Käytännön apuja pliiiis

noviisineito

Silloin kun poliisi "keskeyttää tutkinnan" , mihin voi valittaa, mistä löytää esimies ja onko seuraava instanssi esimies vai syyttäjä ? Jos uhri kokee joutuneensa oikeusmurhan uhriksi, miten siis edetään ? Ihan se organisaatiokaavio/konsepti, millä tässä edetään ....Ja tuleeko jokin aste noista jo omalle kontolle kustannettavaksi ? Vakuutuksessahan on myös se omaturvaosio.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta on. Luovuta vaan, se on jo sovittu juttu poliisin ja sen esimiehen kanssa. Ei poliisi puutu, varsinkaan jos vastapuolella on virkakoneisto tai sen osa. Meidän palkkaama koneisto on muuttunut palvelijoista hallitsijoiksi.

      • 19-2

        Häirikkö on taas pahalla päällä, mutta näin se menee.
        Tutkinnan keskeyttämispäätöksen tekee tutkinnanjohtaja. Siitä voi valittaa hänen esimiehelleen. Jos hänenkään päätöksensä ei tyydytä, niin sen jälkeen oikeuskanslerille.
        Koska syyttäjät ovat vain harvoissa tapauksissa tutkinnanjohtajina, niin he eivät yleensä puutu poliisin tekemiin päätöksiin.
        Mutta, aina on mahdollista nostaa syyte itse rollin perusteella. Suoritat keskeytetyn esitutkinnan loppuun ja sen jälkeen jätät raastuvanoikeuteen haastehakemuksen, missä on liitteenä poliisin tekemä keskeytyspäätös. Ilman sitä oikeus hylkää hakemuksesi, mutta jos hakemus menee läpi, niin pääset aloittamaan käräjöinnin.
        Tässä tapauksessa oikeudenkäynnin kulut eivät mene veronmaksajien piikkiin, vaan sinä joudut ne maksamaan, jos oikeudenkäynnin häviät.


    • Onnibonni1

      Raastuvanoikeudet lakkautettiin 1993! Nykyisin alin aste on aina käräjäoikeus. Ja syyte jätetään siis rikospaikan käräjäoikeuteen.
      Muuten ok.

    • oikeuskonkarin-kokemusta

      Aloittajalle:

      Jos on noviisi laki-ja oikeusasioissa, kannattaa hankkia pätevä juristi!
      Oikeudenkäynnit eivät ole hiekkalaatikkoleikkiä, vaan totista sotaa (usein) jossa tarvitaan osaamista, henkisiä voimavaroja, kärsivällisyyttä ja sitkeyttä. Mihinkään utopioihin ei tule haksahtaa. Pitää tietää, mikä asia menestyy, etenee, mikä taas on alkunperin tuomittu häviöön.

      Se ei tarkoita, etteikö myös pieni ihminen; altavastaajaksikin noteerattu voisi voittaa? Niin tapahtui mm. jutussa, jossa isohko työnantaja luuli "voittavansa" - vaikka työntekijä (ja juristiammmattilaisetkin) näkivät, että varma häviö on edessä!

      Mutta se psykologinen sodankäynti? Pitkitys, väsyttäminen, hypoteesi siitä että vastapuoli väsyy, luovuttaa? Se taktiikka on jokaiselle tuttu, joka joutuu oikeusareenoilla oikeutta peräämään! Ja tähän yleensä vahvempi luottaa? Mutta jos – kun – jaksaa oikeilla argumenteilla edetä, eikä anna itseään suistaa suohon, voi käydä näin, kuten alla olevassa linkissä on faktat:- Työantaja hävisi lopuksi oikeudessa, ja työntekijä voitti. Aikaa kului 5, 5vuotta, mutta ei auttanut itku markkinoilla, työantaja tuomittiin maksamaan loppupalkka, korvaukset ja kaikki viivsätyskorkojen kanssa! 31.8.2009 lukien...
      Tämä (alun alkaen) täysin epärealistinen sota ja pitkitys työantajan taholla kävi kovin kalliiksi. Kaikkiaan se joutui kärsimään tykönään noin 13.000 euron oikeudenkäymiskulut, sekä kaikki muut jutun yhteydessä olevat hölmöilynsä - tekee liki 20.000 euron menetyspotin...
      Joskus käy näin? Kun vahva kissa ryhtyy pientä hiirenrääpälettä kiusaamaan... Se maksaa.

      http://kiusaamiskoneisto.vuodatus.net/sivut/erityisasuntosaatio-havisi-palkkariidan

      Mitä aloittajan kyselyihin siis tulee, kannattaa hakea ammattilaisen apua, ellei itse hallitse oikeuskuvioita. Pitää tietää myös kaikki likaiset temput, mitä oikeusareenoilla viljellään.... Valheilla ja törkeyksillä kun koetetaan ajaa juttuja voittoon, kun ei muuten pärjäisi?

      Olisi toki sanottavaa kysymyksiisikin, mutta pätevä juristi osaa kyllä tehdä sen puolen!

      • 9-9

        Konkari jättää tietysti kertomatta sen, että päteväkään juristi ei tee työtä ilmaiseksi. Köyhä saattaa saada oikeudenkäynnin veronmaksajien piikkiin, mutta sekään ei ole mitenkään varmaa, kun veronmaksajat eivät maksa mitä tahansa.
        Itse nostetulla syytteellä hävinnyt maksaa niin omat, kuin voittajankin kulut.


      • juristiapua
        9-9 kirjoitti:

        Konkari jättää tietysti kertomatta sen, että päteväkään juristi ei tee työtä ilmaiseksi. Köyhä saattaa saada oikeudenkäynnin veronmaksajien piikkiin, mutta sekään ei ole mitenkään varmaa, kun veronmaksajat eivät maksa mitä tahansa.
        Itse nostetulla syytteellä hävinnyt maksaa niin omat, kuin voittajankin kulut.

        Juristien taksat tiedetään. Ne tekevät joskus töitä ns. pro bono taksalla.

        Ei pidä siis itse nostaa syytettä, ellei ole ns. täysi näyttö.

        Ei pidä ryhtyä häviämään. Jos on jo alun alkaen epävarmaa, on viisasta toimia sen mukaan. Maksajaksi ei pidä itseään saattaa....


      • mitentässä

      • 20-16
        mitentässä kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13513798
        Miten tuon keskustelun asiassa pitäisi toimia? Ko. lääkäri on todistetusti rikollinen, mutta poliisi ei suostu etenemään asiassa.

        Joku on jo kertonut sinulle, miten sinun tulee toimia.

        ***No niin hullu. Hävisit. Mene takaisin sinne laitokseen.*****


    • tietoaon--

      Se on tosi kovaa peliä! Tiedetään. Ne ei kahda mitään, kun niillä on paljon menetettävää, maine, ura. palkat, asema. Näin ne on Kelassakin tehneet, sille, joka nyt ajaa rikosasiaansa, ja Kela on takuuvarman häviäjän pankillä ja ne syytetyt, neljä...

      Mutta se vaatii monen lajin taitoa...

    • kallistaon

      Ja pitää muistaa, jotta ilmaista oikeusapua ei saa jos kerran esitutkinta keskeytetty eikä usein vakuutuskaan ala makseleen jos itse jatkaa.

    • niinonse

      joo... se on tätä suota, upottavaa ja latistavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe