Väsyttää !

olisko-se-vanhuutta-

Mistä johtuu väsymys ?

20

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhuus-väsyttää-

      Olisko se kevätväsymystä,
      enenvanhaa sanottiin kun joku valitti jaksamattomuuttaan että hänellä on "kevätväsymys " ilmeisesto D-vitamiinin puutetta.

    • kat-leija
      • linkkiliisako

        Voi kun joskus omin sanoin kertoisit, ettet aina linkein.


      • koitetaan-jaksaa-

        kiitos linkityksestä,

        omalla kohdalla väsymyksen luulen olevan puhtaasti vanhuudesta johtuvaa,
        vaikka vanhuus ei ole sairaus,
        väsymys valmistelee vanhan ihmisen poismenoa,


    • Vakilukija_yli_70_v

      Minulla ainakin luontainen laiskuun vaihtuu näihin aikoihin kevätväsymykseksi.
      D-vitamiinin puute se ei ole, jaka-aamuinen kalanmaksaöljyn hörppy pitää siitä huolen. Samalla estää kaikenlaiset flunssat sun muut angiinat, influenssat ja poskiontelotulehdukset. Ne jäi kaikki kerralla pois kun noin 1985 aloin tuon öljykuurin.
      Muuten, väsymys on vallannut minut kun täytin 70 v. Viime viikkoina jo iltayhdeksän maissa pitää mennä nukkumaan, talvella vielä meni puolille öin ja ylikin. Kai se loppusijoituslaatikko kutsuu...

      • No jos tuo on tuttua ennestään, miksi sitten huolehdit? Muussa tapauksessa on kaikkien tiedossa kehoitus käydä lääkärissä selittämättömän väsymyksen vuoksi. Syitä voi olla useampia, mutta poissulkeaksesi syövän mahdollisuuden anna ottaa laboratoriokokeet!


    • tupakaton

      Kannattaa poiketa lääkärillä, voi olla talven jälkeen itsekullakin väsymystä josta selviää pienellä verikokeella, itselleni on jo selvinnyt osittain vuosien mittaan ''kevätväsymyksen'' salat.

      • Annapalautetta

        Minullakin väsyttää vaik olen alle 70.Jo nuoresta saakka olen välillä testannut ,johtuuko väsymys jostain sairaudesta vai muusta.SIIS-kun käyn nykyisin reippaalla tunnin lenkillä ,tai monelle vähempikin riittää,n 3-4 kertaa viikossa,se väsymys jää sinneJos siis on pirteämpi leppoisan lenkin jälkeen ,niin kaikki hyvin,tottakai roppa väsyy,mut se on eri asia..(Itsekin jään useinkin sisälle laiskottelemaan ja olen silloin jatkuvasti väsynyt ja vetämätön mikään ei huvita ja mitään ei viitsis.)
        Otan säännöllisesti D 3 vitamiinia 50 migrogrammaa ja c vitamiinia sekä B vitaa, joka sisältää monia b vitamiineja folaattia.
        Mutta tuo ulkolenkki 30-60min tekee varmasti terää ,jos ei ole muuten sairas ..


    • Eiväsytä

      Väsähtämisen syyt ovat moninaiset: nukutko tarpeeksi, nukutko tarpeeksi hyvin (esim. uniapnea?), saatko ruuastasi tarvittavat ravintoaineet, ymmärrätkö käyttää lisäravinteita (C-, D- ja kaikki muut vitamiinit sekä myös hiven- ja kivennäisaineet), liikutko riittävästi, liikutko ulkona hapensaannista huolehtiaksesi, veriarvosi (hemoglobiini ja verensokeri, miks'ei rasva-arvotkin), rasitatko itseäsi ruumiillisesti mitenkään (työ, liikunta, mikä tahansa puuha) ...

      Elämän jysähtäminen ja jämähtäminen rullaamaan samaa rataa ja raiteita iänikuisesti väsyttää henkisesti tervettä ihmistä, joten mielenpuolelle aktiviteettia myös riittävästi, harrasteita, mielenkiinnon kohteita, tutkimista ja ihmettelemistä ...

      Kun vanhuus nykykäsityksen mukaan alkaa vasta 80 tuolla puolen jos ihminen on terve ja toimintakykyinen, niin aihetta ei kannata ensimmäiseksi esittää estraadille vaan tarkastella omia elämäntapojaan ja käydä lääkärillä ja labrassa, jotta saa selville terveydentilaansa vaikuttavat tärkeät seikat.

      • patamäki

        Geenitkin vaikuttavat. Kuollaan alle 60v. elimistön toimintojen rapautumiseen, samoihin ,jotka yhdistetään korkeaan ikääntymiseen.


      • Snaijaatvarmaan

        Geenejä voi narrata - jos osaa. Ja yleensä geeneihin viittaavat ja tukeutuvat kaikki ne, jotka eivät viitsi vaivautua ottamaan selvää, tietämään ja toimimaan toisella tavalla. Esim. liikalihavat, jotka ovat lihavia väärin omaksuttujen ruokailutapojen takia, joista eivät viitsi opetella pois ja ovat siksi yhtä paksuja kuin esi-isätkin.

        Viitsimisellä, jaksamisella ja välittämisellä, toisenlaisella ajattelutavalla ei ole mitään tekemistä geenien kanssa.


    • tutkinnan_paikka

      Kuten jo todettu väsymykseen on yleensä useita syitä. Jos ei ole nukkunut riittävästi on tavallisin syy. Lääkkeet väsyttävät. Varsinkin unilääkkeen avulla saatu uni, ei ole samanveroista normaalin uneen verraten. Jos on ottanut illalla jotain alkoholipitoista se vie normaalin unen ja seuraavana päivänä väsyttää. Hiljattain oli usean kanssa puhetta ja jokainen tunnusti huomanneensa asian. Ei tarvitse ottaa kuin kaksi annosta jo se vaikuttaa haitallisesti unen laatuun.
      Väsymyksen taustalla voi olla anemia, kilpirauhasen vajaatoiminta ja moni muu, jopa vakavampi sairaus. Veti hiljaiseksi, kun kuulin läheiseltä tiedon hänen lähipiirinsä kuuluvasta henkilöstä, reilusti alle 70v. Epämääräisiä oireita, väsymystä, hengenahdistusta. Käynti lääkärissä ja monet tutkimukset toivat tiedon. Kauttaalleen levinnyt syöpä,keuhkossa, maksassa, etäpesäkkeet luustossa jne...

    • Omaa, tämänkeväistä väsymystäni sanon vanhuuden merkeiksi. Kymmenen vuotta sitten potemani raju keuhkoputkentulehdus uusii kumman helposti aina pienestäkin rasituksesta. Pitää yllä tulehduslämpöä. Hengitystiehyeni ovat syntymäsekundaa.
      Hyvä ja riittävä nukkuminen on niin tärkeä, etten uhraa sitä puhelimisen soimiseen. Saisihan sen mykistettyä, jos puhelimen hallinta kiinnostaisi. Ei kiinnosta jätän, sen toiseen huoneeseen.
      Hyväksyn väsymisen. Sen on osaltaan valmistautumista ns. hiippakunnan vaihtoon. Kun sen aika tulee, lähden kyllä mielelläni; haastava marssi, mutta tulihan tehtyä.

      • Luonnollisesti

        Olen kuullut tarinan perheestä, jonka lapsista monta sairasti astmaa. Valveutunut ja valaistunut äiti alkoi antaa heille erästä luontaistuotelääkettä ja antamisen seurauksena lapset alkoivat harrastaa puhallinsoittimia. "Syntymäsekundaisen" kannattaisi kokeilla samaa tuotetta, sillä sekundatiehyeillä ei puhalleta pilliin ääntä.

        Onneksi edes jotkut uskovat erilaisiin tapoihin hoitaa terveyttä ja uskaltavat olla eri mieltä länsimaisen terveydenhuollon tiedon ja taidon tasosta.


      • ikä-punkkari
        Luonnollisesti kirjoitti:

        Olen kuullut tarinan perheestä, jonka lapsista monta sairasti astmaa. Valveutunut ja valaistunut äiti alkoi antaa heille erästä luontaistuotelääkettä ja antamisen seurauksena lapset alkoivat harrastaa puhallinsoittimia. "Syntymäsekundaisen" kannattaisi kokeilla samaa tuotetta, sillä sekundatiehyeillä ei puhalleta pilliin ääntä.

        Onneksi edes jotkut uskovat erilaisiin tapoihin hoitaa terveyttä ja uskaltavat olla eri mieltä länsimaisen terveydenhuollon tiedon ja taidon tasosta.

        Ja mikähän tämä luontaistuotelääke mahtanee olla? Kun vuosia sitten aloitin tehostetun hengityksen päivittäisen käytön esim. räkätauti väheni merkittävän paljon.
        Inhalaattori suihkeen käyttö ja myös reseptittömät yskänläkkeet saavat kurkkuun nousevan liman irtoamaan niin että hengitys toimisi paremmin.


      • Luonnonmukaisesti

        Inhalaattori- ja yskänlääkkeet ovat teollista kamaa, ts. pitkäaikaisesti käytettynä täytät elimistösi ties millä mönjällä. Viisas ja valaistunut äiti käytti Herbalife-tuoteryhmään kuuluvia tuotteita mutta yksittäisen tuotteen nimeä en muista.


      • astamaatikko

        Astmaisena on minua ainakin lääkäri varoittanut allergisistä oireista, joita saattaa ilmetä yrttituotteiden käytöstä. On tapauksia jolloin oireet on vaatineet sairaalapäiviä.


      • astamaatikko kirjoitti:

        Astmaisena on minua ainakin lääkäri varoittanut allergisistä oireista, joita saattaa ilmetä yrttituotteiden käytöstä. On tapauksia jolloin oireet on vaatineet sairaalapäiviä.

        Kokeilemalla se lapsikin oppii, sano. Otetaan esimerkiksi nää Carmolis yrttitipat, jotka avaavat hengitystiehyttä minulla ainakin.
        Otan suoraan raakana muutaman tipan sitä tiukanmakuista nestettä. Heti se auttaa. Carmoliittamunkin yrttitipat hiukan maustetumpa tuote.


      • Väsymätönkin

        Nii-in kuule, niin ne lääkärit sanovat peloissaan, että ihmiset löytävät paremmat vaihtoehdot ja lakkaavat ostamasta ja kuluttamasta lääkefirmojen nappeja. Tosin sitten on heti muistutettava sellainen seikka, että kaikki lääkefirmojen lääkkeet eivät sovi kaikille ja kaikki luonnontuotteetkaan eivät sovi kaikille.

        Carmolis-tipat avaavat muuten äänenkin ja raikastavat hengityksen.


    • eipäivällä

      On nukkumaanmenoaika.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe