the greatest show on earth

floorjansenrules

Tämä kappale ehkä nightwishin tähän mennessä paras. Aivan uskomaton taideteos. Alkusoitto ehkä vähän turhan pitkä, mutta sekään ei haittaa jos ei ole kiire mihinkään. Esim autolla yksin ajeluun sopii mainiosti! I like. <3
Ps. Ja floor on tähän mennessä nightwishin paras tulkitsija sanovat tarjistit mitä sanovat.

31

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmmmmmh

      Olet siis kuullut sen laittomasti...noh, minäkin alkua ja olen kyllä sitä mieltä, että Holopainen haluaisi varmaan säveltää jo jotain isompaa...rock-oopperan joskus...

    • mahtipontistasontaa

      Elan ja tää biisi on levyn huonoimmat! Levy ois pitäny supistaa 9 biisiin.

      • kannattaaantaa

        Elanille kannattaa antaa muutama kuuntelukerta, kyllä se vaan oudosti jää pyörimään päähän. Shutter on tyypillinen NW - biisi.

        Kuuntelin hieman alusta 24-minuuttista ja voi jumaliste, onhan se Holopainen säveltäjä kaiken maailman "kulttitaiteilijoihin" nähden;)


      • Peruskiekko

        Levyä nyt soiteltu kovempaa ja hiljempaa ja arvioiden, omaan makuun Elán on paras, seuraavaksi Shudder Before the Beautiful.
        The Greatest Show on Earth on kaksijakoinen, siinä on hyviä kohtia ja paikoin perin tylsä.
        Muutoin perus NWtä ei mitään ihmeempää, katsotaan alkaako jokin biisi innostaa, kun tarpeeksi tahkoaa.


    • fcfcfc

      Minusta koko levy on vähän tylsä, mutta kunhan cd tulee niin kuuntelen paremmilla vehkeillä enemmän. Saas nähdä.
      Tänään kuuntelin Roope-levyn ja Imaginaerumin ja ovat edelleen mahtavia levyjä! Näistä tulee se taianomainen NW-fiilis. Rakastan Anetten ja Johannan ääniä.Tekninen osaaminen ei minulle tärkeää vaan tunne.

      Tuli semmoinenkin mieleen, että ehkä Tuomas lähti liian hätäisesti Roopen jälkeen säveltämään uutta musiikkia. Ehkä melodiavarastot eivät ehtineet uudelleenlatautua riittävästi? Oliko liian hoppu levyttämään ja kiertueelle, että saadaan uusille jäsenille rahaa pankkitilille? Vanhoilla bändiläisillä on sen verran varallisuutta, että heillä olisi varaa pitää muutama vuosi taukoa ja puuhastella muuta välillä.

      • nojootuotajoo

        Eihän nyt neron varasto tyhjene;)

        Kuuntelin alkua "Greatest show on earth"-biisistä ja oli parasta mitä olen kuullut. Paljon parempaa kuin Roope-Ankka levy.

        Eiköhän se rock-ooppera sieltä joku päivä tule.


    • floorjansenrules

      Edema ruh. Ah<3 hävettää kyllä youtubesta kuuntelu mutta ompa levy kauan sitten jo tilattu.

    • EdemaRuh

      Edema ruh tulennee saamaan kovat radiosoitot. Upea biisi, parasta Suomesta pitkään aikaan!

      • olekuullut

        Tidellinen poppis-biisi...


    • NWfev

      the greatest show on earth taitaa olla NW:n paras biisi:)

    • hieno

      Odotan tämän kappaleen kuulemista kunhan levyn saan ensin käsiini. Sitä ennen en aio siihen todellakaan koskea kuten en muuhunkaan youtubeen vuodettuun materiaaliin. Toivottavasti huomenna sitten posti tuo levyn kotiin. Bändi tuntuu kuitenkin itse olevan erittäin innoissaan juuri tästä biisistä. Aika moni bändiläinen nimeää sen uuden kotisivun bändiesittelyssä kaikkien aikojen suosikki Nightwish kappaleekseen.

      Saamieni tietolähteiden mukaan kappale sisältää paljon luonnon ääniä ja mm. apinoiden kirkunaa. Tämä herättää itsessäni hieman huolta ja palaan tähän myöhemmin tarkemmin että miksi. Noita viidakon ääniä on käytetty kyllä onnistuneesti ennenkin esim tässä Baltimore yhtyeen kappaleessa. https://www.youtube.com/watch?v=_r0n9Dv6XnY Niin ja ennen kuin joku älypää ehtii huomauttamaan että tämä kappale https://www.youtube.com/watch?v=dU5Nj5LVJGQ teki saman jo sitä aiemmin niin tarkennan että mielestäni tuossa toisessa on enemmän "savanni" kuin "viidakko" fiilis joten en siksi laskenut sitä tähän mukaan.

      Mutta lupasin palata siihen miksi en välttämättä Nightwishissä innostu noista eläinten äänistä joten ei noista muista sen enempää. Tuomas Holopaisella tuntuu nimittäin olevan hieman erikoinen tapa pistää näihin vähän pidempiin biiseihin sekaan kaikkea mahdollista muuta kuin musiikillista sisältöä. Puhun nyt esimerkiksi Imaginaerumin Song of myselfistä jonka ylipitkää runoa ei varmasti tarvitse kenellekään muistuttaa. Ellette sitten ole jo unohtaneet sitä kun olette skipanneet sen aina niin kuin itsekin teen! :D Mutta pointti oli siis se että runo on varmaan taiteellinen ja hieno mutta sitä ei jaksa kuunnella kuin yhden kerran enintään. Greatest show on earthissäkin on Dawkinsin puhetta ja lisäksi siis näitä eläinkunnan ääniä joten pelkään että kyllästyn siihen ennen aikojaan. Tämä on ainoa ärsyttävä piirre Nightwishin musiikissa tähän saakka. Toivottavasti en joudu pettymään tämän vuoksi muuten hienoon biisiin.

    • tähänminäuskon

      We are going to die, and that makes us the lucky ones
      Most people are never going to die because
      They are never going to be born
      The potential people who could have been
      Here in my place but who will in fact never see
      The light of day outnumber the sand grains of sahara
      Certainly those unborn ghosts include
      Greater poets than Keats, scientists greater than Newton

      We know this because the set of possible people
      Allowed by our dna so massively exceeds the set
      Of actual people. In the teeth of those stupefying
      Odds it is you and I, in our ordinariness, that are here
      We privileged few, who won the lottery of birth against all odds
      How dare we whine at our inevitable return to that prior
      State from which the vast majority have never stirred?

      There is grandeur in this view of life
      With its several powers, having been
      Originally breathed into a few forms or into one
      And that whilst this planet has gone cycling on
      According to the fixed law of gravity, from so simple
      A beginning endless forms most beautiful
      And most wonderful have been, and are being, evolved.

      Vuorisaarna on hyvä ja kristillisen maailman perusta mutta tämä iskee meikäläiseen paremmin, näin se vaan on. Piste.

      • FaithAndScienceCoExist

        Evoluutio ja jumalusko, molemmat voivat elää yhdessä. Luominen evoluution kautta. Tähän minä uskon. Elämää kattavan unversumin synty ja sitten vielä elämää ylläpitävän planeetan synty ja vielä älykkään elämän ja monimutkaisen elämän synty puhtaasti sattumanvaraisten prosessien kautta....epätodennäköisyys tälle on monella tasolla astronomisen pieni ja kun kaikkien tasojen astronomisen pienet todennäköisyydet yhdistetään..tulee multiastronomisen pieni todennköisyys sille, että elämä olisi syntynyt puhtaasti sattumanvaraisten prosessien tuloksena. Elämä on ihme. Sen takana on lopulta Äly, Jumala. Tähän minä uskon.


      • FaithAndScienceCoExist

        Ja todella hyvä Nightwishin levy tämä uusin! Hyvä teema ja loistobiisejä. Katsoin äsken elokuvan "Contact" (Ensimmäinen Yhteys, 1997). Oli hyvä! Carl Saganin kirjaan perustuva leffa. Sopi hyvin tähän Nightwishin levyn henkeen.


      • EverydaySaganist
        FaithAndScienceCoExist kirjoitti:

        Ja todella hyvä Nightwishin levy tämä uusin! Hyvä teema ja loistobiisejä. Katsoin äsken elokuvan "Contact" (Ensimmäinen Yhteys, 1997). Oli hyvä! Carl Saganin kirjaan perustuva leffa. Sopi hyvin tähän Nightwishin levyn henkeen.

        Ensimmäinen Yhteys sekä kirjana että elokuvana kuuluvat Nightwish fanin perussivistykseen.


    • thegreatestindeed

      The Greatest Show On Earth, ehdottomasti Nightwishin paras kappale, ei siinä jää jossittelulle varaa. Turha ruveta analysoimaan puhki, anna musiikillisen taideteoksen vain soljua tajuntaasi. :) Eikä sen alkusoitto mielestäni ollut mitenkään liian pitkä, loi sopivasti odottavaa tunnelmaa. Sen verran pitää ihmisellä olla kärsivällisyyttä. :) Taitaa tosin olla aika vaikeaa nykynuorille. Floor yllätti kyllä täysin jossain kuuden ja puolen minuutin paikkeilla... =)

    • Nettipoliisi

      Hetkinen.... Miten HELVETISSÄ te kuuntelette Nightwishin uuden levyn 7 päivää ennen kuin se julkaistaan?!!

      • neonniitätosifaneja

        On se ollut netissä jo viikon ja olenpa itsekin kuunnellut Greatest Show on earth biisistä pari ekaa minuuttia...loistavalt akuulosti ja pirun vaikeaa oli olla kuuntelematta loppuun mutta - TÄNÄÄÄÄÄN!


      • AikainenNappaa

        Sieltä juutuupista sitä on soiteltu viikon verran ja tänään oli aikaisin aamulla työmatkalla autossa jo ihan laillisesti ja rahalla ostettu versio soimassa.


    • Kyllästynyt-Mies

      Miljoonääri-poju kertoo meille kuinka elämä on tärkeää ja hienoa, ja kaikki tätä epäilevät ovat "whiners" eli valittajia. Tietysti varmasti rauhoittaa itsekunkin mieltä, kun on liikemies-iskän avustuksella rahastanut niillä viidellä sijoitusasunnolla Helsingin keskustassa helvetin hyvät rahat vuokranmaksajien selkänahasta.

      Kun minä käyn urheilemassa Myllypuron Liikuntamyllyssä maahanmuuttajien seassa ja katson sitä rakennuksen takana matelevaa leipäjonoa, jossa rahattomat perheeäidit jonottavat hiljaisina avustus-ruokakassiaan, niin en hirveästi näe ELÄMÄN LOPUTONTA IHANUUTTA.

      Holopainen voisi pikku hiljaa ottaa sen pään pois perseestä ja yrittää edes kasvaa aikuiseksi.

      • Monacot

        Sehän on hyvä, jos on sijoittanut rahojaan myös suomeen..., toisin kuin nuo isorikkaat jotka jemmaa omaisuutensa pitkin maailmaa.


      • kateusviekalatkin

        Ompa varsin kaunaista tekstiä? Tämä "miljonääripoju" menestyy vain muiden selkänahasta kiskomilla tuloilla, kiitos liikemmies isänsä. Kun musiikilla pääsee noin pitkälle kun Tuomas, sitä kannattaa kaikkien kokeilla, helppoa rahaa, viiniä ja naisia - helppoa eikö totta?


      • tiedänsenjono

        Lähdin usein Myllypurosta aikoinaan metrolla ja se jono oli yläpuolella.

        Se jono puhui venäjää,,,


      • MyllypurostaTerveisiä
        tiedänsenjono kirjoitti:

        Lähdin usein Myllypurosta aikoinaan metrolla ja se jono oli yläpuolella.

        Se jono puhui venäjää,,,

        Ei siellä mitään venäläisiä enää ole, sen jälkeen kun alettiin kysyä suomalaista Kela-korttia tai Suomen passia kaikilta avustuksen hakijoilta.

        Eikä se jono missään metron "yläpuolella" ole, joten sinä et ole edes koskaan käynyt Myllypurossa.

        Ja Holopainen on tosiaan helvetin naivin imelä kaikessa "taiteessa" mitä "luo".


      • voituukkaa
        MyllypurostaTerveisiä kirjoitti:

        Ei siellä mitään venäläisiä enää ole, sen jälkeen kun alettiin kysyä suomalaista Kela-korttia tai Suomen passia kaikilta avustuksen hakijoilta.

        Eikä se jono missään metron "yläpuolella" ole, joten sinä et ole edes koskaan käynyt Myllypurossa.

        Ja Holopainen on tosiaan helvetin naivin imelä kaikessa "taiteessa" mitä "luo".

        Se jono nimenomaan on metroaseman yläpuolella liikuntahallin seinää vasten. Ellei ole siirretty pois, kaks-Puolitoistavuotta sitten ainakin oli näin. Hursti kysyyy KELA-kortit, mutta Myllypuron jono on seurakunnan eli sellaisia ei kysellä. Lähes pelkkiä venäjänpuhujia oli se jono täynnä pari vuotta sitten.

        Myllypuro on täynnä luusereita ja varsinkin ryssiä/inkeriläisiä/virolaisia.

        Tuli asuttua pari vuotta Myllypurossa, joten jonkun idiootin väite siitä etten ole koskaan siellä käynytkään on yhtä tyhmä kuin jonkun idiootin väite siitä, että Holopaisen taide on imelän naivia.


    • kyllävaan

      Paras kautta aikain. Seuraavaksi rock-ooppera tai sinfonia Holopainen.

      Tuomas Holopainen - nero ulkomailla, junntisuomessa " se jätkä joka antaa naislaulajille potkuja".

      • Jorky2

        On Suomessa kuitenkin myyty suhteessa väkimäärään moninkertaisesti enemmän hänen musiikkiaan kuin missään muualla maailmassa.Ilmentänee omalla tavallaan arvostusta.


    • kyllävaan

      Mestariteos.

      "Kulttitaiteiljat" voivat vain haaveilla runkatessaan itsensä uneen, tekevänsä koskaan mitään vastaavaa.

    • niinhyväätämä

      Aivan paras.

    • TÄRKEÄÄÄÄÄÄÄÄ
    • Greatestsingonerath

      Vahinko ettei tätä voi koskaan esittää kuin pienissä paloissa lavalla, mutta olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että Holopaisen tulisi sävelttää rock-ooppera tai sinfonia ja kyllähän GSOE viittaa suuresti siihen, että näin tuleekin käymään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe