Pienellä eläkkeellä ei pärjää ilman omaa asuntoa

Pienellä eläkkeellä ei pärjää ilman omaa asuntoa. Tai no pärjää, mutta huonommin ja elämä on elämistä sosiaalitukien varassa.

Tässä yhden eläkeläisen menot 1000 euron eläkkeestä. Hänen asuntonsa vastikkeet ovat vain 120 euroa kuussa.

http://www.etlehti.fi/keskustelu/1856/ketju/miten_parjaat_tonnin_elakkeella/sivu/1

Eläkeläisten saamien eläkkeiden jakauma on tässä http://www.etk.fi/fi/gateway/PTARGS_0_2712_535_262_2844_43/http;/content.etk.fi;7087/publishedcontent/publish/etkfi/fi/sisältösivut/eläkejärjestelmät/suomi/eläkkeensaajien_toimeentulo/keskimääräiset_eläkkeet/kokonaiseläkejakauma_2014.png

Tietoa eläkkeiden suuruudesta yleisesti. Keskieläke on 1549 euroa kuussa https://www.tyoelake.fi/fi/uutiset/2014/Sivut/Keskieläke-1-549-euroa-kuukaudessa.aspx

Normaalilla työuralla bruttoeläke on hieman yli 50 prosenttia bruttopalkasta. Joillakin vähän suurempi, joillakin vähän pienempi.

24

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vennnamo

      Juuri tästä syystä ihmisten olisi syytä sijoittaa varojaan tuottavimpiin kohteisiin kuin omistusasunto niin olisi sitten eläkkeellä muutakin kuin kaihi ja homeinen kämppä.

    • lonkero5

      kun kaikki kustannukset kiinteistössä nousee jatkuvasti tulee monelle seinä vastaan se on karmea totuus

      • Karmeampi totuus on, että nämä kaikki asumiskulut lisätään myös vuokriin lisättynä vielä vuokranantajan pääoman tuotolla. Luuletko vuokranantajaa hyväntekijäksi? Vuokranantajien tuotto ilman asunnon arvonnousua on tyypillisesti bruttona n. 2,5 prosentin tuotto vuodessa kaikkien kulujen päälle.


    • elämä_on_valintoja

      Toiset hankkivat kunnon koulutuksen ja saavat hyväpalkkaisen duunin ja siten kunnon eläkkeen. Toiset ne ovat pienipalkkaisessa työssä, grillaavat koko ikänsä terassilla ja miettivät ok-asumisen autuutta ja halpuutta. Eläkkeellä seuraavat sitten asunnon rapistumista ja lahoamista.

      • ok-monarkki

        Totta tosiaan.
        Jos mietitään koulutusjakaumaa ja asumismuotoa, voidaan todeta, että koulutetummat ja hyvätuloisemmat asuvat ok-taloissa.

        Reiskat, Ritut ja Penat ördäävät kasarmilla, kun eivät muuhun pysty.

        Miksi olet huolissasi eläkeläisten talojen rapistumisesta? Kun itse olen eläkkeellä, tuskin minäkään piittaan pikkuasioista. Laittakoot seuraava omistaja sitten kuntoon kun olen haudassa, kassulle en täältä lähde kuin jalat edellä.

        Kyllä tässä perintöä silti riittää, pelkkä tontti on moninkertaisesti arvokkaampi kuin tämän palstan kirjoittajien tyypilinen kerrostaloläävä.


    • Kyllä_kelpaa

      Pärjää oikein hyvin kun on halpa kaupungin asunto ja saa asumistukea. Aikoinaan kun perin vanhempani annoin jokaiselle lapselleni kymmeniä tuhansia euroja pimeästi. Nyt he niitä maksavat takaisin eikä tästä tietenkään kerrota Kelalla.

      • Hahahhhaa, siinäpä vasta oikein onnistunut elämänvalinta.
        Ai maksatat lapsillasi takaisin perinöstä pimeästi annetut rahat?
        Rehellisesti sanottuna, jos minun vanhempani olisivat tuollaisia luusereita, niin jättäisin kyllä maksamatta..


      • Kyllä_kelpaa

        Sen uskon että olet niin epärehellinen että huijaisit omia vanhempiasi. Oikein sillä ylpeilet, olet sairas, mene hoitoon.


      • lusmu_pentele
        Kyllä_kelpaa kirjoitti:

        Sen uskon että olet niin epärehellinen että huijaisit omia vanhempiasi. Oikein sillä ylpeilet, olet sairas, mene hoitoon.

        No verojen lainvastainen kiertäminen on talousrikollisuutta. Sä olet rikollisten veronkiertäjien lapsi. Harmaan talouden kannattaja ja loinen yhteiskunnalle. Jotta enpä sanoisi mitään sun housuissasi, kuka on sairas ja kuka ei. Sa...tana sun saamat tuet maksetaan meidän tekemästä työstä kerätyistä veroista. Jos me tehtäisiin samoin kuin sun vanhempas, sä kuolisit pelle nälkään.


      • poliisille-tai-KELAlle

        Se on sitten ainakin KELAn avustuspetos. Pitää varmaan tehdä nimetön ilmoitus KELALLE tai poliisille. IP-osoite pystytään jäljittämään ja saat ansaitsemasi tuomion ja KELAn avustukset loppuu. Ei kannattaisi kovin paljon kerskua rikoksilla netissä.


    • Turha.stressata

      Aivan turha jostain eläkkeistä murehtia. Ensinnäkään kaikki ei edes elä eläkeikään. Toiseksi suomalaisella miehellä on eläkkeelle jäätyään keskimäärin 10-15 vuotta elinaikaa ja se menee nopeasti. Mihin sitä rahaa tarvitsee kun on vanha ja sairas, kiikkustuolissa istuminen ei mitään maksa.

    • whoknowswins

      Hoitoon joutuessa kysytään että miten on sitä rahaa tai varallisuutta. Jos sitä on, se on käytettävä hoitokodin maksuihin. Jos ei ole, yhteiskunta maksaa. Lopputulos köyhälle on jokseenkin /- 0. Kun ihminen on vielä kunnossa, pitää omaisuus osata kätkeä. Joko lahjoittaa jälkipolville tai viedä maasta.

      Portugalista saa rivarikolmion turistialueiden ulkopuolelta alle 200euron kuukausivuokralla ja eläminen maksaa alle puolet Suomen hinnoista. Englantia puhutaan ja sillä pärjää. Veroa eläkkeestä ei oteta kymmeneen vuoteen. Siinä on nykyhetken paras vaihtoehto eläkeläiselle. Täysipäiväisen apulaisen palkkaa kirkkaasti 550 euron minimikuukausipalkalla, toki se maksetaan 14 kertaa vuodessa.

      Suomi on jokaiselle itsemaksavalle kustannushelvetti ja paratiisi sosiaalisurffaajalle. Kannattaa huomioida tämä päätöksissään, vaikka siis oikeassa Pundit noin muuten tässä on.

      • wweeee

        Tosiaankin pieneläkeläisenä Suomessa kannattaisi mieluummin päästä vaikka kaupungin ylläpitämään keerrostaloon vuokralle kuin mitä sinnitellä omassa omistusasunnossaan kaiken asumisensa itse kustantaen, ei ole silloin huolia asuntonsa remonteistakaan. Ehkä pahiten omistsuasunnossa asuen veroilla rokotetuksi päädyt jos aikanaan nuorena ostamasi asunnon vielä ehdit rempata kuntoon ja sen maksamaan(Joskin joskus vielä markka-aikaan asunnon ostaneet saivat inflaatiolla kuitattua asuntovelkaansa, kun olivat saaneet edullisia halpakorkoisia tai valtion tukemia lainoja. Suinkaan kaikki eivät kuitenkaan näitäkään ole saaneet vaan ovat maksaneet isoja korkoja ja/tai omaisuutensa aikanaan asuntoon sijoittaneet). Et nimittäin tosiaankaan saa yhtään sen kummempaa hoitoa jos aikanaan vielä johonkin vanhainkotiin päädyt, kuin mitä joku täysin varaton kaupungin vuokratalosta sinne joutuva. Näin vaikka sen omistusasunnon hoitokulujesi katteeksi joudutkin myymään. Hoitokulut vanhainkodeissa ovat meillä sitä luokkaa, että jostain 100 tonnista ei pitkään riitä, vuodessa se jo voi olla hoitolaskuihin palanut, vaikka käytännössä hoito ei olisi muuta kuin lääketokkurassa vaipoissa makuuttamista.
        Huvittavakin asia on seurata ahnaiden budjetinvartijabyrokraattien kaavailuja sen suhteen miten ihmisten asuntovarallisuudesta on otettavissa paljonkin pienten eläkkeiden jatkeeksi ja vanhuuden päivien hoitokuluihin. Ei nämä hölmöt tule ajetelleeksi sitä miten jo tämä heidän kaavailunsa laskee haluja sinnitellä omistusasunnossa ja siten asuntojen kysyntääkin ja niiden hintoja. Ja jos näitä asuntoja vielä alkaa markkinoille tulvia siinä vaiheesa kun suuri omistusasnto-ikäluokka alkaa tulla laitoshoitokuntoon, niin eipä niistä paljon ahneelle hallintobyrokraattilaumalle syötäväksi riitä.

        Meillä on muuten nämä eläkkeiden tasot suhteessa elinkustannuksiin hyvin alhaiset. Perustoimeentulotuen tasokin on meillä alhainen, mistä on meitä huomautettukkin. Mutta nämä pienet jotain tonnin eläkkeet, mitä meillä paljon on, ovat itse asiassa jo alle tämän meidän perustoimeentulotuen tasonkin(silti niihinkin tarvittu 23 vuotiaasta ainakin 20 v palkansaajana oloa, elikkä johonkin 45 vuotiaaksi asti on pitänyt saada töissä olla ilman työttömyys- tai opiskelujaksoja kun 23 vuotiaasta eläkkeet karttuneet) jos huomioidaan, niinkuin mitä se pitää huomioida, se että perustoimeentulotuella kustannetaan asunto ja muutakin vielä jos sossun asikkaana on.
        No näihin takuueläkkeisiin ja perustoimeentulotuen tasoihin lupailevat nyt pieniä korotuksia kaikki puolueet kokoomuksesta lähtien, mutta pienillä eläkkeillään omillaan vielä sinnitteleviltä on tarkoitus edelleen vaan rokottaa indeksien jäädyttämisellä yhdistettynä elinkustannuksiin mätkittyjen verojen korotuksilla.


      • winssi, kyllä kai se terveydenhoito lienee parempaa Suomessa, kuin Portugalissa?
        On totta, nykyisin vanhukset hyväkuntoisia, terveempiä joten miksei mukavammat kelitkin portugalissa. Mutta kun alkaa tulla pahempia oireita(vaikkapa sydän), niin sitä ehkä alkaa kiinnostamaan Suomen terveydenhoito?
        Pieneläkkeestä tuskin on niin paljon jemmattua rahnaa että yksityiseen sektoriin kääntyisi?

        Onkos se sitten muutettava Suomeen? Vielä vanhoilla päivillä ja sairaana?
        Kyllä minä olen sitä mieltä että köyhän on pysyttävä täällä, jos aikoo säilyä hengissä.


      • wweeee
        laupias60 kirjoitti:

        winssi, kyllä kai se terveydenhoito lienee parempaa Suomessa, kuin Portugalissa?
        On totta, nykyisin vanhukset hyväkuntoisia, terveempiä joten miksei mukavammat kelitkin portugalissa. Mutta kun alkaa tulla pahempia oireita(vaikkapa sydän), niin sitä ehkä alkaa kiinnostamaan Suomen terveydenhoito?
        Pieneläkkeestä tuskin on niin paljon jemmattua rahnaa että yksityiseen sektoriin kääntyisi?

        Onkos se sitten muutettava Suomeen? Vielä vanhoilla päivillä ja sairaana?
        Kyllä minä olen sitä mieltä että köyhän on pysyttävä täällä, jos aikoo säilyä hengissä.

        Suomen kelahan näiden Portugalissakin kekaloivien terveysmenot makssaa mitä ne siellä näitä palveluja käyttävät.
        Kyllä nämä isompia vaivoja koskevat hintavampia hoitoja vaativat jutut meillä vielä ainakin troistaiseksi toimivat.

        Mitä tulee noihin ylenpalttisiin hehkutteluihin siitä miten ulkomaat ovat suomalaiselle jotain paratiiseja suhteessa meidän oloihimme, niin se vaan osoittaa sitä että hehkuttelijalla ei taida vielä ainakaan paljoa olla kokemusta siitä mitä ne olot oikesti siellä päätyy olemaan. Ja saavathan nämä hehkuttelijat tulopuolensakin täältä Suomesta.


      • höpöhöpöjuttua
        laupias60 kirjoitti:

        winssi, kyllä kai se terveydenhoito lienee parempaa Suomessa, kuin Portugalissa?
        On totta, nykyisin vanhukset hyväkuntoisia, terveempiä joten miksei mukavammat kelitkin portugalissa. Mutta kun alkaa tulla pahempia oireita(vaikkapa sydän), niin sitä ehkä alkaa kiinnostamaan Suomen terveydenhoito?
        Pieneläkkeestä tuskin on niin paljon jemmattua rahnaa että yksityiseen sektoriin kääntyisi?

        Onkos se sitten muutettava Suomeen? Vielä vanhoilla päivillä ja sairaana?
        Kyllä minä olen sitä mieltä että köyhän on pysyttävä täällä, jos aikoo säilyä hengissä.

        Suomen hehkutettu "parempi terveydenhoito" on myytti johon uskovat vain Suomalaiset. Aivan yhtä hyvää tai parempaa hoitoa saa monissa vielä kehitysmaiksikin luettavissa maissa kun vain on asianmukaiset (matka)vakuutukset otettuna.


      • whoknowswins
        höpöhöpöjuttua kirjoitti:

        Suomen hehkutettu "parempi terveydenhoito" on myytti johon uskovat vain Suomalaiset. Aivan yhtä hyvää tai parempaa hoitoa saa monissa vielä kehitysmaiksikin luettavissa maissa kun vain on asianmukaiset (matka)vakuutukset otettuna.

        Aivan. Sen tajuaa sitten kun jonottaa somalien kanssa Peijaksessa tai Jorvissa. Ei ole kliffaa hei. Euroopassa Suomi maksaa jos on Suomen sosiaaliturvaan kuuluva potilas. Hoito on samaa kuin paikallisellekin. Matkavakuutukset vaativat yleensä lentolipun näytön hoitopaikassa, jotta hoidon saa suoraan ilman maksua vakuutuksen piikkiin. Siksi itselläni sellaista ei ole.

        Viime lamassa jäi välillä alle puolet palkasta käteen. Siispä nyt Suomi maksakoon armotta kaikki mitä tarvitaan. Nämä on viimeisiä vuosia saada maksetuille veroille vastinetta.


      • wweeee
        whoknowswins kirjoitti:

        Aivan. Sen tajuaa sitten kun jonottaa somalien kanssa Peijaksessa tai Jorvissa. Ei ole kliffaa hei. Euroopassa Suomi maksaa jos on Suomen sosiaaliturvaan kuuluva potilas. Hoito on samaa kuin paikallisellekin. Matkavakuutukset vaativat yleensä lentolipun näytön hoitopaikassa, jotta hoidon saa suoraan ilman maksua vakuutuksen piikkiin. Siksi itselläni sellaista ei ole.

        Viime lamassa jäi välillä alle puolet palkasta käteen. Siispä nyt Suomi maksakoon armotta kaikki mitä tarvitaan. Nämä on viimeisiä vuosia saada maksetuille veroille vastinetta.

        Aivan, täältä Suomestahan ne Portugalissa, Espanjassa ja muuallakin kekaloivien sikäläisten terveyspalvelujen käytöstä tulevat laskut maksellaan. Ei ne siellä Portugalissa ja Espanjassa suomalaisia niin sietäisikään ellei niiistä olisi heille selvästi hyötyä, pois häätäisivät aika pian tavalla tai toisella. Onhan siellä suomalaisia peräti yrittäjinäkin, mitkä ovat jotain baarin pitäjiä tai muuten suomalaisia palvelevia niissä suomalaispiireissä.


      • laupias60 kirjoitti:

        winssi, kyllä kai se terveydenhoito lienee parempaa Suomessa, kuin Portugalissa?
        On totta, nykyisin vanhukset hyväkuntoisia, terveempiä joten miksei mukavammat kelitkin portugalissa. Mutta kun alkaa tulla pahempia oireita(vaikkapa sydän), niin sitä ehkä alkaa kiinnostamaan Suomen terveydenhoito?
        Pieneläkkeestä tuskin on niin paljon jemmattua rahnaa että yksityiseen sektoriin kääntyisi?

        Onkos se sitten muutettava Suomeen? Vielä vanhoilla päivillä ja sairaana?
        Kyllä minä olen sitä mieltä että köyhän on pysyttävä täällä, jos aikoo säilyä hengissä.

        Olen samaa mieltä kuin pääosa muistakin, eli terveydenhoitopalvelut Portugalissa ja Espanjassa ovat varsin laadukkaita.On suomalainen myytti, että terveyspalvelut olisivat täällä Suomessa jotenkin laadukkaampia. Palvelut saa täällä pääosin "suomeksi" se ero on ja pysyy. Monet britit käyvät hoidattamassa vaivojaan Espanjassa.

        Luulen, että Suomen sisällä on suuremmat erot terveyspalveluiden laadussa. Hoitovirheitä tapahtuu selvästi useammin maaseudun keskussairaaloissa.

        Suomalaisessa terveydenhoidossa voi olla kokemuksen kautta hankittua erityispätevyyttä tiettyjen sairauksien hoidossa ja taas toisinpäin joissakin sairauksissa saattaa saada parempaa hoitoa Espanjassa tai Portugalissa.


      • pundit kirjoitti:

        Olen samaa mieltä kuin pääosa muistakin, eli terveydenhoitopalvelut Portugalissa ja Espanjassa ovat varsin laadukkaita.On suomalainen myytti, että terveyspalvelut olisivat täällä Suomessa jotenkin laadukkaampia. Palvelut saa täällä pääosin "suomeksi" se ero on ja pysyy. Monet britit käyvät hoidattamassa vaivojaan Espanjassa.

        Luulen, että Suomen sisällä on suuremmat erot terveyspalveluiden laadussa. Hoitovirheitä tapahtuu selvästi useammin maaseudun keskussairaaloissa.

        Suomalaisessa terveydenhoidossa voi olla kokemuksen kautta hankittua erityispätevyyttä tiettyjen sairauksien hoidossa ja taas toisinpäin joissakin sairauksissa saattaa saada parempaa hoitoa Espanjassa tai Portugalissa.

        Juu en tarkoittanut sitä, etteikö "muualla" osattaisi. Teoriassa Kreikassa on pisimpään kokemusta terveydenhoidosta, ainakin nykyaikaisesta. Sitä vaan, kun vanhempi henkilö on jossain aurinkorannikolla "letkuissa", ei sukulaisia/tuttavia, ja maksat itse koko lystin. Tosin, minulle oli uutta tietoa, että Suomi maksaa nämä.


      • laupias60 kirjoitti:

        Juu en tarkoittanut sitä, etteikö "muualla" osattaisi. Teoriassa Kreikassa on pisimpään kokemusta terveydenhoidosta, ainakin nykyaikaisesta. Sitä vaan, kun vanhempi henkilö on jossain aurinkorannikolla "letkuissa", ei sukulaisia/tuttavia, ja maksat itse koko lystin. Tosin, minulle oli uutta tietoa, että Suomi maksaa nämä.

        Tässä on perustietopaketti terveydenhoidosta toisessa EU-maassa. Siitä käy ilmi, mitä hoitoa on mahdollisuus saada ja kuinka maksut menee. http://europa.eu/eu-life/healthcare/index_fi.htm

        Paljon yksityiskohtaista tietoa asioista kiinnostuneille.


    • savieinari

      1000 euron eläke on kyllä kieltämättä aika pieni. Silti sillä on joidenkin pakko pärjätä. Kun asuu savella, niin oma auto on silloin välttämätön. Ja autoiluhan Suomessa maksaa . Vaikka asuukin omassa, niin lämmitys, sähköt , kiinteistövero, polttoainekulut, autot vakuutuksineen jne syövät jo leijonan osan tonnin eläkkeestä. Jos puolisolla olisi kuvitteellisesti myös tonnin eläke, niin silloin olisi jo reilusti helpompaa. Kiinteät kustannukset puolittuisivat.


      • savieinari

        Se on iso määrä. Sitä ei varmaankaan moni kansanedustaja tiedä. Ovat unohtaneet isoine palkkoineen miltä tuntuu köyhän elämä. Siinä tarvitaan jo kekseliäisyyttä selvitäkseen.

        Tiedän yhden 70 v miehen, ihan rehellinen työmies, saa luultavasti pienehköä eläkettä. Luulen kuitenkin että yli tonnin menee tässä tapauksessa kuitenkin.

        Hän fiksusti varautuu vanhenemiseen. On tehnyt itselleen polttopuita, yhteensä jo reilu 100 pinomottia. Pihalla liiterit pullollaan.:) Jatkaa todennäköisesti tekemistä niin kauan kuin jaksaa. Ilmeisesti varautuu siihen, kun ikää tulee kunnes ei jaksa enään tehdä. Eli vanhuuden varalle tekee. Täytyy kyllä hattua nostaa tuollaiselle sitkeydelle. Suomalaisen työmiehen sisulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe