Mitä yksinkertaisempi, sen parempi.

Mihihhoppu

On se vaan polkupyörissäkin niin että mitä vähemmän hienouksia, niin sitä paremmin pelittää. Ei polkupyörän tarvii mikään joulukuusi olla. Olen ajanut aivan tavallisella jalkajarrullisella 270e maksaneella pyörälläni nyt 16,000km ja matka jatkuu varmaan toisen mokoman. Mitään muuta korjausta ei ole vaatinut kun yhdet ketjut ja muutaman päällysrenkaan. Halpoja kilometrejä.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iLke2Ride

      Kyllä se varmaan noin on mutta, jos pidempää lenkkiä vetää niin onhan se kiva vetää ylämäkiä vähän kevyemmällä vaihteella.

      Joissakin pyöräilijöissä on kyllä aika fanaattisia millaisia osia pitää olla että pyöräilystä tulisi täydellinen ajokokemusnautinto. Itse ostin just käytetyn mutta uutta vastaavan pyörän ja hyvin rullasi kun kävin just lenkillä. Pientä viilamista oli kyllä että saa stongan ja satulan oikeeseen asentoon.Kippurasarvista ei ollut ennen kokemusta niin se oli vähän jarruttaessa outoa.

      Siitä tulikin mieleen että saisiko asennettua jotenkin tuplajarrukahvat sarvien eteen ja paljon maksaa huoltoliikkeessä laitattaminen? Niin ja vielä haluisin laitattaa pehmeämmät ja hieman leveemmät "cyclogumit" niin mitä ne kokoa ne yleensä käyttää cyclopyörissä? nyt oli hieman karkeemalla reitillä hieman kovahkoa menoa.

    • KeepItSimple

      Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Myös minulla on päivittäisessä käytössä yksivaihteinen peruspyörä. Tiedän kilometrejä laskematta ajavani sillä enemmän kuin moni hienoilla vaihdepyörillään. - Yksistään työmatkasta kertyy 19 km päivittäin ympäri vuoden.

      Valitettavasti edustamme pientä vähemmistöä, emmekä ole pyöräkauppiaille yhtä hyviä asiakkaita, joten hyvälaatuiset peruspyörät ovat katoavaa kansanperinnettä. Oma pyöräni on 80-luvun loppupuolelta. Ostin sen 15 vuotiaana itse tienatuilla rahoilla.

      • www1

        Hyvälaatuisia yksivaihteisia pyöriä saa kyllä jos katsoo muualta kuin marketeista.
        Sinkula tai singlespeed on hyvä hakusana.

        Kotimainen Pelago valmistaa niitä myös mutta ei tosin suomessa. Hinnoissa on minusta pieni pelago-lisä


    • 0973485567

      Täällähän on aitoa pyöräilyhenkeä ja siitä todella kaiken ilon irti ottavia.Ajamalla yksivaihteista olet perimmäisten kysymysten äärellä ja ei tartte mennä hevoskauppiailta osia ja vaihteita tilaamaan .

    • haluunkans

      Laittakaas vinkkiä, mistä näitä puritaanien pyöriä saa ostaa?

      • www1

        Hakusanalla "singlespeed" löytyi googlen kautta suomalainen kauppa joka näitä sinkuloita myy. Moni ostaa fillarinsa lähimmästä prismasta tai intersportista mikä on se helpoin ratkaisu mutta se tarjonta on siellä vähän yksipuolista. Valtaosa markettien asiakkaista haluaa kuitenkin sen naistenpyörän korilla ja nexus-7 vaihteistolla ja miehet ostaa sen helkama-hybridin, tässä valossa markettien ei kannata pitää noita vaihteettomia malleja hirveästi varastossa. Vaihteettomat peruspyörät eivät ole kadonneet minnekään ne ovat ehkä vähän marginaalissa nykyään.

        Moni sivuuttaa varsinaiset pyöräliikkeet pyörää hankkiessaan ehkä siinä luulossa että sieltä ei löydy muuta kuin kallista hiilikuitua.


    • sinku_la

      Tuo on outoa, kun porukka sanoo aina yksivaihteisista kuultuaan, että kun on vaihteita, niin on mukavanpi ja kevyempi nousta mäkiä?? Minä talutan heti, jos tuntuu liian raskaalta. Jalatkin saavan hieman liikuntaa, kun kävelee mjyrkkiä mäkiä.

      • Kukintavallaan

        Minä ainakin ostan pyörän ajettavaksi en talutettavaksi. Vaivaiset jalatkin kestää paremmin polkemista kuin kävelemistä.

        En halua vaihteiden puutteen rajoittavan ajelujani tasaisen tylsälle reitille vaan haluan ajella vaihtelevien olosuhteiden ja maisemien reittejä.

        Siksi valintani on maastovaihteet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe