Bulimian vaikutukset ulkonäköön ? ?

haluuntietäää

Eli ku jotku kuulemma on lihonu bulimian takia ? Siitähä pitäs laihtua jos oksentaa ne ruuat ulos?:o ja joo turvotusta voi tulla mutta siis jos paino nousee ? Voisko joku selittäää? Ja mitä muita oireita teille on tullu bulimiasta? Kiitos jos vastaat :)

9

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rikottu

      mulla ei muuta ku posket turpoo sylkirauhasten turvotessa:D

    • katja2511

      Mä oon kyllä aina laihtunut bulimialla, mutta on toki yleistä, että bulimian seurauksena lihoaa/paino pysyy normaalissa. Ei välttämättä saada oksennettua kaikkea ruokaa pois eli sisään jää hullusti kaloreita tai ahminta jatkuu monta tuntia, minkä aikana alkupään kaloreita ehtii imeytyä kehoon. Riippuu niin paljon, minkä tyyppinen bulimia on, koska sekin vaihtelee.

      Itellä aikas pahana tosiaan toi sylkirauhasten torpoaminen ja sitä myötä myös posket, mutta eipä sinänsä jaksa kiinnostaa. Joskus vaan inhottavasti noi rauhaset kipuilee. Hampaista tippunut paloja ihan niin, että sen kyllä näkee, jos sattuu joskus hymyilemään. Muutenkin hampaat harmaantuneet. Hiuksethan sitä toki myös tippuu päästä eikä oo enää tukkaa, mitä laittaa.

      Mutta eniten haittaa nää kaikki fyysisesti jatkuvat kivut, mitä ei päältä päin näe. Joka päivä sattuu ja lähes tulkoon kaikkialle kropassa. Lihaskivut, krampit, kurkkukivut, vatsakivut, rytmihäiriöt, yleinen heikotus, veriarvot päin helvettii, nälkäkrampit jne. Mitä tähän nyt jaksaa laittaa. Ei ole todellakaan helppo sairaus!!

    • kauniskuinbulimikko

      Miksi haluat tietää vaikutuksia ulkonäköön? Jos luulet että bulimialla kaunistut, voi kuule olet kyllä niin väärällä linjalla... "Siitähän pitäs laihtua" joo-o kyllähän siinä laihtuu jos ei saa ravintoo, kaupan päälle saatki sit katja2511:n mainitsemat lihaskivut, krampit, kurkkukivut, vatsakivut, rytmihäiriöt, yleisen heikotuksen, huonot veriarvot, nälkäkrampit ym. Ulospäin ekana huomaa varmaan turvonneen naaman, mulla varsinki silmät. Kukapa nyt ei haluais näyttää joka päivä siltä että ei oo nukkunu moneen viikkoon.
      Alkuun kuullostaa houkuttelevelta syödä ilman kaloreita, mutta voin sanoa että pian alkuhuuman jälkeen tulee kaikki pask niskaan.
      Ja muutenki ulkonäkö on paljon muuta kuin laiha ja lihava. Laiha ei tarkoita kaunista eikä lihava rumaa. Jos ei ole tyytyväinen omaan kroppaansa voi sitä muokata kauniimmaksi, mutta ei bulimialla.

    • MMuija

      Sokerit alkaa hajoamaan jo suussa, vatsassa ne jatkavat hajoamistaan, ja kun sitten viimein oksentaa, niin puolet sokerin/rasvan kaloreista jo ehtinyt imeytymään. Ruoka ei normaalisti pysy vatsassa kuin 1-3h (yksilöllistä), joten saadakseen mahdollisimman paljon ulos pitäisi oksentaa niinkin pian kuin 10min sisällä. Proteiinit yms. hyvät aineet imeytyvät vasta suolistossa.

      Kyllä tuolla oksentamisella kaloreita saa karsittua, mutta jotkut lihoavat kun eivät ole perehtyneet asiaan tarpeeksi ja luulevat voivansa syödä kakkua, sitten parin tunnin päästä oksentaa sen pois, kun vahinko on jo sattunut.

      Itsellä hiukset putoilivat, rystyset olivat jatkuvasti haavoilla, kurkku kipeänä ja turvotusta, joten lopetin, ja nyt ahminut vain hyvin vähäkalorisia ruokia (porkkanoita jne) jos tarve tulee (harvemmin enää tulee).

      Bulimiasta ei muuta kuin haittaa, kaikki hyvät aineet jäävät imeytymättä ja heittelee verensokeria niin paljon että ihmekös kun koko ajan pitää ahmia lisää.

    • vilmeriina

      Sairastin bulimiaa vuosina 2007-2010. Nyt bulimia on vaihtunut lähinnä BEDiksi ja paino on noussut n. 40kg. Eli se kaikki näennäinen laihtuminen, mitä tapahtui, on nyt tullut korkojen kanssa takaisin. Ja on musta naurettavaa, että ajatellaan, että bulimia vaikuttaisi vain siihen, että onko laiha vai läski. Mulla on hampaat ihan paskassa kunnossa ja hiukset ohuet. Kaiken lisäksi on muutakin huomioitavaa, esim refluksitauti, närästää joka päivä ihan törkeästi ja ruoka ei meinaa pysyä sisällä. Ja joo, edelleen näin, vaikka en ole viiteen vuoteen oksentanut.

      Vaikka saattaa kuulostaa pieneltä jutulta, on aivna yhtä helvettiä, että jatkuvasti saa ravata hammaslääkärissä, jatkuvasti kamalat hammassäryt vaikka kuinka yritän pitää hampaistani huolta. Ja kun tuota refluksitautia on, niin happoa nousee suuhun. Ja voiko olla ikävämpää, kuin pelätä sitä, että milloin mahtaa taas nousta ruuat suuhun ja mitä sitten jos alankin oksentaa jossain missä se ei nyt vaan käy päinsä. (muutamia kertoja joskus 2010 oksensin julkisella paikalla, sille ei vaan voinut mitään, muovipussi ja siinä se sitten...)

    • Läskki

      Olen lihonut bulimian takia 20-30kg

    • sinilintunnn

      Mulla menee valehtelematta 50€/pv ruokaan parhaimmillaan päivässä ja kalorit on 10000 luokkaa ja mitat on 170/39kg...

    • Seurauksia

      Minulla on hampaat sisäpuolelta tosi kellertävät ja kuluneet. En voi huutaa ettei kurkku mene samantien kipeäksi. Närästys on kamalinta. Luulin että oksentamisen lopettaminen korjaisi ongelmat, valitettavasti ei. Joillekin ei alkuun tule ongelmia, joillekin tulee vielä pahempia. Lääkäri tutki sydämeni, onneksi ongelmat ei ehtineet kasvaa. Olen 2 vuotta ollut oksentamatta. Nyt olen ahminut muutaman kerran, ja mieleni tahtoisi ottaa sen pois. Mutta ei tehnyttä voi kumota. Pitää yrittää olla tekemättä virhettä uudestaan. Virheellä tarkoitan ahmimista.

    • bulimia

      Ennen minulla ei ollut mitään oireita koska oksensin aika harvoin, mutta viime kesästä lähtien aloin oksentelemaan miltei päivittäin. Nyt on tullut kamala närästys ja ruokatorven polttelu :( Nyt saa oksentelu loppua vaikka lihoisin. Toivottavasti ei ole liian myöhäistä korjata tilannetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe