mitä järkeä?

onneton8

Mieheni ei kerro tunteistaan eikä myöskään näytä niitä, oma-aloitteisesti ainakaan. Olen tällä hetkellä todella kyllästynyt tähän. Tiedän että asiaan tuskin muutosta tulee. Kahden keskisiä hetkiä ei juurikaan ole ja miehellä aina syy miksi lasta ei voi viedä hoitoon tms. Tuntuu siltä ettei miestä taida enää kiinnostaa. Hänen mielestään riittää kun on kerran sanonut rakastavansa.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinonnäreet

      Me naisethan ollaan itsestäänselviä tapauksia.Ei sen eteen tarvi mitään tehdä.

    • 1407

      Miehenä arvelen, että suurin syy on se, että miehelläsi ei erityisiä tuntemuksia ole. Tai hän ei ainakaan osaa hahmottaa niitä itselleenkään sanallisesti.

      Vaimoni tivasi aikoinaan minun tuntemuksiani, jotka sinänsä olivat voimakkaita mutten itsekään niitä oikein ymmärtänyt. Kymmenen vuotta asioiden jäsentymisessä on mennyt. Nyt voisin pitää niistä vaikka esitelmiä, mutta vaimo on jo kyllästynyt koko aiheeseen.

    • äläajattelepahaa

      Ei se tarkoita pahaa,jos hän perheen ja varsinkin vaimon eteen tekee. Me emme vain pysty kaikkisamaan kuin joku näyttelijä,silti rakastamme vaimoja. Ei minunkaan vaimo näytä tunteita isommalti,arki vie ajan.

    • Hei.

      Kerrot parisuhteestasi puuttuvan jotain. Kun kirjoitat, että miehesi ei näytä tunteitaan, arvioin sen tarkoittavan, että kaipaisit välillenne suurempaa tunneyhteyttä.
      Kun menitte aikanaa yhteen, keskustelitteko siitä, mitä te ymmärrätte parisuhteelta ja mitä odotatte toisiltanne? Jokaisen parin on luotava yhdessä oma parisuhteensa. Keskeistä parisuhteelle on, että tarpeista ja toiveista puhutaan ja kuunnellaan, siis keskustellaan. Kukaan ei voi tietää, mitä toisen sydämessä liikkuu, ellei hän sitä itse puheellaan avaa. Et voi vastata miehesi puolesta. Voit kuitenkin vastata siitä, miten itse toimit. Oletko selkeästi ottanut asian miehesi kanssa puheeksi? Oletko sanonut, että kaipaat hänen lähelleen ja että tarvitset tunneyhteyttä? Kerrotko itse tunteistasi, päästätkö hänet lähellesi? Parisuhteen viestintätaitoja kannattaa ja voi harjoitella. Suhteenne kuulostaa nyt olevan tilassa, jossa yhteytenne ja sitoutumisenne on uhattuna, koska keskusteluyhteys on kadonnut vain arkipäiväisten puhumisten alle. Mitä arvelet, hyötyisittekö pariviestinnän kurssista tai pariterapiasta?
      Jos asioille ei tietoisesti tee mitään ja puutu niihin, ne tuppaavat jatkumaan samalla kaavalla. Jos kaipaat muutosta parisuhteesi tolaan, aloita muutos itse, älä jää passiivisesti odottamaan mieheltä aloitetta. Muutos voi olla joko keskinäinen keskustelu, jossa kartoitetaan mitä odottaa toiselta, mistä pitää toisessa, mihin toivoisi muutosta - tai, jos tämä tuntuu pelottavalta, muutos voi olla myös sitä, että ottaa parisuhdekurssille lähtemisen puheeksi. Toisten kanssa voi olla turvallisempi tehdä matkaa, myös parisuhteen kiemuroihin.

      Valaisevaa kevättä suhteellenne toivottaa Merja, diakoni

      • Aloittajafg

        Itse pidän halailusta ja kaikesta vastaavasta, voin myös sanoa rakastavani. Olen sanonut miehelle mitä toivoisin suhteelta ja miehen vastaus melkein aina on että "ai taasko tää alkoi" tms. Hän on suhteen alussa kerran sanonut rakastavansa ja se kuulemma riittää.


      • pipoana

        Mä onnistuin jo saamaan itsetuntoani osittain takasin ja tämän päivän/illan riidan (alotin sen, juurikin siitä syystä ettei mies osaa/halua näyttää tunteitaan) ja tämän riidan seurauksena mieheni nukkuu tyytyväisenä ja itse istun sohvalla itkemässä sitä miten huono äiti ja vaimo olen, enkä ansaitse mitään enkä ketään.. Olo on todella paska ja osa minusta ymmärtää, että mieheni on jälleen saanut minut ajattelemaan näin, mutta suurin osa minusta kuitenkin uskoo hänen olevan oikeassa.. Hyvää äitienpäivää vain minulle.. Just nyt tuntuu siltä, että pojallanikin olisi paljon parempi ilman minua..


      • Stellaria
        pipoana kirjoitti:

        Mä onnistuin jo saamaan itsetuntoani osittain takasin ja tämän päivän/illan riidan (alotin sen, juurikin siitä syystä ettei mies osaa/halua näyttää tunteitaan) ja tämän riidan seurauksena mieheni nukkuu tyytyväisenä ja itse istun sohvalla itkemässä sitä miten huono äiti ja vaimo olen, enkä ansaitse mitään enkä ketään.. Olo on todella paska ja osa minusta ymmärtää, että mieheni on jälleen saanut minut ajattelemaan näin, mutta suurin osa minusta kuitenkin uskoo hänen olevan oikeassa.. Hyvää äitienpäivää vain minulle.. Just nyt tuntuu siltä, että pojallanikin olisi paljon parempi ilman minua..

        Joidenkin miesten (ja naisten) on vaikea ottaa vastaan toisen toiveita ja varsinkin negatiivisia tunteita. Ne saattavat tuntua vaatimuksilta tai syytöksiltä. Voi myös tuntua siltä, ettei osaa toimia. Silloin mieluummin sulkee silmänsä tai kuittaa toisen pahan olon esim. hormoneilla. Kun itse joutuu kasvotusten heikkoutensa kanssa, sen heijastaa mieluummin kumppaniin.

        Tavat ilmaista rakkautta ovat erilaisia. Rakkautta ei tarvitse vannoa ääneen, jos tapa ei tunnu omalta, mutta jotenkin välittämisen pitäisi teoissa näkyä. Vaan huomaako niitä tekoja, jos ne ovat erilaisia kuin itsellä? Ja jos puoliso alkaakin sanoa rakastavansa, onko se enää niin merkityksellistä, kun se ei tule spontaanisti?

        Vaikea antaa neuvoja, mutta halusin tuoda esiin toisen puolen, että puolisokin voi olla omalla tavallaan epävarma ja pelätä muutoksia. Älä ota sitä itseesi. Olet arvokas ja aivan oikeutetusti mietit, mitä elämältäsi haluat. Sen sijaan, että keskityt eroihin, yritä kiinnittää huomiota siihen, mikä teitä yhdistää.


    • 7897

      Ehkä hän ei rakasta sinua enään samalla lailla. Ehkä hänen tunteet on muuttuneet. Näinkin voi käydä. Kumpi on parempi se että hän ei puhu siitä mitä ei tunne vai lepertelisi rakkaudesta vaikka ei rakastaisikkaan.
      Ehkä lapsien myötä suhde on ajautunu uralleen ei tapahdu mitään mullistavaa. On tullut leipääntyminen (kyllästyminen) ainaiseen samaan. Näin voi käydä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe