Asunto-osakkeen ulosmittaus

ronnier

Minulle tuli eilen postin mukana päätös, että asunto-osakkeeni ulosmitataan. Ilman mitään muuta huomautusta. Mitä tämä tarkoittaa? kämppä lähtee alta? Kysymys on 4000 eurosta. Eihän tässä ole mitään järkeä. Olen melko epätoivoinen parhaillaan

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samajuttu

      Älä pelästy. Kyse on siitä, että sinulla ei ole nyt tuloja joista voisi ulosmitata tai ei ole muuta helpommin ulosmitattavaa, esim autoa.

      Ihan ensin ota yhteyttä ulosottovirastoon, ja sille henkilölle, joka asiaa hoitaa. Sovi tapaaminen. Vie osakekirjasi sinne, jos ne sitä haluavat. Ole yhteistyökykyinen. Sovi jonkinlainen maksusuunnitelma, vaikka ihan pieni kuukausierä. Noudata maksusuunnitelmaa. Ei ne silloin ala asuntoa myymään.

      Pahin skenaario: Älä ota yhteyttä, älä maksa mitään, älä ole yhteistyöhaluinen, velkaannu lisää. Silloin voit menettää asuntosi, mutta se ei tapahdu ihan lähikuukausina, ehkä vasta loppuvuonna.

    • samajuttulisää

      Lisäksi. Tilanteesi on nyt VAIN se, että et voi käyttää asuntoasi esim lainan panttina tai et voi myydä osakettasi. Ei mistään muusta, Älä hätääny.

      • ronnier

        Kiitos asiallisesta kommentista :) Minulla siis on jopa tuloja parhaillaan joita ulosmitataan ja olen jo soittanut ulosottomiehelle, en tosin saanut vielä kiinni. Hätäännyin koska yht'äkkiä tuli tällainen päätös eikä mitään varoitusta. Toki tässä kirjeessä ei lue mitään päivämääriä tai muita toimenpiteitä. Mutta vielä kerran kiitos ettei vastaukseksi tullut pelkkää suomalaista v***uilua


      • dfhd2346

        Kyseessä siis turvaava ulosmittaus, ihan normaalia toimintaa! nou hätä!


      • ronnier

        Eikä siis vaikuta mitään vaikka tässä on lause:

        Seuraava omaisuus ulosmitataan:


      • samajuttu

        Omaisuus on kyllä ulosmitattu. Eli et voi hallita sitä nyt itse, eli et voi pantata tai myydä sitä. Se on silti käytännössä toistaiseksi vain uhkaus. Saat sen takaisin omaan käyttöösi, sitten kun velat on hoidettu tai asioista muuten sovittu (käytännössä velat hoidettu...) Soita ulosottovirastoon huomenna ennen klo 12:00. Silloin ne vastaavat puhelimeen ja ovat paikalla. Sovi tapaaminen, kerro tuloistasi ja tee maksusuunnitelma. Ei ne ulosottomiehet ja naiset ole mörköjä.


      • turvaton

        Höpön höpön vai saa asua yms..jne..ei saa ja kaikki menee jos noin olis kuten edellä esitetään olisi asiat paljon paremin mutta kun ei ne mene noin..ja mitään sopimisia ei kannatta tehdä jos ei ole mistä tehdä..ja jos hölmöyttään tekis niin ei olis oikeuttettu tukiin..joo ..


    • tunaroinut

      Sama tilanne. Tosin sillä erotuksella, että suomen mahtava posti toimitti kirjeen tällä viikolla, vaikka UO on päivännyt lapun helmikuussa. Minulla kyse parista tonnista. Ainoa pelko on että kerkeänkö tehdä asialle enää mitään, maksuaikaa en tarvisi kuin kuukauden pari.

    • efffff

      Ulosmittaus tarkoittaa sitä, ettet voi pantata osakkeita tai myydä niitä ilman ulosoton suostumusta. Tällä siis estetään se, että esim. myisit asunnon, etkä käyttäisi mahdollisen asuntolainan jälkeen jäävää osuutta velan maksuun.

      Ulosmittauksella ei ole vaikutusta asumiseen, eikä asunnon omistukseen. Jos maksat velkaasi, ei ulosotto vaadi asunnon myymistä. Tällä toimenpiteellä vain turvataan velkojien asemaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe