Mikä on selviytymistrategianne jos jäätte rannalle

RipaRisto

Mikä on teidän "selviytymisstrategia" jos Rouva Fortuna päättääkin jättää teidät tänä vuonna vaille opiskelupaikkaa?

a) StrategiaDeSissi:

Heittäydyn työttömäksi, välttelen töitä ja luen sikahikipinkona aamusta iltaan seuraaviin sisäänpääsykokeisiin välittömästi vaikka koekirjoja ei ole edes vielä edes julkaistu

b) StrategiaDeMaltti:

Rauhotun hetken, teen töitä ja teen uuden yrityksen ensi vuonna

c) StrategiaDeAvoin:

Luen avoimessa sisäänpääsykokeita lähellä olevia kursseja, samalla teen töitä tai olen työtön. Ensi vuonna yritän paremmilla tiedoilla varustettuna uudestaan.

d) StrategiaDeVäylä:

Unohdan sisäänpääsykokeet kokonaan, luen avoimessa 90 oparia jonka jälkeen haen tutkinto-oikeuden

e) StrategiaDeToinenOpiskelupaikka:

Minulla on toinen opiskelupaikka varattuna

f) StrategiaDeVälivuosi:

Pidän välivuoden ja mietin mitä teen isona

g) StrategiaDeMuu:

Muu strategia, mikä?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • boooooo

      DeSissiä toteutettu jo tammikuun 1. päivä lähtien. Hyvin on toiminut! Toivottavasti 1.7 jälkeen ei tarvitse miettiä.

    • näinjatketaan

      Yritän nyt toista kertaa ja jos en pääse niin sitten se on kyllä jo d) StrategiaDeVäylä , koska unelmastani tulevana KTMnä en luovu vaikka henki menisi

    • ddddddddd

      Vaihtoehto d, koska olen yrittänyt jo niin monta kertaa ja avoimessa on jo valmiina opintoja hyvin arvosanoin.

    • jokovihdoinkinonnistaisi

      ehdottomasti vaihtoehto a eli Sissi. Aina voi kohentaa matematiikan taitoja vaikka ei tietäisi tarkkaa sisäänpääsykirjaa, sitten onkin helpompi ensi vuoden alussa keksittyä muihin aiheisiin kun matikka on jo tavallaan takataskussa. Vaikka matikka jostain syystä poistuisikin ensi vuonna niin on siitä opiskelusta kuitenkin hyötyä sitten kun varsinaiset opiskelut alkavat.

    • NytTaiEiKoskaa

      Se on StrategiaDeMuu. Menen sisään nyt tai en koskaan. Sairaanhoitajan paperit jo taskussa ja töitä on.

    • Interestinggg

      Mielenkiintoista tuo välyäopinto. Periaattessa valmennuskurssin hintaan pääset yliopistoon opiskelemaan ilman kuukausien täyspäivästä hikoilua. Käyttääkö jengi tätä paljon hyväksi?

      • enusko

        Aaltoon pitää olla varmaan lähemmäs 4 keskiarvo. Turkuun vaaditaan 3 keskiarvo ja on kai mahdollista, että se siitä nousee, jos tulee enemmän hakijoita. Turkuun ainakin lukenut, että n. 15 on otettu yleensä ja sen verran ollut myös riittävät hakuehdot täyttäneitä ollut. Aaltoon varmaan on karsintaa enemmän.

        Työttömänä et voi myöskään automaattisesti opiskella kuin 3op/kk, muuten lähtee tuet. Yli 25 vuotias voi kai hakea oikeutta opiskella enemmän. Työssäkäydessä taas onnistuu opiskelu, jos vaan työajat on sellaset, että voi käydä siellä koulussakin. Peruskursseilla (MAY, JOY...) ei ainakaan täällä ole yleensä läsnöolopakkoa, mutta muissa sitten vaaditaan läsnöolo ja kielissä taitaa olla 80% läsnäolovelvollisuus. Ei voi siis etänä käydä kun vaan osan. Tietysti pitää sitten saada tarpeeksi hyvät arvosanat. Asteikko on 1-5 ja 1 tarkoittaa yleensä puolet oikein. 3 keskiarvo riittää kai yleensä sisään väylän kautta. Tarkoittaahan se periaatteessa 1,5 vuoden työtä sen eteen, että pääset sisään. Nopeammin pääsee sisään pääsykokeella.


      • niinonen

        Kyllä, nopeammin pääsee sisään pääsykokeella, jos onnistuu ensimmäisellä tai viimeistään toisella yrityksellä. Mutta avoimen väylän kautta tullut on jo pitkällä heti sisään päästyään. Molemmat valmistuvat suunnilleen samaan aikaan., avoimen väylästä tulleella yleensä on myös tuntuvasti työkokemusta jo valmistuessaan.

        Arvosanoista sen verran, että 3 yleensä on minimitaso opinnoissa. Opiskelu voi katketakin runsaisiin ykkösiin ja kakkosiin, valmistumistodistuksessa niitä ei saisi olla yhtään.


      • jhojokjojo

        Siis koulussa ollessa minimitaso on 3 vai meinaatko jos meinaa avoimen kautta päästä sisään? 2:en ei siis kelpaisu todistukseen vai mitä meinasit? Meinasin kyllä ihan hyvällä arvosanalla siellä olla, mutta kunhan pisti silmään.


    • Llaarraa

      C) StrategiaDeAvoin. Minulla on onneksi työpaikka joten voin rahoittaa avoimen opiskeluja niin paljon kun kerkeän vuodessa vaan tehdä. Mun mielestä todellakin paras vaihtoehto, koska opintopisteitä on jo hyvin plakkarissa kun sisään sitten lopulta pääsee.

    • PetretalandeHurri

      f) StrategiaDeHurri:

      Heittäydyn ruotsalaiseksi. Menen maistraattiin ja kirjaan itseni siellä ruotsalaiseksi. Haen divarista muutaman pakkoruotsin kirjan. Luen ne. Ilmoittaudun Hankkeniin. Pääsen sisään jos osaan kirjoittaa nimeni oikein. Valmistun vaivattomasti diplomi-ekonomiksi. Menen hyväpalkkaisiin suojatöihin jonnekin svenskfinlandin loputtomaan suojatyöverkostoon. Elelen kuin pellossa.

      Sounds like a plan?

      • HurinaHurri

        Hyvä hei tsemppiä sulle koitokseen! Hienoo että luet kuitenkin pakkoruotsia niin että saat varmasti sen nimenki oikein! Iso peukku ja pellolle! :)


      • LoppuHurritukselle

        Et olisi varmaan ensimmäinen, joka hurrituskonstia käyttäisi. On kyllä ihmeelliset lait Suomessa, että jonkin pikku vähemmistön kieli kirjataan väestörekisteriin, mutta muiden ei, ja sitten kyseiselle vähemmistölle jaetaan sen perusteella sadoittain erilaisia etuoikeuksia oikein lain voimalla (kts. Finlex, etsi "ruots" ja "kaksikiel").


      • Siismitä-
        LoppuHurritukselle kirjoitti:

        Et olisi varmaan ensimmäinen, joka hurrituskonstia käyttäisi. On kyllä ihmeelliset lait Suomessa, että jonkin pikku vähemmistön kieli kirjataan väestörekisteriin, mutta muiden ei, ja sitten kyseiselle vähemmistölle jaetaan sen perusteella sadoittain erilaisia etuoikeuksia oikein lain voimalla (kts. Finlex, etsi "ruots" ja "kaksikiel").

        Siis olenko nyt ymmärtänyt jotain ihan väärin? Käsittääkseni Hankeniin päästäkseen ei ole mitään sellaista vaatimusta että pitäisi olla ruotsi äidinkielenä. 10 % Hanken opiskeljoista puhuu suomea äidinkielenään.

        Pitää vain osata ruotsia tarpeeksi hyvin läpäistäkseen pääsykokeet (jotka tietysti ovat ruotsiksi, mutta sehän on itsestäänselvää koska osa opiskelustakin tapahtuu ruotsiksi), sekä läpäistä kielikoe (minkä ei luulisi olevan mikään ongelma jos kerran pystyy opiskelemaankin ruotsiksi).

        Ja miksi sitten yleensä tarvitaan ruotsinkielistä kauppakorkeakoulua - no ehkäpä tilanne on se että yritysmaailmassa on tarvetta ihmisille jotka osaavat sujuvasti sekä suomea että ruotsia, muiden kielten lisäksi?


      • SkeidaSysteemi

        Käsittääkseni....:-)

        Ruotsalaisten on varmasti vaikea myöntää nauttivansa suorastaan järjettömistä etuoikeuksista verrattuna muihin Suomen kansallisuuksiin. Tai sitten he vaan tekeytyvät tyhmemmiksi kuin ovat.

        Kysymys on siitä, että ruotsalaisille on Suomessa varattu kadeksan kertaa enemmän opiskelupaikkoja (per capita) kuin muille.

        Jos kaikkiin ruotsalaisten kiintiöpaikkohin ei riitä ruotsalaisia, niin sitten niihin otetaan täytteeksi myös suomalaisia (ja ehkä muitakin kansallisuuksia -- onko Hankenissa paljonkin esim. afrikkalaisperäisiä suomalaisia?)

        Eli ruotsalaisille on niin paljon paikkoja , että varmasti kaikille halukkaille ruotsalaisille riittää!

        On myös järjenvastaista, että Suomessa suomalaisen pitäisi osata ruotsia, että pääsisi johonkin suomalaisten veronmaksajien kustantamaan kouluun!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe