2,5 viikkoa lisää vuosityöaikaa

KenenEtu

Sipilä ehdottaa, että vuosittainen työaika pisenisi jopa 2,5 viikkoa. Tämä lisäisi tuottamusta. Tottahan toki, mutta olisiko hieman kepulainen jälki ideassa. Maatalon isännällä on sama määrä työtä uusista määräyksistä huolimatta.

Hyväksyn, että ajetaan äänestäjien etua, mutta sitten pitää hyväksyä muidenkin hallituskumppanien ehdotukset esim. perussuomalaisten ehdotus vähentää siirtolaisten sosiaaliturvaa.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaupunkilainenn

      Sitä tässä ihmettelen minäkin, minnekkä vuodenaikaan se lisätty työaika laitetaan.

    • pitäämiettiä

      Mihin ne tuotteet myytäisiin, joita tehdään sen kahden ja puolen viikon aikana, kun ne eivät nytkään kaupaksi käy?

      • fdsffffsdfd

        Hyvä kommentti!


      • voimeitä

        Sepä se. Kaikkein yksinkertaisin keino olisi devalvaatio. Se ratkaisisi kilpailukykyongelmat. Samalla se nostaisi tuontihyödykkeiden hintoja niin, että ainakin osaa voitaisiin taas alkaa valmistaa Suomessa. Tämä ei tietenkään käy, kun Suomi on eurossa. Päätös liittymisestä tehtiin peräti kahden miehen voimalla: Lipposen ja Niinistön. Vähän niinkuin Putinin Venäjällä. Ei kannata paljon arvostella naapuria.


    • Muakrapu

      Pitäiskö Perämerellä murtaa jatkossa 2,5 viikkoa pitempään jäätä, vaikka talvet edelleen leudontuisivat?

    • pää_tyhjänä

      Lisätäänkö myös Eduskunnan istuntopäiviä? Kansanedustajilla lienee liikaa vapaa-aikaa kun täysistunnoissakin osa kansanedustajista on aina poissa. Ainakin telkkari näyttää tyhjiä tuoleja aivan liikaa.
      Ja se "tyhjää" äänestäminen pitäisi kieltää heiltä. Kansanedustaja jolla ei ole mitään mielipidettä vaan mieli on jatkuvasti "tyhjä" on turha kansanedustaja.
      Vaaleissa kyllä edustajaehdokkailla tuntuu olevan mielipiteitä monistakin asioista, mutta kun on päästy kansanedustajan tuolille mieli tyhjenee kummasti ja sitten ainoa tehtävä mikä hallitaan on "tyhjää" nappulaa painaminen.
      Kansanedustajal on valittu tehtäväänsä juuri niiden vaaleissa esittämiensä ajatusten perusteella. Eivät he ole saanee tehtäväänsä sen vuoksi, että mieli on "tyhjä" mielipiteistä joihin ovat vaaleissa ottaneet kantaa.

      • vitalis

        Kansanedustajat tekevät vuodessa 142 työpäivää täydellä palkalla ja eduilla. Se on paljon alle opettajienkin työajan / vuosi.


    • PerusPersu

      Just näin. Tuohon Sipilän ehdotukseen voidaan venyä, jos saadaan meille tärkein juttu hoidettua eli siirtolaisille pienempi sosiaaliturva!!! Kyllä minä veroja maksan, jos ne menee niille, joiden isä tai isoisä on ollut sodassa.

      • rintarot

        harvemman isoisä on enää elossa
        Minulla kuollut 56 vuonna
        eikä moni isäkään joka sodassa ollut enää elossa ole
        noin 30000 elossa.


      • Kersantin_tytär

        ....Kyllä minä veroja maksan, jos ne menee niille, joiden isä tai isoisä on ollut sodassa...

        Me sodankäyneiden lapset ja lapsenlapset emme muiden verorahoja tarvise. Itse maksamme progressiiviset verot. Minun isäni on sodan aikana ylennetty, ja sodan jälkeen rakentanut omakotitalon, elättänyt perheen, kouluttanut lapset ja nyt yli 90-vuotiaana sotainvalidina saa kunnalta kotipalveluina kaksi kotiavustajan 15 minuuntin käyntikertaa päivässä. Kunnalla ei ole mahdollisuuksia enempään. Kaksikymmentä vuotta sotainvalidi-isäni on toiminut lisäksi alzheimer-tautia sairastaneen äitini omaishoitajana, niin kauan kun pystyi itse liikkumaan. Isäni maksaa itse veronsa, on maksanut progressiivisen veron jopa vähäisestä omaishoitajan korvauksesta. Mukisematta tyytyy, vanha mies, sodat käynyt, kunnassa päätettyyn kotiapuun: illoin ja aamuin käyntikerrat, 15 minuuttia kerrallaan. Kunnan kotiapu maksaa lähes 300 euroa kuukaudessa ja ranneke, joka tarvittaessa hälyttää apua maksaa 25 e/kk ja lienee tosiallinen turva. Valtionkonttorista tulee noin 100 euroa eläkettä sotapalvelusta työeläkkeen lisäksi. Progressiivisesti verotettuna.
        Me lapset ja lapsenlapset maksamme veromme, onhan meidät koulutettu ja opetettu työtä tekemään kodin perintönä. Euroopan unioniin liittymisen jälkeen isäni totesi, että verissäpäin tapeltiin Venäjää vastaan itsenäisyyden puolesta, mikä EU:lle lahjoitettiin ilmaiseksi. Sotaveteraaneille ja sotainvalideille pitäisi taata valinnanvapaus: ne jotka haluavat asua kuolemaansa asti omassa kodissaan saavat tarvittavan ja riittävän tuen ja ne, jotka haluavat asua palvelutaloissa voisivat valita sen vaihtoehdon. Mutta se taitaa olla liikaa pyydetty nyky-Suomessa. Sotaveteraaneja ja sotainvalideja on vielä keskuudessamme, mutta tarvitsemaansa tukea he eivät saa. Valitettavasti.


    • ulpui

      Työaikaa pidennetään ja sit lomautetaan kun ei ole töitä, onko järkee...

      • Ostovoimaa

        Työehtojen huononnukset, mukaanlukien työajan pidennys ja koeajan pidennys, ovat Elinkeinoelämän keskusliiton vaatimuksia. Kun palkansaajapuoli ei huononnuksiin tyytynyt niinsanotun yhteiskuntasopimuksen nimissä, niin Einkeinoelämän keskusliitto tuo kaikki työehtojen huononnukset neuvottelupöytään työehtosopimusten umpeutuessa. Tuskinpa EK:n yksipuolisten vaatimusten vuoksi saadaan minkäänlaista kokonaisvaltaisa tupo:a, joten mennään liittokohtaisiin sopimuksiin ja heikkojen liittojen työehtosopimuksia huononnetaan. Lakkoja tulee ja vastakkainasettelu kärjistyy. Palkansaajat eivät voi hyväksyä jatkuvaa työehtojen huonontamista, esim. 0-sopimuksia, työajan pidennyksiä, koeajan pidennyksiä ja miinusmerkkistä palkankehitystä, kun samaan aikaan jaetaan ennätyssuuria osinkoja. Yritykset ottavat valtion tuet ja sitten siirretään tuotanto halpatyövoiman maihin. Suuryritykset investoivat ulkomaille, ei Suomeen vaikka saavat suurimmat yritystuet.

        Ihan ensiksi. Suomessa pitää pääomaveroja ryhtyä keräämän 5,5 miljardia enemmän, jotta ollaan EU-maiden tasolla. Samalla pitää työn ja kulutuksen verotusta laskea, kun muissa EU-maissa verotetaan työstä ja kulutuksesta keskimäärin 51 % ja Suomessa 53,2 %. Verotuksen korjaaminen on Suomen talouskasvun edellytys. Kulutus on tärkein talouskasvun tekijä. (Tilastokeskuksen Hyvinvointikatsaus 4/2014). Kulutus on ylläpitänyt merkittävästi tuotannon kasvua sekä yksityinen kulutus ja julkiset hyvinvointipalvelut.

        Suomen kuihtuminen, velkaantuminen eli "Kreikan tie" alkaa siitä, että kulutusta heikennetään, tulonsiirtoja vähennetään ja tehdään leikkauksia ja sen sijaan jatketaan rikkaimmain yläluokan verohelpotuksia. Työn ja kulutuksen verotus pitää saada vähintään EU:n vastaavalle tasolle, jotkka kulutus elpyy ja työllisyys paranee.

        Neljään pienituloisten kymmenykseen väestöstä kuului 2,1 miljoonaa henkilöä. Noin 1,7 miljoonaa henkilöä saivat tulonsa pääasiassa tulonsiirtoina. Jos pienituloisten tulonsiirtoja leikataan, se merkitsee leipäjonojen kasvua ja entistä suurempaa syrjäytymistä. Keskituloisten luokaan kuuluu noin 2,7 miljoonaa henkilöä, jos keskituloisten palkoista leikataan, se merkitsee pienempää ostovoimaa ja kulutusta sekä TYÖTTÖMYYTTÄ.

        Suomessa veronkanto pitää tehdä oikeudenmukaiseksi ja saattaa verokriteerit muiden EU-maiden tasolle. Kun talouskasvu on muissa EU-maissa lähtenyt kasvuun mutta ei Suomen, Kreikan ja Kyproksen osalta, se johtunee näiden maiden pieni- ja keskituloisten ostovoimasta, jota on leikattu, leikattu, leikattu....
        Suomessa täysin tulottomia on jo 8.300. Yli kahdeksalla tuhannella suomalaisella ei ole ollenkaan tuloja johtuen muun muassa erilaisista sanktioista. Halutaanko eriarvoisuutta ja vastakkainasettelua lisätä syrjäytymisen ja köyhyyden kasvaessa.


    • 6523

      Aivan edesvastuutonta puhetta. 2,5 viikkoa lisää työaikaa tarkoittaa 100 000 työtöntä lisää.
      Tämä hyvin kuvaa mitä pas... sakkia työnantajat ovat. Ilmaista työvoimaa pitäisi saada, kun pitäisi saada töitä työttömille ja osa-aikaisille, mikä heidän yhteisvastuunsa ja aikomus työllistää, täysi nolla. Työaikaa pitäisi päinvastoin lyhentää, että kaikille riittäisi töitä.
      Tämä 2.5 viikkoa esitys kuvaa täysin heidän ajatusmaailmaansa, joka täysin aivokuollutta.

    • hyvää_työuraa

      Esitys tarkoittanee sitä, että vuodessa tehdään 2.5 viikkoa palkatonta (ilmaista) ylityötä (= 100 tuntia, 40 40 20). Ja tämän jälkeen ollaan 2,5 viikkoa palkattomalla lomautuksella kun varastot on täynnä ostamatonta tavaraa ja palveluja kun käypää ostovoimaa ei ole niihin.
      Käytännössä tämä merkitsee 5 viikon palkkojen ostovoiman menetystä vuositasolla koko työuran jokaisena vuotena.
      Varsin helppo ymmärtää.
      Eläkeläisduunareille tämä merkitsee sitä, että vuodessa jää poistettavaksi 5 viikon eläkkeet eli vähän yli 1 kuukausi.
      Suomi nousuun ostovoiman heikennyksellä. Kun työurat pidentyy niin jokainen vuosi merkitsee lisää heikennystä. (esim. 40 vuotta työtä x 2,5 viikkoa = 100 viikon ansioiden menetys saman pituiset pakkolomautukset eli yhteensä 200 viikon ostovoiman menetys koko työuran aikana)

    • nuus

      Niille "vanhoille" jotka ovat aloittaneet työnteon nuorena tulee jo nyt kohtuuttoman
      pitkät työurat jos töitä ja terveyttä riittää esim. ak:lle 48v. Kyllä nuorille pitää järjestää töitä!

    • EK_ehdottanut

      Miten niin Sipilä ehdottaa? EK eli Elinkeinoelämän keskusliittohan sitä ehdottaa. Tuskin kukaan poliitikko rupeaa sellaista asiaa ajamaan.
      Iltasanomat kirjoittaa:
      "Julkisuuteen nousi aiemmin tällä viikolla aie pidentää työaikaa vuodessa 100 tunnilla. Sipilä kommentoi sen jälkeen, että kyseessä on EK:n ehdotus. SAK suhtautui asiaan penseästi. "

    • eläkeukko

      Jos tällä 100 tunnin lisätyönteolla on tarkoitus alentaa tuotantokustannuksia, niin eihän se mihinkään riitä. Työpalkkojen osuus on n 10-20% kokonaiskustannuksista, joten palkkoja olisi vähennettävä ainakin 20%, jotta päästäisiin tavoiteltuun 5% kustannusten alennukseen. Toisaalta riittäisi, että pelkkiä julkisen puolen palkkoja laskettaisiin, sillä niiden palkkojen maksamiseen yhteiskunnalla ei ole varaa nykytasolla. Suomessa kun on viime vuosina jymähdetty sellaiselle kansantalouden tasolle, että rahat ei kertakaikkiaan riitä. Ulkomaan kauppaministerinä on toiminut eräs Stubb-niminen juppi. Hyvin on mennyt kun on kaikki mennyt.

      • kuka_jaksaa

        Mitä sillä kasvavalla tuotannolla tekee jos se ei mene kaupaksi. Ei kai tarkoituksena ole vain varastojen täyttäminen myymättömillä tuotteilla?
        Hyvä tuottavuus merkitsee käytännössä sitä, että ne tuotteet ja palvelukset saadaan myös myytyä.
        Vientikin on mahdollista vain jos ulkomaiset ostajat ostavat tuotteita ja palveluksia. Tämähän se bisneksen perusidea on.

        Muodollisella työtuntien lisäämisellä ei saada aikaan ratkaisua. Ei se työpaikalla "läsnäolo" lisää tuottavuutta. Turhat lisätunnit työssä vain uuvuttavat ja jokainen järjellinen tietää sen, että väsynyt työntekijä ei enää ole tehokas.
        Väsymys heikentää työn laatua eli virheet kasvavat. Mitä järkeä on tuottaa kasapäin heikkolaatuista tavaraa täyttämään varastoja?
        Väsynyt työntekijä on jopa turvalllisuusriski itselleen ja muille. (esim. pitkän päivystyksen tehnyt lääkäri) Tunnetusti väsymys on yhtä suuri uhka kuin matala humalatila.

        Tuntien lisääjät voisi ajatella enemmän sitä todellista työssä jaksamista.


    • subutti

      onko tää stubbi se joka oli tikkatauluna?
      Ei pääse lapsikerho enää hallitukseen.
      Jaana pelkosesta olis varmaan tullut euroviisuministeri

    • oltavatarkkana

      Ajatus ei ollut Sipilän. Sipilä itsekin on kertonut että idean esitti työn antajapuoli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe