Absurdit haastattelukokemukset

kokemussekin

Onko muilla järjettömiä haastattelukokemuksia?

Tämä keväänä olin haastattelussa, joka oli kuin suoraan jostain b-poliisisarjasta. Kaksi haastattelija, toinen hymyilevä ja lähes mielistelevä. Toinen öykkäröi ja vittuili koko ajan joka asiasta, koulutusta ja työkokemusta myöten. Lopuksi lähti vielä ovet paukkuen pois kun ei muka mielestään saanut kunnon vastauksia :-) Odotin jotain piilokameraa ilmaantuvan paikalle koko ajan.

En kyllä päässyt sinne, mutta ei tainnut olla iso menetys.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onhansitä

      Erään rekry-yrityksen konsultti on kuin ilmetty Pikku Britannian Marjorie Dawes, laihdutusryhmän vetäjä, ulkonäköä ja vähättelevää, ylimielistä asennetta mukaan lukien...

    • hyssykät

      Mun mielestä absurdia on olleet ne nysvääjättää, jotka ei osaa edes haastatella. Ovat hermostuneita, eivät osaa kysyä hyviä kysymyksiä ja vaan mutisevat itsekseen se CV hyppysissä. Häviää itseltä halu mennä kyseisiin paikkoihin jos rekrytoija ei osaa hommansa.

    • rekrypuoli

      Mun mielestä oli järjetöntä kun olin haastattelemassa hakijaa, tämä alkoi itkeä kesken haastattelun ja anella että pääsisi meille töihin. Oli kuulemma mennyt naimisiin yh-äidin kanssa jolla oli kolme lasta ja hänelle oli annettu tehtäväksi laittaa talous kuntoon. Surulliseksihan tuo vähän veti kun nuorta kaveria käytettiin ilmiselvästi hyväksi... En ottanut.

      Niin ja yks äiti soitti kerran, että "ei teillä olisi meidän pojalle töitä kun se valmistuu kohta" :-)

    • PeterPrinciple

      No, nykyrekrytoijat ovat vähän yli-innokkaita, niin on tullut käytyä mm. 5 vuoden työkokemuksella haastattelussa, joka paljastui olevan enemmänkin jollekin 20 vuoden työkokemuksen omaavalle sopiva vakanssi :)

    • melkein_kiikissä

      Absurdeimmassa haastattelussa haastattelija kysyi teknisiä kysymyksiä, joiden vastauksia hän ei ymmärtänyt ja ilmeisesti siitä päätteli, etten osannut vastata. Haastattelija oli käsittääkseni tiiminvetäjä. Olen tyytyväinen, etten sinne joutunut.

      Tämä siis Nokialla jokunen vuosi sitten. Haastattelija lähestyi myöhemmin ylimielisellä/ivallisella sähköpostilla, jossa totesi ettei todellakaan kiinnosta palkata. Kyseinen yksikkö on sittemmin lopetettu.

      • Einedreisprachige

        Hain erään turkulaisen firman vientimarkkinoijan paikkaa. Vienti suuntautui lähinnä saksankieliseen Eurooppaan sekä Ruotsiin. Kieli- ja muukin ammattitaitoni - kyseisen alan erityistuntemus mukaan lukien - oli tasan sitä, mitä pitikin. Soittaessani rekrytoijalle hän kertoi, että hommaa oli parin vuoden ajan hoitanut lukiopohjalla omistajan tytär. Rekrytoija myös teki useaan otteeseen erittäin selväksi, että kyseessä oli työ, josta kukaan ei voi selvitä, jota on mahdoton osata. Kerroin, että peruutan hakemukseni. Niinpä siinä kävi, että omistaja soitteli perään ja pyyteli töihin, tarjosi lisää palkkaa ja muita etuja. En tietenkään mennyt. Vajaan vuoden päästä firma oli selvitystilassa ja konkurssi tuli. En ollut vahingoniloinen, mutta näin, että sitä sai, mitä tilasi.


      • niinpäniin123123

        Ja luulet, että konkurssi johtui sinusta. No on sulla ainakin kovat luulot itsestäsi - työtön!


      • Einedreisprachige
        niinpäniin123123 kirjoitti:

        Ja luulet, että konkurssi johtui sinusta. No on sulla ainakin kovat luulot itsestäsi - työtön!

        No miten se nyt minusta voisi johtua? En ollut sen jälkeen koko lafkan kanssa missään tekemisissä! Enemmänkin olisi ehkä aihetta syyttää omistajistoa, kun he suvaitsivat noin kelvottoman rekrytoijan. Sattumalta tiedän, kuka homman sitten otti, ihan osaava ihminen, mutta hän sai tarpeekseen alle kahdessa kuukaudessa.

        Työtön en ollut silloinkaan enkä ole nytkään. Työskentelen mieheni perheyrityksessä Eurooppaan suuntautuvan viennin parissa, toimin ajoittain johtajiston sihteerinä ja huolehdin asiakastapaamisten järjestelyistä sekä tiettyjen tilojemme sisustuksesta ja välineistöstä. Ammattinimikkeeni on tällä hetkellä stafett (juoksutyttö) - se kertoo tehtävänkuvani ja myös sen, että en pidä tärkeänä tulla nimitetyksi esimerkiksi vientimarkkinointijohtajaksi tai Euroopan toimintojen päälliköksi. Viihdyn työssäni ja osaan sen hyvin.


      • niinpäniin123123

        No mutta sehän on loistavaa, että viihdyt nykyisessä työssäsi hyvin.

        Mutta kyllähän viestistäsi paistoi vahvasti läpi narsistinen näkemyksesi, että ko. firma meni konkkaan ihan vain siksi, että eivät ottaneet sinua sinne töihin.


      • Einedreisprachige

        Et ilmeisesti lukenut viestiäni kokonaan. Olisivat kyllä ottaneet töihin, mutta en katsonut oman etuni mukaiseksi mennä.

        Tarkoitin koko jutulla lähinnä sitä, että kyllä noissa rekrytoijissakin olisi useasti toivomisen varaa. Heidän ammattitaitonsa on toisinaan todella kehno - ja se on yritykselle ilman muuta haitallista.


      • eiTaasTätäPaskaa
        niinpäniin123123 kirjoitti:

        No mutta sehän on loistavaa, että viihdyt nykyisessä työssäsi hyvin.

        Mutta kyllähän viestistäsi paistoi vahvasti läpi narsistinen näkemyksesi, että ko. firma meni konkkaan ihan vain siksi, että eivät ottaneet sinua sinne töihin.

        Pientä vainoharhaa ja ylitulkintaa. Lääkkeet loppu?


      • elastinen123123

        Katse eteen ja suupielet ylöspäin!


      • tha
        niinpäniin123123 kirjoitti:

        No mutta sehän on loistavaa, että viihdyt nykyisessä työssäsi hyvin.

        Mutta kyllähän viestistäsi paistoi vahvasti läpi narsistinen näkemyksesi, että ko. firma meni konkkaan ihan vain siksi, että eivät ottaneet sinua sinne töihin.

        > kyllähän viestistäsi paistoi vahvasti läpi narsistinen näkemyksesi, että ko. firma meni konkkaan ihan vain siksi, että eivät ottaneet sinua sinne töihin.

        Mua on jo pitkään hämmästyttänyt ihmisten tapa tulkita tekstejä äärimmilleen.


    • Turhakulu

      Lähes kaikki rekrykonsulttien haastattelut on olleet ihan perseestä. Ei siis psykologien (koska hekin keskittyvät omaan juttunsa jonka osaavat) mutta näiden rekryviheltäjien jotka selaa CV:itä ja LinkEdiä. Olin reilu vuosi vuotta sitten erään tyttösen haastattelussa joka oli itse valmistunut 2012. Piti kaikkea etten vuotta 2010 tehtyä liian vanhana ja etsi vain jotain kirjainlyhenteitä, joista ei tietysti mitään ymmärtänyt. Mullakin kuitenkin on alan kokemusta jo toistakymmentä vuotta ihan kunnon hommista. Ei oikein synkannut ko flikan kanssa. Soitin kuitenkin itse firmaan henkilölle, jonka tiesin siellä ennestään olevan ja hänen kauttaan pääsin kunnon haastatteluun. Heti löytyi haastattelussa asiantuntijoiden kanssa yhteinen sävel ja työpaikka järjestyi.

      Siis kaikista haastattelijoista ihan pahinta ja turhinta on nuo rekryfirmojen turhakkeet. Suoranaista ihmisten kiusaamista ja alentamista joutua heidän kanssaan tekemisiin!

      • it-alaton

        Nykyaikaisessa esitystaloudessa ei kannatakaan panostaa niiden tekniikoiden todelliseen osaamiseen, vaan siihen millaisella profiililla läpäisee hr-ihmisten haastattelut. Kannattaa selvittää uusimmat kirjainyhdistelmät ja perehtyä niihin sen verran, että läpäisee haastattelut. Kannattaa miettiä mistä HR-ihminen on kirjainyhdistelmien tuntemuksen hankkia ja hankkia samantasoinen tuntemus niistä. Sitten kun saa jalkansa oven väliin ja pääsee firmaan sisään, ei todellisella osaamisella ole niin väliä. Todellista syvällistä osaamistahan jatkuvasti muuttuvista teknologiatrendeistä ja kirjainyhdistelmistä ei ole kuitenkaan mahdollista hankkia samalla kun koettaa pitää yllä riittävää uusien kirjainyhdistelmien tuntemusta.

        Työpaikassa kannattaa sitten koettaa saada kokemusta mahdollisimman paljon uusimmista kirjainyhdistelmistä CV:hen, joilla voi alkaa hakea uutta työpaikkaa sitten kun osaamattomuus alkaa hiljalleen työnantajalle paljastua.


      • tällämennään123123

        Tämä on niin totta. Nimenomaan supliikkikaverit, joilla on ulkokuori (CV tässä tapauksessa) laitettu viimeisen päälle hyvältä NÄYTTÄMÄÄN (sisältö voi olla keksitty) saa parhaat ; työpaikat, palkat, naiset jne..

        Kysymys ehkä kuuluukin, miksi sinä et ole kuin minä!


      • eiTaasTätäPaskaa

        > Työpaikassa kannattaa sitten koettaa saada kokemusta mahdollisimman paljon uusimmista kirjainyhdistelmistä CV:hen

        Opinnoissa tai itse tutustuen kirjainyhdistelmistä ei sitten saakaan kokemusta? Aina tarvitaan joku työ? Varmaan tarvitset jonkun työkaverin pitämään kädestä, kun tutustut näihin kirjainyhdistelmiin.


    • aösddfjaslkf

      Yhdesssä IT-alan haastattelussa kysyttiin mm. että kuka on Suomen pääministeri.

      • haastattelija123123

        Validi kysymys. Mutta et siis tiennyt - sääli.


      • 141125
        haastattelija123123 kirjoitti:

        Validi kysymys. Mutta et siis tiennyt - sääli.

        Kävit rapsuttamassa neljä päänaukomiskommenttia anonyymille nettipalstalle. Miten pilalla pitää elämän olla, että viitsii tuollaiseen käyttää aikaansa?


      • haastattelija123123

        Todella pilalla.


      • dtyjyt

        Eihän toi nyt vielä mitään mutta jos olisikin kysytty kuka oli Sorsan kolmosen toinen opetusministeri?


    • olitkoekappale

      piilokamera ei näy. Nykyään ne on nuppineulan pään kokoisia. Haastattelijat todennäköisesti treenasivat haastattelutekniikoita suoraan oppikirjasta. Olivat ehkä työvoimahallinnon kurssilla/ilmaisessa työharjoittelussa.

    • Gösses

      Minulta kysyttiin tällä viikolla rekryfirman haastattelussa mitä sairauksia tai allergioita minulla on, olisi varmaan pitänyt sanoa HIV, bipolaari ja naisviha :D

      • bullonkingi

        On toki työpaikkoja, joissa näillä on oikeasti merkitystä. Toki niissä työpaikoissa ollaan myös tarkkana työhöntulotarkastuksen osalta, ja jos henkilö ei ole terveydentilansa perusteella sopiva työhön, työsuhde päättyy koeaikana.

        IT-alalla suurin ongelma terveydessä lienee ruma ulkonäkö ja läskiys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe