Miten ylläpitää hiusten hyväkuntoisuutta?

hamppuhius

Mulla on tähän asti ollut hiukset ihan järkyttävässä kunnossa. Latvat on ollu haperoa hamppua, mutten ole raaskinut leikata, kun on ollut tarkoitus kasvattaa pitkät hiukset.
Nyt vihdoin uskaltauduin kampaajalle ja leikkautettiin huonot latvat pois. Pituutta lähti, mutta nyt on terveen ja hyväkuntoisen näköiset hiukset. Nyt olisi tarkoitus lähteä kasvattamaan hiuksia, tällä kertaa niin että latva pysyy hyväkuntoisena ja lopputuloksena olisi pitkät _terveen näköiset_ hiukset. Miten saan hiukset, etenkin latvat pysymään hyväkuntoisina? En muotoile hiuksiani juuri mitenkään, joten tämänkään ei pitäisi olla syy hiusten huonoon kuntoon.

24

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piiahannele

      Kokeile öljyjä, esim. risiiniöljyä, jota saa apteekista .6e/100ml, luontaistuotekaupoissa enemmän. Levitä öljy hiuksiin, anna vaikuttaa 2-3tuntia ja pese pois. Päänahkaan levittäessä hiero päänahkaa, jotta pintaverenkieto elpyisi ja öljystä saisi kaiken hyödyn irti.Tämä toimenpide myös nopeuttaa hiustenkasvua. Muita öljyjä, esim arganöljy ja kookosöljy, sheavoi, todella tehokkaita, mutta eivät nopeuta hiustenkasvua. Sopivat myös hiuksiin jätetäväksi latvahoitoaineeksi pienissä määrin.

      • pitkäthiukset

        Kookosöljy on hyvää kamaa latvojen hoitamiseen pesujen välillä. Se sulaa kämmenien välissä nopeasti ohueksi kirkkaaksi kalvoksi. Sitä on helppo annostella juuri sopivan vähän. Voi laittaa hieman pesun jälkeen pyyhekuivien hiusten latvoihin ja tarvittaessa esim. illalla ennen nukkumaan menoa ihan vähän. Se imeytyy hiuksiin ja kun ei laita liikaa, niin ei näytä aamulla rasvaiselta. Auttaa pitämään latvat paremmassa kunnossa.

        Hiusten kasvua ei varmaan pysty öljyillä nopeuttamaan, mutta ulkoisesti voi kyllä auttaa niitä pysymään paremmassa kunnossa.


    • eivoi
    • arganöljy

      Arganöljyä latvoihin

    • ap-hamppuhius

      Kiitos vastauksista! Eli selkeästi kannattaa helliä hiuksia erilaisilla öljyillä.
      Kookosöljyä löytyykin jo kaapista, mutta risiiniöljy on minulle uusi tuote. Ripsienlaittaja suositteli että levittäisin risiiniöljyä ripsiin saadakseni ripset hyväkuntoisiksi, mutta ilmeisesti sama pätee myös hiuksiin kun täälläkin on suositeltu, pitää kokeilla!

      • Pinjansiemen

        Ulkoisten hoitoöljyjen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös omaan ruokavalioon. Monipuolinen ruoka ja tupakoinnin lopettaminen ylläpitävät hiusten kuntoa! Myös stressi ja huono uni vaikuttavat niin hiuksiin kuin koko olemukseen.


    • pitkäthiukset

      Näin kesällä hiukset kannattaa suojata uv -säteilyltä, ja myös saunan kuumuudessa hiukset tulee suojata pyyhkeellä.

    • luomutukka

      Oleellisinta ei ole, mitä mömmjä kaataa päähänsä vaan se, mita laittaa suuhunsa. Terveellinen ruokavalio näkyy myös terveinä hiuksina. Sama pätee ihonhoitoon. Lisäksi: Ei tupakointia, ei jatkuvaa lämpökäsittelyä eikä teollisia hiusvärejä.

    • pitkäh

      Itse olen saanut hiukset kasvamaan omega3 kapseleilla.EItarvi ottaa kuin yksi päivässä,ja hiukset kasvaa kohisten.

      • Hiusravinnekapseli

        Omega 3 kapseleiden lisäksi kannattaa käyttää Yliopiston apteekin Professorin Biotiini hiusravinnekapselia, 1 kapseli/vrk. Tuote on hyvä ja huomattavasti edullisempi hinnaltaan kuin muut samantyyppiset markkinoilla olevat tuotteet. Edullisen hinnan lisäksi parasta on, että tuote on saatavissa myös 60 kapselin pakkauksissa, aina kun ei ole rahaa ostaa kalliita isoja pakkauksia.


    • raitapää

      kokonaisruokavalio kuntoon

      ja kesällä saa raidat auringosta :)

    • munvinkit

      1. Pesutavat. Hiuksia ei saa kammata/harjata märkinä, koska hius venyy silloin ja heikentyy. Anna hiusten kuivua luonnollisesti itsestään.

      2. Aurinko/sauna/hiustenkuivain: älä paahda hiuksiasi. Jos on pakko, suojaa hiuksiasi esim. pyyhkeellä.

      3. Käytä laadukasta shampoota ja hoitoainetta.

      4. Syö monipuolisesti. Erityisesti pidä huoli kalsiumista ja rasvahapoista esim. syömällä kalaöljyä ja syömällä pähkinöitä.

      5. Älä pidä hiuksiasi aina kiinni. Jos kietaiset tukan aina "Pikku Myy" nutturalle, niin ei ihme, jos tukka katkeilee. Kun pidät hiuksia kiinni, vältä metallisia kovia klipsejä, jotka katkoo joka kerta muutaman hiuksen.

      6. Vältä myös muita asioita, joissa hiukset katkeilee esim. jos käytät olkalaukkua, älä jätä hiuksia olan ja remmin väliin hiertymään.

      Itse noudatan näistä antamistani ohjeista kaikkia muita kohtia paitsi kohtaa nro 3. Rahaa ei yksinkertaisesti riitä tässä elämänvaiheessa kampaamotuotteisiin. Toisaalta, kun muut asiat ovat kunnossa, niin halpojen tuotteiden käyttö näkyy lähinnä hiusten kiillossa. Muutoin tukka on paksu, kaunis ja terve.

    • fkparp

      Liika pesu on pahasta. Ihmiset pesevät jopa päivittäin hiuksensa ja sitten ne kuivuvat haperoiksi. Näin käy myös iholle, mutta iholle levitetään kosteusvoidetta. Hiukset jätetään vain kuivumaan ja kuivuvat ennestään. Suomalaisilla on huonot hiukset enimmäkseen ja se johtuu yltiöpäisestä veden käytöstä.

    • sini1111

      Mun ainaki pakko pestä melkein joka päivä kun rasvoittuvat, perintötekijät ohentavat hiuksia, myöskin ikä.

    • ..;;))) Terveellinen ruokavalio pitää hiukset hyvässä kunnossa..;;)))
      Liika pesu huonontaa huomattavasti hiusten latvoja joten siihen vikaan älä sorru.
      Minulla alkoi hiukset parantua kun aloin syömään tyrnin marjoja aamuisin tyhjään vatsaan. Siemenet pitää purra hyvin sillä niissä on ne tarvittavat vitamiinit hiuksille.
      Tyrnin marjoja ei saa missään tapauksessa kiehuttaa sillä siinä touhussa siementen sisällä olevat vitamiinit ja tyrniöljy katoavat.

      • hiuksetkunniaan

        Mistä niitä tyrnimarjoja saa?


    • haperopää

      Mistä niitä tyrninmarjoja saa?

      • Tiedustelkaa

        Helsingin Itiksen torin laidalla on venäläinen kauppa joka myy pakastettuja tyrnimarjoja. Kannattaa varmaan tiedustella marjoja luontaistuotekaupoista ja ehkä Stockmannilta.


    • Sisäisesti
      • Kokeilkaahan

        myös rekkamiehen pastilleja. Kysykää lähimmästä apteekista tai luontaistuotekaupasta. Tuote kehitetty erityisesti miehille,mutta nainenkin voi noita turvallisesti nauttia terveydekseen!


    • kuivatkorput

      Miten tupakointi vaikuttaa hiusten kuntoon? Tupakoin aivan liikaa ja hiukset kamalassa kunnossa.

      • Tupakointi

        on terveellistä toki olet niin kuullut aiemminkin?


      • Siisele

        Tupakointi lisää hiustenlähtöä, vie hiuksista kiillon ja saa harmaantumaan aikaisemmin. Mutta helvetin typeräähän se on muutenkin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe