Venäläisten maanostot Allekirjoita kansalaisaloite

vanja

Allekirjoituksen voi hoitaa tästä linkistä

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1096

Kansalaisaloite vireille ulkomaalaisten maa- ja kiinteistökauppojen rajoittamisesta

Kotimaa Julkaistu 05.02.2015

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on jättänyt kansalaisaloitteen ulkomaalaisten maa- ja kiinteistökauppojen kauppojen rajoittamisesta.

Tavoitteena on rajoittaa ETA-maiden ulkopuolisista maista tulevien oikeutta ostaa kiinteistöjä Suomesta.

– Kansalaisaloitteessa esitetään kaupoista pidättäytymistä, ellei hankkijana ole Suomessa viisi vuotta asunut taho, Kymäläinen sanoo tiedotteessa.

Aloitteen on määrä tulla allekirjoitettavaksi kansalaisaloite.fi-sivustolle ensi viikon tiistaina.

Sen ovat panneet alulle Kymäläisen kanssa kokoomuksen kansanedustaja Pertti Hemmilä ja kaksi rivikansalaista.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kansalaisaloite-vireille-ulkomaalaisten-maa-ja-kiinteistokauppojen-rajoittamisesta/4756952

48

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannatan

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1096

      *Oli kunnossa, ennen kuin korjattiin*

      Ulkomailla asuvien ja ulkomaisten yhteisöjen kiinteistönhankintojen valvonnasta annettu laki (1613/1992) kumottiin 1.1.2000 lukien silloisen ympäristöministeri Satu Hassin toimesta.

      Viidentoista vuoden kokemusten perusteella voidaan nyt todeta, että valmistelussa ei ollut riittäviä arvioita muiden EU-maiden rajoituksista eikä myöskään arvioita syntyvistä haitoista.

      Julkisuudessa vellonut keskustelu venäläisten kiinteistönhankinnoista vahvistaa tätä käsitystä. Päättäjät ovat kritiikittä uskoneet suurellisiin suunnitelmiin ja lupauksiin investoinneista ja työllistämisistä.

      Lopputuloksena on ollut keskeneräisiä ja toteutumattomia hankkeita, saamattomia saatavia, monenkirjavia ongelmia yrittäjien, naapurien ja luonnon kanssa.

      On tuotu esiin turvallisuuteen ja huoltovarmuuteen liittyviä näkökulmia rahanpesusta ja korruptiosta puhumattakaan.

      Vastavuoroisuus ei toteudu. Venäjä teki vuonna 2011 päätöksiä, jotka estävät ulkomaalaisilta kiinteistön oston alueilta joihin suomalaiset tuntevat mielenkiintoa. Venäjä ilmoitti vuonna 2012 lunastavansa Karjalassa olevat parisataa suomalaisten omistuksessa olevaa kiinteistöä. Vuoden 2013 lopulla tuli tieto siitä, että ulkomaalaisten kiinteistökaupat ja myös vuokrasopimukset ovat tulossa luvanvaraisiksi koko Venäjän alueella vuoden 2015 alusta.

      Huolestuttavia ovat viranomaisten toteamukset, että heillä ei ole velvoitteita tai oikeuksia tarttua esille tuotuihin ongelmiin. Mikään viranomainen ei tilannetta seuraa eikä nykyistä tilannetta tiedä. Kukin viranomainen keskittyy syntyneen ongelman jälkikäteiseen selvittämiseen.

      Suomi tarvitsee tätä villiä ongelmakenttää säätelevän lain. Tämä ei vaikeuttaisi ulkomaisten yritysten toimintaa Suomessa. Liiketoimintaa on mahdollista harjoittaa vuokraamalla siihen tarvittavat alueet ja tilat.

      Lailla olisi myönteisiä vaikutuksia oikeuspolitiikkaan ja sisäiseen turvallisuuteen vahvistamalla kansallista turvallisuutta, edistämällä viranomaisten yhteistoimintaa kaikilla hallinnon aloilla ja torjumalla rikollisuutta. Elinkeinopolitiikassa se vähentäisi rahanpesun ja harmaan talouden mahdollisuuksia sekä kasvattaisi verotuloja. EU-politiikkaa se yhtenäistäisi sekä kehittäisi sisäistä toimintakykyä. Ympäristöpolitiikassa se vähentäisi maallemme vieraiden toimintaperiaatteiden lisääntymistä kaavoitukseen ja rakentamiseen.

      Kansalaisaloite eduskunnalle laiksi EU- ja EFTA- maiden ulkopuolisten henkilöiden ja yhteisöjen kiinteistönhankinnasta (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1096) toteutuessaan korjaa tehdyn virheen.

    • Lappilaiset

      Tämä lakialoite on suomen turvallisuudelle todella tärkeä. Maassamme on jo alueita,jotka ovat siirtyneet venäjän valtiolle kun omistajan kuoltua ei ole ollut perillisiä. Tätä kehitystä ei voi jatkua ja kansalaisaloite.fi sivulla on mahdollisuus asiaan ottaa kantaa. Vaaleissa on jokaisen ehdokkaan kerrottava kantansa maakauppoihin. Eduskunnadta pois ne edustajat,jotka eivät aja suomen etua.

    • HöpöHöpöHommia

      Ketä kiinnostaa, ei ketään!

    • Realistiroista

      Ottakoot ryssät. Niillä on kuitenkin rahaa millä pelata.

    • Mies7

      Yleensäkin että tälläinen on mahdollista Suomessa, kertoo politiikkojen välinpitämättömyyden suomen turvallisuudesta kohtaan. Meillä ei ajatella enään mikä on suomen kannalta parasta. Poliitikot ovat tehneet tämän typerillä päätöksillä mahdolliseksi. Äänestäkää ja kyselkää nyt kun vaalit että miksi teette näin.

      • StubukkaUlanderilla

        Jopa Stupukkakin kertoi eilen lehdessä että Kataisen ja hänen hallituksensa ovat epäonnisteneet täydellisesti. Hän on pohtinut nyt hallituksen eroamista!!!???


    • EikösOleSotaNyt

      Putin pitää ”apokalyptistä skenaariota” epätodennäköisenä

      Venäjän presidentti Vladimir Putin.

      © Itar Tass / Reuters

      Julkaistu: 23.2.2015

      Ukraina Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan sota Venäjän ja Ukrainan välillä on epätodennäköinen.

      Putin puhui valtiollisen television haastattelussa.

      – Pidän sellaista apokalyptistä skenaariota epätodennäköisenä ja toivon, ettei se koskaan tapahdu, Putin sanoi.

      Apokalyptinen tarkoittaa maailmanloppua.

      Putin ei myöskään näe tarpeelliseksi järjestää Itä-Ukrainan tapahtumien takia uutta tapaamista Ranskan, Saksan ja Ukrainan kesken. Hän toivoi, että Minskissä saavutettua sopimusta kunnioitetaan.

      Taistelut ovat jatkuneet

      Vasta eilen Ukrainan hallitus ja Venäjän tukemat kapinalliset kertoivat sopineensa raskaan aseistuksen vetämisestä rintamalinjalta pois.

      Ukrainan mukaan kapinalliset ovat jatkaneet hyökkäyksiä hallituksen joukkojen asemia vastaan Mariupolin satamakaupungin lähellä. Vihollisuuksien jatkumisen takia raskasta aseistusta ei Ukrainan armeijan mukaan voi vielä vetää pois.

      Länsi on varoittanut Venäjää mahdollisista lisäpakotteista, jos haurasta tulitaukoa edelleen rikotaan.

      Panssarivaunuja Venäjältä?

      Ukraina sanoo Venäjän lähettäneen parikymmentä panssarivaunua Mariupolia kohti. Venäjän mukaan se ei anna aseapua kapinallisille.

      Saksa ilmaisi maanantaina huolensa tulitaukorikkomuksista Ukrainassa. Samalla se kehotti Venäjää käyttämään vaikutusvaltaansa, jotta kapinalliset lopettaisivat taistelut.

      STT-Reuters-IS

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1424722881138.html

    • LopetaHyväMies

      Ei sinun kannata postata tänne noita uutisia. Täällä niillä on kymmenkunta lukijaa ja heistä yhdeksällä juttusi ei kiinnosta pätkääkään. Jokainen joka tännekin on eksynyt osaa mennä myös iltapaskan sivuille.

    • Kiertokouluväärinpäin

      Mutta täällähän ei ole lukutaito ja ymmärtäminen kovin yleistä

      • outoasia

        Tietääkö kukaan mikä on apokalalypti?


    • Espanjanlomaosakkeetpois

      No eipä sitä maata sitte varmaan myydä suomalaisillekkaan ulkomailta enää,jos täältäkään ei kerta ostaa saa.

      • AsunGartagenassaOmassa

        Espanja ja Suomi on EU:maita. Kauppa kyllä toimii Espanjan maalain mukaisesti.


    • UskomatontaTouhua

      Valtion Senaatti-Kiinteistöt on myynyt itärajalta käytöstä poistettuja rajavartioasemia venäläisille ja venäläiset ovat käyneet kyselemässä ostaakseen niitä lisää.

      Suomessa pölvästit virkamiehet ja kansanedustajat.

    • MietiNytEdesVähän

      Ihan oikein tehty. Sillä ei ole mitään väliä kuka kiinteistöt omistaa. Ei varsinkaan siinä vaiheessa kun sota syttyy, jos syttyy. Tuollaiset homeiset tönöthän räjäytetään ilmaan ensimmäisenä. Vai odottavatko urhoolliset suomalaiset puskajussit että venäläiset pääsevät asumaan noihin rakennuksiin ja keittelemään kaalisoppaa jos sota tulee?

    • HaglundinMielipide

      Ministeri kannanotto

      Haglund Valtion voitava lunastaa kiinteistöjä turvallisuussyistä

      Maanantai 2.3.2015 klo 09.16

      Puolustusministeri Carl Haglundin (r) mukaan lainsäädäntöä tulee kehittää niin, että valtio voi tarvittaessa lunastaa kiinteistöjä, jos siihen on turvallisuuspoliittisia intressejä.

      Maanpuolustuskurssin avajaisissa puhunut Haglund sanoi, että ulkomaalaisten tekemät kiinteistökaupat on huomioitava eri tavalla kuin ennen Itä-Ukrainan esimerkin vuoksi.

      Hän korosti myös verkkovalvonnan merkitystä uudenlaisessa sodankäynnissä ja siihen varautumisessa.

      STT

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015030219286601_uu.shtml

      Kannata tästä aloitetta eduskunnalle

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1096

      • PutinVarmaanNauraa

        Varmaan ne Venäjällä pelkää kun meillä on niin jämerän näköinen ja oloinen puolustusministeri? Jotenkin vain tulee mieleen pullamössöä kahvikupista lusikalla lappava pullopunaposkinen pojannaskali jolla on vaippakin ihan täynnä.

        PS. Toivottvasti tuo herrasperhen kultapoika ei joudu neuvottelemaan koskaan rauhasta venäläisten kanssa. Sehän saisi kuolemantuottamuksesta vielä syytteen. Venäläiset saattaisivat nimittäin kuolla nauruun...


      • FyFaan

        Haglund ymmärtää strategiasta, maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta juuri niin paljon kuin miehimysmäiseltä, koreilevalta umpihurrilta rikkaalta sivarilta voi odottaakin.

        Menis naimisiin Viron Ilveksen kanssa. Molemmat samanlaisia rusettikaulaisia kukkopoikia ja ruotsinkielisiäkin.


    • Kairaltako

      Maakaupat venäläisille on saatava loppumaan,johan sen järkikin sanoo ettei suomea saa myydä iivanoille. Toopet poliitikot ovat vasta nyt heräämässä tähän asiaan kun alkaa olla kiire. Kansalaisaloite on nyt ajankohtainen,että saadaan jotain tolkkua tähän hulluuteen.

    • Guttormi
      • Epävarmaäänetäjä

        Mitähän mieltä asjasta Paavo Väyrynen, Paula Lehtomäki ja Sirkka-Liisa Anttila?


    • Fiduttaako

      Minulle se on aivan sama. Myin venäläiselle liikemiehelle muutaman hehtaaria maata läheltä rajaa. Ja jos kiinnostaa sain hem.etin hyvän hinnan ja ryyppäsin viikon ostajien laskuun hotellissa Rovaniemellä. Näin se pitääkin toimia eikä vinkua tyhjää pazkaa.

      • Eiuskottavaa

        taidat kirjotella lööperiä.


    • Jevgenit

      Kyllä hymy hyytyy muutaman vuoden päästä,kun putinin kamut asettuvat naapuriin isännän elkein. Voi tätä tyhmyreiden maata,ei olla opittu mitään historiasta.

      • VuokkiPoika

        Alakurtin pikahyökkäysjoukot ovat jo asettuneet Alakurtissa taloksi


      • RyssätSyöLapsenne
        VuokkiPoika kirjoitti:

        Alakurtin pikahyökkäysjoukot ovat jo asettuneet Alakurtissa taloksi

        Pitäisikö sitten Suomelta anoa lupa mihin itsenäinen naapurimaa Venäjä saa sijoittaa joukkojaan omalla maaperällään? Älkää olko hysteerisia ja lapsellisia.


    • Selkoset

      Siis kansalaisaloite.fi sivulle nyt kaikki ketkä ovat huolissaan suomen turvallisuudesta. Poliitikkoihin ei voi luottaa tässä asiassa.

    • eirajoieta

      Maanoston rajoittaminen venäläisiltä on kommunismia.

    • Tyhmyrit

      Maakauppojen rajoittaminen venäjän mafiosoille on suomen turvallisuuskysymys. Ei ole järkeä myydä isänmaata näille putinin jengin tyypeille enää yhtään aaria.

    • Einäytnythyvältä

      Alakurtissa ja Suomen rajan takaa kuuluu melkoinen helikopterien jyly.
      Olisikohan "viesti" Suomellekin?

      • VitunViestit

        Ei oikein kuulu tänne asti kun nuo amerikkalaisten lentokoneet pitää niin pahaa ääntä.


    • TyrskisTyrskisYhää

      Kaivakaa syvempiä poteroja sinne paskamakkinne alle ja piiloutukaa kypärä päässä niihin jos noin pelottaa ja itkettää. Pitäisikö Suomelta kysyä lupa siihen että venäläiset lennättää koptereitaan omassa ilmatilassaan? Heittäkää jo pois tuo hysteerinen itku.

    • TäältäTullaanPian

      Kyllähän ne täni ne muuten harjoittele.



      Putinille hurrattiin Moskovassa: ”Anna meille seuraavaksi Suomi!”

      Julkaistu: 19.3.2015 15:15

      VENÄJÄ Krimin liitosjuhlassa keskiviikkona Moskovassa vaadittiin väkijoukon suulla seuraavaksi Venäjään liitettäviksi Suomea ja Puolaa.

      Heti Presidentti Vladimir Putinin puheen jälkeen häntä kuunnellut, luultavimmin tarkoin valikoitu kuulijakunta hurrasi ”Venäjä! Venäjä! Putin! Putin!”, minkä jälkeen väki alkoi hoilottaa:

      ”Ole-ole-ole! Krim on meidän! Anna nyt Puola ja Suomi!”

      Punaisen torin juhla oli Kremlin järjestämä, joten sinne päässeet oli valikoitu ja tavallisesti kannattajille on kerrottu etukäteen, mitä huutaa.

      Venäjällä vietetään tällä viikolla ensimmäistä vuosipäivää Krimin niemimaan liittämisestä Ukrainalta Venäjään.

      Punaisella torilla oli viranomaisten mukaan noin 110 000 ihmistä.

      Useat ihmisistä tulivat paikalle 10–15 ihmisen ryhmissä, joilla oli yksi tai kaksi omaa ”kaitsijaa”, kertoo uutissivusto RBC.ru.

      Juhlijoille puhuivat mm. Duuman edustajat sekä Krimin uuden hallinnon viranomaiset tasavallan päämiehen Sergei Aksenovin johdolla.

      – Krimiläiset ovat ylpeitä siitä, että he voivat elää maassa, jolla on kansallinen johtaja – urhea, oikeamielinen ja luotettava mies, joka taistelee kansallisten etujen puolesta, kiitti Aksenov Putinia.

      Lopuksi puhui Putin itse, joka sai kuulijoilta raikuvat suosionosoitukset ja kannatushuudot.

      – Ymmärsimme, että Krimissä ei ole kyse ainoastaan strategisesti tärkeästä alueesta. Kyse on miljoonista venäläisistä ihmisistä, miljoonista kanssakansalaisistamme, jotka tarvitsevat apuamme ja tukea, julisti presidentti.

      Putinin puheen jälkeen kuulijat hurrasivat ja vaativat seuraavaksi Venäjään liitettäviksi Puolaa ja Suomea.

      Lopuksi soitettiin Venäjän kansallislaulu, jonka jälkeen Putin kiitti paikallaolijoita tuesta ja poistui.

      KUVA: POOL

      Timo Myllyniemi

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1426747551233.html

      • JuhoVesainen

        Tuo "anna meille Puola ja Suomi"-juttuhan on jo todettu jonkun toimittajan keksimäksi lööperiksi.

        Pelätkää, lampaat! Paskokaa housuunne ja itkekää! Kyllä välillä hävettää kuulua tällaiseen nyyhkivään pelkurikansaan!


    • OikeaJohtaja

      Ihan oikea homma. Tuollainen kansanjohtaja meilläkin pitäisi olla eikä pelkkä marionetti piilokoroissaan joka on rähmällään EU:n ja USA/Naton edessä. Hyvä Putin, jatka samaan malliin!!!!!!!!!

    • hohohohooooo

      On kikkoja joilla Venäläiset saa lähtemään naapurista. Tosin, voivat olla sitkeitä tapauksia. Mutta kypsyy se sitkeäkin hanhi...

    • Pöpelikköä

      Pelottaa jos kepu pääsee valtaan niin lehtomäki ja väyrynen kumppaneineen edesauttavat maakaupoissa venäläisiä saamaan koko suomen haltuunsa. Maakauppalaki on syytä uudistaa ja eduskuntaan saatava ihmiset jotka haluaavat pitää suomen itsenäisenä. Rosvovaltion mafiosoille ei enää yhtään tonttia pidä myydä suomesta.

      • PerussuomalainenRoi

        Mittaa kuumeesi, ota iltalääkkeesi ja pistä tutimaan. Olet pahasti sekaisin.


    • Näion

      Mutta kuka on myynyt kiinteistön tälle Suomen vastustajalle numero yksi - johan päcmanille ?!!!
      Tietysti joku kätyri. Onko nimi tiedossa ? Eikö ole ollut tiedossa tämän tesantin toilailut, vai onko uhkailulla taivuteltu myymmään ?
      Lukekaapa tesantin blogi kirjoituksia. Viha suomea kohtaan on pohjaton, venäjä maksaa luultavammin kirjoituksista Suomea vastaan. Eipä Suomesta kyllä töitä saakkaan. Onneksi.

    • älkääenäätyhjääviitt

      Se olisi eri asia jos me oltaisiin pysytty EU:n ulkopuolella,niin sitte rajoitettais ulkolaisten maakauppoja,mutta mitä tuota enää jarruttamaan.
      Eiköhän se maa ole myyty jo.

    • Politiikkaaaa

      No tätä menoa on kohta maat myyty ryssille ja sitten on myöhäistä itkeä. On korkea aika allekirjoittaa kansalaisaloite asiasta ja saada tämä hulluus loppumaan. Meidän poliitikot ovat umpikuuroja ja sokeita.

    • Res.Kers63

      Viisaampaa tuo on myydä koko konkurssikypsä Suomi Putinille. Sillä on sentään rahaa ostaakin tällainen soinen ja kivikkoinen jätemaa-alue nimeltä Suomi. Kaupan päälle se saisi vielä sen 9 miljardin velan mitkä viisaat politiikkomme ovat touhunneet. Parempihan se on että tästä maasta Putin maksaa vielä tässä vaiheessa vaikka se saisi ilmaiseksikin kun kävisi vähän temuamassa Suomen puolella. Talviaikana kun Suomesta katkaisee sähköt täsmäpommeilla voimaverkkojen solmukohdista niin koko maa on polvillaan parissa-kolmessa päivässä.

    • Horoskat

      Siksi juuri suomen tulee liityä natoon. Ryssien kanssa ei koskaan tule mitään ystävyyttä. Pelkkiä valehtelijoita ja rosvoja koko porukka. Pysyisivät omissa paskoissaan eivätkä hyökkäilisi naapureidensa kimppuun. Putinista näkee sokeakin ettei ukolla ole kaikki kotona.

    • juupajoo

      Saksalaislehtikin uutisoi venäläisten maakaupoista Suomessa 2015

      Torstai 26.3.2015 klo 13.26

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032619423888_uu.shtml

      Saksalaiset kiinnostuivat venäläisten haalimista tonteista Suomessa. Miljoonalevikkisen Spiegel-lehden lähteenä on Iltalehti.

      Venäläiset yksityishenkilöt ja yritykset ovat jo pitkään ostaneet maita Suomesta sotilaslentokenttien ja ammusvarastojen läheisyydestä, kirjoittaa suosittu saksalainen viikkolehti Der Spiegel.

      Spiegel kertoo saksalaisyleisölle, että venäläiset ovat haalineet erityisesti rantatontteja Turun saaristosta.

      - Niiden sijainti mahdollistaa suomalaisten turvallisuusasiantuntijoiden pelkojen mukaan venäläisille viiden laivareitin tarkkailun Turusta ja Naantalista. Reitit olisivat kriisitilanteessa tärkeitä maanpuolustukselle sekä armeijan huollolle, Spiegel kertoo.

      Iltalehden kartta

      Saksalaislehti on käyttänyt lähteenään Iltalehden julkaisemaa Suomen karttaa, johon on merkitty Suomen mustalla sotilastukikohdat ja punaisella venäläisten maaomistukset.

      Spiegel mainitsee myös, että Suomen puolustusministeri Carl Haglund haluaa nyt rajoittaa lailla ulkomaisten mahdollisuutta ostaa tontteja Suomen turvallisuuteen olennaisesti liittyvien alueiden läheisyydestä.

      - Jopa pakkolunastus voisi tulla mahdolliseksi. Ministeri perustelee hyökkäyksensä rasittuneilla suhteilla Moskovaan, Spiegel selittää.

      Iltalehden tietojen mukaan myös Saksan yleisradioyhtiö ARD aikoo tehdä televisiodokumentin venäläisten maakaupoista Suomessa.

      Spiegel käytti lähteenään Iltalehden karttaa, jossa on merkittynä suomalaiset sotilastukikohdat sekä venäläiset maaomistukset. (KUVAKAAPPAUS)

      NINA DALE

      [email protected]

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032619423888_uu.shtml

    • Halla-ahon_äänestäjä

      DEMLAT SUOMALAISTEN KIMPUSSA
      Soini kertoo (Uudenmaan vaalipiiri, numero 86, https://vaalit.perussuomalaiset.fi/piirit/uusimaa ), miten demla Tuija Brax suosi venäläisten militaristien maa-aluehankintoja ja demla Tarja Halonen poisti niiden tieltä maamiinat

      Mikä on demla? http://hommaforum.org/index.php?topic=3379.0

      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/timo-soini-tylyna-vaalitorilla/2009240 Kyllä strategisten tonttien pakkolunastukselle. Soini teki aikoinaan maan-ostoista kirjallisen kysymyksen eduskunnassa ennen siirtymistään EU-parlamenttiin. – Tämä oli ikävä kyllä nähtävissä jo viisi, kuusi vuotta sitten. Silloinen oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) vastasi, ettei kysymys anna aihetta, Soini muistelee. Soini lopettaisi henkilömiinojen hävittämisen, koska ne ovat tehokkaita maahantunkeutujan joukkoja vastaan. – Jos minulla siihen valta olisi, pysäyttäisin niiden hävityksen tässä tilanteessa. Tuntuu hullulta, että Venäjällä, Kiinalla ja Yhdysvalloilla niitä on. Suomi liittyi Ottawan miinankieltosopimukseen 2011, kun eduskunta hyväksyi ehdotuksen äänin 110-47. Suomessa henkilömiinakieltoa ajoi muun muassa presidentti Tarja Halonen. Puolustusministeriö vastusti. Suomi oli ennen liittymistään ainoa EU:n jäsen, joka ei ollut allekirjoittanut Ottawan sopimusta. – Miinojen valmistuskyky voidaan ylläpitää. Ottawan sopimus ei menisi tässä maailmanajassa Suomessa läpi, Soini otaksuu.

      Demla Tuija Brax kieltäytyi suostumasta Ruandan pyyntöön luovuttaa massamurhaaja Bazaramba kotimaahansa tuomittavaksi, laskua tuli Suomelle 5 plus miljoonaa euroa. SAMAAN AIKAAN PANTIIN HEINOLAN REUMALASAIRAALA PYSYVÄSTI KIINNI MUUTAMAN MILJOONAN EURON PUUTTEEN TAKIA JA KOKO POTILAS-TAUTITIETOKANTA JOUTUI HEITTEILLE

      Päälle vielä demla Tuija Brax - ammatiltaan laillinen yhteiskunta - panisi suomalaisille suukapulan
      https://www.youtube.com/watch?v=qrzMZEN4-0I

      MIKSI KANSA INHOAA DEMLOJA kuten TUIJA "pakkoruotsi" BRAXIA, ESIMERKIKSI Lapin yliopiston lainkäytön professori Jyrki Virolainen kertoo http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2012/10/654.html 6. Oikeusprosessiin jouduttiin, kun oikeusministeriö Tuija Braxin johdolla kieltäytyi suostumasta Ruandan pyyntöön luovuttaa Bazaramba kotimaahansa tuomittavaksi. Prosessi tuli Suomelle kalliiksi. Jarkko Sipilän eilen blogissaan tekemän lopputilityksen mukaan prosessi esitutkinoineen ym. vaiheineen on aiheuttanut ja tulee vielä FB:n vankilassaolon ajalta aiheuttamaan Suomelle kaikkiaan noin viiden (5) miljoonan euron kustannukset; FB on istunut tutkintavankeudessa jo viitisen vuotta

      Demla Tuija Brax teki varastamisen sallituksi ilman rangaistusta
      http://www.janneheikkinen.fi/sakkojen-muuntorangaistus-palautettava-kaleva/ Oikeusministeri Tuija Braxin (Vihr.) vuonna 2008 ajaman lakimuutoksen jälkeen poliisin kirjoittamia sakkoja ei ole voinut enää muuttaa vankeudeksi. Oulun Läänin Kokoomusnuorten mielestä uudistuksen epäonnistuminen tulisi hyväksyä ja sakkojen muuntorangaistus palauttaa välittömästi

      https://www.suomenuutiset.fi/packalen-rikoksesta-seuraa-taas-rangaistus/ Eduskunnassa äänestettiin tänään sakon muuntorangaistuksen palauttamisesta. Tällä hetkellä vain käräjäoikeuden tuomitsemat sakot on voitu muuntaa vankeudeksi niiden jäätyä maksamatta. Perussuomalaisten Tom Packalén teki alkukaudesta lakiesityksen muuntorangaistusmahdollisuuden palauttamisesta myös poliisin antamien rangaistusvaatimusten osalta.

    • Napapiiriläetelään

      Niinistö ei osallistu Moskovan voitonpäivän paraatiin

      Keskiviikko 25.3.2015

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei osallistu Moskovan voitonpäivän paraatiin 9. toukokuuta.

      Presidentti Niinistö ei lähde Moskovaan Ukrainan konfliktin takia. (JOHN PALMéN)

      Asian vahvisti STT:lle presidentin kanslia. Päätöksen perusteet liittyvät kanslian mukaan yksinomaan Ukrainan konfliktiin ja sen myötä syntyneeseen tilanteeseen.

      Päätöksestä on kerrottu Venäjälle tiistaina diplomaattiteitse.

      Suomi jatkaa edelleen muiden Pohjoismaiden kanssa keskustelua ja yhteydenpitoa siitä, millä tasolla paraatiin osallistutaan.

      Venäjä on kutsunut useita valtiojohtajia seuraamaan toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotisjuhlan sotilasparaatia Punaiselle torille. Aiemmin muiden muassa Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama, Saksan liittokansleri Angela Merkel, Britannian pääministeri David Cameron ja EU-presidentti, puolalainen Donald Tusk ovat kieltäytyneet kutsusta. Myöskään Puolan, Viron, Latvian ja Liettuan presidentit eivät osallistu juhlaan.

      Kymmenen vuotta sitten sodan päättymisen 60-vuotisjuhlaan osallistui silloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen.

      Toisen maailmansodan katsotaan Euroopassa päättyneen natsi-Saksan antautumiseen 8. toukokuuta 1945, minkä takia länsimaissa asiaa juhlitaan päivää aikaisemmin kuin Venäjällä. Antautumishetkellä vuorokausi oli Moskovassa vaihtunut jo 9. päivään toukokuuta.

      STT

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032519417626_uu.shtml

    • Alakurtista
    • allekirjoit

      Saksalaiset polttivat Lapin. Nyt Saksa ajaa taas "akselivaltaa". Allekirjoittakaa kansalaisaloite kaikki, jotka voitte.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe