Pienen omakotitalon sähkönkulutus

mihinmenee

Muutin ystäväni luokse pieneen mummonmökkiin ja aloin tarkastelemaan sähkönkulutusta. Kyseessä on n. 50 neliön mökki, jossa lämmitys tapahtuu puulla/sähköllä. Sähköllä lämpeää vain yksi patteri (pahimmille pakkasille on oma erillinen sähköpatteri, joka on muuten pois seinästä). Kesällä lämmitystä ei ole ollenkaan päällä, tarvittaessa lämmitys on puulla. Kylppäristä löytyy lattialämmitys, mutta tämä ei ole ollenkaan päällä.

Käyttövesi lämpeää 50 litran lämminvesivaraajalla, josta riittää n. 5-10 minuutin suihkuun lämmintä vettä. Suihkussa käydään täällä vain hätätilanteessa (normaalisti peseytyminen hoidetaan työpaikalla navetassa töiden jälkeen luvan kanssa) Sähkösaunaa ei ole ollenkaan. Ruokaa teemme n. 2 kertaa päivässä uunissa/liedellä (uuni on vanha kuin taivas, joten sen sähkönkulutus on todennäköisesti tähtitaivaallinen). Jääkaappi/pakastin on about 10 vuotta vanha. Mikroa käytetään korkeintaan 2 minuutin ajan päivässä. Vedenkeitin lämpeää n. 4 kertaa päivässä ja kahvinkeitin on päällä aamulla n. 15 minuutin ajan ja päivällä n. tunnin. Pyykkiä pesemme kerran 10 päivän välein.

Elektroniikkaa meillä on päällä kaksi kannettavaa, jotka molemmat ovat jatkuvasti laturissa (Tiedän, ei tee hyvää akulle). Varsinaista käyttöä niissä on max. 8 tuntia per pv. Televisio, digiboxi ja ps4 löytyvät, mutta niitä käytetään n. kerran kaksi viikossa, muuten ne eivät ole edes seinässä. Kattolamppuja on neljä, yksi niistä kylppäri/wc -tiloissa. Valot ovat päällä korkeintaan pari tuntia illasta päällä ja yksi lamppu kerrallaan. Älypuhelinta ja tablettia ladataan läppärin kautta. Kaverini kännykkä(karvalakkimalli, jonka akku kestää n. viikon ajan) ladataan seinästä.

Tässä on kaikki mitä me käytämme, ei ole autonlämmitystä, ei pihavaloja eikä mitään muuta ylimääräistä mikä sähköä kuluttaa. Siksi sähkölaskut tässä asunnossa ovat ylisuuret omasta mielestäni. Yhden kuukauden sähkölasku (ei sisällä sähkönsiirtoa) oli 135 euroa. Myöhemmin Elenialta tuli vielä sähkönsiirtolasku, joka oli kahden kk ajalta 300 euroa. Tästä nopeasti laskettuna YHDEN KK:n sähkölasku olisi ollut siirtoineen päivineen n. 285 euroa. Sähkömittari löytyy talon ulkoseinästä, jonka mukaan sähköä kuluu yli 2000 kWh kk, myös kesällä, jolloin mikään lämmitys (paitsi puu) ei ole päällä. Keskustelin ystäväni kanssa ja kuulemma sähkönkulutus pomppasi taivaisiin, kun uusi sähkömittari tuli. Olemme pistäneet ystäväni kanssa mittarilukemia ylös ja joskus mittari saattaa pompata yöllä n. 50 kWh aivan tuosta vaan.

Vertailun vuoksi entisessä asunnossani, joka oli saunallinen rivitalokolmio (76 neliötä) sähkölaskut olivat n. 40-60 euroa kuussa ja entisessä asunnossani oli kaksi tv:tä, ps4, ps3, yksi pöytäkone, yksi läppäri, kotiteatteri laitteet ja stereot, jotka pauhasivat lähes jatkuvasti päällä. Astianpesukone, joka oli päällä n. joka toinen pv, pyykkiä pestiin kerran viikossa. Saunassa käytiin kaksi kertaa viikossa. Ruokaa tehtiin n. kerran päivässä (uuni n. 10 vuotta vanha.) Jääkaappi n. 5 vuotta vanha. Valot olivat päällä miten sattuu (olin tuolloin päivät kotona).

Nyt siis haluankin mielipiteitä ihmiset, voiko olla muka mahdollista, että meiltä kuluu tässä asunnossa kk yli 2000kWh?

41

2344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikenlaista

      eikö sitä kohtuunormi ihminen osaa selvittää meneekö johonkin jamihin menee, kun katkoo asian kerrallaa pois päältä ja seuraa mittaria, ei se mikään kuuraketti ole, kyllä sitä pitäis ymmärtää kunhan viitsii sen ajan kun tänne kirjottaa niin ottaa selvää !

      Kaikenlaisia avuttomia ihmisiä sitä onkin näinä aikoina!

      kulutusmittari ei pompi mihinkään eikä sellaista ...pomppaa yhtäkkiä 50 kwh .. ole edes mahdollista jossain mummonmökissä!

    • 0lli

      Kyllä sulla jotain häikkää on,vaihda uuni ja pakastin uudempaan ja tee niin kuin nimimerkki kaikenlaista ehdotti,että napsi laite toinen toisensa jäkeen pois ja seuraa mittarista mikä kuluttaa liikaa.Minulla on kahdessakerroksessa 140neliöä ja piharakennus missä sauna ja autotalli,puu ja sähkölämmitys,vuosikulutus sähkössä on 9000kwh.

    • mihinmenee

      Napsittu on laitteita, eräänä päivänä oli pelkästään jääkaappi-pakastin ja lämminvesivaraaja seinässä n. 8h tunnin ajan, kun emme olleet kotona ja mittarin mukaan kulutus oli tuolta ajalta yli 30 kWh. Lähinnä tässä tullut mieleen, että pitäisi heittää kaikki sulakkeet pois ja katsoa pyöriikö mittari, mutta jossakin on nuo pakasteetkin pidettävä, eikä enää taida pihallakaan saada niitä säilytettyä.

      ja nimimerkki kaikenlaista, valitettavasti kyllä se mittari pomppasi yön aikana 50 kwh, oli se sitten mahdotonta eli ei. Ja mittaria on lueskeltu useampaan otteeseen päivässä. Mitään vaikutusta ei näytä olevan, vaikka noita sähkölaitteita napsii seinästä irti.

      • No ottakaa nyt hyvänen aika se lämminvesivaraaja irti seinästä pariksi päiväksi. Siinä on kuitenkin luultavasti ne isoimmat vastukset ja jos on huonosti eristetty, niin sehän lämmittää puoli taloa ihan itsekseen...


      • Kaikki-irti

        Ota ne kaikki irti ja laita yksi kerrallaan takaisin. Tai sitten jätä PELKKÄ pakastin käyttöön, niin näet paljonko se vie. Pakastimen ei pitäisi viedä paljon virtaa vaikka olisikin vanha. Uunissa on myöskin tietyt fysiikan lain alaisuudet, kun vastukset lämpenevät, niin eivät ne voi viedä määräänsä enempää virtaa, koska energia ei voi hävitä mihinkään taivaan tuuliin muuttumatta lämmöksi!


      • vielänäin
        Kaikki-irti kirjoitti:

        Ota ne kaikki irti ja laita yksi kerrallaan takaisin. Tai sitten jätä PELKKÄ pakastin käyttöön, niin näet paljonko se vie. Pakastimen ei pitäisi viedä paljon virtaa vaikka olisikin vanha. Uunissa on myöskin tietyt fysiikan lain alaisuudet, kun vastukset lämpenevät, niin eivät ne voi viedä määräänsä enempää virtaa, koska energia ei voi hävitä mihinkään taivaan tuuliin muuttumatta lämmöksi!

        Niin ja piti vielä sanomani että vesivaraaja ja se lämmitys ovat suurimmat syöppönne!! Huono falskaava vesivaraaja voi viedä todella paljon virtaa ja siinä on vastukset kuin kiukaassa. Jos se huutaa yöt läpeensä niin melkein sama kuin sauna olisi päällä ympäri vuorokauden!


    • hetisoittosinne

      no ottakaa nyt jo hyvänen aika yhteyttä sähköä antavaan firmaan ei ne ilman tule sitä korjaamaan!

      • järkikäteen

        Noin pitää tehdä, tuo omatoiminen kokeilu yksi sulake kerralla pois on jo sata varma konsti ja ei ne mitkään pakasteet sula kokeilun aikana jos et samalla käy ovia aukomassa, n.2h hyvin pysyy jäässä !


      • Zins

        Pysyy vuorokauden jäässä!
        Muussa tapauksessa se on jokin muu laite, kuin pakastin.
        Tuo on nimittäin kriteeri sille, että kaappia saa kutsua pakastimeksi.


    • Itselläni on Helsingissä paritalo. Suurehko sauna pesuhuoneineen. Pesuhuoneen lattialämmityksen pois kytkeminen lähes puolitti sähkölaskun. Sähkön myyjä tarjosi ilmaiseksi kulutuksen kohdemittaria lainaan.

    • juupasjoo

      Aikamoinen syöppö pirttiisi. Meillä 215 m2 ja sähköä ei säästellä. Sähkökiuaskin päällä 2 kertaa viikossa. Hieman leikkaamme pahimmat kulutukset kovilla pakkasilla takalla. vuosikulutus noin 19-22,000 kwh. eli noin 2500 euroa/kk. Suuri syöppö on tuo LTO järjestelmä. Pitäisi ehkä kuivana ja kuumana kesänä kytkeä pois päältä. Mutta silloin riski että talo homehtuu...

      • juupasjoo

        ""eli noin 2500 euroa/kk""
        No tarkoitin siis per vuosi....


    • Tarkista_varaaja

      Jos ylivuotoputkesta lirittää hiljakseen kuumaa vettä viemäriin, tilalle tulee kylmää, joka lämmitetään sähköllä ja sähkölasku on aika suuri. Esim jos ylivuodon takia varaaja lämmittää 2 kW teholla koko ajan, siitä tulee vuorokaudessa 48 kWh.

    • 2000_kWh_kk

      Siitähän tulee koko ajan n. 2,8 kW:n kulutus. Antamiesi tietojen perusteella oikein mikään muu talossanne ei voi viedä niin paljoa, kuin vuotava lämminvesivaraaja.

    • mihinmenee

      Ollut hiukan kiireistä töissä, niin en ole kerennyt lukemaan. Tuo lämminvesivaraaja on hyvä vinkki. Teemme tänään niin, että irrotamme lämminvesivaraajan kokonaan pois seinästä vuorokaudeksi. Katsotaan mitä sähkönkulutuselle tapahtuu, Sähköyhtiölle ystäväni on soittanut useampaan otteeseen, hän on asunut lähes vuoden ajan tämän kulutuksen kanssa mikä on tällä hetkellä, eikä oikeastaan muuta ole asialle tehnyt. Itse nyt aloin asiaa selvittämään, sillä en pidä tuota kulutusta mitenkään järkevänä.

      • mihinmenee

        Ääh, niin piti tuosta sähköyhtiölle soittamisesta vielä sanoa, että sieltä kehotettiin ensin olemaan täysin varmoja, että mittarissa on vikaa, ennen kun he lähettävät sähkömiehen, sillä muuten me maksamme viulut.


    • mihinmenee

      Eilen laitettiin lämminvesivaraaja pois yöksi päältä. Kyllähän se hiukan vaikutti, mutta silti sähköä oli mennyt 16kWh 10h sisällä (eli 1,6kWh/h). Yöllä on ollut päällä vain yksi sähköpatteri ja tuo jääkaappipakastin. Kai se on pakko tuo jääkaappipakastin repiä seinästä, vaikka ystäväni sanoikin, että se sulaa jo n. puolessa tunnissa (?) tiedä sitten onko tämä miten totta..

      • mihinmenee

        Eilen tuli muuten tunnin ajan kokeiltua paljonko tuo lattialämmitys vie tunnin ajalta. 5 kWh hurahti tunnissa siihenkin, onneksi se ei ole päällä muuten ollenkaan. Eihän se edes lämmittänyt vessan lattiaa. :D


      • mihinmenee kirjoitti:

        Eilen tuli muuten tunnin ajan kokeiltua paljonko tuo lattialämmitys vie tunnin ajalta. 5 kWh hurahti tunnissa siihenkin, onneksi se ei ole päällä muuten ollenkaan. Eihän se edes lämmittänyt vessan lattiaa. :D

        Viiden kilowatin lämmitin vessan lattiassa on aika... Huhhuh.
        http://www.rakentaja.fi/kuluttaja/ensto/lattialammitys.htm

        Tuon perusteella maksimisuositus on 150 W/m2. 5000 wattia riittäisi noin 35 neliön vessaan. Ei taida olla pienessä omakotitalossa tuon kokoisia huoneita kovin montaa ja aika surullista on, jos johonkin niistä on sijoitettu pönttö...

        Jääkaappipakastin ei sula puolessa tunnissa, parin tunnin päästä voi alkaa vettä valumaan, jos ei ole sulatettu vähään aikaan. Tuotteet alkavat sulamaan muutaman tunnin päästä. Teette siis niin, että otatte ensin kaikki sähköt pois tunniksi ja katsotte liikkuuko mittari. Ei pitäisi. Sitten pelkkä pakastin päälle tunniksi ja katsotte mitä tapahtuu (voi kulua muutama sata wattia, kun pitää viilentää uudestaan aluksi). Sitten vaikka se lämmityspatteri (jos on pääasiallinen lämmönlähde, niin kyllä se pari kilowattia kuluttaa). Jos ei ole linjassa, niin jossain on jotain vikaa. Joko mittari rikki tai sitten naapurit vetävät omat sähkönsä teidän taulunne kautta.


      • Patterin_teho

        Minkä tehoinen tuo sähköpatteri on? Yleensä ne ovat koosta riippuen siinä 500 W - 1500 W paikkeilla. Eli kun 1300 W patteri ja 300 W jääkaappipakastin hönkivät koko ajan täysillä, niin siitähän se 1,6 kWh/h tulisi.

        Mutta tuo lattialämmitys kyllä ihmetyttää, eihän se millään 5 kW tehoinen voi olla. Lähemmäs voisi osua 500 W. Luitko varmasti mittaria oikein, yleensä niissä on yksi desimaali, kai huomasit desimaalipilkun?


    • mihinmenee

      Nyt selvis vika, kun aloin oikein todenteolla vilkaisemaan tuota jääkaappipakastinta ja kaivoin netistä käyttöohjeet siihen. Ystäväni on sen säätänyt niin, että siinä on ollut pikapakastus päällä 24/7, ihmekkään, että sitä sähköä on kulunut. -.- Lähinnä hävettää, että ei ole aikaisemmin tullut edes katsottua tuota säätöä, kun ajatellut, että kai nyt jokainen osaa laittaa nuo säädöt oikein.

      • Hurjasti_kuluttaa

        Jos saat jääkaappipakastimen kuluttamaan 0,5 kWh/h, niin on aika järeä peli. Ehkä menee noin paljon, jos on vanha kaksikompurainen malli. Yhdellä kompuralla kulutus tuskin ylittää 0,25 kWh/h, vaikka olisi koko ajan päällä.


      • tollorolli

        300 wattia tunti vaikka olisi pakastin koko ajan päällä. Normaali n. 50% tai vähän alle vuorokaudesta käy päällä. Lasketaan maksimilla.

        300 wattia tunti = 24 x 300 wattia = 7,2 kw x 30 päivää = 216 kw

        Kilowatti maksaa "kaupassa" n. 6 penniä ilman siirtomaksua

        216 kw x 0,06 = 12,96 Euroa kuukaudessa vaikka hönkisi täyttä päätä.

        Puhut siis trolli paskaa, mutta hauskaahan tämä oli seurata ..


      • Cafedenz
        tollorolli kirjoitti:

        300 wattia tunti vaikka olisi pakastin koko ajan päällä. Normaali n. 50% tai vähän alle vuorokaudesta käy päällä. Lasketaan maksimilla.

        300 wattia tunti = 24 x 300 wattia = 7,2 kw x 30 päivää = 216 kw

        Kilowatti maksaa "kaupassa" n. 6 penniä ilman siirtomaksua

        216 kw x 0,06 = 12,96 Euroa kuukaudessa vaikka hönkisi täyttä päätä.

        Puhut siis trolli paskaa, mutta hauskaahan tämä oli seurata ..

        Niin ja maksaahan se vaikka ei olisi epäkunnossakaan. Ylimääräistä laskua olisi pitänyt tulla 7 euroa. Harri on tehnyt .. itsestään


      • Hurjasti_kuluttaa kirjoitti:

        Jos saat jääkaappipakastimen kuluttamaan 0,5 kWh/h, niin on aika järeä peli. Ehkä menee noin paljon, jos on vanha kaksikompurainen malli. Yhdellä kompuralla kulutus tuskin ylittää 0,25 kWh/h, vaikka olisi koko ajan päällä.

        Hieman netistä kaivelin. Pelkkiä jääkaappeja löytyy, joiden nimellisteho on yli 700 wattia. Jos oletetaan, että tuo on kahden kompuran malli ja pakastimen kompura on vielä tehokkaampi, niin kyllä 2 kW on teoriassa mahdollinen... Ja jos tuo huutaa koko ajan täysillä, niin kyllähän siinä sähköä kuluu vuorokaudessa aika paljon.

        "Hauskaksi" tämän tekee se, että talvella tuolla ei ole juuri ollut merkitystä, ellei jääkaappi ole ulkona. Lämmöksi se sähkö on muuttunut kuitenkin.


      • öhöpöhöpö
        TheRat kirjoitti:

        Hieman netistä kaivelin. Pelkkiä jääkaappeja löytyy, joiden nimellisteho on yli 700 wattia. Jos oletetaan, että tuo on kahden kompuran malli ja pakastimen kompura on vielä tehokkaampi, niin kyllä 2 kW on teoriassa mahdollinen... Ja jos tuo huutaa koko ajan täysillä, niin kyllähän siinä sähköä kuluu vuorokaudessa aika paljon.

        "Hauskaksi" tämän tekee se, että talvella tuolla ei ole juuri ollut merkitystä, ellei jääkaappi ole ulkona. Lämmöksi se sähkö on muuttunut kuitenkin.

        Lasket ihan päin persettä. Puhuttiin pelkästä pakastimen ylijäämä sähköstä, koska siellä on nappi pohjassa, että se on koko ajan päällä. Opettele lukemaan, mitä olet itse kirjoittanut!

        Kaikilla muillakin menee sähköä jääkaappiin ja pakastimeen, eikä kenelläkään ole niissä tuollaisia kulutuksia mitä esität, joten voidaan laskea ylimääräisenä kulutuksena ainoastaan se ylimääräinen 50% pakastimen päällä olo, jonka hintaesimerkki on sinulle jo esitetty.

        Jos kys. henkilöllä olisi 10 pakastinta, niin sitten kulutukset voisivat täsmätä.


      • öhöpöhöpö kirjoitti:

        Lasket ihan päin persettä. Puhuttiin pelkästä pakastimen ylijäämä sähköstä, koska siellä on nappi pohjassa, että se on koko ajan päällä. Opettele lukemaan, mitä olet itse kirjoittanut!

        Kaikilla muillakin menee sähköä jääkaappiin ja pakastimeen, eikä kenelläkään ole niissä tuollaisia kulutuksia mitä esität, joten voidaan laskea ylimääräisenä kulutuksena ainoastaan se ylimääräinen 50% pakastimen päällä olo, jonka hintaesimerkki on sinulle jo esitetty.

        Jos kys. henkilöllä olisi 10 pakastinta, niin sitten kulutukset voisivat täsmätä.

        Mitä sinä oikein höpötät?

        Vastasin viestiin, jossa puhuttiin jääkaappapikastimesta, ei pelkästä pakastimesta. Jos nimellisteho on 2 kW ja säädöistä / vioista johtuen paahtaa 24/7 kompurat päällä, niin kyllähän sitä sähköä kuluu.

        Vastasin siis tähän väitteeseen:
        > Yhdellä kompuralla kulutus tuskin ylittää 0,25 kWh/h, vaikka olisi koko ajan päällä.

        Yhdellä kompurallakin kulutus voi siis olla 0,7 kWh/h [sic], jos on koko ajan päällä. Jos on 700 watin komura ja koko ajan päällä, niin kyllähän siinä silloin 0,7 kW menee. Koko ajan.


      • Vertailun_vuoksi

        Täyskorkeat erilliset jääkaappi ja pakastin. Tyyppikilvissä jääkaappi 0,8 A ja pakastin 0,9 A. Eli jos nuo molemmat huutavat päällä, kuluu sähköä 240 V x 1,7 A = 408 W.

        Saa olla aikas järeät kylmäkalusteet, jos menee 700 W per laite.

        Ketjun aloittajalle: voitko katsoa jääkaappipakastimen tyyppikilvestä W- tai A -lukeman, niin laskeskellaan?


      • opettelelaskemaan
        TheRat kirjoitti:

        Mitä sinä oikein höpötät?

        Vastasin viestiin, jossa puhuttiin jääkaappapikastimesta, ei pelkästä pakastimesta. Jos nimellisteho on 2 kW ja säädöistä / vioista johtuen paahtaa 24/7 kompurat päällä, niin kyllähän sitä sähköä kuluu.

        Vastasin siis tähän väitteeseen:
        > Yhdellä kompuralla kulutus tuskin ylittää 0,25 kWh/h, vaikka olisi koko ajan päällä.

        Yhdellä kompurallakin kulutus voi siis olla 0,7 kWh/h [sic], jos on koko ajan päällä. Jos on 700 watin komura ja koko ajan päällä, niin kyllähän siinä silloin 0,7 kW menee. Koko ajan.

        Älä jauha paskaa


      • Onnekowat
        TheRat kirjoitti:

        Mitä sinä oikein höpötät?

        Vastasin viestiin, jossa puhuttiin jääkaappapikastimesta, ei pelkästä pakastimesta. Jos nimellisteho on 2 kW ja säädöistä / vioista johtuen paahtaa 24/7 kompurat päällä, niin kyllähän sitä sähköä kuluu.

        Vastasin siis tähän väitteeseen:
        > Yhdellä kompuralla kulutus tuskin ylittää 0,25 kWh/h, vaikka olisi koko ajan päällä.

        Yhdellä kompurallakin kulutus voi siis olla 0,7 kWh/h [sic], jos on koko ajan päällä. Jos on 700 watin komura ja koko ajan päällä, niin kyllähän siinä silloin 0,7 kW menee. Koko ajan.

        Höpöttelen sitä, että jääkaapin kulutukset ei kuulu asiaan, jos pakastimen nappi on pohjassa, jossa lukee että pakasta niin maan perkeleesti, eli 24/h/7.

        Eli sen jääkaapin kompuran voit unohtaa.

        Sitten voit unohtaa kulutuksista sen osuuden, joka olisi muutenkin käynnissä ilman, että se nappi olisi pohjassa.

        Oletko viellä kartalla ?

        Sitten voit niillä lopuilla, hieman yli 50% pakastimen viemästä sähköstä laskea sen, että paljonko aloittajan moka että jatkuva pakastus on ollut päällä onkaan vienyt ylimääräistä sähköä, jota hän niin kovasti mainostaa.

        Tosin eihän se oikeasti montaa euroa ole, tuskin kymppiäkään, mikä ei taas tämän trollin kulutus määriä selitä mitenkään.

        Mutta odotellaan nyt, että onko hänellä kenties 4 kilowatin pakastin ja näin ylimääräistä sähköä olisi sitten mennyt 2 kw ;)


    • melekonenpakastin

      " ästä nopeasti laskettuna YHDEN KK:n sähkölasku olisi ollut siirtoineen päivineen n. 285 euroa. Sähkömittari löytyy talon ulkoseinästä, jonka mukaan sähköä kuluu yli 2000 kWh kk, "

      Vielä aion nautiskella trollin tyhmyydellä. 2000 kw / 30 pvä = 66 kw päivä ..

      Melkoinen pakastin jos muut härpäkkeet vievät vaikka sen 6 kw, kuten trolli kertoi ettei sähköä käytetä juuri mihinkään ja suurin osa päivistä menee töissä ja työmatkoilla, kaupassa jne.. ilmeisesti? Mutta lasketaanpa reilusti vaikka 16 kilowattia muille asioille.

      Trolliii huhuu .. tuu kertoo lisää sun 50 kw pakastimesta ;)

      • Mitä tarkoittaa "66 kw päivä"? 66 kWh/päivä, vai 66kWpäivää?

        50 kW pakastin kuulostaa aika massiiviselta, mutta 50 kWh päivässä pakastin olisi jo mahdollisuuksien rajoissa. Juuri ja juuri. Eikä sellaisen kanssa muuta lämmitystä pienessä kämpässä tarvittaisikaan.


      • eijuurikaan
        TheRat kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa "66 kw päivä"? 66 kWh/päivä, vai 66kWpäivää?

        50 kW pakastin kuulostaa aika massiiviselta, mutta 50 kWh päivässä pakastin olisi jo mahdollisuuksien rajoissa. Juuri ja juuri. Eikä sellaisen kanssa muuta lämmitystä pienessä kämpässä tarvittaisikaan.

        " mutta 50 kWh päivässä pakastin olisi jo mahdollisuuksien rajoissa "

        Tottakai, jos olisi 10 kuution pakastin, niin mikä ettei.


      • eijuurikaan kirjoitti:

        " mutta 50 kWh päivässä pakastin olisi jo mahdollisuuksien rajoissa "

        Tottakai, jos olisi 10 kuution pakastin, niin mikä ettei.

        Riittää että on kahden kilowatin kompura. Tässähän epäiltiin käyntihäiriötä.

        Joo, ei varmaan ihan jokaisesta peruskoneesta löydy, mutta en näe syytä, miksei tehokkaimmissa malleissa olisi. Voi niitä kuluttajille päätyä...


      • enpäusko
        TheRat kirjoitti:

        Riittää että on kahden kilowatin kompura. Tässähän epäiltiin käyntihäiriötä.

        Joo, ei varmaan ihan jokaisesta peruskoneesta löydy, mutta en näe syytä, miksei tehokkaimmissa malleissa olisi. Voi niitä kuluttajille päätyä...

        Tuskin päätyy


      • enpäusko kirjoitti:

        Tuskin päätyy

        Niinpä. Tuskin. Mutta voi päätyä. Siis: 50 kWh päiväkulutus on mahdollisuuksien rajoissa. Juuri ja juuri. Kuten sanoin. 50 kW:n kulutus on sitten jo jotain, mitä tuskin löytyy edes isommasta suurtalouskeittiöstä.


    • quantilla

      Jääkaapin kulutus on 1kWh/vrk ja samaa luokkaa ovat myös pakasteet säilytys tilassa

      • Kalameer

        No vaikkapa tuossa. Kaksi ensimmäistä ja halvimmasta päästä. Mitenkään en valikoinut:

        http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/pakastimet/LUF55W13E/logik-pakastin-luf55w13e-85-cm#tab-specs
        http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/pakastimet/LUF55W14E/logik-pakastin-luf55w14e-85-cm#tab-specs

        Kulutus jää vähän alle 0,4 kw /vrk.



    • Halla-ahon_äänestäjä

      Pienen perheen kulutus on 2000 kWh vuosi. Sähkön hinta on yleensä 5 senttiä kWh siirtomaksu samoin ja mittarinvuokra samoin (perusmaksu on tietysti kulutuksesta riippumaton mutta pienelle perheelle tätä luokkaa) niin tästä tulee sähkön hinnaksi 15 kWh eli vuositasolla 300 euroa

      Kun säästää sähköä ei perusmaksu alene joten muutokset omassa kulutuksessa maksavat marginaalisesti 10 senttiä kWh

      Siksi myös sähkötarjotusten perässä juokseminen on hullutusta kun siirtomaksusta ja perusmaksusta ei voi neuvotella, keskustellaan satasen erästä vuodessa

      Älkää miettikö sähkönkulutusta mutta ostakaa huippumerkkejä jotta laite kestää kauan, Miele, Siemens ...

      • kylläonväliä

        Kyllä sähkönkulutuksella merkitystä on.

        Eroa saattaa olla sähkölaskussa 10-15 e vuodessa. Se taas tarkoittaa, että uuden koneen hinnan verran saattaa olla maksettu jo ylimääräistä, jos edellinen kone on kestänyt vaikka 10 vuotta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe