Kuntouttavantyötoiminnan työläiset erityisasemassa

erityisasemanmies

Kuntouttavan työtoiminnan työntekijät ovat erityisasemassa, sillä sen lisäksi että he eivät saa työstään ollenkaan palkkapalkkiota, heillä ei myöskään melkein ainoina ole ammattiliittoa tai puolueetonta tahoa valvomassa, että työ teetetään lakien ja asetusten mukaisesti, sekä että kaikki työn vastuut ja vastuualueet ovat selvillä.

Periaatteessa kunta, joka kuntouttavaa työtoimintaa teettää, pitäisi olla vastuussa asioiden ja lakien täsmällisestä selventämisestä - mutta kunta ei näin käytännössä ikinä toimi, vaan olettaa että asiakas itse osaa etsiä Finlexistä kaikki lakipykälät ja vaatia kirjaamaan eri sopimuksen niiden mukaisesti. Kun kunta on sekä työllistäjä että se, jolla olisi laillinen vastuu selventää kuntouttavan työtoiminnan lait ja asiakkaan oikeudet, on tässä selkeä ristiriita, koska kunta ei työnantajana ole puolueeton toimija, puhumattakaan siitä, että se olisi työntekijän puolella. Melkoinen dilemma. Sama ku pistäisi työntekijän ja työnantajan välisessä ristiriitatilanteessa asiaa ja molempien laillisia oikeuksia ajamaan pelkän työnantajan.

Melkoinen erityisasema tämä kuntouttavan työtoiminnan työntekijän asema - suorastaan ainutlaatuinen Suomen työmarkkinoilla... paitsi ai niin, eihän kuntoutettava ole edes virallisesti "töissä", vaikka tekeekin samoja töitä kun toinen vieressä palkalla.

Tästä erityiskohtelusta saamme kiittää suurelta osin mm. SDP Ihalaista ja Filatovia.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työkuntoutuja

      Kiitos SDP:lle että saan tehdä muutakin kuin makailla kotona.. en tiedä mitä tekisin jos ei olisi kuntouttavaa työtoimintaa. Viikonloput ovat pahin, kun ei osaa muuta kuin makailla kotona ja odottaa maanantain kuntouttavaa työtoimintaa. Olen niin tyhmä että jonkun pitää kertoa minulle mitä tehdä päivät, eihän tätä rahan takia tehdäkkään vaan sen takia että osaisi muutakin kuin makailla olutpullo kädessä päivät - nyt makailenkin olutpullo kädessä vain viikonloput ja illat. Hyvä että joku ohjaa minua ja keksii jotain tekemistä kun ei ole oma-aloitteisuutta tehdä mitään eikä mitään tavoitteita muuta kuin makailu, jos ei joku holhoa. T:työkuntoutuja

    • ghfgdhgj

      Työtön, 'kuntoutettava' työntekijä pakotettuna 'vapaaehtoiseen' 'työtoimintaan'. Siinä on jo monta ristiriitaa. Työtön, joka tekee työtä. Kansalainen, joka tekee työtä, mutta ei saa palkkaa. On 'potilaana' 'kuntoutuksessa', jota ei tarvitse, koska on täysin työkykyinen - eihän häntä muuten olisi töihin otettukaan. Homma on lain mukaan vapaaehtoista, mutta käytännössä vapaus on vain vapautta valita orjuuden ja nälkäkuoleman väliltä.

      Tällaiseksiko entinen hyvinvoiva Suomi on muotoiltu?

    • pitäääänestääSDP

      Kohta saat kiittää Kokoomusta, nimittäin jos Kokoomus pääsee hallitukseen, niin hellurei ja reiluus, Kokoomus esittää ansiopäivien lyhentämistä ja sen jälkeen ilmaista laajeneevaa orajatyötä, aivan uudessa mittakaavassa.
      SDP:n Antti Rinne esittänyt parannuksia nykyiseen, eli työttömille töitä Tessin mukaisella palkalla ja SDP ei lyhennä ansiopäivärahaa , eikä jäädytä indeksejä, joten pitää äänestää SDP, ettei tule KOKOOMUS ja porvarihallitus, silloin vasta alkavat orjamarkkinat ja köyhine, työttömien, eläkeläisten kyykytys.

    • Ifoundout

      Miksihän tuosta riistävästä työtoiminnasta kaikki kunnia annetaan vain SDP:lle, jolle toki osa kunniasta kuuluu, mutta sitä riistävää työtoiminta lain eduskuntaan toi hallitus jonka pääministeri oli Kepusta, ja tiettävästi pääministeri on vastuussa kaikesta mitä hallitus tekee tai jättää tekemättä. Hyväksytyn lain alla muuten on vihreitä edustaneen työministerin allekirjoitus.

      Joten muistakaa äänestää ex-pääministeri Matti Vanhanen takaisin eduskuntaan. Saadaan sen myötä taas leipäjonoihinkin lisää pituuttaa.

      Myös on kunkin työssäkäyväntyöttömän = riistävään työtoimintaan pakotetun syytä olla kiitollisia että Persujen versio riistävästä työtoiminnasta ei aikoinaan mennyt eduskunnassa läpi, nyt riistettävä sentään saa sen 9 euroa/työpäivä, mutta jos persut olis yksin saanut päättää riistettävä saisi 0 euroa/työpäivä.

      • tuotanoinnaan

        Filatov, Ihalainen ja Risikko pahimmat köyhien kyykyttäjät ja orjatyölakien läpiajajat. Risikko ei toki ole SDP, vaan KOK.


      • KarenssiAnsatLaukee
        tuotanoinnaan kirjoitti:

        Filatov, Ihalainen ja Risikko pahimmat köyhien kyykyttäjät ja orjatyölakien läpiajajat. Risikko ei toki ole SDP, vaan KOK.

        Risukkohan vain valmisteli uutta osallistavaa sos.turvaa, koska ne eivät siellä edes tajunneet että se sos.turvahan ON JO osallistava.

        Demareiden Filatovi ja Iihanainen rupesivat noudattamaan olemassa olevia lakeja KAIKESSA ANKARUUDESSAAN.

        Ne lähetti paimenkirjeen työkkäreille jossa määrättiin lähettämään 24/7 työhönosoituksia 3 tunnin työmatkan päähän jotta saadaan mahdollisimman monelle karenssia.

        Karenssin saatua, työtön joutui kunnan sossun ongelmaksi, joka taas omalta osaltaan haluaa työttömän pois kunnan taakasta, pakottamalla tämä orjahommiin (jolloin valtio maksaa kustannukset)

        Kukaan EI ajattele työttömän parasta vaan kaikki ajattelevat ainoastaan sitä kuinka saada työtön jonkun toisen elätiksi.

        Kela Valtio <> Sossu kunta


      • ÖKYdemarit

        Antti AY Rinne haluaa täystyöllisyyden, vaikka sitten veronmaksajien rahoilla, koska jokainen palkkaa saava liittolainen kasvattaa Antin ja hänen AY kavereidensa tilipussia.

        Antti sai kasvatettua omaansa 220.000 euroon vuodessa. Demari toveri työministeri SAK Iihanainen saa vieläkin enemmän 250.000 e/v.

        Edes pääministerimme (140.340 e/v) tai presidenttimme (126.000ev) ei saa lähellekään noita summia.

        Venäjän presidentti Putin saa saman verran kun meidän pääministeri eli 140 000 euroa vuodessa.

        Härskeimpiä ÖKYjä ovat siis liittojen "duunari" änkyrät.


      • DemareidenORJAna
        ÖKYdemarit kirjoitti:

        Antti AY Rinne haluaa täystyöllisyyden, vaikka sitten veronmaksajien rahoilla, koska jokainen palkkaa saava liittolainen kasvattaa Antin ja hänen AY kavereidensa tilipussia.

        Antti sai kasvatettua omaansa 220.000 euroon vuodessa. Demari toveri työministeri SAK Iihanainen saa vieläkin enemmän 250.000 e/v.

        Edes pääministerimme (140.340 e/v) tai presidenttimme (126.000ev) ei saa lähellekään noita summia.

        Venäjän presidentti Putin saa saman verran kun meidän pääministeri eli 140 000 euroa vuodessa.

        Härskeimpiä ÖKYjä ovat siis liittojen "duunari" änkyrät.

        > Antti AY Rinne haluaa täystyöllisyyden, vaikka sitten veronmaksajien rahoilla, koska jokainen palkkaa saava liittolainen kasvattaa Antin ja hänen AY kavereidensa tilipussia. <

        Niin ja jokainen työtön anssilainen VIE liiton rahoja.

        Siksi demarit VIHAAVAT työttömiä duunareita, koska ne vievät heiltä rahaa.

        Tästä syystä demarit ovat luoneet Suomeen ORJAtyölain jolla jokainen 6 kk / 12 kk työttömänä ollut joutuu ORJAtyöpajoille raatamaan ILMAN PALKKAA toisten varallisuuden kasvattamiseksi.

        Vain harvat ja valitut saavat orjia, ne on valittu parhaille kavereille.

        Kuka rehellinen palkkaa maksava yrittäjä voisi muka kilpailla sellaisen yrityksen kanssa jolle MAKSETAAN siitä että se suostuu ORJUUTTAAN?


    • EIseoleTYÖTÄ

      Niin muttakun "kuntouttava" ORJAtyö EI OLE TYÖTÄ vaan SOSSU PALVELU!

      "Kuntouttavassa" olevat eivät siis ole töissä vaan saamassa pakolla sosiaalipalvelua.

      Ei sossupakkopalvelusta saa mitään työkokemusta.

      Kuka nyt CVn laittaa että "olen ollut 13 vuotta vastentahtoisesti sossun asiakas"?

      Tai jos joku typerä laittaa, niin voi olla varma ettei saa koskaan enää oikeaa palkallista työtä!

      Ei tietenkään "kuntouttavaan"orjatyöhön sovelleta normaaleja työehtosopimuksia, vaan siihen sovelletaan SOSSUN lakeja.

      Juuri 1.4.2015 on tullut voimaan UUSI sosiaalihuoltolaki:
      http://plus.edilex.fi/kela/fi/lainsaadanto/20141301/P36

    • köyhämies

      Olen tänä viikonloppuna lähinnä kalastellut ja juonut olutta. Aika rentoa menoa. Ensi viikollakin aion vain kalastella ja veneillä jos on hyvä ilma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe