioottilapsia. Näin se on. Eli kiusaajan vanhemmat ovat itse näitä kiusaamisen hyväksyvää roskasakkia. Nämä samat pellet sitten hääräävät myös työelämässä kiusaajina yms.

      Eli kun kyseessä on koulukiusaaja, niin kiusaajan vanhemmat ovat aivan samasta puusta veistetty.

      Nyt sun pitää olla vahva. Vaadi selvity siitä, että mitä koulu on tehnyt asian hoitamiseksi ja onko toimet olleet riittävät. Jos tilanne jatkuu niin koulu on vastuussa.

      Jos uhataan tappaa niin se on laitoin uhkaus. Siitä voit ehdottomasti ottaa koulutoimenjohtajaan yhteyttä. Ties mitä koulusurrmaajia teidänkin luokalla on liikkeellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe