Tästä tulee hieno esimerkki populismista

populismijyllää

http://yle.fi/uutiset/lehti_saksa_laimaytti_kreikan_hallitusta__veti_takaisin_20_miljardin_aputarjouksen/7772946 Kreikka ajaa itsensä nurkkaaan muutamassa kuukaudessa!
Näin kävisi suomessakin mikäli persut saisi yli 50 % kannatuksen.
Maailmantalouden lakeja vastaan on paha pyristellä, pohjois-korea on siitä esimerkki ja venäjä myös. Ja tietysti Argentiina.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TollojenUnelmaa

      Esimerkki varmasti tulee, mutta kenelle ja mistä. Saksakin voi jo vapautuneemin "rangaista" Kreikkaa, kun on yhteis-eurooppalaisesti hoidettu Saksan pankkien riskit Kreikassa. Toivottavasti Kreikka haistattaa pitkät EU;lle ja sen takipaketeille lainoineen, ja ilmoittaa "soromnoo" ja alkaa rakentaa maata taas kansalaisten ehdoille.

    • rahatmenikaivoon

      Niinhän siinä kävi. Kreikka hylkäsi yhteistyön ja tukipaketin. Suomi varmaan tarvii sen kohta.
      Stub voisi jo lähteä sitä puhumaan alustavasti. Kiva katsoa miten päättäjä suhtautuu täällä tukipaketteihin joita ovat olleet tuputtamassa muille. Nenee muutama hetki niin Kreikka on tolpillaan. On sitten myöntämässä Suomelle tukipakettia ja vaatii tauita : )

    • Yleveronmaksaja

      Suomessa on vielä varaa tuhlata miljardeja kaksikielisyyteen, paskorutsiin, rutsaloisten etuoikeuksiin, monikulttuuristen moniosaajien maahantuontiin ja elätykseen sekä muihin suomenrutsaloisia miellyttäviin päättömiin vouhotuksiin, sillä onhan meillä ainakin Yleisradio vielä myymättä yksityisille. Ylen miehittäneet rutsaloiset tekevätkin parhaansa kyrrpiinnyttääkseen suomalaiset Ylen rutsaloispasskaohjelmiin, niin ettei kansalaisia lopulta ollenkaan harmita, kun veronmaksajien rahoilla rakennettu kallis, uusi ja hieno digitaalinen Yle myydään Ylen rutsaloisten peppukavereille sopuisaan alihintaan.

    • wallehroos

      Niin Kreikka alkaa rakentaa maata oikein kovin kun kassavarat ovat loppu. Kun sillä ei ole rahaa yhtään mihinkään. Kukaan ei avusta sitä eikä anna lainaa.

      Saattoi olla että kansalaiset eivät äänestäneet ajatellen että näin toimitaan. Eivät he halua nälkäkuoleman partaalle.

      Tosiaan kaikkea voi löpistä saadakseen vaalivoiton ja vielä röyhkeimmät ja typerimmät vielä toisen maan asioista, mutta talouden lainalaisuuksille nämä höyrypäät eivät mahda mitään ja aiheuttavat vain tuhoa kaikkialla.

      • TollojenUnelmaa

        Tai sitten tietävät ihan tarkkaan mitä ovat tekemässä. Troikan kuristustoimet ja lisävelkaantuminen ei taatusti ainakaan paranna kenenkään elämää.


      • kysyjäx
        TollojenUnelmaa kirjoitti:

        Tai sitten tietävät ihan tarkkaan mitä ovat tekemässä. Troikan kuristustoimet ja lisävelkaantuminen ei taatusti ainakaan paranna kenenkään elämää.

        höpö höpö. kreikka on yhdessä sopinut noista "kuristustomista". ei niistä mikään "troikka" ole yksipuolisesti määrännyt. edelleen pitää kysyä että miten ihmeessä kreikka tulee sitten toimeen kun se ei saa yhtään tukea yhtään mistään?

        kun nyt jo "kuristetaan" niin miten menee paremmin kun on vielä vähemmän rahaa käytössä? koeta tajuta että talouden rautaiset lait ovat olemassa. niitä kumota lapsellisella uhoamisella, kuten syriza ja perSSut näyttävät luulevan.


      • TollojenUnelmaa

        "Yhdessäpä hyvinkin" kuin kysyisi hukkuvalta, otatko pelastusrenkaan vai hukutko? Ilman "yhteistä" päätöstä, Kreikka ei olisi saanut noita ylimitoitettuja tukipaketteja, -lainoja ja takauksia. Silloin olisivat sakasalais ja Ranskalaispankit joutuneet itse kärsimään tappioinsa Kreikan ylilainoittamisesta . . . mutta yhteistuuminhan ne kuristustoimet juu . . .


      • kysyjäx

        niin ja miten olisi siinä tapauksessa käynyt koko euroopan ja sitä kautta maailmantalouden jos eurooppalainen rahoitusjärjestelmä olisi ajettu kaaokseen? mitä siitä olisi seurannut suomalaisille köyhille?


      • TollojenUnelmaa

        Ei eurooppalainen rahajärjestelmä olisi mihinkään kaaokseen ajautunut. Saksalaiset ja Ranskalaiset pankit, osa niistä olisi joutunut turvautumaan valtioiden apuun, osa kaatunut mutta yhtäkaikki, tilanne olisi ollut terveempi kuin tämä yhteisvastuu parin maan ahneiden pankkien vuoksi, ja josta ne maat itseasiassa selviävät suhteellisen vähin vaurioin.


      • kysyjäx

        siellä joku peruskoulun kesken jättänyt tietää kertoa totuuksia "taloudesta". raisit olla vielä kurahousuissa suomessa 1990-luvulla kun täällä ropisi. silloin leikattiin ja rajusti. työttömyys nousi aivan mieletömiin lukuihin. kahden vuoden valtion tulovero meni pankkitukeen.

        tuo sama mutta pahempana olisi tapahtunut myös koko euroopassa jos pankit olisivat todella kaatuneet. pahempana siksi että se olisi vienyt koko maailman lamaan. suomi sai vetoapua ulkomaankaupasta, mutta mistä ihmeestä maailma olisi saanut "ulkomaankauppa-apua"?

        olet taas elävä todiste siitä kuinka teillä perSSuilla on todella lapsellinen kuva ynnä "tieto" siitä kuinka talouselämä toimii. vaaditte ulkomaankaupan lisäämistä mutta umohdatte kokonaan sen, että jos ulkomailla menee huonosti, niin silloin ei tuo kauppa vedä. varsinkin jo tuotteet ovat "vanhahtavia".


      • TollojenUnelmaa

        Toistelehan sinä raukka tuota alunperin tolloille myytyä selitystä tukitapeista, kun maailma romahtaisi jos ei veronmaksajat maksa. Läpihän se selitys meni - osalle ja sinä olet näköjään sen uhrina edelleenkin, ja valitettavasti me muut joudumme tuonkin virheen maksamaan, vaikka emme sitä voineet estää ja sitä vastustimme.

        No, mikäs on tilanne tällä hetkellä? Kreikka velkaisempi kuin koskaan, ja "kasvuluku" saatu väännettyä 0,02% toasiasiallisesti siellä' mennään persluisua edelleen, velka kasvaa ja ongelmat.


      • kysyjäx

        sinusta pankkikriisi ei ole aiheuttanut koskaan mitään ongelmia? että suomen pankkikriisi 90-luvulla ei ole totta? että silloin suomen kansantalous ei sakannut? että silloin ei ihmisiä joutunut työttömäksi?

        että silloin eivät tuhannet suomalaiset joutuneet "velkavankeuteen"? että silloin eivät asuntojen hinnat romahtaneet? että silloin ei pörssi romahtanut? että jenkkien finanssiikriisi 2007-2008 ei sekään vaikuttanut millään yhtään mihinkään?

        siis saako kysyä että missä ihmeen "todellisuudessa" sinä oikein elät? onko sinulla mitään näkemystä miten talouselämä toimii ja mikä on pankkien osuus sen pyörittämisessä? oletko sinä koskaan istunut yhdelläkään taloustiedon oppitunnilla vai lopetitko peruskoulun jo kasi luokkaan?


    • hellebrgs

      Eivät aivan varmasti tiedä. Luvattiin että kuritustoimet loppuvat, ettei enää EU:n vuoksi leikata kun saadaan vaalivoitto. No ei tarvitse leikata kun loppuu leipä kokonaan pöydästä niiltä jotka ovat valtion tuloista riippuvaisia eikä mitkään valtion tuottamat palvelut toimi sitäkään vähää kun ei ole rahaa millä niitä tuottaa.
      Jos halutaan nollata valtion tilanne niin nyt siihen hyvä tilaisuus. Kansalle se ei vain ole kovin kiva vaihtoehto ja se tuskin sitä äänestäessään tahtoi.

    • marttiluukas

      Hyvä aloittaja, tässä sinulta meni puurot ja vellit sekaisin. Kreikan tapauksessahan ei ole kysymys mistään muusta, kuin sijoittajien tyhmyydestä. Rahaa lainataan, tietämättä miten siinä käy.
      Eikö jo Soini sanonut suomenkin päättäjille, että "lapioikaa vaan rahaa sinne" Suomi lapioi ja on se nähty. Aloittajalla on aivan vääri käsitys siitä, miks Soini näin sanoi. Jospa Soini olisikin ollut hallituksessa ja häntä kuunneltu, niin Suomi(kin) olisi huomattavan parempi maa elää. Ei tarvitsisi kerjätä rahojaan pois Saksan ja Ranskan sijoittajille pistettyjä varoja. Eikö tämä kaikki osoita sitä, että nykyhallitus on varsin kehnoa porukkaa. Heiltä puuttuu suhteellisuuden taju.

      • kysyjäx

        sinä se jaksat levittää tuota "tietoasi" siitä että kreikka on velkaa suomelle miljardeja ja joka päivä sinne lähtee rekkakuorma uutta rahaa. totuus on kreikkaan ei ole mennyt killinkiäkään suomalaista rahaa. asia tuodaan jälleen kerran esille vaikka tuossa, kohdasta 7.30 eteenpäin:

        http://areena.yle.fi/tv/2449719

        juu, tiedän. nyt ryhdyt heti sanomaan, että "ei pidä paikaansa kun siellä demari, kepu ja hesarin edustaja valehtelevat". eivät muuten valehtele. puhuvat täyttä totta eikä mitään perSSu propagandaa.

        mitä tulee väitteeseesi siitä että euron eron jälkeen drakma devalvaatio olisi vain 10-15 prosenttia, niin tämä taas todistaa että olet asioista pihalla kuin lumiukko. jos kreikka tosiaan eroaa eurosta, niin silloin drakman kurssia ei määrää kreikan hallitus niin kuin sinä kuvittelet vaan markkinat.

        koeta nyt tajuta edes tämä. silloin kyseessä olisi todella 30-40 pronsentin suuruinen putous. jotain asiasta kertoo sekin että kun kreikan perSSut eli syriza peruutti ateenan sataman yksityistämisen sekä muutakin yksityistämistä, niin saman tien kreikan pörssi romahti.

        tuo pörssin romahdus ja saksan viimeisin tyly ulostulo vastapainona siihen mitä syriza muka aikoo eli että "ei keskutelu troikan kanssa" puoltaa täysin avausta. kreikan ja syrizan pitää ottaa nätisti lusikka takaisin käteen. muuten maa ajatuu täydelliseen kaaokseen.

        ps. ja nyt sinulle ei enää riitä että valehtelet täällä kuinka kreikkaan on viety rahaa. nyt sitten väität että tätä rahaa on viety saksan ja ranskan sijoittajille. jo on aikoihin eletty. ja sitten et vastaa koskaan yhtään mihinkään. olet todellinen perSSujen edustaja ja näin on helppo uskoa myös että olet todella perSSujen puolueen jäsen.


      • SelittääMitäSelittää

        Niin tai näin, Suomen veronmaksajien vastuut ovat 7 miljardia Kreikassa. Siihen ei auta sanomiset, sanomatta jättämiset tai areenan höpötykset. Se kuinka paljon noista sitten loppujen lopuksi lankeaa maksuun, selviää luultavasti vasta 100-150 vuoden päästä. Joka tapauksessa takkiin tulee niin eetä heiluu.


      • vasurit_pakenee_vastuuta
        kysyjäx kirjoitti:

        sinä se jaksat levittää tuota "tietoasi" siitä että kreikka on velkaa suomelle miljardeja ja joka päivä sinne lähtee rekkakuorma uutta rahaa. totuus on kreikkaan ei ole mennyt killinkiäkään suomalaista rahaa. asia tuodaan jälleen kerran esille vaikka tuossa, kohdasta 7.30 eteenpäin:

        http://areena.yle.fi/tv/2449719

        juu, tiedän. nyt ryhdyt heti sanomaan, että "ei pidä paikaansa kun siellä demari, kepu ja hesarin edustaja valehtelevat". eivät muuten valehtele. puhuvat täyttä totta eikä mitään perSSu propagandaa.

        mitä tulee väitteeseesi siitä että euron eron jälkeen drakma devalvaatio olisi vain 10-15 prosenttia, niin tämä taas todistaa että olet asioista pihalla kuin lumiukko. jos kreikka tosiaan eroaa eurosta, niin silloin drakman kurssia ei määrää kreikan hallitus niin kuin sinä kuvittelet vaan markkinat.

        koeta nyt tajuta edes tämä. silloin kyseessä olisi todella 30-40 pronsentin suuruinen putous. jotain asiasta kertoo sekin että kun kreikan perSSut eli syriza peruutti ateenan sataman yksityistämisen sekä muutakin yksityistämistä, niin saman tien kreikan pörssi romahti.

        tuo pörssin romahdus ja saksan viimeisin tyly ulostulo vastapainona siihen mitä syriza muka aikoo eli että "ei keskutelu troikan kanssa" puoltaa täysin avausta. kreikan ja syrizan pitää ottaa nätisti lusikka takaisin käteen. muuten maa ajatuu täydelliseen kaaokseen.

        ps. ja nyt sinulle ei enää riitä että valehtelet täällä kuinka kreikkaan on viety rahaa. nyt sitten väität että tätä rahaa on viety saksan ja ranskan sijoittajille. jo on aikoihin eletty. ja sitten et vastaa koskaan yhtään mihinkään. olet todellinen perSSujen edustaja ja näin on helppo uskoa myös että olet todella perSSujen puolueen jäsen.

        Ai, nyt ne onkin yhtäkkiä "kreikan perSSut".

        Joku unohti kertoa Arhinmäelle...


    • kallaajo

      Niin meillä on täällä nyt niin kurjaa kun voi olla mahdollisuus että valtio joutuu maksamaan takauksia 100 vuoden kuluttua.

      Se kurjistaa meidän hyvinvointivaltion lähes olemattomiin ja vie leivän meidän suusta kun asiaa edes vähän ajattelee miten iso raha se jos vertaa vaikka siihen että Nokia teki suuruutensa aikoina yli 50 miljardin liikevaihdon puhelimilla joilla ei sitten tehnytkään yhtään mitään.

      Ehkä meille tulee jo ensi viikolla nälänhätä.

    • kielet_bryssän_perseessä
    • Halla-ahon-äänestäjä

      MarttiLuukas

      kysyjähörhölle ei pidä vastailla, se kiihottaa trollia. Syriza on kommunistipuolue ja arhinmäkiläisten liittolainen eikä Kremlin kätyreillä voi perustella Perussuomalaisia. Jonkin verran Kremlin ymmärrystä on IPU-puolueesta, joka on eräänlainen eurostaluopujien maalaisliitto, jossa halutaan YYA-sopimuksen aikaisen menot takaisiin.

      Arhinmäkiläisten ja Syrizan kommunistiliitto EU:ssa sisältää joukon hämäriä kommunistipienpuoleita http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_yhtyneen_vasemmiston_konfederaatioryhmä_/_Pohjoismaiden_vihreä_vasemmisto

      Erityisen vaarallinen näistä Syrizan ja Arhinmäen kavereista on Saksan kommunistipuolue Die Linke joka on Ulbrichtin ja Honeckerin Neuvostoliiton
      puolueen sovellutuksen Stasi-Saksan kommunistien puolueen SED jatko-osa
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Vasemmisto_(saksalainen_puolue)
      Vasemmisto-puolue syntyi Saksan demokraattisen tasavallan Sosialistisen yhtenäisyyspuolueen (SED) toimintaa jatkaneen Vasemmistopuolue PDS:n yhdistyessä kesäkuussa 2007

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe