Onko järkevämpää jäädä työttömäksi

appatai89

kuin tehdä muutama keikka kuussa? Enempää hommia ei tule, jää selvästi alle työmarkkinatuen. Olen kassan jäsen, mutta tulot ja tunnit niin matalat, ettei se auta.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RahaKäteenSiitäVaan

      Miten ois jos pyytäisit palkan käteisenä. Työantajan velvollisuus on taas huolehtia työantajamaksuista.

    • soviteltua.hakemaan

      Jos teet töitä vain silloin tällöin niin sinullahan voi olla oikeus soviteltuun päivärahaan eli saamastasi palkasta vähennetään puolet joka vähentää sitten sitä työmarkkinatukea. Jäisi vähän enemmän käteen. Soviteltuun voi olla oikeus jos teet töitä enintään 80% kokoaikaisen työtuntimäärästä kuukaudessa.

      Jos teet keikkoja vain silloin tällöin niin vaikuttais että voisit hyvin saadakin soviteltua. Silloin pitäis käydä ilmoittautumassa työkkäriin ja työsopimus mukaan josta näkyy että teet keikkaa. Työkkäristä lähtee lausunto soviteltua varten kelaan ja sinne sitten lähettelet hakemuksia jonne merkitset työtunnit työpäivien kohdalle. Palkkatodistus mukaan ja työnantajan tuntilista minä viikonpäivinä tehty töitä ja kuinka monta tuntia ja niistä maksettu palkka. Hakemus samalta ajalta kuin palkka maksetaan eli esim. jos palkanmaksujakso kuukausittain niin hakemus myös.

      • soviteltua.hakemaan

        No huomasinpa nyt, että olit laittanut että oletkin kassan jäsen. Kassan työssäoloehto täyttyy siitä, että olet väh. 18h töissä vkossa. Tällaisia vkoja tarvitaan sitten ne 26 kpl edeltävien 28 kk:n ajalta. Mutta jos ei vielä ole täynnä niin kelasta vaan sitten soviteltua työmarkkinatukea.


    • Vähänduuniasivussa

      Kyllä omasta mielestäni kannattaa ainakin siihen 300 euroon kk. tehdä töitä työttömyyspäivärahan lisäksi. Onhan se huomattavasti rahaa lisää kaikenlaisiin elämän kuluihin.

    • haepas.heti

      Mua nyt vähän hämmästytti tuo ettet ole vielä hakenut työmarkkinatukeakaan vaikka ne palkkatulot sitä pienemmät. Nyt heti työkkäriin ilmoittautumaan ja hakemusta kelaan soviteltua päivärahaa varten.

      Työmarkkinatuessa on myös tuo 300e suojaosa jonka saat bruttona tienata ettei vaikuta mitenkään. Jos tienaat yli sen niin tuosta 300e ylimenevästä osasta puolet vähennetään työmarkkinatuesta. Esim. palkkasi on vaikka 500e/kk. 500e-300e=200e josta vähennetään vielä puolet eli 100 e vähentää päivärahaa, joka olisi 705 e-100 e=600e vähennettynä verot. Tienaisit siis sen 500e ja 600 e työmarkkinatukea, toki molemmista vielä verot pois. Kuitenkin selvästi enemmän kuin nyt.

    • TällainenKokemus

      Keikkatyöt ja soviteltu riippuu täysin työstä ja palkkauksesta. Olin aikoinaan keikkaluonteisessa provikkapalkkaisessa työssä, hain soviteltua ja kappas kun Kela laski mulle "laskennallisia kuukausituloja 64000mk/kk"! Tuon summan ne sai siitä, että ne jakoi kuukauden bruttotulot tehdyillä tunneilla, sitten kertoi saadun summan kuukauden työtunneilla = laskennalliset kuukausitulot.. Todellisuudessa tulot oli noin 4000-5000mk kuukaudessa.

      • ei.provikkatöitä

        No yksi asia mitä pitää välttää on juuri tuo provikkatyö. Se ei sovi millään tavalla työttömyysturvalain kanssa yhteen. Muut työt on sitten kokonaan eri asia.

        Normaalistihan tuo laskennallinen tehdään niin, että jaetaan ne mukaan otettavat kuukausitulot ensin mukaan otettavien työpäivien määrällä ja tulos sitten kerrotaan hakujakson arkipäivien laskennallisella keskiarvolla (21,5 pv). Laskennallista käytetään erikoistilanteissa, esim. aloittanut työt kesken palkkajakson (kk) tai työssäoloehto täyttyy hakujakson välissä, jolloin siihen hakujakson väliin tulee uusi omavastuuaika jota aikaa ei huomioida.


    • hyöty_versus_hyöty

      Työ on muutakin kuin pelkkä rahapalkka.
      Tunnet olevasi yhteiskunnan hyväksytty ihminen.
      Naapuriasi tervehtiessä voit katsoa kasvoihin etkä hänen kenkiä,
      puhumattakaan ystävistä ja sukulaisista, perhe!

      • oikea.hyötyjä.joo

        Jos minua ei ole ahkerasta työnhausta huolimatta töihin haluttu en koe olevani millään tavalla hyödytön ihminen. Olen itse tehnyt kaiken mahdollisen työllistymiseni eteen mutta asioita ei voi aina muuttaa niin kuin sitä että työpaikkoja on vain murto-osa hakijoihin nähden. Kaikkiin hakemiini työpaikkoihin on ollut satoja hakijoita. Tuosta määrästä erottuminen on todella vaikeaa varsinkin kun sitä ikääkin jo on.

        Järkyttävää jos tunnet työttömänä olevasi niin huono, että et voi katsoa edes naapuriasi silmiin vaan kenkiin. Ja sukulaisten edessäkin pitäisi hävetä. Oletpas huono provo.


      • frondeelius

        Työn arvostus on ylikorostettu yhteiskunnassa, jos et ole työssä olet arvoton tämän yhteiskunnan asettamien normien mukaan.
        Ihminen on arvokas vaikka ei olisikaan työssä.
        Elämä itsessään on jo työtä paljon arvokkaampi asia.
        Harvapa työtä tekisi, jos ei siitä palkkaa saisi, joten se siitä työn ylistämisestä, että vain työtä tekevä on parempi ja arvokkaampi ihminen.

        Se, että työtä tehdään vain palkan eteen on johtanut siihen, ettei haluta edes eväänsä liikauttaa, jollei siitä saa korvausta.
        Annan suuremman arvon niille ihmisille, jotka tekevät vapaaehtois työtä ja erityisesti niille, jotka tekevät omaishoitotyötä täysin ilman palkkaa.


    • nellimarkka

      ei ole. tukijärjestelmä on kuitenkin rakennettu sillä tavalla että jokainen tienattu euro lisää rahaa joka sinulle jää käteen, vaikka tuet pienenisivätkin.

      työnteko kannattaa myös taloudellisesti ellei nyt ole pelkkä provisio palkka.

    • UUDDSSSESSS

      Ehkä moni asia vaikuttaa. Ensiksikin joku tekee myös ne sinun työsi. Jos jäät pois, sut täytetään , ellei suomalaisella työvoimalla niin ulkomaalaisella työvoimalla.

      Jokainen määrää itse tiensä jota kulkee....

    • OneManShow

      Omanarvontuntosi voi säilyä ehjempänä, jos pysyttelet erossa työttömyyslaitoksen kyykyttäjistä mahdollisimman kauan. Jos sinulla on jo oma koti, tai kumppani, jolla on tuloja, tai muuten tulet toimeen vähemmällä, työttömyysleiman karttaminen saattaa olla hyvä vaihtoehto.

      Tämä vuosi saattaa olla ratkaiseva ei vaan meidän työttömien, eikä vain Suomen, vaan koko maailman tulevaisuudessa. Myöhemmin tänä vuonna YK:n ilmastofarssikomissio kokoontuu Pariisissa patistamaan maailman maita allekirjoittamaan sopimuksen, joka romuttaisi länsimaiden talouden, poistaisi yksityisomaisuuden (paitsi niiltä harvoilta ökyrikkailta, jotka kai kaiken tämän takana ovat), toisi yhteisen digirahan ja maailmanhallituksen, ja tekisi heidän arvostelemisestaan (esimerkiksi tästä kommentistani) rangaistavan 'rikoksen'. Siinä vaiheessa työttömyystukia tai eläkkeitä tuskin enää on. Ehkä niitä ei lakkautettaisi heti, mutta se on päämäärä. Mitenkö sitten eläisimme? Kuka on väittänyt, että YK:n tavoitteena olisi taata, että elämme? Muutaman miljardin ihmisen lopettaminen on heidän agendassaan listattu muiden sairaiden päämäärien ohessa.

      Eli itsenäinen paikallinen työ lienee paras turva, kun tuet vedetään pois. Käsityöt, korjaus- ja huoltotyöt, siivous, hoitotyö.

      Ottakaa selvää Agenda 21:stä ja IPCC:stä ja ICLEI:stä ja muista YK:n jutuista. Arvaan, että suuri osa teistä on kuten minä olin; ei olisi tullut mieleenikään epäillä YK:ta pahantahtoisesta juonimisesta. Ei olisi tullut mieleenikään, mitä vihreyden varjolla Suomessakin tehdään, miten aivopestyjä suuri osa meistä yhä on. Kuunnelkaa Christopher Moncktonia, hakekaa termillä 'climate change hoax'. Tämä ilmastopetos on kaikkeen käytetty tekosyy. Kun lakkaamme kaikki uskomasta siihen, kun näemme, ettei pikkukeisareilla olekaan vaatteita, keisarit häippäsevät kuin pieru saharaan. Se ryhmä ei ole valmis asiallisesti keskustelemaan agendastaan. He ovat joko valheesta tietoisia rikollisia tai aivopestyjä fanaattisia seuraajia. Vain heräämälää todellisuuteen alkaa pystyä voida keskustella faktoista. Ja faktoista keskusteleminen havahduttaa hereille entistä paremmin. Monckton on sankarini.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe