VM:N LINJA ON OIKEA

Epäilisinköhänkin

Keskenään ristiin puhuvien talousasiantuntijoiden joukossa on vain yksi luotettava ryhmä: valtiovarainministeriön virkamiehet. Etujärjestöjen tutkimuslaitosten edustajien puheessa on aina mukana isännän ääni. VM:n virkamiehet joutuvat virkamiesvastuulla esittämään rehellisimmän keinon eteenpäin pääsemiseksi. Heidän ei tarvitse pälyillä taustaryhmää. Ainoa päämäärä on maan luotsaaminen varmimman tuntuista väylää eteenpäin. He eivät myöskään ole äkkikäännynnäisiä. He ovat puhuneet tähän suuntaan jo vuosia.

Aivan oma lukunsa ovat kansantalouden tutkijat. He tyrkyttävät joistakin "laboratorio-olosuhteista" poimittuja teorioitaan. Ne laboratorio-olosuhteet eivät vataa juuri Suomen olosuhteita ja todellisuutta. Teoriat ovat kyllä hienoja, mutta jätkien käsissä ne menevät pilalle.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VesaKaitera

      Epäilisinköhänkin kirjoitti. "Keskenään ristiin puhuvien talousasiantuntijoiden joukossa on vain yksi luotettava ryhmä: valtiovarainministeriön virkamiehet. Etujärjestöjen tutkimuslaitosten edustajien puheessa on aina mukana isännän ääni. VM:n virkamiehet joutuvat virkamiesvastuulla esittämään rehellisimmän keinon eteenpäin pääsemiseksi. Heidän ei tarvitse pälyillä taustaryhmää. Ainoa päämäärä on maan luotsaaminen varmimman tuntuista väylää eteenpäin. He eivät myöskään ole äkkikäännynnäisiä. He ovat puhuneet tähän suuntaan jo vuosia."


      Olen täysin samaa mieltä. VVM:n virkamiehet ovat todellakin puolueetomia eksperttejä. heillä ei ole puoluepoliittisia ambitioita kuten monilla tutkijoilla tai yksityisajattelijoilla. Siksi minäkin lähden siitä, että VVMN:n laskemat ovat hyvä pohja, jota voidan sitten myöhemmin editoida, jos taloustilanne näyttää sitä vaativan.

      • sokeattaluttajat

        Totta kai VesaKaitera on aina samaa mieltä kuin kokoomus. Hän sukeltaisi vaikka suohon kokoomuksen perässä. Koskaan en ole kuullut vastaavaa nyökyttelyä valtiovarainministerön suuntaan, kuin nyt kokoomuksen suunnalta. Ja se johtuu siitä, että Stubb itse on täysin kokematon, häneltä puuttuu tieto-taito ja hänen on otettava joku ohjenuorakseen ja tuo tie on hänelle kaikkein luonnollisin ja vielä oman kokoomuksen aatteen mukainen.

        Kohtahan ei tarvitse kalliita politiikkoja, kun valtion virkamiehet määräävät millä tavalla toimitaan. Valtiovarainministerö viis välittää koko Suomen edusta.


    • turhajoukko

      Höpön höpöä, Taloustieteen professorit ovat eri mieltä, näillä VM:n isopalkkaisilla virkamiehillä on sama aate, kuin Kokoomuksella, leikataan köyhiltä ja annetaan rikkaille, miksi VM:ssä istuvien isopalkkaisten turhakkeiden palkkoja ei lasketa, heillä olisi siihen varaa..
      Työttömien kimppuun kyllä käydään, vaikka meistä monella on paljon pitempi työura takanaan, kuin näillä VM:n älykääpiöillä, tosin yhtä isoilla palkoilla ei ole saatu olla ja laiskotella..

    • eikokomukselle

      http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3348775/nailla-keinoilla-islanti-pelastettiin-talouskriisin-jalkeen

      Olisi syytä Stubbinkin tutustua talousasiantunjoiden analyyseihin, mutta Stubbhan on pelkkä VM:n kumileimasin, mitä siellä sanotaan se on siinä, sehän nähtiin, Kokoomus on täysin sokea ympärilla olevalle maailmalle, leikataan, leikataan köyhiltä, kevennetään rikkaiden verotusta, aate menee todellisuuden edelle. Isalnti nousi juuri päinvastaisella tavalla, eli rikkadein verotusta korottamalla ja pienituloisten verotusta keventämällä ja tämähn on Sdp:n linja, miksi ne eivät voi maksaa hieman enemmän, joilla on siihne varaa ja miksi niiltä pitää leikata, joiden tulot menevät ruokaan ja asumiseen, työttömyyskorvauksia ja eläkkeitä leikkamalla ei maa nouse, vaan vajoaa.

      • justde-

        Islannissa tehtiin oikein ja siitä olisi syytä Suomen ottaa oppia, mutta kokoomuksen putkinäköpässit eivät tätä ymmärrä, kun oma totuus on vain lompakon lihottaminen ja köyhemmiltä riistäminen.


    • lallitootte

      Kokoomus ei ymmärrä mitään muuta, kuin rahan valtaa, Talousopin Professorit ovat toista mieltä samoin asiantuntijat, mutta VM virkamiehet ja kokoomus aina samaa mieltä, vaikka kansa ajetaan kurjuuteen, niin rikkaille lisää.

      • VesaKaitera

        Selvä enemmistö analyytikoista ja ekonomisteista on kuitenkin VVM:n esittämien lukujen takana. Vastaanväittäviä eksperttejä on vain pieni vähemmistö. vaikka noiden muutaman toisinajattelijan mielipiteiden taakse on linnoittautunut valtaosa vasemmistopuolueiden poliitikoista ja toimijoista. Mutta he eivät ole talouspolitiikan eksperttejä.


      • jgetree
        VesaKaitera kirjoitti:

        Selvä enemmistö analyytikoista ja ekonomisteista on kuitenkin VVM:n esittämien lukujen takana. Vastaanväittäviä eksperttejä on vain pieni vähemmistö. vaikka noiden muutaman toisinajattelijan mielipiteiden taakse on linnoittautunut valtaosa vasemmistopuolueiden poliitikoista ja toimijoista. Mutta he eivät ole talouspolitiikan eksperttejä.

        Mitenkäs Islannissa tehtiin, noustiin ja kovaa ja ei todellakaan kokoomuksen lääkkeillä, Kokoomus ajaa maan vain syvemmälle lamaan, toivottavasti kokoomus ei pääse sotkemaan ahneudellaan maan tilannetta..


    • eiosaastubi

      Kokoomus ei näe ympärilleen pullonpohjien läpi, aikoo kurjistaa Suomen ja hyvinvointiyhteiskunnan työttömyysturvaan ja köyhempiin kohdistuvilla leikkauksillaa, isotuloisiltahan ei voi mitään ottaa, vaikka niin tehtiin viisaasti mm. Islannissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe