Jyväskylän yliopiston haastettelut - yo-pisteet?

hakija15

Tietääkö kukaan paljonko vaaditaan yo-kokeista pisteitä, että voi mahdollisesti saada kutsun Jyväskylän haastatteluun? Eniten olisin kiinnostunut historian linjasta, mutta jos on esimerkkiä edes jostain muusta aineesta olisi sekin mukava tietää. Itseäni kiinnostaisi juuri se millaisilla papereille on edes mahdollisuus kutsuun.

3

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Abi2014

      Hei.

      Itse olin kyseisessä haastattelussa viime vuonna ja jos oikein muistan, pisteiden laskutapa oli erilainen. Laskin kuitenkin uudestaan taustapisteeni uudella menetelmällä ja tulokseksi sain 19,25. Sain historiasta 33 pistettä (E), terveystiedosta E, äidinkielestä M ja lyhyestä matematiikasta L. Noilla papereilla pääsee luultavasti yhä haastatteluun.

      En tosin itse selvinnyt haastattelusta. Opiskelen kuitenkin muualla historiaa ja sinunkin kannattaisi hakea jonnekin muuallekin kuin Jyväskylään. Jyväskylä kun sattuu nykyään noiden haastattelujen takia olemaan vaikeimpia paikkoja päästä sisään. Sinuna hakisin ainakin Joensuuhun ja Tampereelle, sillä niihin paikkoihin on helpompi päästä, vaikka ne vaativatkin kunnon sisäänpääsykokeen.

      Haluan nyt kuiten kertoa siitä haastattelusta. Se on äärimmäisen kinkkinen ja tiukka. Siellä kysytään käytännössä yliopiston tasoisia kysymyksiä kuten "Mitä historia sinun mielestäsi on?" ja "Mitä vuoden 1918 tapahtuman nimitykset kertovat sinulle?". Varsinkin tuo ensimmäinen kysymys on todella haastava. Yliopistossa sille onkin ihan oma kurssi jolla kerrotaan mitä kuuluisat historioitsijat ja filosofit ovat asiasta mieltä. Vaikka haastattelu ei muka vaadi erillistä valmistautumista, kannattaa siihen valmistautua perehtymällä mahdolliseen kerrottuun kysymykseen.

      • Abi2014

        Ja noista arvosanoista vielä. Kirjoitin ruotsista M ja enkusta C, mutta en ottanut niitä laskuihin kun pisteet otetaan vain kolmesta parhaasta arvosanasta ja historian yo-kokeen pisteistä.


      • Hakija15

        Kiitos vastauksesta :) Joo, siis Jyväskylä ei ole 1. vaihtoehtona, mutta hain kuitenkin, sillä en periaatteessa kuitenkaan menetä mitään. Sen verran heikot paparit kuitenkin on, etten kutsua kyllä näillä näkymin odotakaan. En kuitenkaan onnistunut löytämään netistä minkäänlaista aikaisempaa keskustelua aiheesta. Historiasta kirjoitin kanssa E:n (33p), samoin englannista. Muuten arvosanat ovak kaikki C:tä, eli ei mitenkään vahvat paperit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe