Saksanpaimenkoiran koulutus

00007

Mussalossa lähellä koulua ja päiväkotia mies hakkasi remmillä saksanpaimenkoiraa kuonoon, kun se vähänkin veti eteenpäin. Vierellä kulkeva nainen ei vähääkään välittänyt tilanteesta eikä puuttunut koiran kohteluun. Luuleeko tämä koiranomistaja tosiaan, että koira saadaan näin koulutettua ja että se ei tule vihaiseksi? Vastatkaa tähän ne, jotka jotain tiedätte koiran koulutuksesta. Pahaa teki tilanteen näkeminen, ja olisi pitänyt puuttua asiaan heti.

16

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiranOmistaja

      Itse pysähdyn koiran kanssa ja sanon ei vedä. Toistan sitä niin pitkää kunnes koira oppii. Hyvin on ainakin tähän mennessä sen oppinut.

    • jkkkkk

      Se on väärä tapa kouluttaa. Ei koira ymmärrä miksi sitä kaltoin kohdellaan. En ole asian tuntija kouluttaja, mutta uskon ymmärtäväni koiran henkistä ajatusmaailmaa. Hakkaaminen ei sovi. Pieleen menee hakkaamalla. Kaksi koiraa on ollut ja koiran kanssa pystyy keskustelemaan kun oppii tuntemaan syvällisesti koiran. Kaverina ja ystävänä koira ymmärtää keskustellen asiat. Minun ei tarvinnut kuin sanoa nimi, niin äänen painosta ymmärsi heti asian. Mitään ongelmia ei ollut ja läheinen ystävyys oli koko ajan. Ystävyyden luomiseksi on asioita millä se saavutetaan, mutta ei hakkaamalla. En jaksa oppituntia kirjoittaa tänne kun se on pitkä selitys, mutta psyykkisesti meillä toimi kaikki asiat, oli ihana ja järkevä koira, kyllä on ikävä vieläkin.

    • Minä olen käyttänyt kuivaa, ehkä hurjaltakin näyttävää, pujon oksaa joskus vuosia sitten perheen koiraa kouluttaessani. Kosketin oksalla koiran kirsua, kun se alkoi vetää.

      Ainakin kerran huomasin ihmisten pysähtyneen katselemaan, kun nostin käteni ylös saman kuivan korren kanssa ja kysyin 5-vuotiaalta lapseltani, haluaako hän piiskaa.
      Lapsi katsoi minua suurin kirkkain silmin ja vastasi, kyllä, tahdon. Lapsella ei tainnut olla aavistustakaan siitä, mitä kysymys tarkoitti. Minua hymyilytti, mutta vieraat katselijat näyttivät vakavilta.

      Aina kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. - Joskus voi tietysti olla pahempaakin.

    • Kurt

      "Vierellä kulkeva nainen ei vähääkään välittänyt tilanteesta eikä puuttunut koiran kohteluun."
      Etpä tuota itsekkään näemmä asiaan puuttunut.....että jospa joku muu....

      • zzzz123

        Kyllä tämä julkisuus on myös hyvä , koska asiasta nyt seudulla asuvat tietävät. On oltava varuillaan, kun menee eläinrääkkääjää puhuttelemaan, sellainen ihminen on ilkeä ja väkivaltainen ,paitsi eläimille, myös ihmisille. Parempi on antaa eläinsuojelun hoitaa asia, jotain on kuitenkin tehtävä koiraparan puolesta.


      • Galacti
        zzzz123 kirjoitti:

        Kyllä tämä julkisuus on myös hyvä , koska asiasta nyt seudulla asuvat tietävät. On oltava varuillaan, kun menee eläinrääkkääjää puhuttelemaan, sellainen ihminen on ilkeä ja väkivaltainen ,paitsi eläimille, myös ihmisille. Parempi on antaa eläinsuojelun hoitaa asia, jotain on kuitenkin tehtävä koiraparan puolesta.

        Vaikka kannatankin sanavapautta niin mielestäni tässä tekstissä leimataan henkilöä liikaa kun puhutaan termeillä "eläinrääkkääjä" (tuntematta tapausta sen paremmin, kyseessä voinut olla epätoivotun käytöksen pois kitkemistä ja tilanne vain näyttänyt pahalta) "ilkeä ja väkivaltainen paitsi eläimille ja ihmisille". Joskus olisi hyvä ajatella ennen kuin kirjoittaa tai avaa suunsa vaikka kyseessä onkin absoluuttisen totuuden keskustelupalsta ;)


      • luppa

        Jos tilanne näyttää pahalta, niin se yleensä on paha. Eläimen koulutus hakkaamalla näyttää pahalta ja on väärin. Mielestäni se on eläinrääkkäystä.


    • Kassimirr

      No nyt vaan silmät auki ja seuraavalla kerralla ilmoitus eläinsuojeluun ja varmaan joku tunnistaakin tapauksen ja tietää missä asuu. Osoite vaan poliisille ja eläinsuojeluun. Koira saatava pois kyseiseltä mieheltä. Ei se koira sitä ymmärrä että mies lyö kun se kiskoo. Koiratsa tulee vain pelokas ja lopulta vihainen. Suosittelisin tällä miehelle, että antaisi koiran sellaiselle henkilölle joka oikeasti haluaa koiran ja rakastaa sitä perheenjäsenenä. On myös ihan koirakouluja, jossa annetaan opastusta vetämisen pois saamiseksi. Nyt ihmiset vaan silmät auki siellä alueella ja ilmoitus muuallakin kuin tänne suomi24.

    • jottatuotanoin

      Oma koirani aikoinaan oppi olemaan vetämättä hihnassa, kun palkitsin silloin, kun ei vetänyt ja jätin huomiotta (ja pysähdyin), kun yritti vetää. Hyvin tämä menetelmä toimi. Palkkioksi riitti pieni herkkupala tai kehuminen. Muutaman kuukauden kuluttua ei tarvittu enää harjoituksia, palkkion sai kuitenkin silloin tällöin sekä kehumista useinkin.

    • raippaa.rajusti

      Koiraa pitää ruoskia kunnolla ja kovaa, niin ne oppii!

      • peukkutälle

        Olet oikeassa, parempi oikeastaan hakata koira hengiltä. Eipä sitten paskantele kaduille.


      • ruoskintaa

        Parempi mitä paksumpi keppi tai remmi on, koira oppiia paremmin kun kunnolla kurittaa, jos sontii tienviereen lisää keppiä, sille pitää näyttää kuka on pomo ja isäntä.


    • anu34v

      Oma susikoirani saa raivokohtauksen nähdessään somaleita palkitsen pikku nameilla se välittömästi eivätpä enään huutele rivouksiaan minulle ana piluu suomi huora

    • Piiitsu

      Toiset koirarodut tarvitsevat hieman kovempi otteista kouluttamista mielestäni. Kuitenkaan ketään koiraa ei saa lyödä. Joku voi nähdä tilanteen hurjempana kuin mitä on. Minuakin on katsottu pitkään kun olen isokokoisen koirani ollessa pentu, maannut kesken lenkin koiran päällä lumihangessa..

    • kaltoinkohdeltu

      Saksanpaimenkoiran omatoimiseen hävittämiseen johti kai näkemäni tapaus, kun leidi paiskasi koiran takaluukusta autoon. Saivat jostain dobermanin hankittua. Sanoivat jälkeenpäin schäferin sairastuneen jostain.

    • joskusliianmyöhäistä

      Eläinten kaltoinkohteluun tulee aina puuttua. Mielestäni on tyhmää, jos esim. naapuri ei puutu asiaan jos tietää. Eläimen etua pitää aina ajatella, monta kertaa eläin joutuu kärsimään liian kauan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe