avioliitto

aro-orvokki

Onko avioliitto enää nykypäivää. Vai onko se menneen ajan jäänne. Perustelen sitä avioeroilla ja kaikentasoisilla deitti-, ja salasuhteilla..

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A-lex

      Ainakin semmoisesssa muodossaan, kuin se on nyt laissa määritelty. Esimerkiksi omaisuuden jaon suhteen pitäisi olla niin, että avioeron tullessa toinen ei voi viedä varakkaamman omaisuudesta puolta. Eroja laitetaan vireille heti vuoden tai parin jälkeen, petetään jne., miksi tuommoiselle pitäisi antaa puolet koko elämän ajan kerätystä omaisuudesta, tai pahimmassa tapauksessa sukupolvelta toiselle siirtyneestä tilasta tai muusta vastaavasta suuresta omaisuudesta.

      Monelle avioliitto onkin keino saada omaisuutta, laittamatta itse tikkua ristiin asian eteen. Syyllistetään vain varakkaampaa osapuolta, että et rakasta, jos vaadit avioehtoa. Suurin osa avioliitoista ei kestä elämän loppuun asti, joten lakia pitäisi muuttaa sen mukaisesti.

      • googlatkaa

        Siihen auttaa kummasti avioehto. Ellei puoliso suostu avioehtoon on syytä harkita avioliiton solmimista hänen kanssaan ollenkaan. Kyllä rakastaa voi vaikka on avioehtoa. Sitäpaitsi avioehtoa ei ole olemassa vain yhtä, kysy vaikka asianajajalta. Avioehto on sopimus ja ääähhh, en viitsi kirjoittaa tänne tyhmille mitä voitte itse googlata.


      • Avioehto. Jos toinen pitää sitä rakastamisen vastakohtana niin silloin on luultavasti arvo- ja ajatusmaailmat joka tapauksessa liian kaukana toisistaan.


    • naimisiin-vai-ei

      Omaisuuksien jaoista en tiedä, siitä on niin montaa mallia nykyään (kukin tyylillään), mutta kyllä avioliiton käsite on "halventunut": naimisiin paukautetaan heti parin vuoden seurustelun jälkeen (parhaassa tapauksessa ei olla edes tunnettu tuota paria vuotta kauempaa, saati asuttu yhdessä siitä puoliakaan) ja sitten erotaan heti kun tulee ensimmäinen pikku kina. Tietysti riitelyä mahtuu joka suhteeseen, olkoon avio- tai avoliitto, mutta nykyaikana tuntuu siltä, että sitä riitelyä ei saisi olla LAINKAAN vaan että yksi erimielisyys niin ero tulee. Vertaa "ennen vanhaan", jolloin avioliitto oli elinikäinen sitoumus ja siinähän pysyttiin, riideltiin tai ei.

      Naimisiin mennään myös todella hätäisesti, rynnitään häitä pitämään erittäin nopealla tahdilla (esim. 18-vuotiaina), ihan kuin maailmassa olisi jokin kiire. Sitten erotaan, aloitetaan uusi suhde ja TAAS ryysitään häitä järkkäämään erittäin nopeasti ensitapaamisen jälkeen.

      Toki ihmiset saavat avioitua kuinka haluavat ja kyllähän niitäkin pareja on, joilla oikeasti onnistuu ja yhdessä pysytään.

      Yksi ikävä juttu, jonka olen huomannut, on myös se, että joku kertoo menevänsä/menneensä naimisiin, niin kaverit esittävät "surunvalittelut" ja puhuvat "elämänsä virheestä". Ennen sitä toivotettiin onnea....

      • Aiemmin avioliittoon mentiin kyllä paljon nuorempina ja nopeammin kuin nyt ja nimenomaan ilman että oli ensin asuttu yhdessä ("susiparina").


      • plööh
        helka kirjoitti:

        Aiemmin avioliittoon mentiin kyllä paljon nuorempina ja nopeammin kuin nyt ja nimenomaan ilman että oli ensin asuttu yhdessä ("susiparina").

        Niin, mutta silloin se tarkoitti, ettei "saa" erota. Monet nyt 60-90-v parit ovat edelleen yhdessä, vaikka "vaikeaa" on ollut ja riidelty on jne. mutta nykypäivänä nämä vaikeat ja pikkuriidat tarkoittavat usein eroa. Ensin mennään avioon vaikkei tunneta toisiaan ollenkaan ja sitten erotaan, kun "paljastuu asioita, joista ei pidä".

        Ennen oli lastensaantikin normaalia 17-20-vuotiaana, nykyään tuollaista pidetään "teiniäitinä" ja lapsia suunnitellaan mieluummin ikävälille 20-35.


      • plööh kirjoitti:

        Niin, mutta silloin se tarkoitti, ettei "saa" erota. Monet nyt 60-90-v parit ovat edelleen yhdessä, vaikka "vaikeaa" on ollut ja riidelty on jne. mutta nykypäivänä nämä vaikeat ja pikkuriidat tarkoittavat usein eroa. Ensin mennään avioon vaikkei tunneta toisiaan ollenkaan ja sitten erotaan, kun "paljastuu asioita, joista ei pidä".

        Ennen oli lastensaantikin normaalia 17-20-vuotiaana, nykyään tuollaista pidetään "teiniäitinä" ja lapsia suunnitellaan mieluummin ikävälille 20-35.

        Kyllä ennen oli kaikki paljon paremmin. Naimisiin mentiin parikymppisenä ja kohta oli tupa täynnä lapsia, kun ehkäisyä ei ollut. Kestettävä oli, vaikka mies oli juoppo, uskoton tai väkivaltainen. Silti oltiin yhdessä. Kyllä se sitten oli hienoa aikaa, vai mitä naiset?

        Noin muuten kannattaisi muistaa, että avioliitto on ennen kaikkea lainopillinen sopimus eikä rakkauden osoitus. Ja että se vaikuttaa paljon enemmän puolison kuollessa eikä eläessä, jos suhde muuten on kunnossa.


      • järkimiesh

        Juuri näin. Kaikki kunnioitus veteraaneille, mutta moni heistä palasi rintamalta särkyneinä. Alkoholismia, lääkkeiden väärinkäyttöä, huumeita ja perheväkivaltaa. Ongelmista ei voinut edes puhua perheen tai ystävien kesken, saati julkisesti.

        Voi miettiä kuinka hyvin asiat vanhoina hyvinä aikoina, oikeasti.

        Sitten käsillä olevaan ongelmaan:

        Nykysukupolvet ovat sikäli laiskoja ja itsekkäitä, ettei parisuhde- ja perheongelmiin haeta apua tai vältetään sitoutumista niiden ratkaisemiseen - vaikka kaikenlaisia keinoja ja tukiyhteyksiä on nykyään tarjolla. Sen sijaan nimettömänä netissä kyykitään ja uskotellaan toisille 80 älykkyysosamääräpisteen keittiöpsykologitasolla, että se puoliso on narsisti.


    • SE__

      On muinaisjäänne. Naislle pelkkää kilpavarustelua häiden mudossa.

    • x0fi8g90

      Ennen naimisiinmeno = sitoumus, yhteenkuuluminen. Tapahtui kerran elämässä.

      Nykyään naimisiinmeno = helvetin isot BILEET!!!1 joita myös häiksi kutsutaan. Erota ja uudelleennaida voi aina kun haluaa uudet megabileet.

    • köyhäjaonnellinen

      Olen samaa mieltä että avioliitto ei enää ole sitä mitä se on ollut joskus. Lähinnä se kait on lakiin perustuvaa, useimmat tekee kaikenlaisia ehtoja ettei sitten eron sattuessa joudu antamaan toiselle mitään, mikä on kyllä joskus aika kieroa. Jos esim. on tehnyt lapsia ja hoitanut kotia niin eron sattuessa ja jos on laittanut avioehtoon nimensä niin ei saa mitään hyvitystä tehdystä työstä kodin ja perheen hyväksi. Vai olenko väärässä? Voi kait sitä hakea kalliin käräjöinnin seurauksena muutosta siihen, mutta usein avioero on jo muutenkin niin raskas prosessi ettei siinä kukaan enää jaksa käräjöidä.
      En oikein jaksa uskoa että kovinkaan usea on laskelmoiva avioliittoon mennessään, niitäkin on jotka käyttää hyväkseen, mutta vain murto-osa.
      Mielestäni ihan hyvin voi olla hieman itsekäs ja omaa etua ajatellakin ettei ihan kaikkeen nimeään laita mihin jotkut yrittävät kun toinen on rakastunut, tarkoitan nyt sitä osapuolta joka rakastuneena laittaa avio-ehtoon nimensä ja sitten kun ero tulee jää aivan puille paljaille, näitä tapauksia on muuten varmaan enemmän kuin toisinpäin. Se kun on vähän hävettävää myöntää että on ollut niin tollo ja nenästä vedettävä.
      Kannattaa varmaan miettiä hieman kannattaako köyhän mennä rikkaan kanssa avioliittoon, itse ainakin miettisin uudemman kerran.

    • miesvm_1967x

      Tässä iässä avioliiton merkitys on vakavasti muodollinen tapa ilmaista halua sitoutua toisen ihmiseen.

      Kahden epäonnisen avoliiton jälkeen, nuoruuteni menettäneenä, halusin ilmaista jotakin oikeasti pysyvää avioliitolla.

      Jostakin kohtalon oikusta löysin oikeasti upean naisen ja ihmisen jota kunnioitan ja rakastan syvästi. Haluan sitoutua häneen täysin, antaa elämäni loppulangat hänelle. Ilmeisesti hän tuntee samoin, päätellen sanoistaan ja käytöksestään. Voiko mies olla onnellisempi, saa tuntea kokea rakkauden kaikin tavoin, tuskin.

      Meille avioliitto on nimenomaan sitä että hyväksytään toisemme virheineen päivineen ja silti rakastetaan. Tietysti kaikesta on pitänyt puhua syvien vesien kautta että tähän pisteeseen ollaan päädytty. Eikä puhuminen ole vieläkään loppunut, likimainkaan. Mutta koska molemmat olivat rehellisiä ja ovat edelleen rehellisiä, sanat eivät satuta niin paljon ja molemmat uskaltavat puhua tunnoistaan.

      Jos joskus kävisi niin että jostain syystä tulisi ero, niin vannon etten ikinä tuolta toiselta ihmiseltä yrittäisi mitään ottaa. Minulla on omatunto. Itsetunto. Tai mitä lie tuntoja mutta rehellinen olen. Vaimollani on kaksi tytärtä. Miten voisin lasten edessä muka huijata vaimoani. Tai häntä hänen takiansa? En ymmärrä.

      Erota voi reilustikin. Mutta en toistaiseksi aio :D

      • miesvm_1967x

        Mitä tulee tuohon "bile" kommenttiin niin meidän häät olivat pienet, pienelle piirille tarkoitettu meren rannassa. Tietty siellä jengi brenkkua otti mutta hei camoon.. mun faija ja mutsi jne. on jo aika iäkkäitä ettei siellä mitään reivejä sentään ollu :D


    • Kylläon

      Jos jostain näen punaista niin tästä entisaikojen ihannoinnista. Yleensä se perustuu ihan vääriin käsityksiin, eikä niitä käsityksiä edes haluta millään muuttaa, vaikka niitä oikaistaisiin.

      Ensinnäkin, toki oli onnellisesti rakastuneita pareja, jotka menivät naimisiin ja elivät elämänsä onnellisina loppuun asti, mutta heitä on varmasti nykyisinkin ihan yhtä paljon. Useat liitot kuitenkin solmittiin nimenomaan ennenvanhaan kiireesti toiseen kunnolla tutustumatta, vanhemmat painostivat jne. Naimisiinmenon syy oli hyvin usein raskaaksi tulo, tai kiirehdittiin naimisiin että saatiin lupa harjoittaa seksiä (tämä yleensä uskonnollisimmilla ihmisillä). Nuoret salamana ihastuvat ja heti sen ensimmäisen ihastuksen kanssa oli solmittava loppuelämän sopimus.

      Erota ei tosiaan saanut käytännössä, jos erosikin niin sai häpeällisen leiman loppuiäkseen. Eron sai oikeudenkäynnin kautta, ja ne olivat usein todella rankkoja todistustaakkoineen (esim. piti hankkia naapuri todistamaan että kyllä siellä vieraan naisen luona kävi ja kuului sieltä sängyn natinaa siihen malliin), niihin ei lähdetty ihan tuosta vaan vaikka yhteiselämä olisi ollut yhtä helvettiä. Pakko oli siis olla yhdessä niidenkin, joiden olisi parempi ollut asua erillään. Sekö sitten on hyvä ihan oikeasti teidän mielestänne? Moni "onnellinen" pariskunta onkin lopulta paljastunut onnettomaksi, yhdessä vain ollaan oltu kun ero ei ollut käytännössä mahdollista. Elämänsä joutui heittämään vain siksi että nuorena teki väärän ratkaisun. Usein vaimo on joutunut nielemään katkeruuden ja esittämään onnellista perheenemäntää. Murhia ja itsemurhia tapahtui sen vuoksi, nykyisin pitää olla psyykkisesti sekaisin jos tällaisen asian vuoksi tappaa itsensä tai toisen. Kyllä minusta nykyinen "liiankin" helposti mahdollinen ero on ehdottomasti parempi ja ihmisoikeudellisestikin tärkeä. Lapset kärsivät ihan takuuvarmasti enemmän entisajan pakkonaimisiin menneiden vanhempiensa kanssa kuin nykyajan eroperheissä.

      Suhteita, pettämisiä, väkivaltaa yms ei ole yhtään piirua sen enempää nykyisin kuin ennenkään. Ennen vain niistä vaiettiin enemmän. Oli pakko olla pettäjän kanssa vaikkei sitä pettämistä sietänyt, miltä nykyisin tuntuisi moinen ajatus?

      Avioliitto on nykyisin edelleenkin juridinen sopimus. Siinä turvataan puolison asema kuoleman tai eron jälkeen. Avioehdolla voi ja kannattaa suojata omaisuutta, jonka ei halua menevän puolisolle mahdollisen eron jälkeen. Näistä avioliiton juridisista seikoista kannattaa tosiaan googlailla netistä, en ala tässä toistelemaan kun löytyy ihan helpposelkoista tekstiä valmiinakin.

      • miesvm_1967x

        Googlaileminen on siis yhtäkuin elämä :D Mie meen nyt saunaan. Vaimoni on jo siellä.


      • Kylläon
        miesvm_1967x kirjoitti:

        Googlaileminen on siis yhtäkuin elämä :D Mie meen nyt saunaan. Vaimoni on jo siellä.

        Noh, se nyt on nykypäivänä aika helppo ja nopea tapa ottaa asioista selvää, ei siihen koko elämää tarvitse käyttää ellei ole todella hidas lukemaan ja vielä ymmärtämäänkin. ;) Toista se oli ennen. Mutta menepä sinä saunaan jos sinulle asia on jo tuttu, selvää voivat ottaa ne joilla on vielä aukkoja sivistyksessä tämän asian suhteen. Mekin miehen kanssa kävimme jo saunassa.


    • hmmmmmm9

      Ehkei avioliitto aivan "jäänne muinaisuudesta" ole, mutta kyllä se eri juttu on kuin "ennen". Merkitys ja muodollisuus ovat erilaiset. Muttei siinä mitään pahaa ole, vaikka ne ovatkin hieman muuttuneet, sillä ajat muuttuu. Entisaikojen arvoja ja asenteita ei voi suoriltaan tuoda nykypäivään, sillä vähän kaikki on muuttunut, eivätkä ne enää istu tähän aikakauteen.

      Siksi on melko turhaa vertailla avioliittoa tai muita asioita "ennen" ja "jälkeen".

      Uskoakseni edelleen mennään melko yleisesti naimisiin, varmaan (arviolta) noin puolet väestöstä kuitenkin astuu avioon ja puolet on sitten avoliittoilijoita tai sinkkuja tai jotain muita. Se, mistä itse pidän, on se ettei ole "pakko" mennä naimisiin voidakseen seurustella ja asua yhdessä ja olla onnellisesti suhteessa. Tuskin varsinaista lainmääräämää pakkoa ennenkään oli, mutta kyllähän sitä varmasti pahasti katsottiin, jos oli "avopari".

    • Muuttakaanykyaikaan

      Voihan se ihan nykypäivääkin olla mutta ei entisaikain mallien mukainen. Jos liiton malli ei muutu niin suhteesta ei tule pitkäaikaista, sillä vanhanaikaisen liiton malli ei toimi enää näinä päivinä. Yhteiskunnat ovat muuttuneet ja maailma mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin ainakin teknisesti. Ihmisten mielet vain tuntuvat laahaavan edelleen muinaismuistoissa ja siksi parisuhteittenkin pitäisi pysyä samanlaisina kuin äidin ja isän ja mummon ja papan ja ...

    • järkimiesh

      Sellaisia naisia on nykyään vain niin vähän, joiden kanssa voisi harkita avioliittoa tai edes "vakavaa" suhdetta. Kyllä, minulla on rima korkealla parin huonon ja yhden hyvän suhteen jälkeen.

      Haluan nimittäin naisellisen, omaperäisesti ajattelevan, aidosti välittävän ja empatiakykyisen naisen, jonka kanssa voisi aloittaa vastavuoroisen suhteen
      - en esim. sekopäätä kiviriippaa, jolla on itsetunto-ongelmia tai jätkänaista kilpailemaan siitä kuka määrää sohvan paikan.

      Hyvät naiset tahtovat vain olla järkiään varattuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe