Selittäkääpä näitä kohtia

teoloksss

Heprealaiskirjeen mainitsemat luopuneet joilla on seuraavia asioita:
1. päässeet valoon, 2. maistaneet taivaan lahjaa, 3. tulleet osallisiksi Pyhästä Hengestä, 4. nauttineeet Jumalan hyvää sanaa 5. kokeneet tulevan maailman voimia,
Mitä nuo termit pitävät sisällään? Onko kyseessä täysimittaiset uskovat vai maistelun asteella oleat "puoliuskovat"?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onko-tämä-se-kohtasi

      Tarkoitatko tätä:

      Älkäämme siis enää viipykö Kristuksen opin alkeissa, vaan edetkäämme täyteen tietoon. Emme voi uudestaan laskea perustusta ja opettaa sellaisia asioita kuin parannus kuolemaan johtavista teoista, usko Jumalaan, 2 oppi kasteista ja puhdistusmenoista sekä kätten päällepanemisesta, kuolleiden ylösnousemus ja iankaikkinen tuomio. 3 Menkäämme eteenpäin, jos Jumala suo.

      4 Mahdotontahan on auttaa niitä, jotka kerran ovat päässeet valoon, maistaneet taivaan lahjaa ja tulleet osallisiksi Pyhästä Hengestä, 5 nauttineet Jumalan hyvää sanaa ja kokeneet tulevan maailman voimia 6 mutta luopuneet uskostaan. Ei heitä voi toistamiseen johdattaa kääntymykseen -- niitä, jotka nyt itse ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja nostavat hänet kaikkien pilkattavaksi!

      7 Jos maa imee sisäänsä sateen, joka sitä usein kastelee, ja tuottaa sadon viljelijöilleen, se saa osakseen Jumalan siunauksen. 8 Mutta jos se kasvaa ohdaketta ja orjantappuraa, se ei kelpaa mihinkään. Sitä uhkaa kirous, ja niin se lopulta poltetaan.

      9 Te, rakkaat ystävät, olette kuitenkin tuo parempi maa, ja teitä odottaa pelastus. Olemme siitä varmoja, vaikka puhunkin näin. 10 Eihän Jumala ole epäoikeudenmukainen, ei hän unohda teidän tekojanne eikä rakkauttanne, jota olette osoittaneet hänen nimeään kohtaan, kun olette palvelleet hänen pyhiään ja yhä palvelette heitä. 11 Hartaasti vain odotamme, että te itse kukin loppuun asti yhtä innokkaasti haluatte kokea yhteisen toivomme täyttymisen. 12 Älkää päästäkö itseänne veltostumaan, vaan seuratkaa niiden esimerkkiä, jotka ovat uskoneet ja kärsivällisesti odottaneet ja sen tähden saavat omakseen sen, minkä Jumala on luvannut.

      Tämä tarkoittaa minun ymmärtääkseni sitä että ihminen uskoo, tulee seurakuntaan ja ymmärtää että Jumala on ja on lähtenyt seuraamaan Jeesusta, mutta sitten päättää kuitenkin aloittaa vaikka kapakassa käymisen ja irstaan menon, siis luopuu uskossa elämisestä.

      Eihän sellainen ihminen halua elää kuin oman mukavuutensa takia, ei välitä mitä kuoleman jälkeen tapahtuu koska haluaakin elää synnissä mieluummin.

      Sitä ihmistä ei saa uskovaiseksi kukaan toinen uskovainen jollei tämä halua, ja tälle käy sitten lopulta niinkuin kaikille joilla ei ole uskoa. Usko on Jumalan lahja ihmiselle, ja on loukkaavaa hyljätä se tahallaan.

    • Poor

      Ihminen, joka on kerran tullut tuntemaan elävän ja todellisen Jumalan, tietoisesti luopuu uskostaan (kuten Judas Iskariot teki) syyllistyy Pyhän Hengen pilkkaan, sillä hän on kerran tullut tuntemaan Jumalan ja Hänen voimansa, mutta on tehnyt tietoisen valinnan luopua totuudesta.

      Tosta kapakassa käymisestä haluan ensin (itse entisenä baarissakävijänä) kysyä, että miksi ihminen menee sinne? Onko hän yksinäinen, joka kaipaa jutteluseuraa? Ehkä hänkin rakastaa Jumalaa, mutta hänellä ei ole ketään kelle puhua. Meneekö hän sinne tietoisesti etsimään yhden yön panoa?

      Jeesus pysähtyi juuri näiden ihmisten kohdalle. Hän vietti aikaansa näiden ihmisten kanssa ja rakasti heitä. Nämä olivat niitä ihmisiä, jotka ottivat Hänet vastaan ja rakastivat Häntä.

      Kenet Jeesus ajoi pois? Omavanhurskaat suorittajat ja "onnistujat'". Ne, jotka olivat omasta mielestään Jumalalle kelpaavia.

      Tämän pitäisi herättää meitä kaikkia ajattelemaan omaa sydämenasennettamme.

      • mietin-lissää

        Tosta kapakassa käymisestä haluan ensin (itse entisenä baarissakävijänä) kysyä, että miksi ihminen menee sinne? Onko hän yksinäinen, joka kaipaa jutteluseuraa? Ehkä hänkin rakastaa Jumalaa, mutta hänellä ei ole ketään kelle puhua. Meneekö hän sinne tietoisesti etsimään yhden yön panoa?

        Yleensä monet menevät sitä etsimään sinne, mutta selittelevät sen niin että "pitämään hauskaa". Sitten he istuvat siellä ja katselevat... niin mitä? hakevatko he henkevää juttuseuraa sieltä?


    • nyttreböö

      Mielenkiintoista on pohtia juuri sitä, millä uskonasteella hepr. 6:4-6 puhutut luopujat ovat. Heille on ilmeisesti opetettu nämä Kristuksen opin alkeet:
      parannus kuolemaan johtavista teoista, usko Jumalaan, oppi kasteista ja puhdistusmenoista sekä kätten päällepanemisesta, kuolleiden ylösnousemus ja iankaikkinen tuomio.

      Vähän sama kuin kylväjävertauksessa, osa siemenistä kasvoi hieman mutta kuoli kun ei ollut juurta.

      Entä sellainen tapaus, kun ihmisen "laimea" hetken aikaa kestänyt usko haihtuu pois. Mieli muuttuu, tulee ajatus että ei Jumalaa olekaan, ja että se olikin oman pään tuotantoa. Onko kyseessä ihan eri asia kuin Heprealaiskirjeessä?

      • ei-se-haihdu-pois

        Usko ei yleensä kestä vain hetken aikaa ja haihdu sitten pois, jos se on elävää uskoa. Sen takia ne tekevät sen tietoisesti koska ei usko haihdu niinvaan pois. Tapauskovainen voi mennä kirkkoon vaikka ihailemaan alttarimaalauksia, mutta hänellä ei ole uskoa sydämmessä, ja voi sitten kirkon jälkeen unohtaa uskon ja elää ilman sitä kunnes sunnuntai taas tulee: Hän ei ole uskossa kuin pintapuolisesti vaan.


      • ilo-ja-rauha

        Usko on Jumalan lahja ihmiselle. Uskonratkaisun tehnyt on siirtynyt hengellisesti valoon, sitä on vaikea selittää, mutta se liittyy siihen että Jumala on tullut ihmisen lähelle, eikä Jumalassa ole pimeyttä. Kun ihminen alkaa uskoon tulonsa jälkeen paremmin ymmärtämään Raamattua ja oppii, se on yksi esimerkki Pyhän Hengen osallisuudesta hänen elämässään.

        Tavoitteemme ei ole kilpailla viisaudessa tai Raamatun jakeiden muistamisessa, vaan että ojentaudumme uskossa sanan mukaan ja elämme sanaa todeksi jokapäiväisessä arjessamme. Se on Jumalan tahto meille.

        Jumalan sanasta sanotaan:

        ”Te olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta. Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu, ja halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos "olette maistaneet, että Herra on hyvä". (1 Piet. 1:23, 2:1-3)

        Oletko sinä maistanut Herran iankaikkista hyvyyttä ja rakkautta? Pietari toteaa, että jos näin on, niin meidän tulisi janota Jumalan sanaa niin kuin vastasyntyneet lapset janoavat maitoa. Kokemuksesta tiedän, että kun vauvalle tulee nälkä, niin periksi ei anneta. Jumala kehottaa meitä samalla intensiteetillä janoamaan ja etsimään sitä totuutta, joka pesee sielun.

        Joh 14:27. Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.

        15:11. Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.

        16:33. Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman."


    • hopshoi

      Lisää keskustelua kehiin.

    • klpo

      Niin kauan kun on tahtoa palata lankeemuksesta, on toivoa pelastuksesta!
      "Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan!"Uusi Testamentti

      • Linuks_takinkääntäjä

        Onko elämässä mitään mieltä? Mitä tapahtuu, kun kuolemme? Kristinusko: tylsää, valhetta ja merkityksetöntä? Miksi ja miten lukisin Raamattua? Kuka Jeesus on? Hyvä kysymys! Näin huudahtaessaan ihminen usein alkaa etsiä myös vastauksia......†

        Tubutin tuhoo.......†

        Jeesus on herra.......†

        Windows tietokoneisiin - linuks leluihin.......†

        Judah Smith esittelee meille Jeesuksen, jota synkät maalaukset ja virret eivät ole onnistuneet kuvaamaan. Innoissaan, humoristisesti ja vakuuttavasti hän osoittaa, että Jeesus elää. Jeesus on armo. Jeesus on ystävämme. Jeesus on uusi, parempi tapa olla ihminen.......†

        Pois kaikki muut ajatukset......†

        Tuputin_huono......†

        linuks_valhetta......†

        Linuks_takinkääntäjä......†


    • klpo

      Niin kauan kuin on kaipuuta palaamiseen voi palata!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe