Globalismi vs. Nationalismi

Maailman etu, vai valtion etu? Itse olen tullut hieman kiinnostumaan politiikasta filosofisella tasolla. Miten olen asian pystynyt itselleni hahmottamaan, niin minusta näyttää, että maailmassa kilpailee kaksi näkemystä siitä, kuinka politiikkaa tulisi ajaa. Näiden kahden ollen globalismi ja nationalismi. En kuitenkaan ole täysin varma kumpi on se mitä itse kannatan. Haluaisinkin siis kuulla ihmisten argumentteja, ja perusteluita joko nationamismin, tai globalismin puolesta, tai vastaan.

Tässä muutama oma ajatukseni asiasta:

Pro globalismi
(1) Mikäli olisi yksi maailman kattava hallitus, niin tällöin kansainvälisiä syper yrityksiä olisi helpompi kontrolloida ja rajoittaa, ihmisten hyvinvoinnin takaamiseksi. (2) Valtioiden sotarikoksiin olisi helpompi puuttua ja niitä ehkäistä. (3) Sotia olisi helpompi ehkäistä ylipäätään, kun erimielisyydet tarkaistaisiin kansainvälisessä hallituksessa. (4) Luonnonsuojelu ongelmiin pystyttäisiin helpommin puuttumaan, kun asioista päättäisi kansainvälinen hallitus, eikä välttämättä valtio itse. Ja tämä siksi koska valtiolla saattaa olla hyödyn ristiriita luontoa saastuttavan toiminnan puolustamiselle. (5) Maapallon resurssit ja yleinen asioiden sujuvuus parantuisi, kun asiat laadittaisiin globaalissa mittakaavassa. Ei olisi enää valtiokeskeistä "meidän ja teidän" mentaliteettia, kun kaikilla olisi - jossain mielessä - oikeus kaikkeen, globaalin hallituksen kautta. Tällöin myös valtioiden ei tarvitsisi yrittää olla niin omavaraisia, tuottaen vähän kaikkea, vaan ne pystyisivät erikoistumaan siihen asiaan mikä niille parhaiten sopii, luottaen siihen, että he saavat muualta sen mitä eivät itse parhaiten pysty tuottamaan. Tämä tehostaisi koko maailman tuottavuutta, kun tietyille alueille keskitettäisiin ne asiat jotka parhaiten onnistuvat sillä alueella.

Pro nationalismi
(1) Mikäli globaali hallitus korruptoituisi, niin sen korjaamiseksi ei välttämättä löytyisi keinoja, ellei sitten globaaliin systeemiin kuuluisi elintä joka tarkastelisi juuri tätä asiaa ja jolla löytyisi myös keinot puuttua asiaan. (2) Globaalin hallituksen säätelemänä kaikkien ihmisten toiveet, eivät välttämättä tulisi kuulluiksi ja asioihin vaikuttaminen olisi hitaanpaa.

Näyttäisi siltä, että globalismin puolesta on jotain sanottavaa, mutta siihen liittyy myös joitain melko merkittäviä ongelmia. Nämä ovat minun omia ajatuksiani asiasta, enkä väitä niiden olevan mitenkään aukottomia, tai loppuun asti perusteltuja. ne ovat vain asioita jotka nousevat mieleeni, kun pohdin asiaa maalaisjärjellä. Toivoisinkin nyt, että kertoisit minulle sinun mielipiteesi asiasta, oli se sitten kritiikkiä minun huomioitani kohtaan, tai täysin uusia asioita, tai näkökulmia tähän asiaan.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • United_Nations

      Globalismi ja nationalismi on sama asia kuin kaikku muut dualismit, kuten esimerkiksi miehet ja naiset, valo ja pimeys jne. Kumpikin ovat oikeassa ja väärässä samaan aikaan, ja ne taistelevat ikuisesti, niin että ne synnyttävät lapsen joka koostuu nationalismista ja globalismista, mutta joka ei ole kumpaakaan.

      Globalismi on feminiininen ilmiö, ja koska naiset ovat hitaampia kuin miehet (esimerkiksi hitaampia saavaan orgasmin), globalismin toteuttaminen kestää paljon kauemmin kuin nationalismi. Nationalismi on nopeampi ratkaisu, mutta se on väliaikasempi, kun taas globalismi on pysyvämpi ratkaisu.

      Globalismi on ihmiskunnan tulevaisuus, ja nationalismi on meidän menneisyys, ja siksi menemme koko ajan enemmän globalismin suuntaan.

      Globalismi on hyvä jos se toteutetaan luonnollisesti ja hitaasti, mutta se on saatanallinen jos sitä yritetään toteuttaa liian nopeasti. Nationalismi ja konservatismi taas on hyvä jos sitä käytetään nopeasti, estääkseen liian nopeaa globalismia ja liberalismia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe