Muutto usaan!

Dreamingofusa

Oon lähes koko lapsuuteni haaveillut muutosta Yhdysvaltoihin. Nyt viimekuukausina kyseinen valtio on alkanut entistä enemmän kiinnostamaan ja haluisin ihan tosissaan saada jotain tietoa tonne muuttamisesta & siellä asumisesta muista pikkujutuista. Toivon et tähän siis vastais joku, joka on asunut/asuu usassa tai muuten vaan tietää ihan oikeesti sen maan asioista.

Oon siis vielä 15v ja menossa ens syksynä ysille, eli muutto ei vielä ihan ajankohtainen ole Mut haluun jokatapauksessa suunnitella tätä mahdollisimman pitkälle, jos jonain päivänä se muutto vielä koittaa. Ensin käyn kyllä varmaan lomalla siellä ennen ku alan harkitsemaan oikeata muuttoa.

Eli ihan ekana, oon siis menossa yläasteen jälkeen lukioon ja sieltä yliopistoon opiskelemaan lääketiedettä. Pyrin siis hammaslääkäriksi. Onko usassa paljon töitä hammaslääkäreille ja onko töihin helppo päästä?

Ja toisena haluisin tietää vähän tästä usan kansallisuuden hankkimisesta. Onko se Green Card mahdollista saada hammaslääkärin tai jonkun muun ihan normaalin työn kautta? Jos ei, niin mikä olisi helpoin tapa saada Green Card? Vai onko Green Card pakollinen, voiko kansallisuuden saada jotain muuta kautta? Siihen lottoon en varmaankaan aio osallistua, kun tuskin voitan mitään kuitenkaan.

Entä asuminen, kannattaako ostaa asunto vai asua vuokralla? Ensin asun kyllä varmaan jokatapauksessa vuokralla. Missä päin usaa kannattaa asua? Itse olen haaveillun Kalifornian seudusta, mutta kai muutkin alueet käy.

Ja sitten vielä kouluista, jos asun siellä niin kauan, että jälkikasvukin syntyy sinne. Onko kindergarten, primary/elementary school tai secondary school maksullisia? Mihin lapset menevät yleensä niiden jälkeen? High schooliin? Collegeen? Entä mitä nuo jälkimmäiset sitten mahdollisesti maksavat?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!

4

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • molar

      Ikävä kyllä aika hankala päästä USA:n kansalaiseksi. Suomalainen lääketieteen tutkinto ei ole pätevä USA:ssa, vaan joutuisit läpäisemään useamman tentin saadaksesi USA:n lääkärintutkinnon. Ensinnäkin kielikoe, sitten 3 tai 4 tenttiä, käytännön kokeineen jne. Lisäksi eri osavaltioilla on omat vaatimuksensa.

      Green Card'in lisäksi on muita viisumeita, joilla voi työskennellä tai opiskella, mutta eivät johda kansalaisuuteen. Kova pähkinä purtavaksi, mutta mikään ei ole mahdotonta.

    • Ampsu

      Tuossa oli nyt niin paljon kysymyksiä, että menee pää ihan pyörälle. Ihanaa, että sinulla on unelma mutta ennenkuin mietit lapsesi college mahdollisuuksia niin suosittelen, että tulet tänne ensin lomailemaan tai sitten vaikka opiskelujen kautta vuodeksi vaihtoon. Olisiko sinulla mahdollisuus tulla lukion aikana vaihto-oppilaaksi tai sitten yliopistossa. USA on hieno maa ja mukava täällä on asua. Kuitenkin jokaisessa paikassa on ongelmansa, ja kyllä se elämä yhtä arkista on täällä Kaliforniassa kuin Suomessakin. Hyvää koulutusta täällä arvostetaan, ja helpommin saat työluvan ja green varsin kun on hyvä koulutus. Onnea matkaan!

    • gveg

      Aika surkea maa, jos totta puhutaan. Kannattaa ottaa selvää ihan kunnolla ennen lopullista päätöstä. Vaihto-oppilaaksi kannattaa ensin hakeutua ehdottomasti, ettei tule pettymyksiä. Suosittelen myös hakeutumaan vertailun vuoksi vaihto-oppilaaksi vaikka Intiaan, niin voit muodostaa jonkun käsityksen.

    • flfl

      Eikun tanne vain. Itse muutin 17 vuotta sitten enka ole katunut sekuntiakaan. Tosin tama yhteiskunta on todella erilainen suomalaiseen verrattuna, ihmisten ajatusmaailma on erilainen joten varaudu kulttuurishokkiin. Taalla on paljon ulkomaalaisia opiskelijoita ja talouselamassa kilpailu on kovaa. Valtio ei myoskaan
      auta kuten Suomessa, taalla olet aina omillasi. Kannattaa muistaa etta USA on liittovaltio - osavaltiot ovat aika erilaisia lakien ja kulttuurin suhteen.
      Ensimmainen saanto on etta ei kannata uskoa toisten mielipiteita - matkusta ja tutki itse asioita ja luo oma henkilokohtainen kasityksesi asioista ja sen jalkeen tee paatos.
      Ainahan Suomeen voi takaisin muuttaa - suuri osa palaa suomeen nauttimaan sosiaaliturvasta kun asiat eivat mene kuten on haaveiltu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe