"Hitas"-asunnot (470 000 e) ei käy kaupaksi

Haans

Helsingin "hinta"- ja laatusäädellyt asunnot eivät mene kaupaksi.

Muistan tässä vuosi pari sitten joku parkaisi oikeisto-ylellä, että Hitas kämpät viedään jopa käsistä ja vielä jonotetaankin.
No, se oli sellainen myyjän parkaisu ts eräänlainen valkoinen valhe. Näin yritettiin sopulia kiihottaa hitas-kaupoille, kun sekin oli seis.
Se oli ja ON seis. Syy selvisi otsikosta.

Hitaskämppiin oli viimeksi jonoa joskus1988, kun kokoomuslainen asuntokeinottelu oli tuolloin voimissaan. Silloin Hitaskämpistä maksettiin YLIMÄÄRÄISTÄ nk tiskin alta.
Mutta ei sen koomin.
Nyt on tilanne se, että keinottelijat ovat vedättäneet hintapyynninkin täysin sairaaksi samalla kun matti ja maijja on kynitty tyhjiin ja dumpattu työttömyyskortistoihin.

Huono tilanne, kerta kaikkiaan, valehtelevalle myyjällekin.
Lopputilejä luvassa varmasti.

7

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäverroopukkaa

      Hitas-järjestelmä on käytännössä romahtanut ja jäljellä oleva hitas-byrokratia keskittyykin vain PIILO-verojen perintään TONTTI-VUOKRIEN noston muodossa.

      Varokaa, sillä tämä on uusi VERO-ansa tässä porrrvareiden kusetuspelissä !

    • Toisin kuin hansusetä, minä olen tehnyt kauppaakin hitaskämpillä. Tai siis yhdellä. Ostin vuonna 2002 ja myin 2008. Ostojonosta en tiedä, kun pääsin ostamaan heti kun myyjä alkoi myyntiä miettimään. Myyntijonosta sen verran, että meni ennen kuin ehdin pistää ilmoitustaululle lappua. Samoihin aikoihin oli myynnissä 5h k -hitas taloyhtiöstä, josta naapuri antoi täysihintaisen tarjouksen. Ei kelvannut. Minäkin olisin tarjonnut, jos olisi ollut varaa... Ei silloin ollut, nyt olisi, mutta eipä näy myynnissä.

      On toki olemassa huonojakin hitaseja. Siis sellaisia, joissa laskennallinen hinta ylittää alueen käyvän hintatason.

      • hansusetä

        neliöhinta ostaessa ja myytäessä ?


      • 18-3

        Mitä väliä on jollain 2008 myynnillä tämän päivän verrokkina? Tilanne on täysin toinen.
        Tänä päivänä ei kauppa käy edes noilla kommariasunnoilla :D


      • hansusetä kirjoitti:

        neliöhinta ostaessa ja myytäessä ?

        Ai hemmetti... Hmm... Jos en ihan vääri muista, niin noin 1600 ja 2100.

        Jos nyt saisin kuulla, että samasta yhtiöstä on myynnissä ylimmän kerroksen 5h k s -asunto, niin ostaisin heti. Ja kyllä, täyteen hintaan. En tosin tiedä, mistä tarvittavat rahat repisin (vinkkinä: hinnat nousseet tuostakin), mutta kyllä se hyvä kauppa olisi. Alemista kerroksista en ostaisi, se laatusäännöstely kun näkyy mm. äänieristyksessä.


      • hansusetä
        TheRat kirjoitti:

        Ai hemmetti... Hmm... Jos en ihan vääri muista, niin noin 1600 ja 2100.

        Jos nyt saisin kuulla, että samasta yhtiöstä on myynnissä ylimmän kerroksen 5h k s -asunto, niin ostaisin heti. Ja kyllä, täyteen hintaan. En tosin tiedä, mistä tarvittavat rahat repisin (vinkkinä: hinnat nousseet tuostakin), mutta kyllä se hyvä kauppa olisi. Alemista kerroksista en ostaisi, se laatusäännöstely kun näkyy mm. äänieristyksessä.

        = asuntovälittäjän hulvakasta puhetta. Olkaa niiden kanssa varuillanne. Ne kusettivat teitä jo toistamiseen ja kolmas on vireillä


    • tosiasioita

      Se idea silloin joskus taisi olla että ne olivat ostaessa noin kaksi kolmasosaa- puolet halvempia kuin vapaa rahoitteiset ja että olivat hintasäädeltyjä jne. Nykyään kyllä aikansa eläneitä kun ovat hintasäädeltyjä, vastikkeet ovat hirveitä, joissa vielä voiton lisäksi maksellaan rakentamisesta, siis kämpästä viedään enemmän hintaa kuin riisto kapitalisti veisi. Ja kaupunkihan yríttää hakea parasta tuottoa omistamalleen maalle, kapunki ostellut ja säätelee omia maitaan muutenkin vaikka yksityis omistusta on isot läänit. Nuo ovat ostajalle täysi taloudellinen itsari, kuvittele että saat ensin maksaa saman kuin yksityis omisteisen mutta mutta.. vastikkeista päättää viranomainen, ne ovat jo nyt tapissa ja varmaan vain nousevat ja kun olet maksellut, et saa myydä kuin sillä hinnalla millä ostelit ja maksoit korjaukset yms. Vain täysi idiootti menee tuollaisen ostamaan. Sitten vielä se että noilla tosiaankin sekoitellaan, ja kun kaupunki on pää omistaja ja varmaan huoltaja ja isännöitsijä sekä vuokraaja ja asuttaja niin siellä harrastetaan varmasti sekoittamista eli mamu lähiö on kyseessä. Saat siis myydä maksimissaan sillä millä ostit, mutta se tuskin on se hinta mitä tullaan maksamaan lähellekään. En näe näille yksityis ostajan kannalta mitään muuta kuin arvon alennusta. Tuo on se viranomaisten märkä uni lol. Ja varmaan rakennettu hajoamaan eikä haittaa viranomais omistajia pätkääkään kun sukulaiset remppaavat ja niille ne rahat menee. Varmaan naapureiden häiriköinti pienimpiä haittoja, kun kaupunki on omistaja niin taitaa valkoiset olla vähemmistöä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe