Parisuhde vaikka naisen lapsi on ongelmatapaus

Uusioperheen_isä

Olen jo pitkään harkinnut saman katon alle muuttamista ja uusioperheen perustamista mukavan naisihmisen kanssa. Myös minulla on esikouluikäinen lapsi edellisestä suhteesta. Kaikki muuten on ok mutta hänen esikouluikäinen tytär on varsin huonokäytöksinen.

Naisen tytär on hyvin hallitseva, valehtelee, varastaa tavaroita ja muutenkin melkoinen drama queen ja todella huomionhakuinen. Kaikkein ikävimpänä puolena on että hän käy minun lapseeni käsiksi ja lyö usein. Kyseinen lapsi on naisen eroprosessin aikana joutunut olemaan paljon sukulaisilla yms. ja olettaisin käytösmallien periytyvän sieltä...

Kannattaisikohan vaan oman lapsen takia katsella parempia vaihtoehtoja vai ottaa vielä omille kontoille yhden lapsen kasvattaminen yhteiskuntakelpoiseksi ja sosiaaliseksi?

8

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oppeliini1

      Sinun pääasiallinen velvollisuutesi on sinun oma lapsesi. Sinulla EI ole velvolisuutta altistaa lastasi pahoinpitelijän laheisyyteen. Jos nyt muutat tuon naisen ja hanen huonokaytöksisen lapsensa kanssa saman katon alle, oma lapsesi on suurin kärsijä. Hän on sinusta täysin riippuvainen joten suo hänelle turvallinen ja rauhaisa lapsuus ja nuoruus. Keräät siitä moninkertaisen koron myöhemmin.

      On ikävää että naisen lapsi on henkisesti sairas. Sinun taitosi ja voimavarasi tuskin riittävät parantaman häntä.

      Olisiko todellakin parasta että sekä sinä että naisesi asutte eri kattojen alla lapsinenne. Suojele nyt omaa lastasi, ennenkuin huomaatkaan hän lentää pesästä, sitten on liian myöhäistä.

      Nyt sinulla on tilaisuus kasvattaa hänestä henkisesti voimakas joka tulee luottamaan ja uskomaan ihmisiin. Jos sinä alistat hänet uhkailun, väkivallan ja pelon kohteeksi, te kaikki joudutte maksamaan ison hinnan myöhemmin.

      • Uusioperheen_isä

        Kiitos hyvästä vastauksestasi :)


      • oppeliini1

        Lisäksi, millainen "mukava naisihminen" asettaa oman mukavuutensa lapsensa edelle?!
        Tuo nainen on huolellisesti ja harkiten saanut aikaan lapsensa, miksi hän ei hyväksy hankkimaansa VELVOLLISUUTTAAN huolehtia lapsestaan myos henkisellä tasolla. Miksi hän ei aseta ja pidä kiinni asettamistaan säännoistä lapselleen. Miksi hän ei halua panostaa lapsensa henkiseen hyvinvointiin?! Miksi hän ei ohjaa lastaan oikeaan suuntaan? Ellei itse osaa, miksi hän ei halua oppia kuinka se tehdään? Miksi hän kieltäytyy näkemästä että hänen lapsensa huutaa apua, huutaa tukea ja huutaa ohjausta jonka vain oma äiti, (tässä tapauksessa) 24/7 voi antaa?!
        Sinun on nyt aika uudelleen tarkistaa naisesi arvojärjestys ennenkuin otat tuota naista todella vakavasti.
        Olisiko parasta että antaisit tuolle naiselle tilaisuuden seuraavat pari vuotta keskittäytyä täydellisesti omaan lapseensa, lapsi tarvitsee tuota naista, äitiään , paljon enemmän kuin sinä.


    • lapsikuitenkinensin

      Lapsi oireilee eikä ihme. Joutunut kokemaan pienen elämänsä aikana jo monta hylkäämiskokemusta.
      Ensin vanhempien ero, sitten häntä on viety kuin pakettia sukulaiselta toiselle. En uskalla ottaa kantaa äidin henkiseen tilaan kun en asiaa tunne, mutta vahvasti miettimään pistää..
      Lapsi tarvitsee lujat ja turvalliset raamit Kodin, ei minään postipakettina sinne tänne läheteltävänä oloa.
      Rakkautta ja rajoja. Ja tällainen lapsi vielä enemmän,kuten sanot erityistarpeessa oleva.
      Älä missään tapauksessa ala mihinkään uusperheen hankintaan tämän ihmisen kanssa! Liitto ei taatusti tule kestämään, ja hänen lapsensa joutuu jälleen kerran kokemaan eron. Usko siihen, että elämä kantaa, että kehenkään voi luottaa, saa jälleen kerran kipeän iskun.
      Sinun, niinkuin hänenkin pitäisi olla henkisesti vahvoja ja valmiita ottamaan vastaan ne todella raskaat haasteet joita edessänne olisi. Se kyllä koettelee suhdetta niin, että tuloksen melkein arvaa.
      Ei ole kyse lapsen "yhteiskuntakelpoiseksi kasvattamisesta", vaan kyvystä olla vieraan lapselle turvallinen, luotettava, luja ja oikeudenmukainen isänkorvike. Sellainen, jolle uskaltaa purkaa pahan olonsa mutta myös johon vähitellen oppii luottamaan; joka ei hylkää vaikka mitä tapahtuisi. Onko sinusta siihen? Jos on, nostan hattua todella korkealle. Mutta jos tunnet ettet siihen kykene, älä edes yritä.

    • höpsismi

      Miten tämä mukava nainen on ratkonut vakavia kasvatuspulmia? On yrittänyt tai ei, ainakin heikoin tuloksin. Hänen tulee nyt ihan vilpittömästi ja vaaleanpunaiset mammalasit silmiltä ottaen itse hankkia AMMATTIAPUA ja alkaa myös vaatia kunnon käytöstä tytöltä. Plus jättää ne riiailut vähemmälle (kerran kahdessa viikossa tms.) eli unohtaa omat romanssit ja löytää jämäkkä kypsä äitiys itsestään. Se olisi tosimukavaa!

    • kaikkeajaeimitään

      Jos naisen lapsi on joutunut olemaan paljon sukulaisilla eroprosessin aikana, niin jossain mättää. Kyllä lapsi pitää pystyä tervejärkisen ihmisen hoitamaan eroprosessin aikanakin. Älä ainakaan suunnittele yhteistä lasta. Seurusteluahan voi jatkaa ja paljon voi muuttu kun koulu alka molemmilla lapsilla eli ehkä kannattaa olla kärsivällinenkin jos nainen sinänsä tuntuu sopivalt paketilta sinulle.

    • paljon_nähnyt_isä

      Jos aiot jatkaa suhdetta, lue neuvoni: Monesti lasten huonot tavat ovat opittu jo vanhemmilta. Millainen hänen äitinsä on luonteeltaan? entä isänsä? Vai onko tytärpuolesi viettänyt suurimman osan elämästään sukulaistensa kasvatettavana? Sukulaisten kasvatustavoissa ei välttämättä ole vikaa, vanhempien ero ja lapsen erottaminen vanhemmmista laukaisee kaikenlaista ahdistusta lapsessa ja ne voivat laukaista lapsessa huonoa käytöstä jolla lapsi purkaa ahdistustaan. Minkä ikäinenlapsi oli erotessa? Miten häntä oli kohdeltu ennen eroa? Entä eron jälkeen? Mitä naisesi on vastannut kun olet kysynyt miksi hänen lapsensa käyttäytyy noin? Ärsyyntyykö naisesi itsekin helposti? Miten hän kasvattaa lastaan? Huolehtiva? Välinpitämätön? Periksi antava? Lasta tuntematta en tiedä johtuuko huono käytös pelkästään erosta ja sukulaisten luona pakkoasumisesta vai onko hänellä muuta oireilua joka selittäisi huonoa käytöstä. Ottakaa yhteyttä kasvatus ja perheneuvolaan. Kysykää soittamalla apua vaikka neuvolasta jos mainittua paikkaa ei ole paikkakunnallanne. Ei tilanne voi jatkua noin. Jos sinä häivyt, sama jatkuu toisen miehen perheessä. Auta sinä lasta ja katkaise kierre ja pelasta lapsen tulevaisuus! Tai jos lopetat suhteen, auta ensin lapsen äitiä ottamaan yhteyttä lasta auttaviin tahoihin. Jos naisestasi ei ole soittajaksi, tai epäilet vähänkin ettei hän aidosti ottaisi auttajiin yhteyttä, soita vaikka itse neuvolaan ja selosta tilanne rehellisesti ja pyydä apua LAPSEN VUOKSI! Sieltä neuvovat minne ottaa yhteyttä.

    • tas0921

      Älä muuta yhteen ennen kuin olette seurustelleet riittävän kauan ja keskustelleet asioista. Mitä mieltä nainen on lapsensa käytöksestä? Antaako hän sinun komentaa lastaan? Miten aikoisitte kasvattaa lapsenne yhdessä?

      On ihan mahdoton ajatus, että muutatte yhteen ja että sinä et saa kieltää lasta lyömästä omaa lastasi, koska sillä tavalla kasvatatte yhdessä vain kaksi onnetonta lasta: toisen, joka katsoo oikeudekseen käyttäytyä ihan miten haluaa ja toisen, joka oppii, että hän on niin vähäpätöinen, että häntä saa lyödä.

      Älä pidä kiirettä yhteenmuuton kanssa. Viettäkää esim. viikonloppuja yhdessä ja katso, että tottuvatko lapset toisiinsa ja että oppiiko naisen lapsi tottelemaan. Jos hän on täysin mahdoton, niin unohda tämä nainen ja etsi uusi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe