Kuinka 800€ vuokramurjusta maksaakin 200000€?

porvarihallitus

Tiesitkö, että verokarhun takia tarvitset 800 euron asuntoon 200 000 euroa?

Verotuksen synkkä anatomia -kirjan logiikan mukaan vuokralla asujan täytyy kerryttää tuloja tuplasti vuokran hintaan verrattuna. Jos vuokra on 800€ kuussa, niin 20 vuoden aikana nykyrahassa vuokraan meneekin miltei 200 000 euroa. Summassa ei ole sitä arvoa, jonka omistusasuminen kerryttää sen sijasta että maksaisi vuokraa.

Jos rahat kauppahintaan täytyy hankkia tekemällä työtä, tuloina on kerättävä asunnon hinta tuplasti eli 400?000 euroa. Siitä maksetaan tuloverot päältä ja lopulla lyhennetään asuntolainaa. Risto Järvisen mielestä asunnon hankkimisesta onkin muodostunut suomalaisille ikään kuin toinen elämäntyö. Mutta tämä Järvisen typeryshän ei osaa laskea muuta kuin hintaa, koska yhteiskunta tuottaa palveluita veronmaksajille.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uuninpankolta

      Et ole ymmärtänyt osaasi systeemissä. Se on sinun kun pitää tienata se raha että veroillasi kustannat oman muulitaakkasi lisäksi ne kaikki vuokra- ja asumistuet jotta soffalla on mukavvoo loekoella.

      • porvarihallitus

        Ei se haittaa. Itse asiassa maksan mielelläni verojen kautta sosiaaliturvaa, koska se takaa yhteiskuntarauhaa eikä pyöri kerjäläiset kadulla. Olen käynyt maissa, joissa olen nähnyt ihmisiä - valtavasti ihmisiä joilla ei ole yhtään mitään. Mieluummin siis näin.

        Minulle riittää että on tulevaisuus ja voin itse vaikuttaa siihen. Sosiaaliturvan eläteillä sitä ei ole, joko tahtomattaan tai tahallisesti.


      • wwddd
        porvarihallitus kirjoitti:

        Ei se haittaa. Itse asiassa maksan mielelläni verojen kautta sosiaaliturvaa, koska se takaa yhteiskuntarauhaa eikä pyöri kerjäläiset kadulla. Olen käynyt maissa, joissa olen nähnyt ihmisiä - valtavasti ihmisiä joilla ei ole yhtään mitään. Mieluummin siis näin.

        Minulle riittää että on tulevaisuus ja voin itse vaikuttaa siihen. Sosiaaliturvan eläteillä sitä ei ole, joko tahtomattaan tai tahallisesti.

        Se vaan tässä kuviossa on vikana kun hyvin suuri osa verotuloista menee joutavaan byrokratiaan. Valtion ja kuntien palkkalistoilla ollevat valtavat byrokraattilaumat vaan siirtelevät puuhastelemiaan raportteja ja papereita toisilleen, löhövät ja pitelevät palavereitaan.
        Sitten on poliisi ja myös puolustusvoimatkin, sekä oikeusturva lainsäädäntöineen. Näistä kyllä hyötyy suhteellisesti paljonkin enemmän vauraampi kansanosa. Ja kuten vihjasitkin niin jaetusta sosiaaliturvasta etuuksineen hyötyy siitäkin epäsuorasti myös vauraampikin kansanosa. Toki näistä joutavista byrokraattilaumoistakin valtion ja kuntien viroissa on hyötyä epäsuorasti siinä missä siitäkin kun sosiaalituilla elätetään. Samasta asiastahan siinä on kyse, palkkalistoilla olevat byrokraatit vaan saavat paljon enemmän kuin sosiaalituilla elävät, ja ovat vielä arvostettuja kun kerta työssäkäyvän palkansaajan statuksella ovat. Joskin ne sosiaalituilla elävät jotka keskittyvät samalla rikollisuuteen ja paikkojen tuhoamiseen tulevat nekin hintoihinsa.


    • juuuuuuupppps

      Eiköhän se talous ole sitä että jos ei ota asuntovelkaa ei pääse omistamaan mutta sitten kaikki rahat meneekin sen velan maksamiseen. Velattomana elelee muiden nurkissa paljon kalliimmalla, joten ei sekään kannata. Sitä on ansassa teki mitä tahansa, mutta omistusasumista kyllä suositaan paljon enemmän kuin vuokraamista. Omistusasumisessa pitää enemmänkin varoa sitä mihin rahat menee ja onko tullut hinta vedätetyksi. Vuokraamisessa tulee varmasti vedätetyksi mutta paljon pienemmällä summalla enemmän kertoja. Aika selvästi siellä keskusmietintätoimistossa on suunniteltu että asuntolainan pituus pitäisi olla mahdollisimman pitkä ja se mitä sillä lainalla saa pitäisi olla mahdollisimman .. sellaista että se kestää juuri juuri sen laina ajan ja prakaa sen jälkeen.

      • "sellaista että se kestää juuri juuri sen laina ajan ja prakaa sen jälkeen."
        Jos kestää hautaan saakka, mitä enempää tarvitsee toivoakaan?

        En tiedä että kenellä kaikki rahat menee asuntovelan makselemiseen, voihan näitäkin olla mutta pankki ei ainakaan lainaa myönnä niin. kolmasosa nettotuloista asumiseen on sellainen linja että jää rahaa muuhunkin.

        Eikä vuokraamalla sen halvemmalla pääse, paitsi jos joku pienmurju olisi.
        Laina-vaihtoehdossa lopputulos on plussalla kuitenkin, vaikkakin maksat asunnon pankille toiseen kertaan kuten täällä on tapana sanoa.(vuokralla maksat myös 2kertaa, mutta isännälle)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe