Missä kunnossa sairaalaan?

lasiluusiipinen

Hei,
Eli oon 17-vuotias tyttö. Pituutta on 158cm ja painoa 38.5kg. Mun tavote on tällä hetkellä 37(sillon bmi alle 15) ja lopullinen tavote 35kg. Mää en pysty juurikaan liikkumaan (krooninen kipu) eli pilasin elämäni anoreksialle liiallisella liikunnalla, jollon tietty paikka sano sopimuksensa irti. Eli max 20m pystyn käveleen, muuten mennään pyörätuolilla. Oon onnistunu salaan tän kaks vuotta perheeltä. Kysymys kuuluukin: mistä huomaa ettei kroppa enää kestä? Mitkä asiat johtaa sairaalahoitoon? Miten pystyn kotona vältteleen syömistä, sillä kaikki ateriat syödään yhdessä? Eli mitä keinoja on vielä käytettävissä?

Oireet (fyysiset): Väsymys, huimaaminen, paleleminen , menkkojen epäsäännöllisyys (välillä jää tulematta kokonaan) ne oon huomannu. Voiko sairaalaan joutua fyysisen kunnon takia jo ennen kuin bmi on alle 13? Jos voi, mitkä ovat syyt?

16

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiä

      Tässä vaiheessa oon onnellinen mun pyöreestä peffasta, aamen. Toihan on ihan sairasta toivottavasti itsekkin tajuat sen ennen kuin heität veivis koska tossa kunnossa ei enää kauaa täällä kahlata varsinkaan jos et edelleen ole ajatellut että kroppa kaipaa ravintoa.. Luuletko että autotkin liikkuu ilman bensaa? Tai moottori toimii ilman öljyä?
      Onks sulla jotenkin hyvä olla tossa olotilassa? Uskon ettei miehetkään juokse jonona sun perässä.. Äläkä syötä ittelles sellaista oletusta että kukaan muu kuin toinen anorektikko ihailis tota.. Eli sairas ihminen. Ite en ottas kovin hyvällä jonkun mielisairaan ihaillessa mua, sitä mitä oon.. Toivottavasti tajuat että kaikki on sun päässäs. Täälä eletään vain kerran, miks siitä ei vois nauttia täysin rinnoin tehä jotain hyvää ympärillä oleville rakkaille ihmisille, matkustaa, lähteä ulos syömään kavereiden kanssa, saada hyvä työ= iloita kaikesta siitä mitä elämässä on! Eikä pyöriä vaa'an, oman navan ja numeroiden ympärillä, päästä se.. Tee lista unelmista mitä oikeasti haluat jos sun elämän unelma on olla laiha ja sun ison saavutus tää 35kg avarra sun mieltä.. Aloita pienin askelein ja tulet vielä varmasti nauttimaan elämästä ja siitä mitä sillä on sulle tarjota
      ..jos vielä edes olet täällä..

      • lasiluusiipinen

        En kyseenalaista mitään sanomaasi, sillä tiedän niiden olevan suurimmalta osin totta. Kaipaan tervettä elämää enemmän kuin mitään. Liikuntaa ilman kalorimyrskyä mielessä ja hyvää oloa. Silti olen niin kiinni tässä. Elämässä on niin moni asia pielessä, että vain tämän kautta luulen "saavuttavani" jtn. Kaikki on tosi monimutkaista. Kiitos silti kommentistasi. Muistan sen varmasti pitkään (hyvällä).


      • tsemppiä

        Itselläni ei ole ikinä ollut anoreksiaa enkä voi sen takia varmasti ikinä ymmärtää täysin tunnetta miltä tuntuu olla sairastunut kyseiseen.. Haluaisin silti että löytäisit jonkin valon ja ilon sun elämässä. Hoikka voi olla terveelläkin tavalla ja toivoisin että alat tavoitella mielummin sitä kuin 35kg. Itse kans kattelin ennen aina vaakaa mutta nykyään sitä mitä näen peilistä. Mulla on hyvä kroppa vaikka tiettyjä asioita siinä inhoan yli kaiken mutta nielen sen ja aattelen hyviä puolia siitä mitä nään ja toivon että säkin tuut pystymään samaan :)
        Niinkuin aiemmin sanoin, tsemppiä.
        Ps elämä on liian lyhyt olemaan liian pinnallinen mäkin olen tai olin ennen mun ulkonäön kanssa liian ankara itseä kohtaan mutta nykyään olen pystynyt löysään hieman ja se on helpottanut mun oloa esim lähteä kauppaan tai muutenkin paikkaan missä on paljon ihmisiä ennen siis kammosin todella.


    • tukeatarjolla

      Hei, minulla on ollut nuorempana anoreksia-diagnoos, olen kärsinyt ikäni syömishäiriöistäi ja olin silloin TODELLA laiha. 170cm/45kg! Alkoi tulla rytmihäiriöitä jne. Jos oikeasta tahdot auttaa itseäsi etkä vielä kuolla, mikä tulee lähiaikoina tapahtumaan jos jatkat samaan malliin, voit kirjoittaa anonyymisti osoitteeseen aspergerinfo.foorumi.eu. Sinne ei tarvitse rekisteröityä ja olen foorumin ylläpitäjä. Siellä ei ole anoreksia-osiota, mutta voit kirjoittaa ihan mihin vain osioon aiheesta. Tsemppiä!

      • lasiluusiipinen

        Kiitos tsempistä! Sitä jos jotain todella tarvin. Ois kyllä kiva jutella. Rekisteryin sivustoon johon annoit linkin. Jos haluat, niin voisitko antaa s-postiosoitteesi tähän ketjuun? (Ei tietenkään tarvitse, jos et halua. Ymmärrän kyllä)


      • Aspergerinfo_
        lasiluusiipinen kirjoitti:

        Kiitos tsempistä! Sitä jos jotain todella tarvin. Ois kyllä kiva jutella. Rekisteryin sivustoon johon annoit linkin. Jos haluat, niin voisitko antaa s-postiosoitteesi tähän ketjuun? (Ei tietenkään tarvitse, jos et halua. Ymmärrän kyllä)

        [email protected]

        Luen huomenna sähköpostit. Foorumille voi myös kirjoittaa ilman rekisteröitymistä. Haluaisin siksi auttaa tai edes yrittää tukea, koska tiedän mitä syömishäiriö oikeasti on. Siihen voi kuolla ja monet kuolevatkin. Eli käyn huomenna lukemassa viestit.


    • Myheartisrefusingme

      Itse oon syömishäiriöstä toipunut täydin terve ja urheileva normaalipainoinen 17-vuotias. Nyt in mrnnyt kuukauden verran vähän heikommin ja arvaappa mitä. Täällä ollaan, sairaalassa. Yhtäkkiä kesken koulupäivän sain aivan järkyttävät rytmihäiriöt ja rintakivut ja ri siinä muuta kuin lanssi paikalle ja ensiapuun. Älä saata itseäsi tähän jamaan. 17-vuotias sydän on liian nuori pysähtymään.

    • Aspergerinfo_

      *Kirjoitan vielä lyhyesti ennen kuin menen nukkumaan. Todella hienoa, että kerrot syömishäiriöstäsi, se on ensi askel toipumisen tiellä ja osoitus siitä, että todella tahdot syömishäiriökierteestä ulos. Se on vaikeaa muttei mahdotonta. Siinä on niin monta juttua, omasta kokemuksestani tiedän, joita pitää jaksaa käsitellä. Syömishäiriö ei ole sinun syytäsi, joten älä ainakaan itseäsi rankaise enempää. Olet sen arvoinen, että kannattaa yrittää jaksaa toipua. Varmasti pystyt siihen.

      • lasiluusiipinen

        Kiitos rohkaisevista kommenteistasi ♡ laitoin sähköpostia antamaasi osoitteeseesi sekä kirjoitin foorumillesi. Vastaile, jos haluat vielä jutella.


    • ttikks

      Hei, ole kiltti ja hae apua! Kuulostaa pahalta. Itse jouduin 170/37 vasta kokovuorokautiselle osastolle, mutta siellä lojuinkin sitten 9kk. Nyt olen normaalipainossa, ja elämä on paljon parempaa. Sitä ei edes tajua miten aivot lakkaa totaalisesti toimimasta vakavassa aliravitsemustilassa. Ei kulje ajatus kuin korkeintaan kaloreissa ja kiloissa. Kamalaa.

    • vanhajakokenut

      Välttämättä et huomaa mistään, että kroppa on hajoamispisteessä. Näin kävi mulle: sydän ja maksa toimii vajaateholla. Jos jatkan enää yhtään, molemmat sanoo sopimuksensa irti. Ilman maksaa ihminen täyttyy myrkyistä ja kuolee erittäin nopeasti; ilman sydäntä vielä nopeammin.
      Pidentynyt qt-aika ja hypokalemia on tappava yhdistelmä, ja jokainen rytmihäiriö voi johtaa sydänpysäykseen. Kerran on sydän pysähtynytkin, mutta mut ehdittiin elvyttää ajoissa.
      Mä oon sua 11 vuotta vanhempi, sairastuin ajatuksen tasolla joskus 15-v, toiminnan tasolla 17-vuotiaana. Kärsin kans kroonisista kivuista anoreksian takia, ku mulle kehittyi vaikea osteoporoosi jo 20-vuotiaana. Sen takia mun selkärangassa on murtumia (nikamat on painunu kasaan) ja oon lyhentyny melkein viis senttiä. Ja noi murtumat on saatanan kivuliaita.

      Sul on vielä toivoa. Sä et halua pakkohoitoon ja nenämahaletkuun. Sä oot alaikäinen, joten sut voidaan laittaa pakkohoitoon jo nyt. Aikuisella bmi:n mukainen pakkohoitoraja on 13, ellei muuten uhkaa henkeään. Mut alaikäinen voidaan laittaa niin paljon helpommin pakkohoitoon ku aikunen.
      Se ei oo mukavaa. Makaat osastolla, et saa liikkua. Sut kärrätään pyörätuolilla vessaan. Sun vieressä istutaan 24/7, sun nenästä tungetaan letku, joka sattuu vaikka olis kuinka pieni letku. Siitä huolimatta sun on pakko syödä. Sulla ei oo mitään vaihtoehtoa ku syödä. Kun sun bmi on nostettu letkulla ja ruoalla turvallisempiin lukemiin, sä joudut psykiatriselle osastolle kuukausiksi. Pakkohoitomääräys on yleensä 3 kk, jonka jälkeen katsotaan uudestaan - näin ainakin aikuisen kohdalla (ensin on 4 vrk tarkkailu, jonka jälkeen katsotaan tehdäänkö määräys tahdonvastaiseen hoitoon).

      Ikinä ei parantuminen sh:sta ole helppoa! Mut se on mahdollista. Sun elimistö voi ihan oikeasti pettää tänä iltana. Sydän vain pysähtyy. Tai et herääkään huomenna aamulla. Sun maksa toimii nyt vajaateholla - se syö itseään, muita elimiä, kudoksia, jänteitä, lihaksia - KAIKKEA - koska sun elimistö ei saa tarpeeksi ravinteita. Ihmisen aivot tarvii sokeria toimiakseen, ja koska sä et sitä itte syö, sun maksa joutuu käyttämään kaiken sun elimistöstä hyväksi ja muuttamaan sen sokeriksi, jotta sun aivot pysyy toiminnassa.
      Miten kauan sun maksa kestää sitä? Ei pitkään. Anorektikoille kehittyy herkästi rasvamaksa, ja jos tilannetta ei korjata, seuraa kirroosi. Sitten ollaankin pulassa: anorektikko kun ei ole elinsiirtokelpoinen.

      Mitä järkeä on olla laiha kun ei voi hyödyntää sitä kroppaa? Sä elät omassa kuplassa, luulet kuinka muut nauraa sulle jos sun paino nousee.
      Mutta tajuatko sä: SUN PAINO NOUSEE JOKA TAPAUKSESSA!! On ihan sun päätöksissä se, että haluatko sä tehdä sen mahdollisimman pienillä vahingoilla. Haluatko sä kuolla 17-vuotiaana? Sä et ole elänyt vielä mitään. Et ole kouluttautunut. Et ole kokenut kunnon rakkautta, parisuhdetta. Onnistumisen iloja. Helvetillisiä suruja kyllä, mutta et pääse tuntemaan sitä, miten helvetin hyvältä tuntuu rikkoa omia rajojaan ja voittaa ne helvetin surut ja pahat mielet ja ahdistukset.
      Sä voit elää nyt 35-kiloista kroppaa tavoitellen, mutta ketä varten sä tavoittelet sitä? Joo joo, itseään vartenhan me täällä eletään. Mutta onko se totta?

      Kyseenalaista omat ajatuksesi. Koska ne on vain ajatuksia. Ajatuksia, jotka voi ajaa sut tappamaan itsesi. Tai jos ei tappamaan, niin aiheuttamaan sellaiset vahingot, joiden mittakaavaa ei edes pysty nyt tajuamaan.

      Herää sieltä prinsessaisesta anamaailmasta. Sä et KOSKAAN OLE TARPEEKSI LAIHA! 35 kiloa ei riitä sulla; bmi 12,9 ei riitä sulle; bmi 10 ei riitä sulle. Mikään ei riitä.

      • lasiluusiipinen

        Olipa ajatuksia herättävä kommentti. Kiitos siitä! Olen hyvin otettu siitä, kuinka moni on uskaltautunut kommentoimaan rohkaisu mielessä alkuperäisen viestini sävystä huolimatta. Vaikka paljon alipainon haitoista tiedän, niin moni asia viestissäsi oli uutta. Tiedän, että kehoni on koetuksella jo pelkän alipainon vuoksi. Vielä jos otetaan huomioon hurjat kipulääkitykset, riskit ovat moninkertaiset (maksatoksisuus vaarana). Jos haluat jutella kanssani voit laittaa viestiä s-postiini: [email protected]


      • Aspergerinfo
        lasiluusiipinen kirjoitti:

        Olipa ajatuksia herättävä kommentti. Kiitos siitä! Olen hyvin otettu siitä, kuinka moni on uskaltautunut kommentoimaan rohkaisu mielessä alkuperäisen viestini sävystä huolimatta. Vaikka paljon alipainon haitoista tiedän, niin moni asia viestissäsi oli uutta. Tiedän, että kehoni on koetuksella jo pelkän alipainon vuoksi. Vielä jos otetaan huomioon hurjat kipulääkitykset, riskit ovat moninkertaiset (maksatoksisuus vaarana). Jos haluat jutella kanssani voit laittaa viestiä s-postiini: [email protected]

        Hei

        sinulle on viestiä toisella foorumilla.


    • parempaan57

      Itse kävin useita kertoja juurikin 17 vuotiaana (pakotettuna) juttelemassa psykologille jne mutta aina sain muut vakuutettua terveydestäni ja pelkästä liikunnan ilosta. Tiesin kyllä olevani sairas ja se oli riittävä diagnoosi mulle. Painoa 42-44kg/ 162 cm. En asunut lähelläkään vanhempia ja oli helppo jatkaa sitä "tervettä elämäntapaa". Sitten oltiinkin puolen vuoden sisään 36 kilossa, työharjoittelu loppui kesken kun olin niin heikossa hapessa ja valmistuminen viivästyi. Jouduin muuttamaan kotikotiin, olin tekemättä kuukausia mitään ja unelmoin omasta elämästä töineen ja ystävineen jotka olin menettänyt.
      Vaikka nyt olen syönyt jo n. Vuoden ajan PALJON ja monipuolisesti, menkkoja ei oo ollu kahteen vuoteen, tukka on harva eikä kasva, lyheni kyllä pitkistä. Jatkuvasti tekee mieli ahmia, mutta en lähtenyt sille linjalle sillä siitä alkaisi vaan uusi noidankehä.

      Toivon kaikkea hyvää sulle. Lihominen on pakko tapahtua mutta se parantaa sun elämän ja jopa ulkonäön vaikka ei siltä tunnu. Kun olet käynyt sen 40 kg alapuolella ja se raja saadaan ylitettyä niin tunnet itsesi läskiksi samassa painossa missä jo aiemmin tiesit olevasi sairas. Hyvä osoitus siitä ettei anoreksiassa mikään ole tarpeeksi.

      • Aspergerinfo_

        Mietihän sitä, että minä olen 171 ja painoin 44 kg. Juuri ja juuri selvisin hengissä. Eli suhteessa painoin saman verran kuin sinä, jopa muutaman kilon alle tuon. En joutunut sairaalaan, mutta rytmihäiriöitä tuli jo tuossa vaiheessa.

        Anoreksi on vakava kuolemaan johtava sairaus ja sitä sairastavien tulisi tulla tietoiseksi siitä, että se oikeasti tappaa. Eli haluatko kuolla vai elää? Kuolema voi tulla milloin vain eli onko sairaanomainen laihduttaminen ja syömättömyys se mitä oikeasti tahdotte? Eli tahdotte kuolla. Teitä ei kukaan kunnioita eikä jää kaipaamaan ettekä varsinkaan osoita toiminnallanne mitään sellaista jota luulette osoittavanne eli kunnioitusta toisten silmissä. MIETTIKÄÄ, ennen kuolemaanne, mitä itsellenne teette ja miksi. Anteeksi ankarat sanani, mutta olen tosissani, koska tiedän hyvin paljon asiasta, myös omakohtaisen kokemukseni kautta.


    • Aspergerinfo_

      Moikka Lasiluusiipinen. Kirjoitin sinulle muutaman viestin foorumilleni. Yritä jaksaa, se kannattaa pidemmällä tähtäimellä, olet arvokas ihminen. Ja verbaalisesti lahjakas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe