Valikko

Helluntailaisuus

Keskustele helluntailaisuudesta.

ALOITA UUSI KESKUSTELU


Keskustelut

Tänään 00.15
Älä tee huorin
18. Jokainen, joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, tekee huorin; ja joka nai miehensä hylkäämän, tekee huorin.  (Luuk 16:18) 3. Ja fariseuksia tuli hänen luoksensa, ja he kiusasivat häntä sanoen: "Onko miehen lupa hyljätä vaimonsa mistä syystä tahansa?" 4. Hän vastasi ja sanoi: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa 'loi heidät mieheksi ja naiseksi' 5. ja sanoi: 'Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi'? 6. Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako." 7. He sanoivat hänelle: "Miksi sitten Mooses käski antaa erokirjan ja hyljätä hänet?" 8. Hän sanoi heille: "Teidän sydämenne kovuuden tähden Mooses salli teidän hyljätä vaimonne, mutta alusta ei niin ollut. 9. Mutta minä sanon teille: joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden ja nai toisen, se tekee huorin; ja joka nai hyljätyn, se tekee huorin."  (Matt 19:3-9) 31. On sanottu: 'Joka hylkää vaimonsa, antakoon hänelle erokirjan'. 32. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden, saattaa hänet tekemään huorin, ja joka nai hyljätyn, tekee huorin. (Matt 5:31-32) 11. Ja hän sanoi heille: "Joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, se tekee huorin häntä vastaan. 12. Ja jos vaimo hylkää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, niin hän tekee huorin." (Mar 10:11-12) 10. Mutta naimisissa oleville minä julistan, en kuitenkaan minä, vaan Herra, ettei vaimo saa erota miehestään; 11. mutta jos hän eroaa, niin pysyköön naimatonna tai sopikoon miehensä kanssa; eikä mies saa hyljätä vaimoansa.  (1 Kor 7:10-11)
85
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Helluntailaisuus
Eilen 21.32
Rippisalaisuus
"Rippisalaisuuksien " lörpöttelyt eivät ole luvallisia edes srk:n viranhaltijan oman perheen jäsenille ( ja heidän välityksellään heidän tuttaville, ja tuttavien välityksellä koko kylälle. Ja "hyvä veli " välityksellä koko maan tiettyjen yhteisöjen piirissä levitettäviksi ). Voi joutua käräjille , mikäli ei osaa pitää suutaan kiinni hänelle luottamuksella uskotuista asioista. Ei auta enään sanoa että tapahtui "työpaikka tapaturma" ( Ja muutenkin on tehtävä toiis parannus jos se on "tapana" levitellä toisten luottamus asioita heidän turmakseen ) Muuten - eihän tosi uskovat juoruja levittele ,( Room ) ".. Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.."( 1.Tim. ) ".Oi Timoteus, talleta se, mikä sinulle on uskottu, ja vältä tiedon nimellä kulkevan valhetiedon epäpyhiä ja tyhjiä puheita ja vastaväitteitä, johon tunnustautuen muutamat ovat uskosta hairahtuneet. Armo olkoon teidän kanssanne!.." http://www.uskonnonvapaus.fi/2013/rippisalaisuus.html "...6.2.2015: Eduskunta hyväksyi esityksen Lähetekeskustelussa ei mainittu rippisalaisuutta. Perustuslakivaliokunnan lausunnossa ei viitattu rippisalaisuuteen, lakivaliokunnan mietintö mainitsi sen ilman kommentteja ja ensimmäisessä käsittelyssä asiaan ei puututtu. Asia on siis käytännössä selvä: rippisalaisuus laajenee kaikkiin uskonnollisiin yhdyskuntiin. ..."
5
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Helluntailaisuus
Eilen 13.14
SANOMA SUOMEN USKOVILLE, ON EDELLEEN VOIMASSA !
Sain sanoman sunnuntai aamuna Ison Kirjan leirintä paikalla olevassa Asunto vaunussamme, juuri ennen Ehtoollis kokusta, jossa tämä saamani sanoma olisi kuulunut tuoda juhlakansan tietoon. Rohkeuteni kuitenkin putosi nolla lukemiin, Rohkaistuin kuitenkin kirjoittamaan (RV-lehteen) tämän siksi, että Valtter Luoto sivusi saaranassan samaa aihetta. Luonnollisesti emme tietenkään voineet tietää toistemme ajatuksista tuona aamuna. Valtter Luodon ajatus pääpiirteittäin oli näin: "Tulisi ennenemmin kiinnittää huomiomme ristiin ja Golgataan, kuin Hänen Kuninkuuteensa"! Ei ehkä sanan sanalta, mutta ajatus oli tämä! Saamani Hengen sanoma on näin: " Kuulkaa mitä Henki tahtoo teille ilmoittaa (Jeesusken sydämeltä) Minun lippuni on teille vieläristi, Golgatan veri. Kuninkuuteni ja kruunusi on vielä täällä minun luonani. Olen valmistanut teille sijan. Te olette vielä siellä, missä saatana asuu. Valtakuntani ei ole vielä siellä, ainoastaan Henkeni kautta sydämissänne. Kunniaini ja kuninkuuteni on teille risti, tuntekaa minut ristille naulittuna, ylösnouseena, mutta taivaaseen astuneena, valtakuntani ei ole siellä, missä on saatnan valtaistuin. Ymmärtäkää kunniani, se ei ole saatnan valakunnan areenoilla,olympia tulet ovat vierasta tulta. Kunniani on risti, Gogatan vereni. Lippuni kantajat puetaan voimalla, Ymmärtäkää Antikristuksen hengen valheellisuus. Tuntekaa aika, ymmärtäkää kunniani, joka on risti, Golgata ja veri ! _ - Mohikaani_27-
110
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Helluntailaisuus
Eilen 12.56
HELLUNTAIKIRKKOKIN TEKI OMAN KATEKISMUKSENSA
Keskustelu on Jumalan Valtakunnassa itseisarvo, johon Luojamme meitä ohjaa syntisestä tilastamme takaisin yhteyteen, kommunikaatioon, Hänen kanssaan ja toistemme kanssa. Rehellisyys, nöyryys ja luottamus Sanassa on Seurakunnassa asenne, joka antaa meille yhteyden Pyhässä Hengessä Luojaamme ja toisiimme. Uuden oppimista ja jatkuvaa edistymistä Luojamme tuntemisessa, myöskin toistemme tuntemista, yhdessäolon ja keskustelun kautta, seurakunnan rukouskokouksissa, yhteisillä aterioilla ja yhteisessä työssä, myös evankelioinnissa, tämän estää ylpeys eli kuviteltu itseriittoisuus ja epäluottamus, mikä on väärä asenne jokaisessa ihmisessä eli synti. Raamatun mukainen suvaitsevaisuus on sitä, että suvaitaan erilaiset mielipiteet, ja käyttäytyminen, niin kauan kuin ne vain "kahden tai kolme todistajan" Raamatulla perustellaan, mutta heti jos on selviä Raamatun vastaisuuksia tai otetaan jotain muuta Raamatun rinnalle, niin silloin on ehdottomasti torjuttava hyökkäys Totuutta vastaan kaikin voimin, mutta ei sentään fyysisellä väkivallalla. Kukaan ihminen ei voi mennä toisen pään sisälle ja jokaisella saa olla (vääriäkin) ajatuksia, mutta selvästi väärää Raamatun vastaista opetusta tai agitointia seurakunnan ei tarvitse eikä se saa sietää keskellään. Vanhoista mielipiteistään on helpompi pitää kiinni, kuin suostua epätietoisuuteen ja jatkuvaan tutkimukseen, mutta silloin häviää kristillisyydestä mielenkiintoinen elävyys ja tilalle tulee kuollut muodollisuus, ulkoinen yhtenäisyys ja perinteiset tavat ja rituaalit. Osallistuvasta keskustelusta luovutaan ja siirrytään monologiin, jossa oppia kaadetaan kuulijan korvaan. Tästä ollaan pikkuhiljaa Suomen koululaitoksessa pääsemässä eroon, mutta nyt helluntailaisetkin ovat vanhassa menossa mukana. Näin on käynyt kaikille vanhoille nukahtaneille herätysliikkeille, joista on tullut kirkkolaitoksia. Helluntailaisuus on ollut Suomessakin Pyhän Hengen käyttämä väline, joka on vaikuttanut kaikkien kirkkojen oppeihin tai ainakin käytäntöihin ainakin armolahjoissa, Pyhän Hengen ilmenemissä, kielilläpuhumisessa, sairaiden puolesta rukouksessa ja profetoinnissakin, ehkä myös erilaisuuden sietämisessä, erilaisen käytöksen, mikä on varsinkin meille suomalaisille tavallisen vaikeaa.
160
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Helluntailaisuus
Eilen 12.54
Siruttamisesta
Älkää peljätkö.sanoo Herra. Mielestäni tässä John ilmestyksen .merkistä oikeaan käteen tai otsaan.voidaan aivan yksiselitteisesti vetää johtopäätös.että siinä nimenomaan puhutaan ajasta.jolloin yhmiskuntaa hallitsevat mm.markkinavoimat.raha .ostaminen ja myyminen. Pankki ja kaikenlaiset muut kortit ja verkkokauppa on jossakin määrin osoittautunut käteisen rinnalla epäluotettsvaksi ja uhanalaiseksi toiminnaksi. ylykäs ihminen on keksinyt ratksisun SIRU. Helppo turvallinen.luotettava. Mikä sen parempi. Vilauttamalla kättään .tietyt asiat järjestyvät.Kaikki tarvittava on pakattu yhteen pieneen siruun. Sen perusteella sinusta tiedetään kaikki mitä tarvitseekin. Saat ostaa myydä .kulkea.Siru on osa meidän persoonaa.tarvittaessa.Lääkärit sairaalat.virkakoneistot.lukevat vain sirusi.ja ovat selvillä lähes kaikesta mitä siihen on sinunluvallasi vapaaehtoisesti antanut tallentaa ja olet sen hyväksynyt. Elämä saattaa jossakinmäärin helpottua. On sitten eriasia mitä nämä sirun ottajat hyötyvät itse.he hyötyvät todella paljon. He tulevat olemaan niitä oikeutettuja joille maailma tarjoaa vain parasta. Jopa köyhäkin siitä hyötyy.ja iloitsee.hän saa kuulua joukkoon joka on sirun vuoksi lähes tasa arvoinen .kaikki jotka ottavat sirun saavat myydä ja ostaa. Kaikessa oveluudessaan tämä siru on demokrstiaa.humanismia.tekniikan edistysaskel. Johon kansakunnat ilomielin suostuvat. Mutta todennäköisesti.se kaikki miksi tämän pitää tapahtua.on sitä maailman ruhtinaan ovelaa suunnitelmaa...tarjota ihmiselle kaikkea hyvää. Älykästä ja ihmismielelle sopivaa. Järkeenkäyvää ja realistista. Jos silloin sanotaan.että älä hyvä ihminen suostu siruun.niin luulempa että siinä veripunnitaan.silla sirulla on ehdot. Esim.jollei sinulla ole sirua.jäät yhteiskunnassa paitsioon. Ne jotka eivät sitä halua.syystä tai toisesta.joutuvat pahimmoillaan boikottiin. Heille kyllä kenties tullaan ainakin aluksi antamaan mahdollisuus käteisen rahan tai vanhojen korttien käyttöön ja henkilötiedostot toimivat ilman sirua.mutta ajanmyötä kaikkii muuttuu sirun välttämättömyydeksi. Käteinen raha voi hävitä kokonaan käytöstä.Kortti häviää myös. Lyhyt historia osoittaa.missä jo nyt mennään.edistyksellistä on ollut. Tieto on pakattu.bitteihin.Dataa tulee kokoajan lisää. E-kirjat E-laskut.Lähtökohtana yksinkertainen pankkikortti.ja lukulaite. Amerikassa on ollut jo kauan mm.hotelleita jotka eivät käsittele käteistä lainkaan kaikki toimii ainoastaan kortilla. Ei tästä ole pitkä matka siruttamiseen.se on jo alkanut ja tulee. Älkää peljätkö.teille ei tapahdu mitään.minun tietämättäni.sanoo Herra Jeesus. Seuratkaa minua.minä pidän teistä huolen.varjelen teidät.Pelastan teidät. Mutta älkää ottako sirua. Lukekaa Sanaa.lukekas kirjoitukset.niin te ette eksy. Minä olen teidän kanssanne.elämän loppuun saakka.minä annan teille iänkaikkisenelämän. Joka uskoo minuun ei ikinä huku. .
61
Yhteiskunta > Uskonnot ja uskomukset > Kristinusko > Helluntailaisuus

Sivu /2656