LIDL - On ruokakaupan woittaja

tåmåhywå

Lidl on ruokakaupan voittaja

ti 31.3.2015 10:44 | Päivitetty tänään 12:26
KauppaTeollisuusElintarvikkeetTutkimus

Lidl on nyt Suomen kolmanneksi suurin ruokakauppias. KUVA: TOMI VUOKOLA/AL
Saksalaisketju nousi Suomen kolmanneksi suurimmaksi ruokakaupaksi viime vuonna. Suurin menettäjä oli K-ryhmä.

Päivittäistavarakaupan kasvu on ollut poikkeuksellisen heikkoa jo seitsemän vuotta, arvioi alan markkinoita tutkiva Nielsen.

Lidl jatkoi silti voittokulkuaan ja kasvatti viime vuonna markkinaosuuttaan 1,1 prosenttiyksikköä 7,6 prosenttiin. Tämä on Nielsenin arvio, koska Lidl ei julkista myyntejään.

Lidl nousi Suomen Lähikaupan ohi Suomen kolmanneksi suurimmaksi ruokakaupan ketjuksi. Lähikauppa menetti 0,2 prosenttiyksikköä, ja sen osuus Suomen ruokakaupasta oli viime vuonna 6,8 prosenttia.

K-kauppojen markkinaosuus putosi edelleen, nyt Nielsenin myymälärekisterin 37-vuotisen historian alhaisimpaan lukuun, 33,1 prosenttiin.

S-ryhmä säilytti ykkösasemansa 45,7 prosentissa. Osuuskauppojen nousu kuitenkin pysähtyi, sillä aiempina vuosina se on kasvattanut markkinaosuuttaan lähinnä viemällä sitä K-kaupoilta.

Muiden alan kauppojen, muun muassa M-ketjun osuus oli ennallaan 6,8 prosentissa.

Päivittäistavaramyynti oli viime vuonna 16,7 miljardia euroa, se kasvoi 0,9 prosenttia toissa vuodesta. Volyymissa mitattuna kasvua ei ollut kuin 0,1 prosenttia. Näin pitkää heikon volyymin kasvun aikaa ei Nielsenin mukaan ollut edes 1990-luvun lamassa.

Myymäläketjuista parhaiten menestyivät Lidl, Sale ja Siwa. Siwa-ketjussa menestys tuli myymäläverkoston kasvusta.

Isot supermarketit kasvattivat myyntiään hyvin, lähinnä Lidlin ansiosta. Hypermarketien myynti laski ensi kertaa Nielsenin mittaushistorian aikana.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jhgftyillhg

      Lidlillä olisi nyt hyvä tilaisuus avata uusi liike Kouvolan keskustaan. Vaikkapa Valtariin tai Anttilan paikalle. Hyvä tilaisuus kun Kesko on suosiolla poistunut markkinapaikalta.

      • markkinapaikka.hah

        Lidl rakentaa itte kiinteistönsä missä toimii. Kesko on poistunut syystä: Ei ole asiakkaita, joten miksi Lidl tai muukaan olisi kiinnostunut?


      • Hjklouhgyu
        markkinapaikka.hah kirjoitti:

        Lidl rakentaa itte kiinteistönsä missä toimii. Kesko on poistunut syystä: Ei ole asiakkaita, joten miksi Lidl tai muukaan olisi kiinnostunut?

        Ei Lidl ole aina omissa tiloissa vaan sillä on myymälöitä myös kauppakeskuksissa. Kesko on poistunut koska se rakensi Veturin korpeen ja sillä ei ollut varaa pitää liikkeitään keskustassa. Keskon myynti laskee hyvää tahtia ja muutaman vuoden päästä Lidl menee Keskon ohi.


      • mittasuhteet
        Hjklouhgyu kirjoitti:

        Ei Lidl ole aina omissa tiloissa vaan sillä on myymälöitä myös kauppakeskuksissa. Kesko on poistunut koska se rakensi Veturin korpeen ja sillä ei ollut varaa pitää liikkeitään keskustassa. Keskon myynti laskee hyvää tahtia ja muutaman vuoden päästä Lidl menee Keskon ohi.

        Kertoisitko missäpäin Suomea Lidl:llä on kauppa vanhassa kiinteistössä? Jos pidät pääkaupunkiseutua esimerkkinä, ni sittehän me voidaan myös rakentaa lentokenttä ja metro Kouvolaan.


      • Samaaaaaa
        mittasuhteet kirjoitti:

        Kertoisitko missäpäin Suomea Lidl:llä on kauppa vanhassa kiinteistössä? Jos pidät pääkaupunkiseutua esimerkkinä, ni sittehän me voidaan myös rakentaa lentokenttä ja metro Kouvolaan.

        Pääkaupunkiseudulla Lidlejä on kauppakeskuksissa. En tiedä onko muualla. Jos Lidl haluaisi myymälän Kouvolan keskustaan sen olisi pakko mennä valmiiseen kiinteistöön. Vai meinaatko että sieltä purettaisiin jotain pois Lidlin takia?


    • eiapril
    • hoikka-erkki

      Kun menet Lidliin, ole varma muutamista seikoista.

      -Sinulla on Viipurista ostetut nappi-verkkarit.

      -Sinulla ei ole pankkikorttia, vaan käteistä tai soskun ruokakuponki.

      -Sinä et ole käynyt saman-tai edellisen päivän aikana pesulla.

      -Sinulla ei ole mikään kiire jos palautat pulloja.

      -Sinulla ei ole mitään salmonellaa tai suolistomatoja vastaan.

      -Sinä kestät muiden asiakkaiden hajun ja mahdolliset taskuvarkaudet.


      Kaikkiin kyllä, tervetuloa!

      • getru

        Minä olen kyllä huomannut, että Lidissä käy hyvinpukeutunutta väkeä, ilmeisesti rikkaita.
        Ja mitä tulee hajuun niin ainakin tosimiesten pitää haista tupakalle, viinalle ja hielle.
        Roope-ankat käyvät Lidissä.


      • Läski-Erkki

        Arvoisa "hoikka-erkki",

        Minulla on nyt suuria haasteita, koska en täytä kriteerejäsi, jotta voisin edelleen käydä Lidl:ssä. Mistä löytäisin nappiverkkarit? En ole nähnyt sellaisia kenelläkään moneen vuoteen. Pankkikortin pystyn kuollettamaan ja tätä köyhien ihmisten käteistä löytyy, mutta miten voisin saada soskun ruokakuponkeja, kun minulla on vakituiset ja köyhyysrajan ylittävät tulot? Peseytymisen pystyn lopettamaan ja pulloja voin laittaa palautuskoneeseen todella loivaliikkeisesti. Salmonella ja suolistomadot ovat mielestäni kohtuuton vaatimus. En haluaisi vaarantaa terveyttäni, joten voiko tästä joustaa yhtään? Muiden ihmisten hajulle en koskaan ole voinut mitään. Tapoihini ei kuulu alkaa pesemään haisevia ihmisiä tai alkaa kertomaan heille haisemisesta, joten voidaan sanoa että kestän tämän asian, mutta mitä taskuvarkauksiin tulee, kestän kyllä taloudellisen menetyksen, mutta en hyväksy varkautta.

        Pikaisia ohjeita odotellen,
        Lidl:n asiakas


    • 443388

      Hoikka-Erkki osuuskaupparyhmästä moittii Lidliä ja äänestaa kepua. Saadakseen paskaputsarit joka mökkiin. Suomen alasajo alkoi Kokoomus -Kepun yhteistyöllä.

      • Läski-Erkki

        Hienoa että sait otettua tähän keskusteluun mukaan haja-asutusalueiden jätevedet ja pari puoluetta. Kertoisitko liittyykö Lidl mitenkään energiatodistuksiin ja Vladimir Putiniin?


    • ydrt

      Finnwatch selvitti: Lidlillä vastuullisimmat pääsiäismunat
      Torstai 2.4.2015 klo 11.12 (päivitetty klo 11.20)
      Lidl vei voiton muista kauppaketjuista pääsiäismunien vastuullisuutta vertailtaessa, kertoo kansalaisjärjestö Finnwatch.

      Kaakaon tuotannolla on erittäin vakavat lapsityövoimaan ja ihmiskauppaan liittyvät ongelmat, Finnwatch muistuttaa. Kaikilla Lidlin omalla merkillä myytävillä Favorina-pääsiäismunilla on kaakaon UTZ-sertifikaatti.
      Kaakaon tuotannolla on erittäin vakavat lapsityövoimaan ja ihmiskauppaan liittyvät ongelmat, Finnwatch muistuttaa. Kaikilla Lidlin omalla merkillä myytävillä Favorina-pääsiäismunilla on kaakaon UTZ-sertifikaatti. (ANTERO TEITTINEN)
      LINKKI
      Finnwatchin vertailu

      Lidl vei voiton muista kauppaketjuista pääsiäismunien vastuullisuutta vertailtaessa, kertoo kansalaisjärjestö Finnwatch.

      Järjestön mukaan Lidlillä on tarjolla ylivoimaisesti eniten vastuullisuussertifioituja vaihtoehtoja. Sen sesonkivalikoimassa olevista pääsiäismunista noin 60 prosentilla on UTZ-sertifikaatti.

      Finnwatchista kerrotaan, että S-ryhmällä, Ruokakeskolla, Suomen Lähikaupalla ja Stockmannilla ei ole lainkaan valikoimissaan vastuullisuussertifioituja pääsiäismunia. Ketjuista lupaillaan, että asia muuttunee tulevaisuudessa.

      - Kaakaon tuotannon erittäin vakavat lapsityövoimaan ja ihmiskauppaan liittyvät ongelmat ovat kaikkien tiedossa, sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

      Selvityksessä ei huomioitu yritysten omia vastuullisuusohjelmia, vaan vain kolmannen osapuolen sertifioinnit.

    • hoikka-erkki

      Vittuun pääsiäismunat, salmonella-takaisinvetoja harva viikko....Ei Saksassakaan kukaan kunnon kansalainen käy Lidlissä. Pummien kauppa. Ja saiturien, jotka ostavat autoihinkin jarrupalat yksittäin.

      Nappiverkkarien irronneet napit korvataan Tokmannin valenapeilla jotka liimataan vinyyliin kiinni...Pakko, koska muuten ei kaupasta saa tavaraa ulos!

      Meidän kaupungin Lidlissä pääsee jonojen ohi soskun ruokakupongeilla maksajat. Heillä on oma kortti jota voi vilauttaa kassalla, vähän niinkuin VIP-passi.

      Itsellä ei tuota passia ole, koska käyn töissä, mutta empä tuossa kaupassa käy kuitenkaan...

      • läsä-erkki

        aika hyvin "tiedät" asiat vaikka et muka käy paikanpäällä. vai oisko niin että sulla on oma kuppikunta jossa itketään siitä että lidl on suomessa ja runkataan, ja sä uskot noihin sossu-vip-juttuihin vaikka ne ei pidä paikkaansa.


    • ei.niinkään.hyvä.idea

      Oliko oikeasti suomelle hyvä idea antaa Lidlille oikeus elinkeinotoiminan harjoittamiseen. Näin ennestään hyvin voivan saksan talous kasvaa.

      Suomi menettää miljoonia euroja EU:n vakaimman talouden lisäpönkittämiseksi.

      • et.niinkään.tiedä.mitn

        Miten Lidl tai mikään muukaan kauppa on saanut Suomessa tai missään muussakaan EU-maassa oikeuden toimia vapailla markkinoilla? Sinäkin saat perustaa oman kaupan ja ihan minne tahansa Euroopassa samoilla oikeuksilla kuin muut toimijat.

        Esim. Suomen antenni-TV-verkko on myyty ranskalaiselle sijoitusyhtiölle. Se kuppaa aika hyvin ainoana toimijana Suomessa meitä kaikkia, ja sinä et voi alkaa kilpailijaksi koska niiden markkinat eivät ole vapaat. Kun katsot TV:stä Lidl:n mainoksia, sua vituttaa vain Lidl, ei se että sä maksat siitä Lidl:n mainoksen katsomisesta ranskalaisille.


    • kehiin

      Hyvän menestyksen vuoksi Lidin pitäisi palkita asiakkaansa, laittamalla vaikka jokin huipputarjous kehiin, silleeen kai!

    • sääasema

      Lähes jokaisessa ostoksessa säästöä > Kukapa ruokaostoksissa ei haluaisi sästää ^'

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe