Ei lappiin!

Katkeroitunutoikkari

Ehkä vähän myöhäistä enään tässä vaiheessa kertoa tarinani, sillä pääsykokeeseen on valmistauduttu jo hyvän aikaa. Tässä se kuitenkin tulee!
Hain lappiin eteläläisenä, koska olin saanut mielittävän kuvan tiedekunnasta. Erityisesti vapaus ja vastuu, mitä opiskelijoille annettiin opintojensa osalta vaikutti päätökseeni suuresti. Eikä minua pelottanut edes muuttaa piskuiseen kaupunkiin, koska tiesin ettei siellä tarvi viettää juurikaan aikaan opintojeni takia.
Syksyllä kaikki kuitenkin muuttui. Uusi tutkintorakenne oli runnottu läpi dekaanin toimesta eikä siitä oltu muistettu ilmoittaa meille koulupaikkaa tavoitteleville. Asiastahan saimme kuulla vasta 2 viikkoa ennen "unelma" kouluni alkamista. Opintojen käynnistyttyä todellisuus tuli nopeasti esille, mitä tämä opiskelu sitten onkin. Opinnot ovat järjestetty siten, että jokainen istuu luennot kiltisti tehden luentopäiväkirjoja yms. Poikkeuksia ei sallita. Edes perhesyyt eivät kelpaa luennoilta poisjäämisen syyksi. Opetusta järjestetään lähes päivittäin ja ryhmätöitä on paljon. Sinänsä ei kuullosta pahalta, eihän? Kuitenkin totuus on se, että meille annetaan 6 viikkoa aikaa lukea 1500 koealue(mihin kirjoja ei saa kirjastosta, vaan ne pitää kopioida omalla rahalla), suorittaa luentoja noin 50h ja lisäksi tehden hirveän määrän töitä oikeustapausharjoitusten eteen, missä ujommat opiskelijat nolataan. No ei tämäkään kuullosta vielä niin hullulta, kun tämän kaiken kerron näin. Vanhalla tutkintorakenteella opiskelevat opiskelijat joutuvat tekemään noin 60% työtä saadakseen saman määrän opintopisteitä kasaan.
Todellisuudessa lapin tiedekunnan suurin ongelma on se, että tiedekunnan johto toimii epäasiallisesti opiskelijoita kohtaan. Mitään ei etukäteen ilmoiteta, ketään ei kuunnella eikä ketään armahdeta. Tutkintorakenne on ollut vanhemmille opiskelijoille vielä suurempi ongelma, kuin minulle sillä he joutuvat nyt asumaan erillään perheistään. Itseäni eniten harmittaa se, että olisin saanut päivätöitä rovaniemeltä opiskelujen ajaksi, mutta niiden tekemiseen ei ole tarjottu mahdollisuutta koulun puolesta. Koen olevani täysin eriarvoisessa asemassa vanhalla tutkintorakenteella suorittaviin nähden. Minun elikeinoni on opintolaina, kun vanhaa tutkintorakennetta käyvillä ystävillä työ.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikuisestityötönoikkari

      Mie samaistun! Harjottelupaikka järjestys tutulle alan töihin, mutta sijaitsee eri paikkakunnalla:'(. No mitäpä me sillä työkokemuksella ku kaikki päästään jonon ohi töihin, koska poolisuperhypertutkintorakenne jota varmasti jokainen työnantaja arvostaa!

    • Hekehekeheke

      Hajotkaa sinne!

    • ghki

      No joo, oli tuosta ehkä puolet totta...

      • Katkeroitunutoikkari

        Kaikki!


      • ghki

        Millon oot viimeksi tehnyt luentopäiväkirjan? Ainakaan meneillään olevan poolin luennoissa ei ole sellaisia tarvinnut tehdä.


    • Kuja-aarne

      1500 sivun koealue ja kuusi viikkoa! Ja v*ittu vielä siitä mariset, oliskin vanhassa tutkintorakenteessa aikaa lukea se kuusi viikoa joka helevetin tenttiin... :DD Parasta on se, että poolissa sivumäärät per tentti tippuu juurikin näiden muiden kurssitöiden ja opetuksen takia. Kaiken huippuna poolissa pystyi korottamaan tentin arvosanaa oppimispäiväkirjoilla ja muilla raapustuksilla, vanhassa systeemissä ei auta kuin mennä tekee koko tentti uudestaan. Onneks tuo hullutus loppuu poolissa.

      Siinäpähän tulostelet, kirjat on netissä.

    • oikislainen

      Jos menee 6 viikkoa tentiin lukiessa niin ei taida olla oikis sun paikka tai koko tarina on jaskaa. Ja sitä paitsi, on vanhassakin tutkinnossa pakollisia luentoja ja oikeustapausharjoituksia eikä niistä mitään vapautuksia saa. Millaista kuvittelit opiskelun olevan ja miksi hait Lappiin jossa et ole valmis viettämään aikaa? Ei mitään tutkintoa saa pelkästään kotona tietokooneella istuen.

    • Aion_hakea_rovaniemelle

      Eiköhän ole ihan selvää miksi näitä pelottelutarinoita tänne syötetään aina uudelleen ja uudelleen... Osuvasti vielä ennen pääsykokeita siinä toivossa, että vähenisi kilpailijat ja aukenisi oikiksen ovet niillekin jotka eivät ihan niin välkkyjä ole. Uudistus varmasti tuli puskista, mutta ei kai kukaan tosissaan kuvitellut, että opiskelu on mikään läpihuutojuttu? Sitä vartenhan meillä on ammattikorkeat...

      • Haenilmanmuuta

        Just näin. Nää stoorit on ihan sitä itseään. Älytöntä soopaa - ei tuota kukaan usko. Tokkopa nuo saavat edes hakijamääriä alas, vaikka joku ehkä niin luuleekin.


    • b00lifuksi

      Kannattaisiko ottaa ne tenttikirjat kauniiseen käteen ja ruveta lukemaan sen sijaan, että postailee itkukirjeitä jokaikiseen suomi24-lankaan. Jos sulla on aikaa norkoilla täällä päivät niin tuskin tulet selviämään työnteko-opiskelu kombosta ylipäätään?
      Löytyy varmaan paljon parempia ja ammattimaisempiakin tahoja kuin suomi24, joille voi avautua omasta ahdistuksesta ja riittämättömyyden tunteesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe