Kuihtuva Tuppukylä

Näivetystauti

Keskustelupalsta on yhtä kuollut kuin Paraisten keskusta kesällä.

64

970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nallekalliolle

      Nordeakin lopetti kassatoiminnat , no toivottavasti ne kassajonoissa seisoneet asiakkaat ovat löytäneet paremman pankin jossa palvellaan tavallisia ihmisiä.
      Onko Nordea enää ollenkaan PANKKI kun on hylännyt tavalliset ihmiset kokonaan ja käteisen rahan liikkuvuuden kädestä käteen.

    • onnnn

      Se.

    • ParaisilleKunHiljenee

      On kyllä aloituksessa ripaus totuutta. Ainakin viime kesänä olin itse todella pettynyt. Ajelin varta vasten Paraisille, nauttiakseni saaristokaupungin idyllisestä tunnelmasta, ajattelin käydä paikallisissa liikkeissä, käydä kävelykierroksen jokirantaa pitkin, nauttia lasillisen jossain terassilla ja ostaa kalaa mukaan.

      Kuinka meni? Ilman korvatulppia ei kyseisestä reissusta tullut mitään: helvetillinen pakkomuzakin moikaaminen kaiuttimista koko ihmisistä aution keskustan alueella oli sietämätöntä. Sitä oli pakko päästä pakoon, ja sieltä, minne se ei kuulunut, on pitkä matka keskustaan ja sen palveluihin, eli yrittäjät häviävät tässä hulluudessa paljon.

      Toivottavasti joku Paraisilla esim. matkailupalveluista päättävä taho huomaa, etteivät ihmiset halua kaiuttimista pakkosyötettyä musiikkisaastetta, vaan RAUHAA!

      Paraislaiset: kaivakaa esiin se idiootti, joka kaiketi "keskustan elävöittämisellä" on perustellut mokomaa!

      • kattokaapeiliin

        Niinpä! Ennen Paraisten keskustassa liikku paljon turisteja. Nykyisin leirintäaluetta, Colliden campingia, pitää jotku paukapäät, jotka kyl huolehtii siitä, et siel leirintäalueella ei taatusti kukaan yövy. Paraisten kaupunki ei halua turisteja, eikä niitten rahoja ja mukanaan tuomaa vilkkautta keskustaan. Turistit löytää takuulla ystävällisempiäkin paikkoja kuin Parainen.


    • ParaisilleKunHiljenee

      Onko Paraisten keskustassa tänäkin vuonna se helvetillinen pakkomuzakki soimassa päiväsaikaan? Vai saisiko siellä tänä kesänä aivan rauhassa kierrellä keskustan liikkeissä?

      En viitsisi kymmeniä kilometrejä ajella pettymään...

    • kanta-asukas

      on hieno miljöö ja tuhannet mahdollisuudet mutta asialle ei tehdä mitään todellista mikä muuttaisi tilanteen. antaisihan se toimeentulon monelle tai ainakin tuntuvan lisätienestin jotta matkailuvirta saataisiin käännytettyä kaikille paraisten saarille puitteet on vain täsmä teot puuttuvat taitaa olla päättäjien näköalattomuutta ja noukitaan vain rusinat pullasta ja varsinainen pulla jää hyödyntämättä

      • kaarinaan_alle_20_km

        Nytkin ilmeisesti yritetään myydä paraisilta asuntoja ilmoittamalla että alle 20 km Kaarinasta....


      • kaarina_lähellä_onneksi
        kaarinaan_alle_20_km kirjoitti:

        Nytkin ilmeisesti yritetään myydä paraisilta asuntoja ilmoittamalla että alle 20 km Kaarinasta....

        Olisinpa ottanut talteen sen ilmoituksen ( taisi olla kaupungin oma ilmoitus) jossa oli myynnissä omakotitalo paraisilla ja ehtona oli että mieluummin ruotsinkielisille asukkaille...

        Eli siinäkin toivottiin etteivät suomenkieliset innostuisi asiasta, onneksi Kaarina on lähellä....


    • kirves

      Yksi isompi kauppa keskustaan...

    • EnTuleEnää

      Mikä ihme siellä Paraisilla mättää?
      Kaikki mahdollisuudet olisi, ja kaupungissa useampi ja useampi liike lyö lapun luukulle?

      • Niinsetoimii

        Kielipolitiikka ja kateus jos jollakulla näyttää menevän hiukan paremmin!


      • löåpp

        Aluepolitiikka joka tuo kateuden tullessaan, kielipolitiikka, ja siihen lisättynä pössi kansa.
        Mitä sitä muuta enään tarvitakkaan.


      • kumpitaikampi

        Näin on.....


      • Kyl_määkin_turus
        Niinsetoimii kirjoitti:

        Kielipolitiikka ja kateus jos jollakulla näyttää menevän hiukan paremmin!

        Onko niin ettei äidinkielenään ruotsia puhuvien kaupungin viranhaltian tarvitse olla hyvän suomenkielen taitoinen vai onko ne ollut poikkeuksia ne huonosti suomea puhuvat viranhaltijat joita olen täällä kohdannut.


      • dokumentit_tallella
        Kyl_määkin_turus kirjoitti:

        Onko niin ettei äidinkielenään ruotsia puhuvien kaupungin viranhaltian tarvitse olla hyvän suomenkielen taitoinen vai onko ne ollut poikkeuksia ne huonosti suomea puhuvat viranhaltijat joita olen täällä kohdannut.

        Ja jopa oikeinkirjoitus on aivan apukoulu-aseteella, "viranhaltijan aitoja dokumentteja tallella" kyllä täytyy ihmetellä että sellaisella koulutus-asteella saa tittelin mutta se ilmeisesti riittää että on ruotsinkielen taitoinen.


      • kumminkaimanserkku
        Kyl_määkin_turus kirjoitti:

        Onko niin ettei äidinkielenään ruotsia puhuvien kaupungin viranhaltian tarvitse olla hyvän suomenkielen taitoinen vai onko ne ollut poikkeuksia ne huonosti suomea puhuvat viranhaltijat joita olen täällä kohdannut.

        Todettu on myöskin se että kun tulee joku virka kaupungilla hakuun niin sinne otetaan kielellisesti sopiva ( jonkun sukulainen) ja pätevät hakijat jäävät helposti valitsematta täkäläisessä pysyvässä nepotismi systeemissä.


    • kesäinenkulkija

      surullista mutta näin se näyttää olevan ei bensaakaan enää saa rannasta

    • Kielikouluun_vaan

      Autioituva tuppukylä, mutta jos maahantuonti auttaisi asiaa eli asutetaan ilmeisesti maahantulleilla pakolaisilla.

      • AvfallAv

        Ei sinne mitään ole tulossa kaavailtuun uuteen paikkaan ainakaan.
        Mielenkiintoista tulee sitten olemaan Nauvon puolella Hotel Strandbon tilanne. Aika kovin ovat esim. purjehtijat uhonneet, etteivät enää Strandbota käytä. Ja aivan oikeassa ovat.

        Yleensähän Ruotsissa noissa "väliaikaisissa vastaanottokeskuksissa" on jouduttu mittaviin torakka-, täi-,lude -ym. puhdistuksiin (kannattaa ostaa Anticimexin osakkeita), ja ruotsalaiset ovat äänestäneet jaloillaan, joten kyseinen paikka on joutunut maksavien asiakkaiden puutteessa ottamaan taas uuden ja uuden satsin jne. turvapaikanhakijoita. Näin se kulttuuri rikastuu!


    • TyhjäPyytämättäkin

      Kuinka on Paraisilla tämän kesän matkailu ja turismi sujunut? Näyttääkö yhtään paremmalta viime vuoteen verrattuna?

      Omalta kohdaltani voin kertoa, etten tänä vuonna edes viitsinyt lähteä toteamaan Paraisten tilannetta.

    • Kuihtuva_tuppukylä

      Parainen kuihtuu ja Kaarina kukoistaa, siellä rakennetaan valtavasti ja ihmiset viihtyvät.
      Toisin on täällä ankeassa tuppukylässä jossa eletään kuihtuvaa elämää, sen se tekee kun yrittävät varjella täällä tätä ruotsinkielisyyttä.

      Kaarinassa sentään on elämää ja virkeää toimintaa toisin kuin täällä, hiljaista on hiljaista on,kuin huopatossutehtaassa.

      • kielirasismia_vastaan

        70-luvulla Kaarinakin oli saman kokoinen kuin Parainen siis suurinpiirtein mutta nyt KAARINA on ajanut ohi REIPPAASTI kaikkialla uudisrakentamista ja runsaasti liikkeitä lisääntynyt ja asukkaiden määrä lisääntynyt huomattavasti.
        Parainen senkun kuihtuu, ja ihmiset häipyy muualle, syynä paikallinen kielipolitiikkaa jolla poljetaan suomenkielisiä kaikilla tavoilla, meinaan kokemusta on jopa henkilökohtaisesti.


    • eipä_ole_uusia_tulossa

      Kyllä se muualla maassa on huomattu miten täällä keskustankin kauppapaikkat kuihtuu, eipä ole ruuhkaa tänne tuppukylään päin yrittäjäksikään.
      Vanhatkin yritykset joutuvat sulkemaan ovensa kun ei ole tulijoita jatkamaan.
      Kauppakatu taitaa olle kymmenen vuoden päästä tai jopa aikaisemmin se entinen "kauppakatu".
      Vika varmaan on ns. johdossa !?

    • OlemmeSuomessa

      Paraisilla asuu vajakkeja, jotka sönköttävät rantaruotsia. Nämä vajakit pilaavat koko paikan.

      • serkun_kummin_kaima

        Naitu serkkuja monessa sukupolvessa, siitä niitä sitten muodostuu kun on sukuruttaita monessa polvessa... jeee, jeee...


      • Jjjhll
        serkun_kummin_kaima kirjoitti:

        Naitu serkkuja monessa sukupolvessa, siitä niitä sitten muodostuu kun on sukuruttaita monessa polvessa... jeee, jeee...

        Pitäähän kylän pysyä suvussa. ;)


    • painukoonvittuun

      Parainen on kesäsin hieno mutta muuten täyttä paskaa ja ihmiset vitun ärsyttäviä mulkeroita t nimimerkki 8 ja puol vuotta kokemust

    • suomenkielinen_muuttaja

      Eivätkä Paraisten virkamiehet pakerra kellaisten asioiden kanssa jotka oikeasti edistäisivät paikkakunnan elämää hyvinvointia päin vastoin vaan siellä askarrellaan ja nyhrätään asioissa jotka vain surkastuttavat seutukuntaa lisää, kaiken takana on pelko että suomenkieliset leviävät paikkakunnalle eihän sellaista vois sallia, vai mitä päättäjät ?!

      • SamaMenoParaisillaJatkuu

        Eivätkä Paraisten virkamiehet pakerra sellaisten asioiden kanssa jotka oikeasti edistäisivät paikkakunnan elämää hyvinvointia päin vastoin vaan siellä askarrellaan ja nyhrätään asioissa jotka vain surkastuttavat seutukuntaa lisää, kaiken takana on pelko että suomenkieliset leviävät paikkakunnalle eihän sellaista vois sallia, vai mitä päättäjät ?!


    • kyläkulkija

      kyllä Paraisilla on asiat pahasti pielessä kun ruotsinkielistenkin lapset muuttavat Turkuun tai muualle ja yrittäjien tulo on tehokkaasti estetty tonttipolitiikalla sama koskee paikallisia yrittäjiä useilla on tukikohta muualla mistä se kertoo Poliittisilla valinnoilla ei kunnon osaajia saada ongelmia ratkomaan mutta saadaanko tänne päteviä edes rahalla kun tilanne on päästetty tähän malliin

    • Tuppykylä_meininkiä

      Kyllä todella alkaa huolettaa että minne tämä Paraisten seutukunta on todella menossa tuntuu että vaaleilla valitut nyhräävät vain omien etujensa parissa ja muut kuntalaiset saavat pärjätä miten vaan pystyvät.
      Kuihtuva ja kutistuva Paraisten kaupunki on pian todellinen tuppukylä.
      Miksi muuten Iniökin on liitetty Paraisiin sille olisi Kustavi oikea vaihtoehto siltähän yhteys sinne on olemassa mutta täältä vain kesäisin. ?!

    • parrainen

      Mikä kaupunki Parainen muka on . Kauppala se on

      • kaksikielinenkaupunki

        http://www.parainen.fi/web/fi_FI/framsida/
        5 syytä rakastua saaristokaupunkiin
        1. Kaksikieliset palvelut, joihin pääsee nopeasti
        2. Merellinen elämäntapa lähellä palveluja
        3. Turvallinen ympäristö, jossa yhteisöllisyys ei ole
        vain korulause
        4. Mahdollisuus venepaikkaan
        5. Monipuoliset urheilu- ja kulttuuripalvelut


      • kaksikielinenkaupunki

        Voiko tuohon yläpuolella olevaan tekstiin väittää vastaan, näin ne "kaupungin" sivuilla kertovat !?


      • se_kielipolitiikka_syy

        Kyllä naurattaa tuo "kaksikielinen kaupunki" nyt on mennyt ohi se aika jolloin paraisille halutaan muuttaa, päin vastoin lähtijöiden joukko senkun kasvaa....
        Siitä on vain yksimielinen mielipide.......... joka kuitenkin sensuroidaan


      • ohi_vauhdilla

        Käpykylä Takapajula


    • vainruotsinkielisille

      Parainen kuihtuu edelleen, eli ei mitään ratkaisevaa piristymistä koko seudulla, paitsi betonisia erikokoisiamajakoita alettu myydä rannassa mikä oli aikoinaan vilkas jossa vieraili isojakin veneitä jopa useitakin samaan aikaan, eipä enää ole niitäkään näkynyt, ilmeisesti on hienompaa että rannan ovat vallanneet betoniset majakat myytäviksi joihin voi laittaa valoja loistamaan mökkien rannoissa ( onkohan ihan luvallista harhauttaa valoilla veneilijää luulemaan että veneväylä hän siellä luuraa).
      Eipä enää ole ruuhkaa uusista yrityksistäkään piristämään sillä ovat huomanneet ettei täällä suosita muualta tulleita yrittäjiä.

    • loppua_odotellessa

      "Puusilmäiset" päättäjät täällä eivät osaa katso muuta kuin sitä että yrittävät suojella vain ruotsinkielisten etuja, menkääpäs katsomaan Kaarinan keskustaa ja ympäristöä, siellä on elämää ja tosi vireää toimintaa runsaasti. Siellä ei kielipolitiikkaa ole etusijalla niinkuin täällä !!!????
      Kaarinaan tulee lisää rakennuksia valtavalla vauhdilla, mahtaako paraisilta päin ihmiset siirtyä sinne, en yhtään epäile sitä.
      Tämähän on kuoleva Tuppukylä tämä Parainen, kiitos puusilmä päättäjiemme toiminnan seurauksien tuloksena, tämä Parainen näköjään haudataan pystyyn.
      Onneksi senjälkeen ei tarvita edes puusilmä päättäjiäkään.

    • PargasFörstås

      Mikä siellä on muuttunut viime vuosien aikana, siis politiikassa? Moni ketjussa antaa ymmärtää, että suomenkielisiä sorretaan jotenkin? Onko tässä tullut joku muutos?

      Itseä kiinnosti jopa joskus muutto Paraisille, eipä kiinnosta enää.

    • minäkinmukana

      ei se ehkä niin mene kaikki saavat kyytiä, mutta määrätty rinki pyörii ja saa kaiken tuen kaikille toimille sisäpiirissä ei tietääkseni ole suomenkielisiä

    • piiripienipyörii

      Olen samaa mieltä, sitä tapahtuu paraisilla ihan koko ajan, olen joutunut seuraamaan vierestä erästä tapausta jo vuosikausia eikä tuokaan tapaus ole yksittäistapaus kyllä niitä esimerkkejä täältä löytyy.

    • MeNoPopEye

      Täältä kauempaa: muistakaahan äänestää kuntavaaleissa, jos jotain muutosta haluatte ketjussa kerrottuihin asioihin.

    • kyläkulkija

      olen samaa mieltä edellisen kanssa että nyt äänestämään turha puskista huudella jos ei itse tee asialle mitään kun annetaan oikeus äänestää muutoksesta on siihen myös ryhdyttävä mikään ei muutu itsestään

    • TackSFP

      No niin, kuinka siellä Paraisilla äänestettiin? Näyttääkö sen perusteella tulevan muutosta?

      Itse en enää tuppukylään vaivaudu edes läpikulkumatkalla.

    • Suunta_suoraan_helv.tiin

      Ei tule muutosta ainakaan parempaan suuntaa.... päin peräpäätä menee...

    • PargasFörstås

      Vieläkö siellä "keskustan elävöittämiseksi" moikaa kaiuttimista koko päivän se helvetillinen muzakki? Vai joko edes sen suhteen on järkiinnytty?

      Voisin ajella täältä kauempaa, jos edes olisi ennakkoon tieto, ettei takuuvarmasti mitään musiikkisaastetta olisi pakko ottaa vastaan. Ja eihän sitä olekaan pakko ottaa vastaan, jättää vain käymättä...:)

    • Tuttpukylän_hiljanen

      Hiljaista on kuin huopatossutehtaassa...

    • töissä_vaan_täällä

      Kävin eilen Paraisten keskustassa, mm kirjastossa. Näin kolme (3) ihmistä.

    • PargasFörstås

      Taisi mennä sitten tämäkin kesä käymättä enää kertaakaan Paraisilla, toisin oli ennen...

    • Vakiasukas_vaan

      Et menettänyt yhtään mitään vaikka et käynytkään paikkakunnalla.

    • ncvhk

      Parainen on ihan hirveä sisäsiittoinen junttila jossa ei paljon hurraamista löydy. Vaikka Paraisista mukamas vielä saisikin tehtyä ns. "Turun Hangon" niin se ei pelasta sitä että ne ihmiset siellä (erityisesti naiset) on aivan hirveitä päästä vinksahtaneita katkeroituneita SJW-femakkoja jotka eivät ole ikinä tyytyväisiä yhtään mihinkään.

      Tiiänkin muutamia paraislaisia ja ne on niin sellaista sisäpiiriporukkaa että ulkopuolinen merkitsee vihollista. Ei tarvii ihmetellä että kukaan täysjärkinen ei halua jäädä sinne.

      Täytyykin tuoda tähän esille myös Naantali; se on joo ihan nätti paikka mutta ihmiset taas on helvetin outoa porukkaa, erityisesti autoilijat. Jotenkin verrattavissa lohjalaisiin.

      Ainakin Hanko on kunnollinen kesäkaupunki ja jopa talvellakin hohdokas paikka jossa voisi jopa harkita asuvan. Ainut vaan että on hieman huonossa suunnassa mutta muuten on alkanut tulla tavaksi että siellä on käytävä vähintään sen kerran vuodessa.

      • Xfh

        Täältä ei muuta tule kuin narkkareita ja juoppoja nuorille ei järjestetä mitään aktiviteettejä nuorisotilakin on homeessa ja susipaska henkilökunta, tämän seurauksena päihteet tulevat kuvioihin viimeistään yläasteella


      • MäenErik

        Kyseiset narkkarit ja sosiaalitapaukset ovat peruja Kaarinasta jaTurusta . Tätä totuutta virkamiehet panttaavat ja estävät, koska Parainen saa tietyn summan jokaisesta tapauksesta kun ottavat vastaan!!


    • viimeinensammuttaa_valon

      Lainaus: Keskustelupalsta on yhtä kuollut kuin Paraisten keskusta kesällä.

      Parainen on aivan yhtäkuollut paikkakunta myös näin talvella. jollei vieläkin kuolleempi ainakin jo saattohoidossa lujasti........

    • PargasFörstås

      Minulla on paha mieli Paraisten puolesta, siis sen, jonka alunperin opin tuntemaan, sen jonka asukkaat ylpeinä kertoivat olevansa "från Pargas, förstås!", joka tarkoitti jotain aivan erityistä, laaatua, ja paremmuutta.

      Nopeasti on alasajo tapahtunut, se on kauheaa!

      Aikaisemmin poliitikoihin saattoi luottaa, nykyään ei enää yhtään. Ottakaa ohjat omiin käsiinne, en muuta enää osaa sanoa...

      • häärvettasdäärbetras

        Sylttytehdas löytyy kaupungintalolta ja sen lähipiireistä


    • kupiton

      meillä täällä valta erilaisilla kokoonpanoilla kaikenmaailman kuppikunnilla jotka omissa sessioissaan etukäteen päättävät miten asiat menee ja ketä päätöksistä saa hyödyn virat täytetään sopivilla ei pätevillä ja jos sopivaa ei löydy sellainen tehdään kun vain tausta on kuppikuntapohjainen ja yhteistyö ei ulkopuolisten kanssa suju vaikka olisi kaikkien etu nähtävissä valta pidetään tiukasti kuppikuntien käsissä ja muille ei heru mitään todellista päätösvaltaa

      • paikkakunnan_asukas

        Näin on täällä....


    • AlwaysPargasFörstås

      No johan on... keskeinen henkilö, eli matkailupäällikkö touhunnut seksuaalihäiritsijänä! Minkälaiset rahalliset ja imagolliset vahingot kyseinen p*skiainen onkaan saanut aikaan koko kaupungille?

      Ja VARSINKIN ahdistelemilleen naisille?

      Ajatelkaa, kuinka paljon matkailusta riippuvaiselle kaupungille kyseinen nilkki on tuottanut tappiota? Vuosiin ei koko Paraisilla ole matkailun suhteen ollut mitään kehittämistä, kun kyseinen ihmisjäte on ollut keskittyneenä organisaationsa naisten hyväksikäyttöön.

      Ymmärrän nyt kuvion täysin, että miksi Paraisten matkailu ei ole kehittynyt. Hyi hemmetti! Koko matkailusta potentiaalisesti pitkälti kukoistuksensa saanut/saava hieno saaristokaupunki on vuosikaudet yhden kusipään vuoksi menettänyt mahdollisesti miljoonia, puhumattakaan naisten kärsimyksestä, jolle ei hintalappua voi asettaa.

      Kyseinen mulqvisti ei kuulu siihen positiiviseen sarjaan, joka aina kuuluu: Från Pargas förstås!

    • huomattu_asia

      Täällä etusija kaikessa annetaan vain ruotsinkielisille oli niiden koulutus mikä tahansa kaikki muu on sitä toisarvoista...

    • kallaafisk

      Onko kalaliike Lahtiselle löytynyt ostajaa ?

    • PargasFörståS

      Tämähän on Suomi pienoiskoossa, mahtavaa lukea! (Mutta ei paikkakuntalaisten kannalta). Eli tyypillistä Suomea: ketään paikallista ei kiinnosta muu kuin oma elämä, niin kauan kuin palkka tai tuet juoksevat.

      Poliittinen rälssi saa tämän vuoksi touhuta aivan niin kuin haluaa, useimmiten ymmärtämättä yleisestä edusta mitään, mutta erinomaisen hyvin ymmärtäen oman edun.

    • PaiPaiParainen

      Paraisten poliittiset kuppikunnat ja virkakoneisto pyörittää pelejään niinkauan kuin viimeinenkin valo sammuu....

    • Utanland

      Ei ihme että kuihtuu! Asunnoissa karmeat hinnat, homeisesta vanhasta talosta yritetään saada sataa tonnia vaikka oikea arvo olisi ehkä 20000 (tontin arvo). Jokohan ne kaikki on saatu myytyä?? Vai uusintakierrokseen keväällä.

      Paraislaiset tykkää myös kahlata hanhen paskassa, sillähän on vuorattu kaikki virkistysalueet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe