Nuorten Nuotta

siitä-vaan-lukemaan

Mikä Nuotta on?

Nuotta on Suomen isoin, vanhin ja tunnetuin kristillinen nuortenlehti, joka on olemassa juuri sinulle! Lehden tekevät aidosti nuoret nuorille, ja uusi ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja luetaan tarkkaan, kannesta kanteen.

Ykkösuutisena joka lehdessä on: Sanoma pelastuksesta:

Jeesus vastasi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Joh. 14:6)

Tämän takia Jeesus kutsuu yhteyteensä:

"Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi." (Mark. 1:15)

Ikuisuusnäkökulmaa täydentävät: Nuorten maailman ytimeen ja kipupisteisiin osuvat teemat, kuten esimerkiksi itsetunto, seurustelu ja tulevaisuus, arvot, harrastukset, seurakunta, opiskelu, perhe, lähetystyö, taide ja elämän tarkoitus.

Nuota-lehti on olemassa sitä varten, että se tarjoaa kestäviä ja raamatullisia vastauksia asioihin, joita nykypäivä nuori elämässään kohtaa. Tule mukaan pohtimaan elämää suurempia asioita Nuotan äärellä!

http://nuotta.com/nuortenlehti

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höhhelihöööö

      nuotta on onnetonta roskaa, jonka kirjoittajaksi kelpaa nykyään kukavain

      • iso-immeinen

        Häpeisit jo siekin juttujasi, jos ei kiinnosta niin voit nostaa kytkintä ja lähteä.


      • lue-tästä
        iso-immeinen kirjoitti:

        Häpeisit jo siekin juttujasi, jos ei kiinnosta niin voit nostaa kytkintä ja lähteä.

        Tapasin kerran erään nuoren tytön. Ulkoapäin kaikki oli ok. Hän oli lahjakas, kaunis, aktiivinen ja suosittu. Kun tutustuimme paremmin ja luottamus kasvoi, hän alkoi valottaa minulle tarkemmin sisimpänsä tuntoja. Säihkyvän kuoren alta paljastui ihminen, joka oli joutunut turvautumaan elämässään ammattiauttajan apuun masennuksen takia, ja nyt tuo musta pilvi alkoi taas varjostaa hänen elämäänsä.

        Kun näkee joukon nuoria yhdessä, saa vaikutelman, että he ovat täynnä elämää ja odotusta tulevaisuuden suhteen. Elämä on nyt ja tulevaisuus on vielä parempi! Vanhukset haikailevat usein elämässään taaksepäin, nuoruuteen – nuoret elävät nykyisyydessä ja tulevaisuudessa. Kun pääsee keskustelemaan syvemmin tuon nuorisojoukon jäsenten kanssa, joutuu huomaamaan, että monen elämää varjostaa jonkinasteinen toivottomuus.

        Oikeastaan toivottomuus ei ole yllätys. Yleisellä tasolla ympäristön saastuminen, ilmaston muuttuminen, sodat ja monenlaiset inhimilliset katastrofit luovat alitajuntaan epätoivoisen kuvan tulevaisuudesta. Henkilökohtaisella tasolla toivottomuutta tuovat perheen ongelmat, epävarmuus opiskelupaikasta ja työstä, pelko yksin jäämisestä ja sairastumisesta. Toivottomuus tulee kyllä itsestään, toivo taas on asia, joka täytyy löytää ja siitä joutuu pitämään kiinni, jottei se katoa.

        http://nuotta.com/helmi/jeesus-antaa-tulevaisuuden-ja-toivon


    • yleishyviä-juttuja

      Nuorten tekemä ja nuorille tarjoitettu, mutta olen minäkin niitä välillä lukenut.

      • kun-sen-huomasin

        Korjaan kirjoitusvirheeni:

        Nuorten tekemä ja nuorille tarkoitettu, mutta olen minäkin niitä välillä lukenut.


      • sieltä-otettua
        kun-sen-huomasin kirjoitti:

        Korjaan kirjoitusvirheeni:

        Nuorten tekemä ja nuorille tarkoitettu, mutta olen minäkin niitä välillä lukenut.

        Nuotasta:
        Kun selaisin Facebookkia, moni tuttu toivotteli hauskaa pääsiäistä, moni oli lähdössä reissuun ja monelle pääsiäinen on vain pitkä viikonloppu. Jokin aika sitten kuulin koulussa muutaman luokkakaverin kyselevän toisiltaan, että miksi laskiaista vietetään. Joku tiesi, että silloin syödään hernekeittoa ja laskiaispullia ja käydään ehkä pulkkamäessä. Mitään muuta ei heillä tullut mieleen. Olisi tehnyt mieli hieman selventää asioita heille, mutten kehdannut. Monelle pääsiäinenkin on vain suklaamunia, virpomista ja kotona rötväämistä.

        Onneksi me tiedämme, miksi tänään on pitkäperjantai. Tiedämme, miksi eilen messun loppupuolella alttari puettiin mustaan, valot sammutettiin ja vain yksi kynttilä jäi palamaan kahdentoista sammuttua. Me tiedämme, että Jeesus vangittiin, vietiin Suuren neuvoston ja Pilatuksen eteen ja lopulta kansa, se väkijoukko, joka oli seurannut Jeesusta ja kuunnellut hänen opetuksiaan, halusi päästää Barabbaksen vapaaksi ja ristiinnaulita Jeesuksen. Simon Kyreneläinen pakotettiin kantamaan Jeesuksen ristiä, mutta ei hänkään pystynyt kantamaan sitä kuin pienen hetken. Ei kukaan meistä olisi kyennyt elämään synnitöntä elämää ja lopulta kuolemaan.

        http://nuotta.com/pitka_pitkaperjantai


    • ihan-kelpo-juttuja

      Vielä ote Nuotasta:

      Uskooko tiedeyhteisö vielä oikeasti evoluutioteoriaan?
      Tiedeyhteisö on epämääräinen käsite. Suurin osa tutkijoista kuten muistakin ihmisistä uskoo evoluutioteorian olevan paras (tai ainoa mahdollinen) selitys elämän alkuperälle ja monimuotoisuudelle. Suurin osa tuntemistani tutkijoista eri puolilla maailmaa uskoo evoluution olevan totta, koska niin heille on opetettu. Monikaan ei ole itse pohtinut asiaa vakavasti. Vannoutuneita evolutionisteja on melko vähän ja evoluutiota epäilevien joukko kasvaa nopeasti.

      Miten alkuräjähdys sopii uskovan maailmankuvaan? Onko se fakta? Mikä on maailmalla yleisin käsitys maailman synnystä? Päteekö alkuräjähdysteoria enää?
      Alkuräjähdysteoria on yleisimmin hyväksytty näkemys maailmankaikkeuden alusta. Se ei merkitse kuitenkaan sitä, että se olisi totta. On olemassa joukko tiedemiehiä, jotka eivät pidä sitä uskottavana selityksenä tehdyille havainnoille. On hyvä muistaa, että alkuperään liittyvissä kysymyksissä ei ole kyse luonnontieteestä vaan historiallisista, ainutkertaisista tapahtumista. Teoria tosin viittaa alkuun ja sopii siinä mielessä raamatulliseen näkemykseen.

      Mitä ovat fossiilit? Mitä niistä voi päätellä? Ja miten ne sopivat Raamattuun? Entä dinosaurukset?
      Fossiilit omat muinaisten eliöiden kivettyneitä jäännöksiä – ikään kuin valoksia alkuperäisestä eliöstä. Niistä voi päätellä, että a) jotain katastrofaalista on joskus tapahtunut, b) monet eliöt ovat pysyneet aina samanlaisina, c) ennen eli eliöitä, joita nyt ei ole elossa, d) kaikki eliökunnan pääryhmät ovat syntyneet lähes samanaikaisesti ja e) kaikki aikanaan eläneet eliöt olivat aina täysin valmiita kokonaisuuksia, ei puolivalmiita ja joksikin kehittyviä. Fossiileja ei nykyoloissa synny. Fossiilien ja fossiilisten polttoaineiden (kivihiili ja öljy) valtavat määrät viittaavat suuriin luonnonmullistuksiin. Kertomus vedenpaisumuksesta antaa uskottavan selityksen näille ilmiöille. Raamattukin puhuu dinosauruksista ja lohikäärmeistä. Itse en ole niitä nähnyt, mutta kertomukset lohikäärmeistä viittaavat siihen, että joku on.

      http://nuotta.com/helmi/matti-leisola-evoluutio-vs-luominen-bilsan-maikalle-kampeen

    • kirjoittaja-itse-kertoo

      Kiinnostaako Miljan tarina?

      Kertoisitko vähän Because of you-blogistasi?

      Kun aloitin blogin kirjoittamisen helmikuussa 2012, kirjoitin lähinnä ihan arkisista jutuista. Valokuvat oli keskeisessä osassa enkä silloin oikein edes nauttinut kirjoittamisesta. Sitten mun elämässä tapahtui vaikeita asioita lähinnä ihmissuhteissa ja aloin miettiä asioita syvällisemmin. En oo koskaan ollut hyvä puhumaan mun tunteistani ääneen ja siksi aloin kirjoittaa. Kun oivalsin jotain mielestäni tärkeää, halusin jakaa sen muille.
      Syksyllä 2013 mun hyvä ystävä teki itsemurhan. Sen jälkeen blogin kirjoittaminen oli mulle terapiaa.Ystäväni kuolema vaikutti todella voimakkaasti mun elämään. Ymmärsin elämän katoavaisuuden ja sen, miten tärkeää on uskaltaa olla heikko ja ottaa apua muilta vastaan.
      Oon myös kokenut, että blogin kautta voin todistaa uskostani muille. Tiedän, että sitä lukee monet ihmiset, jotka eivät ole uskossa. Vaikka en postauksissani keskity kokonaan uskon asioihin, uskon että pienetkin viittaukset Jumalaan saattavat merkitä jollekin jotain. Rakastan valokuvaamista ja haluan jakaa ottamiani kuvia jossain. Kirjoittaminen on minulle terapeuttista ja toivon, että ajatukseni voivat rohkaista muitakin.

      Milloin ja miten tulit uskoon?

      Oon saanut syntyä uskovaan perheeseen ja usko on ollut aina osa mun elämää. Jo ala-asteella luin Raamatun ensimmäisen kerran läpi ja kävin isän mukana seurakunnassa. Riparilla koin, että mun usko muuttui henkilökohtaisemmaksi suhteeksi Jeesukseen. Sen jälkeen vaikeuksien kautta oon saanut kasvaa uskossa joka päivä, vaikka tottakai myös huonompia kausia on ollut.

      Mitä usko merkitsee sinulle?

      Lyhyesti ja tiivistetysti kaikkea. En näe elämää Jeesuksen ulkopuolella. Jos en olisi uskossa, en välttämättä olisi enää elossa.
      Usko (=Jeesus) antaa mulle voiman nousta aamuisin sängystä ylös, auttaa selviämään vaikeuksista ja antaa merkityksen elämälle. On sanoinkuvaamattoman mahtavaa, kun saa luottaa siihen, että kaikki on rakastavan, kaikkivaltiaan Jumalan kädessä ja Hän tahtoo vain parasta mulle. Kun kaikki lahoaa, Jeesus kestää. Kun ei ole iloa, rakkautta, viisautta tai voimia saa anoa niitä kaikkia Herralta. Kun epäonnistun, saan mennä Jeesuksen ristin juurelle ja tiedän saavani kaiken anteeksi.
      Suorituskeskeisessä maailmassa on mahtavaa tietää, että on Jumala, joka ei vaadi multa mitään ja rakastaa mua aina kaikesta huolimatta. Se on niin mahtavaa, että haluaisin saada kaikki maailman ihmiset ymmärtämään sen!

      http://nuotta.com/sivupersoona-miljalle-usko-merkitsee-kaikkea

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe