helluntailaisuus on teologinen mysteet

penkinkuluttaja

Miksi Helluntaiseurakunnissa on niin paljon yksinäisiä ja rikottuja ihmisiä...olen yksi sellainen.
Sosiaalisesti erittäin kylmä ja etäinen yhteisö jossa kolmannen sukupolven helluntailaiset pelkäävät ettei 'lika' tartu vastenmielisyyttä herättävässä Uudestisyntyneessä Jeesuksen pelastamassa heiveröisessä uudessa jäsenessä.
Läpäri menee konkurssiin, Saalem kaatuu teologisiin ristiriitoihin ja Keuruu kaatuu.
Herra koettelee tulella seurakunnat, mistä on tehty. Ne osat selviävät myrskystä jotka ovat Hänen tahdossa toteutettu, loput saavat mennä.
Eksyttävät ja eksyneet johtajat koetellaan ensin, sitten penkinkuluttajat.

36

1604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laukkuryssä

      Johtuskohan se yksinäisyys ja rikkonaisuus tästä laulusta, jota laulellaan joskus helluntaiseurakunnissakin: "Olen särkynyt saviruukku, pala palalta murruin pois..." jne... Ja siinä oman saviruukkume murtamisessahan me panemme kovastikin hanttiin, kun emme aina edes rohkene murtua pois..

      Tai johtuisikohan se yksinäisyys ja rikkonaisuus tästä tosiasiasta, että jos meillä ei ole sitä maallista mammonaa sekä metsärahoja emmekä ajaa röyhäytä leuhkasti seurakunnan pihaan uudenkarhealla audilla tai volvolla tai mersulla, vaan tulemme aivan niillä varusteilla, jotka meillä on ennen uskoon tuloamme ollut: joillakin vanha ruosteinen kitisevä ja koliseva toyota tai nissan tai polkupyörä tai rollaattori. Ja kun sen lisäksi me emme ole ns. suuna-päänä-perseenä joka paikassa etusijoille tunkemassa, vaan istumme hiljaisina sukankuluttajina vaatimattomasti takaosassa salia.

      No johtuupa se yksinäisyys ja rikottuna olemisen tuntemuksemme sekä maineemme ihmisten keskuudessa, mistä edellä mainitusta asiasta tahansa, sille on aivan yks'hailee sen rinnalla, mitä Isä Jumala meistä ajattelee silloin, kun istumme siellä takarivissä hiljaisina ja hänen Poikansa, Jeesus Kristus, käyskentelee penkkirivien välissä sekä pysähtyy kohdallamme siunaamassa meitä. Se ajatus lohduttaa täällä kylmässä maailmassa..

      • penkinkuluttaja

        Hienosti kirjoitettu. Alanpa lukaisemaan epistolaa pitkän, katkeran pettymysjakson jälkeen. Kirjoitit rohkaisevasti, kiitos..


      • Pääkonttori

        Helluntailiikkeen tulevaisuus on helluntaikirkko. Ristin kansan eläkeläisyhdistyksen hoitaa aika ja sen jälkeen aika valmis uudelleen rivien tiivistämiseen.


      • EntinenHellari
        Pääkonttori kirjoitti:

        Helluntailiikkeen tulevaisuus on helluntaikirkko. Ristin kansan eläkeläisyhdistyksen hoitaa aika ja sen jälkeen aika valmis uudelleen rivien tiivistämiseen.

        Voi olla, että sillä om tulevaisuutta helluntailiikkeessä, mikäli helluntailiikkeellä tarkoitetaan kaikkia helluntailaistyyppisiä eriseuroja. Mutta Helluntaiherätyksen se on jo tuhonnut.

        Suomen Helluntaiherätyksen seurakunnat perustettiin vapaiksi, hengellistä herätystä levittäviksi seurakunniksi, joista jokainen vastasi itse itsestään, eli oli yksistään Jumalan varassa.

        Tähän herätysliikkeen ja Jumalan väliseen yhteyteen ja riippuvuuteen Helluntaikirkon perustajat kajosivat, olkoot keitä hyvänsä. Ne Helluntaiherätyksen ent. saarnamiehet, sittemmin "pastoreiksi" itsensä korottaneet, kyllä tiesivät mitä tekivät. He eivät olleet mitään herätysliikkeen eilisen teeren poikia. He tiesivät, että Suomen Helluntaiherätys seisoi vain ja ainoastaan Jumalan Pyhän Hengen varassa. He lakkasivat uskomasta Jumalaan ja ylpeydessään luottivat itseensä. He lähtivät seuraamaan Luciferia, hänen ylpeyden ja ylimielisyyden hengessään.

        Heidän rikoksensa on ollut valtava, eikä Helluntaikirkosta yrittämälläkään ole voitu saada aitoa, raamatullista, kristillistä kirkkoa, sillä he syrjäyttivät Itse Jumalan. Sen nk. jumalanpalvelukset ovat kuolleita, tekohengellisiä, kaikki siellä on teeskentelyä, enkä esim. itse jaksa niitä ja sitä lässytystä edes kahta minuuttia vilkaista ja kuunnella. Olen joskus yrittänyt.

        Helluntaikirkko on itse Saatanan perustama, eikä sen sisälltä voi löytää pelastusta. Joka luulee löytäneensä, elää valtavassa valheessa.

        Monet rikolliset "pastorit" ovat levittäytyneet Helluntaikirkon sisälle. Sellaiset, nk. Kakolan yliopiston käyneet, tai sellaiset, jotka olisivat sinne jo kauan sitten kuuluneet. (Kakola, eli Turun keskusvankila ei liene enää vankilakäytössä?)

        Ehkä rahasta kannatti menettää sielunsa. He eivät voi enää edes korjata aiheuttamaansa vahinkoa suurelle, ennen elävälle Jumalan Pyhän Hengen vaikuttamalle herätysliikkeelle ja kymmenille tuhansille uhreilleen sen sisällä. Se herätys ei enää elvy, ellei sitten jokin suuri Jumalan ihme tapahdu ja kuolleet luut nousevat uudelleen eloon.

        Mutta Helluntaikirkko, pastoreineen on hävitettävä ja haudattava, ajettava ainakin ulos herätysliikkeestä. Nämä kaksi: Jumala ja Lucifer eivät voi toimia saman katon alla.

        Tämä on minun mielipiteeni asiasta, joka tavallaan ei enää minulle kuulu, mutta tavallaan kuuluu, sillä olen liikkeen entinen jäsen ja sen väärienprofeettojen uskonnonuhri.

        Olen monissa kohdin Mohiksen kanssa samaa mieltä, eli ymmärrän Mohista ja hänen hengellisiä tarkoituksiaan, vaikken nykyään enää tunnusta aivan samaa teologiaa.


    • terveisinyksvaan

      Paimenet eivät enään pidä huolta laumastaan ja antavat kaikenlaisten eksytysten tulla seurakuntiin. Itse pyörähdin aikoinaan helluntaiseurakunnassa ja parin kuukauden jälkeen huomasin nothing for me from me nothing to the them. Uskovia seulotaan nyt.

    • HelluntaiPuljunUhri

      On oikein, että pahuus saa rangaistuksensa. Minä en enää itkisi Saalemin, Läpärin ja Keuruun perään, ne ovat Helluntaikirkon itselleen helluntailaisilta anastamia. Helluntaikirkko on alusta asti ollut opillisesti toinen, kuin mitä Suomen Helluntaiherätys on Raamatusta opettanut. Jos jotkut haluavat perustaa toisin opettavan yhteisön, heidän tulee perustaa se ulkopuolelle. Rakentaa itse seurakuntansa / Helluntaikirkkonsa. Näin yleensä tehdään.

      Mutta näin ei helluntaikirkkoväki ole tehnyt. Helluntaikirkko asettui kuin syöpä Helluntaiherätyksen sisään. Imemään helluntaihengen ja helluntailaisten varat näiden huijareiden omiin taskuihin.

      He anastivat aivan toisenlaiseen hengellisyyteen rakennetut seurakunnat itselleen. He ovat alusta asti olleet varkaita. He vain "siirsivät" näiden seurakuntien, sekä Keuruun omaisuudet Helluntaikirkolle, eli itselleen. Nämä miehet ovat rikastuneet rikoksellaan aivan henkilökohtaisestikin, tämähän koko asian ydin on ollutkin.

      On oikein, että heidän tekonsa ja todellinen, saatanallinen olemuksensa tulevat tekopyhän ja mairean kuorensa alta julki. Minä olen henk.kohtaisesti ollut tekemisissä erään tähän joukkioon kuuluvan henkilön kanssa, jo kauan ennen Helluntaikirkkoa ja tiedän minkälaisesta hernkilöstä todellisuudessa on alunalkaenkin ollut kysymys. Tällä henkilöllä on monia, salattuja, maton alle lakaistuja rikoksia tunnollaan, jo kaukana menneisyydessä.

    • * Olen ollut jo vuosia sitä mieltä, että Keuruun raamattuopiston ja Hellentaikansan rivit pitää saada yhteen, inhimilliset erimielisyydet hajotti herätyksen kahtia, ja nyt on jo varmaan moniakin eri kuppikuntia. Ellei ala tapahtumaan todellista veljesyhteyttä, ja istuta saman pöydän ääreen nauttimaan HPE, niin mitään taivaallista siunausta on turha odottaa kummassakaan leirissä. Jotain pientä ja jonkinlaista Hengen liikehdintää voi olla, Jumalan armosta, ettei koko herätys kuole, Jumala pitää molempia pystyssä aikansa, että alakaisivat todelliseen parannuksen tekoon, ja keskinäinen yhteys olisi vilpitöntä ja sydämen toivo ja harras rukous. Turha etsiä muita teitä, ainut tie on sovinto ja anteeksianto ja anteeksi pyyntö, ei voi olla muuta mahdollisuutta, ja ainut Raamatullinen, siihen yhtyy Pyhä Henki, muihin inhimillisiin rakennelmiin Hän ei anna valtuuksiaan. Vaikka olisi rahaa kuinka paljon !

      • Hyviä ajatuksia Mohikaanilla! Helluntailiike on jakautunut maailmalla ja Suomessakin useamman kerran. Minusta on harmi jos tuhlataan ruutia keskinäiseen vääntöön. Muutosvastarintaa on ollut monta kertaa ennenkin Suomen helluntaiherätyksessä kun on jotain uutta tehty. Toivottavasti tuo sopu mistä puhuit toteutuisi paremmin tulevaisuudessa. Kristuksen seurakunta on yksi, kaikki uudestisyntyneet kuuluvat siihen.

        Jouko Ruohomäki, entinen Ison Kirjan rehtori, piti työssään raskaimpana asiatonta palautetta mitä toisinaan tuli kentältä. Koulutusvastaisuus oli hänen mukaansa peruja Lewi Pethruksen kirkollistumisen vastaisuudesta, mistä on ollut sitten haittaa myöhemmin erityisesti lähetyskentillä. Uskon että helluntailaiset ovat tehneet paljon hyvää työtä Suomessa ja maailmalla. Evankeliointi, lähetys, diakonia, sielunhoito jne. Kaikkeen Jumalan työhön seurakunnassa ja seurakunnan kautta sekoittuu varmaan jossain määrin ihmisen oma ajatus ja langenneisuus.

        Kaikissa kirkoissa on omat vikansa. Jos ei koe helluntaiseurakuntaa omakseen, voi varmaan vaihtaa kirkkokuntaa jos niin kokee. Täydellisiä seurakuntalaisia on vasta Jeesuksen luona. Mihin tahansa kirkkokuntaan on helppo pettyä. Aina ei vaihtamalla parane, vaikka joskus voi löytää kodin jostain muualta kuin sieltä missä on kasvanut. Yksin ei kannata jäädä. Itse tulin luterilaisena nuorena uskoon helluntaisrk:n nuortenillassa ja liityin helluntaihin vaikka olin edelleen ev. lut. kirkon jutuissakin mukana. Nykyisin olen vapaakirkossa. Minusta ei ole kyse siitä mikä on paras kirkkokunta tai herätysliike, vaan mihin kokee Jumalan johdatusta, minkä kokee itselleen sopivaksi kodiksi ja missä voi palvella lahjoillaan toisia.


      • * Virheitä tapahtuu, niin kuin tämä kahtia jakautuminen, helluntaiseurakunta, vastaan helluntai kirkko ! Ja minusta, ja jos tuntee Raamattuaan, astelma ei saa tukea Sanasta. Mä en voi käsittää, miten asiat voi mennä noin pahasti vataikkain asetteluun, ettei tunnu olevan ulospääsyä. Jonkinlaista tekorauhaa yritettiin vuosipari sitten, pelkkää hymistelyä, eikä suinkaan todellista katumuksessa ja sovinnon halussa , vaan kehuskeltiin toisiansa imarrellen.
        * Psalmi 133: 1-3. "Veljessovun siunaus"!
        " < Daavidin matkalaulu. Kuinka hyvää ja suloista onkaan , kun veljekset elävät sopuisasti yhdessä.
        2. Se on kuin päänpäälle vuodatettu hyvä öljy, joka valuu partaan, Aaronin partaan, öljy, jota tippuu pitkin hänen viittaansa.
        3. Se on kuin Hermonin kaste, joka laskeutuu Sionin vurille. Sillä sinne on Herra säätänyt siunauksen, ikuisen elämän.>" !

        * Huomaah, HYVÄ öljy, ja se, että Siionin vuorille Herra on säätänyt siunauksen. Tämän pitäisi olla selvää jokaiselle joka Raamattua tuntee ja sen seurauksena tietää Jumalan mielen ja tadon, esm. juuri tässä herätyksen rikkoutumisessa. En vaan käsitä, kun yritetään omilla mutkaisilla teillä hieroa omatekoista rauhaa ja sopua, miksei vaan uskota tätä Jumalan viitoittamaa tietä , ja sopu ja siuanaus on taattu, vaikka ei olisi rahaa euroakaan ! Sovun jälkeen joka on aidosti tehty Pyhän Hengen läsnäolossa, talaudellisetkin asiat ratkeaa itsestään !


      • saviruukut
        jmmikkonen kirjoitti:

        Hyviä ajatuksia Mohikaanilla! Helluntailiike on jakautunut maailmalla ja Suomessakin useamman kerran. Minusta on harmi jos tuhlataan ruutia keskinäiseen vääntöön. Muutosvastarintaa on ollut monta kertaa ennenkin Suomen helluntaiherätyksessä kun on jotain uutta tehty. Toivottavasti tuo sopu mistä puhuit toteutuisi paremmin tulevaisuudessa. Kristuksen seurakunta on yksi, kaikki uudestisyntyneet kuuluvat siihen.

        Jouko Ruohomäki, entinen Ison Kirjan rehtori, piti työssään raskaimpana asiatonta palautetta mitä toisinaan tuli kentältä. Koulutusvastaisuus oli hänen mukaansa peruja Lewi Pethruksen kirkollistumisen vastaisuudesta, mistä on ollut sitten haittaa myöhemmin erityisesti lähetyskentillä. Uskon että helluntailaiset ovat tehneet paljon hyvää työtä Suomessa ja maailmalla. Evankeliointi, lähetys, diakonia, sielunhoito jne. Kaikkeen Jumalan työhön seurakunnassa ja seurakunnan kautta sekoittuu varmaan jossain määrin ihmisen oma ajatus ja langenneisuus.

        Kaikissa kirkoissa on omat vikansa. Jos ei koe helluntaiseurakuntaa omakseen, voi varmaan vaihtaa kirkkokuntaa jos niin kokee. Täydellisiä seurakuntalaisia on vasta Jeesuksen luona. Mihin tahansa kirkkokuntaan on helppo pettyä. Aina ei vaihtamalla parane, vaikka joskus voi löytää kodin jostain muualta kuin sieltä missä on kasvanut. Yksin ei kannata jäädä. Itse tulin luterilaisena nuorena uskoon helluntaisrk:n nuortenillassa ja liityin helluntaihin vaikka olin edelleen ev. lut. kirkon jutuissakin mukana. Nykyisin olen vapaakirkossa. Minusta ei ole kyse siitä mikä on paras kirkkokunta tai herätysliike, vaan mihin kokee Jumalan johdatusta, minkä kokee itselleen sopivaksi kodiksi ja missä voi palvella lahjoillaan toisia.

        " Mihin tahansa kirkkokuntaan on helppo pettyä. Aina ei vaihtamalla parane, "

        Ihminen on monesti jo niin rikoutunut ennen uskoontuloaan ja seurakuntaan tuloaan .Itse olen kokenut hellsrk. lämpimänä ja hoitavana yhteisönä.


    • Hyvinennakoitu

      Näin Mauno Saari kirjassa Saarnaaja. Mutta syntyessään herätysliike jo alottaa kuolemisensa. Se voimistuu ensimmäisen polvensa aikana ja yleensä niin, että kärjessä on yksi selkeä hahmo, johtaja. Se saa jäseniä ja laajenee alueellisesti, elää voimallisen toiminnan, innostuksen ja julistuksen aikaa. Asioita tapahtuu niin nopeasti, into on niin palava, etteivät opilliset ristiriidat enempää kuin valtataistelutkaan nouse pinnalle. Niiden ainekset kyllä jo ovat liikkeen sisällä odottamassa, nimittäin ihmiset. Ja heti kun toiminta alkaa saada vakiintuneita muotoja; kun perustetaan paikallisseurakuntia, valitaan niille johtajat, rydytään käsittelemään rahaa ja taloutta, aloitetaan tehtävien ja vastuun jakaminen, "nimitykset" - heti alkaa hapettuminen, joka vähitellen ja huomaamatta koettaa syödä tuoreen herätyksen kirkon näköiseksi. Kirja vuodelta 1983.

    • En_pakene

      Minusta helluntailaisuutta tarjotaan pelastukseksi särkyneille. Elämässään pettymyksiä kohdanneista osa haluaa etsiä pakotietä pahasta olostaan. Helluntailaisuus on joillekin tällainen pakotie.

      • övy

        Monille tämä pakotie on vain osoittautunut tieksi ojasta allikkoon ja entistä pahempaan pahaan oloon.


      • penkinkuluttaja

        Juuri noin on käynyt minulle..ojasta allikkoon. Jos olisin työtön, olisin täysi erakko. Niin köyhä yhteisö on miehille sosiaalisesti.


      • * Jos ja kun, on sisälle päässyt aidosti uudestisyntymisen kautta, ja liitetty Kristuksen ruumiiseen uskovien kasteen kautta, helluntaiseurakunta on ratkaisu moniin ahdistuksiin ja pahaan oloon, koska ihmisen uudestisyntyessä taatusti pahaolo haihtuu sen sanomattoman ilon tullessa sisimpään, pahan tilalle, vanha poistuu ja uusi on sisään tullut. Tämä totta ja mahdollista, mutta vain aidon uudestisynntymisen myötä, käännynnäisyys ei ole uudestistntyminen, se on ihmisen omatahtoinen tila, mutta kun Jumala saa uudistaa sisimmän, ja saa Pyhän Hengen sinetin sisimpään, silloin kaikki muuttuu. Silloin sietää melkein mitä vaan! Sanoohan Sana, Rakkaus, kaikki se kestää, mm:ssa ! Silloin ei tarvitse juosta etsimässä uutta hengellistä kotia, koska Jeesus, seurakunnan pää hoitaa lastaan, vaikka orjantappurain seassa.


      • elämä.on

        "helluntaiseurakunta on ratkaisu moniin ahdistuksiin ja pahaan oloon, koska ihmisen uudestisyntyessä taatusti pahaolo haihtuu sen sanomattoman ilon tullessa sisimpään, pahan tilalle, "

        Hyvä tai pahaolo on vain tunne.
        Uskontulo antaa meille mahdollisuuden pelastua "tulevasta vihasta " ja päästä Jeesuksen omaksi.
        Jos ihminen on rikkinäinen niin enempää hell.srk. tai mikään muukaan seurakunta ei niitä tuntoja poista. Uskovatkin ovat ihan vajavaisia ihmisiä, täydellisiä olemme vasta taivaassa.

        Se, että eheytyy, Jumalan ja ihmisten huolenpidossa on pitkä prosessi, silmänräpäyksessä se ei tapahdu.
        Seurakunnissa pitäisi olla enemmän diagoneja tai kouluttaa ihmiset, ottamaan vastaan uudet ihmiset. Moni jää surullisen yksin, jos itse ei ole sosiaalinen ihminen.
        Mutta kannattaa mennä puhumaan srk:a jlk. asioistaan ja kysyä mistä saa ystävia ja apua.Solut ovat varman helpoimpia, missä voi tutustua ihmisiin.


    • siinäseonkiteytys

      Helluntaikirkko ja perinteinen helluntai eivät koskaan tule yhtymään, koska kyse on aivan eri hengestä joka niissä on perustavana elementtinä.

      Kirkkolaiset kuuluvat kerskaporukkaan joille on tärkeää olla jokin jossain ja päästä jotain esittämään, sellainen henki ei ole Apostolista perintöä vaan kuuluu lihalliseen toiseen ja kolmanteen sukupolveen jotka eivät todellisesta helluntain hengstä mitään tiedä.

      • Helluntaituli

        Pitäisköhän tähän sanoa halleluuja, vaikken olekaan helluntailainen?

        Mutta mikäli vielä olisin, olisin sitä perinteistä, mikäli sitä sellaisena enää on olemassa kuin sen aikoinaan tunsin.

        Siis olihan jo tuolloin monenlaista metkuilijaa, mutta mitä minä huomasin, niin ehkä nk. karsimaattisuuden levitessä 1980-luvulle tullessa, alkoi helluntailaisista erkaantua, voisi sanoa epäraittiita saarnamiehiä.

        Vielä 1970-luvulla oli meno ankaraa, eli helluntaiseurakunnat olivat yksistään uskovien seurakuntia, joissa ei syntielämää, eikä maallista, ei hengellistä hömppää siedetty.

        Oikeastaan Kathryn Kuhlman toi sen nk. vieraan tulen. Jaan tasan kahtia entisen Helluntaiherätyksen, jossa vaikuttivat monenlaiset armolahjat, tähän toiseenn, nk. karismaattiseen liikkeeseen, joka on huono kopio aidosta helluntaitulesta. Ne ovat hengeltään kuin yö ja päivä. En ole koskaan ollut tekemisissä tämän nk. karismaattisen helluntailaisuuden kanssa, paitsi ehkä alkuaikoina, Kierrän kaukaa. En katso edes netistä.

        Niilo Ylivainiosta pidin ihmisenä, enkä voi uskoa hänestä mitään pahaa, kuten esim. väärää henkeä. Mikäli hänessä oli, ainakaan minä en tällaista havainnut ja minulla on aika herkkä vaisto kyllä havaita, mikä on mikä ja kuka on kuka. Ylivainiota kunnioitan. Hän oli hyvä mies, vilpitön, hyväntuulinen ja ystävällinen, aidosti hengellinen, sikäli kuin minä havaitsin.


      • Helluntaituli

      • * Täysin samaa mieltä Niilo Yli-Vainiosta , Herraansa rakasti ylikaiken, rakasti aidosti kuulijoitaan, oli aina voitelussa saarnatessaan !


      • tuulikkiwaellus

        Kyllä rehellinen ja aito Jumalan mies oli Yli-Vainio, vaikka nyt myöhemmin on saanut paljon aiheetonta arvostelua osakseen, Olen monessa hänen tilaisuudessaan ollut mukana ja aina olen kokenut, että Herrra on ollut läsnä. Mikä kauheinta, että ihmiset luulivat hänen kahmivan suuria tuloja tilaisuuksistaan, vaikka ei välillä saanut edes matkarahoja, Koko ajan eli köyhyysrajan tuntumilla.


    • koditon1

      Helluntailaisena, vuosikymmeniä mukanaolleena, olen seurannut ja surrut kirkollistumisen aikaansaamaa hajaannusta.
      Kun riviseurakuntalaiset saattavat kokea helposti ulkopuolisuutta erilaisista syistä, kuten "penkinkuluttaja" kertoi, ei olisi missään tapauksessa ollut varaa lisätä eriarvoistamista käytännön kovilla toimilla.
      Seurakuntaperhe on hieno visio, mutta käytännössä sen kokeminen on rikottu. Ja mikä ihmeellisintä, hajottaminen on tehty ns. "omien" toimesta. Monissa seurakunnissa tällä hetkellä kuuluu vähemmistö ns. sisäpiiriin. Täysivertaisuus on kovasti kadoksissa, kun jopa 2/3 seurakuntaan kuuluvista henkilöistä saa kyllä uhrata ja palvella, muttei päättää oman seurakuntansa asioista.

      • thranduilitar

        Vanhamallisessakin helluntaissa isoin osa jäsenistä oli aina päätöksenteon ulkopuolella.
        Sen takia muutosta haluttiin.
        Vaikka näyttää siltä, että muutokset ovat lähinnä muotoseikkoihin liittyviä. Mitään todellisia ongelmakohtia ei ole onnistuttu ratkaisemaan.


    • koditon1

      On eri asia olla muitten toimesta "päätöksenteon ulkopuolella" kuin omasta halusta. Koskaan eivät kaikki seurakunnan jäsenet ole kokeneet tarpeelliseksi osallistua ns. virallisiin asiakokouksiin.

      Nykyinen tilanne ei anna tasavertaista oikeutta päätöksentekoon kuin ainoastaan yhdyskuntaan kuuluville jäsenille. Tällainen tilanne ei tuntuisi väärältä lainkaan,jos kyseessä olisi ihan uusi seurakunta eikä entisen sisäpuolelle perustettu yhteisö.

      • thranduilitar

        Nk. virallinen asiakokous ei ole se paikka, jossa seurakunnan asioista päätetään. Asiakokoukseen tuodaan asiat, joista vanhimmisto on jo päättänyt tai aikoo päättää. Asiakokouksessa lähinnä kysellään seurakuntalaisten mielipiteitä silloin kun vanhimmisto haluaa niitä kuulla.

        Todellinen päätöksentekopaikka on vanhimmiston kokoontumiset. Missä seurakunnassa sinne on kaikilla, myös naisilla ollut tasaveroinen oikeus tulla puhevaltaisena ja päätöksentekovaltaisena mukaan????

        Joten on tietämätöntä tai tarkoituksellisen valheellista väittää ettei vanhamallisissa seurakunnissa muka ylläpidettäisi eriarvoisuutta. Pieni eliittijoukko sielläkin päättää asioista ja muut saavat vain oikeuden myötäillä tehtyjä päätöksiä.


    • Ettsilleen

      Olin oikein perinteisen, vanhanaikaisen helluntaiseurakunnan jäsen. Ajoin hyvällä autolla. Olin aika monennen polven hellari. Mutta en kumarrellut oikeita ihmisiä. En hyväksynyt kaikkea toimintaa enkä asioiden lakaisemista maton alle. Taisin jopa sanoa, ettei "keisarilla ollut vaatteita". Siinäpä sitä oli jo kylliksi syytä, jotta kaiken tuloksena minulle ei jäänyt muuta kuin siirtyä muuhun seurakuntaan.

      En halua täydellisten ihmisten seurakuntaa, siksi tämä nykyinen onkin niin tervehenkinen. Varsin raamatullinen.

    • Pahapaimen

      "Miksi Helluntaiseurakunnissa on niin paljon"
      Aloittelija kyselee.

      Pahat paimenet !

    • PahaPenkinkuluttaja66

      "Eksyttävät ja eksyneet johtajat koetellaan ensin, sitten penkinkuluttajat."

      Aloittelija on liian varovainen tulkitsemaan Jumalan Sanaa.
      Joten:

      Ilm. 2:21 Ja minä olen antanut hänelle aikaa parannuksen tekoon, mutta hän ei tahdo parannusta tehdä eikä luopua haureudestaan.

      EI TAHDO tehdä parannusta eikä TAHDO luopua haureudesta !
      EI TAHDO ! Sanoo Jumala Kaikkivaltias.

      Joten jatkoa seuraa vaikka tämä ei ole suosittu saarnan aihe:
      22 Katso, minä syöksen hänet tautivuoteeseen, ja ne, jotka hänen kanssaan tekevät huorin, minä syöksen suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistansa;
      23 ja hänen lapsensa minä tappamalla tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet; ja minä annan teille kullekin tekojenne mukaan.

      JA HÄNEN LAPSENSA MINÄ (Kaikkivaltias, Jumala Sebaot = El Saddai = Herra Jeesus) TAPPAMALLA TAPAN !
      **************

      Kuvitteletteko te, uskovat ! että Jumala huvikseen tappoi KAIKKI paitsi 8 sielua, VEDENPAISUMISELLA tahi tuhoaa KOKO MAAILMAN tulella !

      Jumala on teille vihainen !

    • testaatestaaa

      "Eksyttävät ja eksyneet johtajat koetellaan ensin, sitten penkinkuluttajat."

      Aloittelija on liian varovainen tulkitsemaan Jumalan Sanaa. Joten: Ilm. 2:21 Ja minä olen antanut hänelle aikaa parannuksen tekoon, mutta hän ei tahdo parannusta tehdä eikä luopua haureudestaan. EI TAHDO tehdä parannusta eikä TAHDO luopua haureudesta !

      EI TAHDO ! Sanoo Jumala Kaikkivaltias.

      Joten jatkoa seuraa vaikka tämä ei ole suosittu saarnan aihe: 22 Katso, minä syöksen hänet tautivuoteeseen, ja ne, jotka hänen kanssaan tekevät huorin, minä syöksen suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistansa; 23 ja hänen lapsensa minä tappamalla tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet; ja minä annan teille kullekin tekojenne mukaan. JA HÄNEN LAPSENSA MINÄ (Kaikkivaltias, Jumala Sebaot = El Saddai = Herra Jeesus) TAPPAMALLA TAPAN !

      **************

      Kuvitteletteko te, uskovat ! että Jumala huvikseen tappoi KAIKKI paitsi 8 sielua, VEDENPAISUMISELLA tahi tuhoaa KOKO MAAILMAN tulella ! Jumala on teille vihainen !

      hhmm Testi

    • LAKIA_VAIN

      SYYDETÄÄN TOISTEN NISKAAN. ITSE OLLAAN OLEVINAAN NIIN PYHIÄ. SAIRASTA TOUHUA.

    • yxsvaan

      Minä olen ollut Helluntai seurakunissa useissakin yli 40 vuoden ajan. Minulla on paljon hyviä ystäviä siellä ja olen saanut lohdutusta ja apua elämäni tulanteisinn kun olen sitä tarvinnut. Yhdessä on rukoiltu ja kanettu toinen toistemme kuormia niinkuin Jumalan sanakin meitä kehoittaa.
      Seurakunta on Kristuksen ruumis ja se muotoutuu sellaiseksi kuin sinä ja minä olemme . Jos sieltä puuttuu rakkautta ja lämpöä niin ala sinä rakastamaan ja antamaan lämpöä siellä ensin ja jaa sitä toisille niin seurakuntakin muuttuu.
      Seurakunnan syytteleminen ja sen vikojen etsiminen ei johda minnekkään vaan oma sisin kärsii siitä kaikista eniten.
      Täydellistä seurakuntaa ei maanpäädä löydy ikävä kyllä ,koska se koostuu juuri meistä vajaavaisista ihmisistä ja jos se olisikin täydellinen ja minä siihen liityn niin se ei enää minun liittymiseni jälkeen ole enää täydellinen .
      Kun luemme Raamattua niin näemme miten Jeesuksen opetuslapsetkin olivat epä täydellisiä heillä oli keskinäisiä kahnauksia montakin kertaa jopa kiistelivät siitä kuka heistä on suurin.
      Ei ihmiset ole sen kummemmaksi jalostuneet näitten kahden vuosituhannen aikana kuin olivat Jeesuksen kanssa kulkiessaan.
      Kannattaa muistaa sekin minkämoisessa oravanpyörässä nykyajan ihmiset elämme se syö meistä sitä inhimillisyyttä mikä meissä pitäisi olla ,on elatuksen murheet ja monet paineet tulevaisuudesta päällä koko ajan.
      Jeesus antaa meille lohdusta ja turvaa se on tärkein meidän uskovien muistaa sitä ei ihmiset voi meille antaa emmekä voi etes vaatia.
      Myöskään ei meidän kannata nuihin oppiriitoihin omalta osaltaan tarttua ja kiinittää katsettaan joita käydään helluntai kirkko asiasta ja mitä Iso kirjassa Keuruulla tapahtuu koska sekään ei meitä pelasta vaan mitä Jumalan sana meille neuvoo se on tärkeintä.
      Hebr 12:Koska meillä on ympärillämme näin suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka niin helposti kietoo. Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme,
      2. katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen, joka edessään olevan ilon vuoksi kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istuu nyt Jumalan valtaistuimen oikealla puolella.
      3. Ajatelkaa häntä, joka niin paljon kesti syntisten vastustusta itseään kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi rohkeuttanne.
      Rakkaat ystävät luotetaan Jeesukseen Kristukseen ja hänen sovinto työhönsä ja katsotaan häneen, joka meidät on kutsunut omikseen ,hän ei meitä heitä luotaan pois jos me haluamme vain pysyä hänen kanssaan.

    • ehkäensivuonna

      Vuosikymmeniä helluntailsuudessa mukana olleeet osannevat vastata ydinkysymykseen: onko helluntailaisuus Suomessa vuosikymmenien aikana maallistunut ja onko sen mukana seurakuntaelämään tullut epäraitista henkeä. Maallistuminen näkyy tavalla tai toisella Sanasta luopumisessa ja syntielämän suosimisessa tai sormien läpi katsomisena. Jumalan Sanan edessä ei ole arkaa omaatuntoa. Epäraitis henki sen sijaan näkyy mm. voiman korostuksena, jossa ihminen joko komentaa Jeesusta tekemään ihmeitä tai julistaja vakuuttaa itsessään vaikuttavasta voimasta ja erityisasemasta. Kun oikeaa Pyhää Henkeä ei oikein ole, niin sen tilalle pumpataan vierasta, inhimillistä henkeä.

      Joku kirjoitti: "Vielä 1970-luvulla oli meno ankaraa, eli helluntaiseurakunnat olivat yksistään uskovien seurakuntia, joissa ei syntielämää, eikä maallista, ei hengellistä hömppää siedetty." Kirjoittaja nostaa esille juuri niitä piirteitä, joita ensimäiseen kappaleeseeni kirjoitin. Sanapari "ankara meno" on mielestäni kuitenkin outo - Pyhä Henki vaikuttaa niin, että uskovat ojentautuvat elämässään Jumalan Sanan mukaan, mutta meno on rakkaudellista, yhteyttä luovaa ja seurakuntalaisia rohkaisevaa. Uskovien yhteisöä ei tunneta ankarasta menosta, vaan tästä:

      Fil. 4:5 "Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä."

      Niilo Ylivainiotakin on tässä ketjussa muistettu. Minulle on kerrottu, että Niilo saarnasi vahvasti, mutta persoonana hän oli erittäin rakkaudellinen, lempeä ja hän koki itsessään suurta heikkoutta ja sairasteli. Jumala varmaan sairauksien kautta Niiloa nöyryytti niin, ettei hän tuonut puhuessaan esille itsessään olevaa voimaa eikä korostanut omaa persoonaansa. Käsi sydämellä: onko tämän päivän helluntailaisten kärkijulistajissa aistittavissa samanlaista nöyrää henkeä? Minusta Ylivainion ja Selkomaan persoonat ja julistuksen sisältö ovat kuin eri planeetoilta.

      Nimimerkki yxvaan kirjoittaa asiallisesti ja aivan oikein rohkaisee meitä luottamaan Jeesuksen Kristukseen, meidän Vapahtajaamme. Seurakuntalaisten velvollisuus on kuitenkin myös valvoa julistusta ja seurakunnan toimintaa niin, että ristin evankeliumi pysyy keskiössä - kaikesta seurakunann ja paimenten vajavuusksista huolimatta. Jeesus Kristus itse arvosteli voimakkaasti aikansa hengellisiä johtajia mm. vertauksessa hedelmättömästä viikunapuusta - se vie seurakunnasta, viinitarhan maasta vain voimaa. Voisiko olla mahdollista, että Jeesuksen vertauksessa antama kehotus tehdä parannus koskee tämän päivän helluntaikirkonkin johtajia ja vastuunkantajia?

      Oikein kirjoitit yxsvaan "hän ei meitä heitä luotaan pois jos me haluamme vain pysyä hänen kanssaan." Siinä on se jos - ehkä Herra armossaan odottaa parannusta ja aidon, hengellisen hedelmän tekemistä.
      Luuk. 13:9: "Ehkä se ensi vuonna tekee hedelmää; mutta jos ei, niin hakkaa se pois'."

    • valvokaa

      Vakavaa pohdintaa täällä. Yxsvaan neuvoo meitä keskittymään Jeesukseen ja hyväksymään meissä kaikissa ja myös seurakunnissa olevan vajavuuden. Emme saa kieltää sitä todellisuutta, minkä keskellä elämme. Ehkäensivuonna viittaa siihen mahdiollisuuteen, jokin kristillinen seurakunta harhautuu suosimaan syntiä ja silloin koko yhteisön tulisi tehdä parannusta. Molempien toteamukset ovat oikeita ja tosia. Toisaalta olemme vajavaisia, mutta se ei saa viedä meitä velttouteen, vaan todelliseen parannuksen tekoon Taivaallisen Isämme edessä.

      Vajavuden tähden mikään seurakunta ei ole opillisesti kaikissa raamatullisissa kysymyksissä aina oikeassa. Armolahjat ovat Raamatun mukaan vajavaisia ja niin on myös opettamisen armolahjan kanssa. Opetuksessa voi olla jotain väärää, mutta sanoma sinänsä viittaa oikein Jeesuksen ristinsovitukseen ja johdattaa kuulijoita turvautumaan yksin Jeesuksen armoon. Toinen asia on sitten se, että oppi voi vääristyä niin, että silloin puhutaan harhaopista (ei vain väärästä opista). Harhaoppi vie ohi Jeesuksen ristin, ei tuota parannuksen hedelmiä, eikä johdata kuulijoita turvautumaan yksin Jeesukseen. Jos harhaoppi saa vallan, niin silloin ei auta sanoa vain, että "kaikkihan me olemme vajavaisia". Harhaopettajista ja harhaisista seurakunnista on sanouduttava irti. Tässä suhteessa kaikkien seurakuntien, myös helluntailaisten, on aina valvottava omaa tilaansa. Harhaopettaja on paha työntekijä, joka on päässyt asemaansa seurakunnan valvomattoman tilan vuoksi.

      Fil. 3:2 "Kavahtakaa noita koiria, kavahtakaa noita pahoja työntekijöitä"

    • penkinkuluttaja

      Saalemi irtisanoi 3 työntekijäänsä Keravalla. Syynä rahapula ja 'johtajuusongelma'... Tästä se alkaa.
      Niin..Lohjan helluntaiseurakunta hajosi jo viime vuonna. Siitä irtautuneet perustivat uuden seurakunnan.

    • pakostamuualle

      Onko tuollainen hajoaminen sitten hyvä vai paha asia? "Tervaisinyksvaan" kirjoitti kokemukestaan: "Paimenet eivät enää pidä huolta laumastaan ja antavat kaikenlaisten eksytysten tulla seurakuntiin." Jos tuo on totta ja aloittajan tunnustus, että hän on yksi rikottu ja yksinäinen helluntailainen on laajaltikin totta, niin eikö tämän päivän helluntailaisuuden kuulukin hajota ja pirstaloitua. Niin on tapahtunut luterilaisessa kirkossa ja sama prosessi on menossa Suomen helluntailaisuudessakin.

      Tällä foorumilla on kirjoitettu, että helluntailaisuuden pääopettajaksi on nostettu Marko Selkomaa, jonka opetus ei milllään kestä Sanan valoa. Monet uskovat kokevat, ettei tämän päivän helluntailaisuuteen kerta kaikkiaan voi jäädä. Jyväkylässä City-serakunnan perusti entinen helluntaisaarnaaja ja taannottain helluntailaisuudesta irtautui Jyväskylässä Länsi-Päijänteen helluntaiseurakunta. Nykyään tuo seurakunta on vaihtanut nimensä muotoon Länsi-Päijänteen seurakunta, jolloin linkitys helluntailaisuuteen on näkyvsti katkaistu.

      Helluntailaisuus, niin kuin ei mikään mukaan serakuntayhteisö ole itseisarvo - jos Hengen ravintoa ja raamatullista, raitista oppia ei tarjoa, on uskovan pakko hakeutua muualle.

      • turhaatouhuilua

        Mitään cityjä ei olisi tarvinnut perustaa.

        mitään niistä ei ole tullut vaan kaikki hyytyy kuin kinkkurasva alustaansa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe