Kemiin lisää virkoja-tuhlaus jatkuu.

Kylläkyrsii

Kemin rahantuhlaus käy aivan entisillä kierroksilla. Ei puhettakaan että menoja ja virkoja karsittaisikaan. Meno on kuin Titanicilla: humppa soi vaikka laiva uppoaa. Miten voi olla mahdollista että Kemissä ei kuulu pihaustakaan menojen karsimisesta vaikka konkurssi on ovella? Odotetaanko kuntaliitoksista apua törsäyksen jatkamiseen? Ei yksikään kunnanjohtaja halua kuntansa liittoutuvan .ersaukisen tuhlarin kanssa jolla ei ole minkäänlaista tahtoa ja halua saada talouttaan kuntoon vaan joka haluaa maksattaa laskun juhlapöytään tulevalla vieraalla. Simo ja Keminmaa: Vaatikaa Kemiltä päätös jossa on selkeästi lueteltu virat jotka lakkautetaan ja budjetti joka kääntää talouden tasapainoon ja päättäkää sitten onko tuhlaajapoika luottamuksenne arvoinen.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SamaaIhmettelen

      Vasemmiston vastuuton tuhlailu sen kun vaan jatkuu. Eipä ihme, että kärsivät vaalitappion ja jopa Kemissäkin Vasemmiston kannatus laskee vuosi vuodelta. Se hyvä puoli siinä toki on, että tällä vauhdilla Vasemmisto hiipuu marginaalipuolueeksi ja häviää poliittiselta kartalta. Valitettavasti Kemillä ei ole aikaa odottaa tätä, koska kaupunki menee konkurssiin, jos oikeisiin toimenpiteisiin ei välittömästi aleta. Nykyinen kaupunginjohtaja näyttää olevan Vasemmiston kumileimasin, vailla omia mielipiteitä, vailla jojtajuutta....valitettavasti.

      Uusin kirjanpitotilanne ennustaa tälle vuodelle lähes 6-miljoonan alijäämää, mutta mihinkään käytännön säästötoimiin ei ole ryhdytty. Päin vastoin...Kaupunginjohtaja surkutteli viimevuoden tilinpäätöstä "epäonnistumiseksi ja pettymykseksi". No mitä toimenpiteitä on tehty, ettei tällainen toistuisi?...Ei yhtään mitään...

      Kyllä on Ossi Repoa ikävä. Repo ja "koalitio" blokkasivat 2007 Vasemmiston ulos kaupunginhallituksesta ja vähemmistöön valtuuston päätöksenteossa. Tuolloin talous saatiin tasapainoon ja sen seurauksena oli 6 ylijäämäistä vuotta ja velkataakka peineni 15 miljoonaa. Nyt tuo kaikki on valumassa hukkaan Vasemmiston vastuuttomuuden vuoksi ja Kemi valuu kohti kriisikunnan asemaa.

      • maksajanne

        Pakkolomalle, våhintään puoleksi vuodeksi koko henkilökunta, niin säästöjä syntyy!


      • mieluummin-
        maksajanne kirjoitti:

        Pakkolomalle, våhintään puoleksi vuodeksi koko henkilökunta, niin säästöjä syntyy!

        siperiaan koko paska,


      • ällitälli

        No kuka ne lapset päiväkodissa hoitaa, miten koulujen opetus. Kuka hoitaa vanhukset ja sairaat jne. Vai kuskataanko kaikki siperiaan.


      • Kylläkyrsii
        ällitälli kirjoitti:

        No kuka ne lapset päiväkodissa hoitaa, miten koulujen opetus. Kuka hoitaa vanhukset ja sairaat jne. Vai kuskataanko kaikki siperiaan.

        Vedit sitten esille tuon kuluneen kortin. Vanhukset,sairaat,pelastustoimi,lapset,koulutus,ovat tärkeysjärjestyksen listalla ensimmäisiä. Ne tätyy pitää aina keulilla vaikka kunnan menoja on leikattava. Vai kiistätkö?


      • ällitälli

        No samaa yritin kertoa. Eli eihän nämä sinunkin mainitsemasi palvelut pelaa, jos henkilökunta lomautetaan tai vielä pahempaa siperiaan karkotetaa.


    • kemi1

      äääh..lisää virkoja vaan ja uusia toimia..tuleehan niistä veronmaksajia kuntaan vai tuleeko...näin lähtee Kemi nousuun vai lähteekö...onko niin syvässä ojassa että ei...lisää rahaa rekka kaupalla sampoon ja lumilinnaan josta Kemi ei hyödy lainkaan vaan yksityiset....sarkasmia vai ei...siinäpä vasta kysymys.

    • yoyoyoyoyoyoyoyoyoyo

      Mitähän uusia virkoja mahdoit tarkoittaa. Ei käy ilmi kirjoituksestasi. Sen otsikko ja sisältö eivät mitenkään vadsaa toisiaan. Yo-kirjoituksissa olisi muutenkin tullut improbatur.

      • yo1

        idiootti


    • Naurattaakin

      Olisi kiva kuulla, että mitkä virat pitää lakkauttaa?
      Suurin osa budjetin ylittämisistä tulee erikoissairaanhoidon kuluista eli sosiaali- ja terveysalan menot ovat suurimmat. Pitääkö siis lopettaa kemiläisten lähettäminen esim. Ouluun sairaalahoitoon? Tai Tampereelle tai Kuopioon?
      Menot ovat suuret myös vanhustenhoidossa, lastenhoidossa, mielenterveyshoidossa ja kuntoutuksessa ja päihdetyössä. Mitähän noista pitäisi lakkauttaa?

      Alkaapa nyt sitten aloittaja luetella lakkautettavat virat ja pesään voi luetella saatavat säästöt.
      Otappa sitten huomioon, että et lakkauta lakisääteisiä virkoja.

      Tänään taisi lukea lehdessä, että Tornionkin talousarvio on menossa 4 miljoonaa ylitykselle juuri saman tapaisista syistä. Niin on muuten Keminmaassakin. Keminmaahan on taas lähellä päätyä kriisikunnaksi, että ei siitä ole kenenkään velkojen maksajaksi.

      • velkaavelkaa

        Sinun ehdotuksesi on siis lisää velkaa ja veroja....perus Vasemmistolaista politiikkaa siis...


      • jauimaan

      • matematikko
        jauimaan kirjoitti:

        Kemi on eläkeläisten ja työkyvyttömien kaupunki, siitä terveyskulut.

        Ympäristökunnissa yksi työssäkäyvä elättää puoltatoista kuntalaista, kemissä kahta.

        http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/yleistilastoja_kunnittain/Sivut/default.aspx

        Huoltosuhde on vielä suurempi, kun otetaan huomioon, että kunnan ja muiden verorahoilla pyörivien ns. "kunnan liikelaitosten" henkilöstömäärä on Kemissä 2100 ja työllisten määrä 7800. Eli kolme yksityisellä olevaa työntekijää maksaa yhden kunnan työntekijän palkan,


    • pölijäköolet

      Kunnan työntekijöittenhän vika se on 4milj.alijäämä, niin tietenkin. Eiköhän se ole demokraattisempaa, että kaikki osallistuvat talkoisiin eikä vain työntekijät, joiden selkänahka on jo nyt verillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe