Maalämpö viilennykseen

olisiko_kokemuksia

Joillakin maalämpöpumpuilla voi myos viilentää, jos kohteessa on vesikiertoinen lattialämmitys. Olisiko tälläisestä veriosta kokemuksia, ja kustannuksetkin kiinnostavat.
Ehkä viilennys on maltillista, muutoinhan putkisto kondensoisi ulkoista kosteutta.

12

5622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qw4rc23

      Pitää olla pitkät räystäät, ei tarvi viilennellä, ja tietysti kivestä rakennettu. Meillä on näin, ja kun ukona ollut 4-5vrk yli 30, niin sisällä 24.

    • lattiajäähdyttäjä

      Muuten hyvä systeemi mutta kun sitä lattiaa pitää jatkuvasti skrapata huurtumisen takia.

    • KivitaloonEiTarvitse

      Maaviileä ei toimi samoissa lattiaputkissa. Se joko kytketään tuloilmakanaviin tai sitten laitetaan kokonaan erilliset viilennyslaatikot niihin huoneisiin, joita halutaan viilentää. Jos se laitetaan tuloilmakanaviin, niin putket pitää olla eristetty koko matkalla erittäin hyvin. Molemmat vaihtoehdot ovat suht dyyriitä.

      Jos uutta tekee, niin kivitalo on paras ratkaisu viilennykseen. Mahdollisimman paljon massaa eristeen sisäpuolella ja mitään härpäkkeitä ei tarvitse syömään sähköä ja työntämään kosteutta salakavalasti rakenteisiin (asentajan pienen pienen erheen vuoksi). Jos silti lämpiää, niin markiisia, sälekaihtimia, lisäkatosta voi myös kokeilla tms.

      • tarmo28

        Ennen kommentointia kannattaisi olla selvillä tekniikasta. Lattian kautta voidaan toki jäähdyttää kunhan alin menoveden lämpötila lattiaan on 18 astetta!


    • kylmämees

      Lattiaviilennys on ensimmäinen virhe mitä voi viilentämisessä tehdä!!!!

      ÄLÄ missään nimessä edes harkitsee sellaista, ainoastaan kanava patteri tai erillinen konvektori on ainoita oikeita viilennys vermeitä.

    • HölmöläistenPuuhaa

      Maalämmöllä viilentämisen vaatima investointi on kuitenkin sitä luokkaa iso ettei kannata Suomessa. Sen muutaman päivän-viikon kun on viilennystarvetta niin se kannattaa hoitaa ilmalämpöpumpulla. Eikä tarvitse miettiä lattioiden hikoilemista.

      • jompiKumppi

        jos maalämpöä miettii tosissaan uuteen talon, niin silloin on kyllä varaa investoida yhtä järjettömään viilennyssysteemiinkin!


    • 18sielua

      Meillä ostettiin vanhasta jäähallista kylmäputkisto lattialle jolla sitten kesäisin viilennetään talomme lattiaa. Meillä on 420m2 suuri hirsinen talo joka pysyy viileänä suurimman osan vuotta. Kesähelteillä se kuitenkin kuumenee ja loppukesästä olisi aina tukalan kuuma ellei meille olisi asennettu tuota entisen jäähallin viilennys systeemiä. Maksoi noin 7000 euroa eli ei ollut halpa mutta uutena maksaisi saatanan paljon enemmän. Meillä on helvetin iso talo koska olemme lestadiolainen perhe jossa tällä hetkellä 14 lasta. Kaikki tarvivat omat huoneet ja jo ihmisistä tuleva lämpökuorma tekee talostamme lämpimän. Sen lisäksi vaimoni vanhemmat asuvat samassa talossa joten meitä on 18 ihmistä lämmittämässä taloa. Toimii hyvin viilennys. Kuitenkin kylmä ei ole koskaan.

    • villasukatjalassa

      Paras tapa on puhallinkonvektorit tai erillinen ilmalämpöpumppu joka puhaltaa katonrajaan . Ei ole mukava kulkea kesäisin villasukat jalassa laattalattialla helteillä.

    • Anonyymi

      Pienikin suhteellisen kosteuden aleneminen vaikuttaa enemmän kuin lämpötilan lasku, joten kosteudenpoisto, on se joka kannattaa. Löytyy ainakin sellaisia Ilmalämpöpuppuja joissa on kyseinen kosteudenpoisto toiminto omana ohjelmana. Miten asia onnistuu maalämmön kanssa?

    • Anonyymi

      Ylläpidolla näkyy olevan vanhojen aloitusten nostoviikot!

    • Anonyymi

      Jos kerran hyvin eristetyn talon lämmittämiseen riittää asteen pari huoneen lämpötilaa korkeampi lattian lämpötila, niin loogisesti sama pätee toiseenkin suuntaan eli ei tarvitse mennä lähellekään kastepistettä jäähdyttämisen kanssa. Kosteutta tuo ei kuitenkaan poista ilmasta, joten jotakin muutakin voi olla tarpeen asentaa lattiajäähdytyksen kaveriksi, esim. tuloilmapatteri lämpökaivon lämmönsiirtonesteen kierrolla poistamaan kosteutta ilmasta. Tulee helposti kalliimmaksi kuin ILP.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe