Aloittelevan sijoittajan ensiaskeleet?

Aloitteleva

En ole vielä koskaan omistanut yhtäkään osaketta, mutta sijoittaminen kuitenkin minua kiinnostaa kovasti. Mitä neuvoja annatte minulle että pääsen alkuun ja mikä olisi juuri se oikea kirja joka minun olisi näin ensialkuun hyvä lukea ja opetella?

Olen kaavaillut että vapautuvaa rahaa minulla olisi n 20.000e jota voisin siis alkaa sijoittamaan. Minua kiinnostaa lähinnä nopeat kaupat, ei niinkään pitkänsitkeät osakkeet joiden arvoa seuraillaan monia vuosia. Haluaisin tehdä rahaa nopealla vauhdilla ja sanotaan nyt kuitenkin ettei voitto-osuudet tarvitse aina olla isoja, pääasia kun teen voittoa ja kauppoja tiheään.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      Erityisesti aloittelijalle käy helposti niin, että ahkerasta kaupankäynnistä huolimatta voitot jäävät pieniksi. Tai oikeastaan juuri sen takia. Lyhyellä aikavälillähän kurssikehityksen arvaaminen on rahanheittoa. Lisäksi välittäjä ottaa palkkionsa joka kaupasta, tulipa siitä muuten voittoa tai tappiota.

      Nopeiden voittojen saaminen on muutenkin viime vuosina tullut paljon entistä vaikeammaksi, kun robotit pelaavat lähes jokaisessa osakkeessa omia pelejään. Pitkissä omistuksissa tuolla päiväkohinalla ei kuitenkaan ole nyt sen enempää merkitystä kuin ennenkään. Suhdanteet ja yhtiön menestys ovat yhä suurten kurssiliikkeiden perussyyt.

      On ehkä "pitkänsitkeää" omistaa samoja osakkeita kauemmin, mutta minullakin on sellaisia 5 - 7 vuotta sitten ostettuja osakkeita, joiden kurssi on noussut 300 - 800 % ja osingot päälle. Siitä tulee aika hyvä tuntipalkka kerran harkituille ostopäätöksille ilman myöhempää vaivannäköä. Mutta puut eivät koskaan kasva näin suuriksi, jos ne hakataan poikki jo taimina.

      Kauppalehden keskustelupalsta lienee paras paikka alkaa hankkia tietoa ja kysyä lisää. Joka tapauksessa aloita varovasti äläkä huitaise koko summaa kerralla jonnekin varsinkaan jonkin vihjeen perusteella. Ensimmäinen oikealla rahalla tehty osakeostos antaa motivaatiota perehtyä asioihin.

    • rafds

      "pääasia kun teen voittoa ja kauppoja tiheään"

      Kauppoja on helppo tehdä tiheään, ja kun niitä riittävästi tekee niin osasta voi tulla voittoakin. Kulut huomioiden "peliosakkeita" treidaavien on hyvin vaikea päästä edes plussalle, saati että saisi jotain tuntipalkkaakin siitä.

      Mutta ihan vapaasti, laita vaan raha haisemaan. Pieni pirullinen ukko sisälläni kuitenkin haluaa huomauttaa, että treidauksen aloittaminen ison rahatukon kanssa ilman osaamista ja ymmärrystä on kuin antaisi juurin kortin saaneelle hurjapäälle huippu-ferrarin huonoilla renkailla. Lopputulos on varsin helposti arvattavissa...

      Ai niin, mitä välittäjää käytät? (voisin ostaa sen osakkeita)

    • Räyhäke

      Taas yksi pörssinousun houkuttelema lammas tulossa markkinoille kerittäväksi. "En ole vielä koskaan omistanut yhtään osaketta" ja "haluaisin tehdä rahaa nopealla vauhdilla ja kauppoja tiheään". Kukapa ei haluaisi tehdä rahaa, mutta aloittelija tuskin onnistuu tuolla tavalla.

      Tietysti jos tavoitteena on kokea jännitystä ja vaihtelevia tilanteita, niitä varmasti tulee. Se on kuitenkin pikemminkin harrastus kuin vakavaa sijoittamista, ja harrastukset yleensäkin vievät rahaa enemmän kuin tuovat.

    • niintainäinkinpäin

      Suuntaa kasinolle, siellä pikavoitot pelataan tai hävitään.

    • BITCOIN
    • mauri-

      on vaikea tehdä pikavoittoja osakekaupoilla. myymisestä ja ostamisesta tulee kuluja aina.

      toki jos nyt EKP.n aloittaman setelirahoituksen tarkoitus on kiihdyttää inflaatiota ja löysää rahaa virtaa osakkeisiin ja asuntojen hintoihin kuplan riski on molemmissa olemassa ja hintakuplasaattaa hyödyttää oikeaan aikaan sijoittavaa henkilöä.

    • älähosu

      Tämä on hyvin yleistä suhdanteen loppuvaiheessa, että odotetaan mahdottomia voittoja, kun kurssit ovat nousseet jo pitkään.
      Nyt kannattaa sijoittaa syklin seuraavaan vaiheeseen, eli raaka-aineisiin. Ne ovat ennätyshalpoja.
      Muuten sinulla on aivan väärä taktiikka. Varaudu pitämään osakkeet ainakin 10 vuotta, jos nyt ostat.

    • Kiiruskoski

      Nyt on uusi bitti-raha tullut, joka mahdollisesti nousee pörssiin toukokuussa.
      Onecoins, jos olet kuullut sellaisesta ?
      Paketti hintoja on 100-5000€, itselläni on vielä toi 100€ paketti sillä saa 1000 tokenia jolla saa louhittua onecoinsseja. Yksi Onecoins maksaa tällä hetkellä 4,5 tokenia, eli 1000 tokenilla saa 222,2 one coinssia, lisäksi yhtiössä on splittauksia jonka vuoksi tokenit tuplataan eli sitten olisi 2000 tokenia.
      Sitten kun mahdollisesti toi nousee pörssiin niin sitten voi myydä pois, tai tottakai ensin odottaa että arvo nousee reilusti.
      Nyt on jo 1023000 jäsentä, joista kiinalaisia 70 000, suomalaisia 3900, joten kasvuvauhti on huimaa eli jopa 2000-4000 jäsentä/päivä. Tämän vuoden lopussa arvioidaan jäseniä olevan 700 000-1 000 000 ja kahden vuoden kuluttua useita miljoonia.

      Sitten kun olet rekisteröitynyt niin voi alkaa kerätä itsesi "alle" porukkaa jotka tuottavat sinulle ylimääräistä rahaa niiden ostojen mukaan, mitä he tekevät.

      Rekiteröityminen on maksutonta voit tehdä sen tosta linkistä:
      https://www.onecoin.eu/signup/kiiruskoski

      Suomen kielen saat painamalla suomen lippua oikeassa ylä nurkassa.

      • Pyramidipeli

        Tämä on pyramidihuijaus, joten jos varmasti haluat rahoistasi eroon niin tuonne vaan.


    • Mrbond--

      Terve, ja mukava kuulla että olet kiinnostunut sijoittamisen aloittamisesta! Heti ensi alkuun pitää kuitenkin todeta, että ns. treidaamisella et todennäköisesti tule rikastumaan, kuten tässä ketjussa jo muutamat ovat aiemmin todenneet. Lyhyen tähtäimen kauppa on nykyään lähes kokonaan siirtynyt suurten finanssitalojen erikoisalaksi, joille on viimeisin tietotaito ns teknisen analyysin tekemiseen johon lyhyt kauppa pitkälti perustuu. Lisäksi viimeisimmät markkinauutiset tulee niille ensimmäisenä. Näin ollen osakkeen ns käypä hinta on jatkuvasti jo päivitetty kursseihin, ja näin ollen sijoittaminen menee kannaltasi lottoamiseksi, jonka odotusarvo tulee todennäköisesti olemaan negatiivinen transaktiokustannuksista johtuen. Sen sijaan suosittelisin sinulle tuon 20 tuhannen jakamista osiin, joista jonkun osan voisit laittaa melko varmoihin sijoituksiin, osan hieman epävarmempiin mutta suuremman tuottopotentiaalin sijoituksiin ja sitten vaikka pienellä osuudella kokeilisit tuota treidausta mikäli se vielä kiinnostaa. Pääasia on, että olet kokoajan kartalla siitä mitä teet, muuten häviät suurella todennäköisyydella rahasi. Hyviä perusopuksia osakesijoittamiseen löytyy erittäin paljon, mutta voin itse suositella esimerkiksi Kim Lindströmin - menesty osakesijoittajana kirjaa joka kertaa kaiken oleellisen aloittelijan näkökulmasta. Toivotan hyviä sijoituksia!

    • E220_CDI

      Noilla ajatuksilla on kaksi vaihtoehtoa. Anna ne rahat suoraan minulle. Sijoitan ne omaan salkkuuni hyvin pienellä riskillä alle 10% vuosituotolla. Sinun kannaltasi lopputulos ei todennäköisesti poikkea paljoakaan mahdollisimman paljon päiväkauppaa tekevästä noviisista.

      Tai sitten luet joko jo aiemmin mainitun Kim (ja poikansa Tom) Lindströmin kirjoja. Suomen ensimmäisenä sijoitusraamattuna tunnetaan Seppo Saarion "Kuinka sijoitan pörssiosakkeisiin", josta on hyvä aloittaa. Sen jälkeen ennen ensimmäisten kauppojen tekoa vastaavasti indeksointiraamattu Marko Erola: "Paras Sijoitus (tätä kirjaa salkunhoitajasi ei halua sinun lukevan)". Day-treidaaminen tyssää tämän jälkimmäisen lukemiseen kuin seinään.

      Jukka Oksaharju taas kirjoittaa arvosijoittamisesta suomeksi ja kansantajuisesti. Myös nämä hankintaan.

      Kaikkien kuitit talteen, koska ne voit vähentää pääomatulojen verotuksessa.

      Ja kaikki kolme (Saario, Erola ja joko Oksaharju tai Lindström) luettuasi mietit mikä on sinulle sopivin tapa. Aloituksesi on tuhon tiellä, etenkin juuri nyt, joten onnittelet itseäsi, jos maltat mielesi vielä sen aikaa, että ehdit lukea nuo ensin.

      Jos sen jälkeen vielä haluttaa veivata, niin ainakin tiedät mitä olet yrittämässä.

    • BitcoinSijoittaja

      Kannattaa ehdottomasti sijoittaa bitcoiniin. Nyt on näitä bitcoin rahastojakin tullut vaikka millä mitalla: http://www.revolvebitcoin.com/index.php?r=HolyDr1ver Fast in fast out periaatteella menee näissä. Matti myöhäsillä saattaa jäädä luu käteen. :)

    • Platter

      Näin minäkin ajattelin kun aloitelin osakkeisiin sijoittamista, nopeilla kaupoilla isoja voittoja.

      Nyt kahdeksan vuoden harrastamisen jälkeen rupeaa realiteetit olemaan selvillä, ei onnistu alottelijalta, ei onnistu pienellä budjetilla ( kulut syö voitot), satunnaisia pieniä voittoja voi tulla, jotka sitten seuraavassa sijoituksessa laitetaan sileäksi.

      Mutta niitä vinkkejä, aluksi kannattaisi ostaa joitain rahastoja osalla rahoista, näiden tuotto on yleensä ottaen kohtuu vakaa/varmaa. Aloita vaikka laittamalla 5000€ korkeaa tuottoa hakevaan riski rahastoon, 10000€ kohtuullista tuottoa hakevaan rahastoon.
      Loput voit sijoittaa osakkeisiin, yrityksiin joiden toimintaa ymmärrät.

      Muista hajauttaa.

    • nopeasti

      Moron. Sillaihan se käy että ostat halpaa ja myyt n 10 % kohdalla. riski on kuitenkin melko suuri ja omasta kokemuksesta pitkäaikainen sijoittaminen tuo paremmat tuotot loppupelissä. Tässäkin kuten pitkäaikaisessa sijoittamisessa hajauttaminen on todella tärkeä osa riskien hallintaa.

    • elv3

      Sijoittaminen on pitkäjänteistä puuhaa. Lyhyellä aikavälillä voittojen saaminen on nykyään hyvin harvinaista. Sijoittamisessa kannatta muistaa myös kaupankäyntikulut. Jos olet aloittava sijoittaja, kehottaisin käymään sijoituskoulua, sanastoa löytyy netistäkin. Jos pottia on nyt n. 20.000€. neuvoisi sijoittamaan rahat pienissä määrin, hajautetusti, globaalisesti hajautetusti, toimialoittain, jos osakkeisiin ajattelit sijoittaa. Yksityishenkilön sijoitussalkku on yleensä: 50% osakkeissa 50% koroilla. Tosin korkotaso on nyt alhainen, joten tuotot koroista on pienet. Vaihtoehtoisia sijoituskohteitakin löytyy esim. vaihtoehtorahastot, sijoittaminen kiinteistörahastoihin, joihin pääsee mukaan pienelläkin pääomalla esim. Ålandsbanken 500€.
      Minimiaika osake sijoittamisessa on 5v. Muista, että takapakkiakin tulee. Maailman talous on hyvin huteralla pohjalla, Lähi-Idän tilanne, Kreikka, Ukrainan sota pahentavat tilannetta. Maailman pörsseissä tapahtuu aika ajoin ns. korjausliikkeitä, joita ei voi ennustaa.

    • ghjfhjydjye
    • pajunvissi

      Räsänen: Salaiset kotietsinnät Suomeen. Kevätkissa taisi tytön jo nielläkin.

    • sjklfjsdkljgklsdlg

      Osta ensin ihan pienellä summalla "harjoitus" osakkeita niin ei oppirahat tule kovin kalliiksi. Kun olet ostanut pienellä summalla osakkeita niin asioita tulee seurattua ja opittua ihan eri tavalla kuin jos osakkeita ei ole ollenkaan. Katso vaikka osinkokalenterista joku firma joka on yleensä maksanut osinkoja jolla harjoitella.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe