AIKA JÄTTÄÄ HYVÄSTI SELÄNNE KUNTAYHTYMÄLLE

Kantapyhäkäs

Maakuntamallia pukkaa, eihän vaan päättäjät pyhäjärvellä ala suunnitella seläne kuntayhtmän kanssa jotain yhteistä millä maakuntamalliin mennään, eihän! Alkaa jos erahan ja palveluiden lypsäminen riittää. Hintalappu nyt jo noin 5.5milj euroa kalliimpi kuin silloin selänteen aloittaessa. Palveluja viety ja työpaikkoja. Haapajärviset päättäjät nauraa pyhäjärvisille ja heidän päätöksillään. Huhuna olen kuullut heidän sanoneen pyhäjärvisistä että on ne pöhlöjä, heillä ei oo muuta hyvää kuin raha ja siitäkin on heidän huolehdittava. Onko näin? Vastatkaa joka tietää tosi asiat. Pyhäjärvi pärjää varmaan kilpailussa siinä kuin muukin pieni kunta. Kommentoikaa odotan mielenkiinnolla mihin päättäjät ryhtyy, onko vielä perustettava oma Prooo joka puolustaa aidosti pyhäjärvisiä ja koti kuntaansa. Olen siihen valmis, en halua liittyä nykyiseen proo riitapesään.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3235235262

      Mitä palveluja ja työpaikkoja viety? Höpö,höpö. selitäppäs mistä ne kulut pyhäjärven osalta tulee? Esim erikoissairaanhoidon lasku tulee pyhäkkäitten sairastamisesta.

      • vEijaRi2

        Haapajärveltä perintönä Selänteeseen saadun ylisuuren sote-organisaation kulut jyvitetään kaikkien kuntien kesken. Ei ihme että Haapajärveltä kuuluu nauru


      • Onsetosi

        Kukaan pyhäjärveltä ei edes tiedä mitä erikoissairaanhoidon laskut sisältää, ei niitä oo annettu nähtäväksi. Kuluja on vyörytetty pyhäjärven maksettavaksi. Lukuja ei ole nähty mutta selvää se on. Pääpaikka haapajärvellä ja ne osaa pitää puolensa. Labra ja työpaikat menneet. Kulju joka päivä lapra kuljetuksista haapajärvell kahteen kertaan noin 100€Reissu. Johtoportaan palkkoja jyvitetään liikaa ym. Niistä ne kulut. Lisäksi verotulojen loppuminen.


      • p.aska.po.rukkaa
        Onsetosi kirjoitti:

        Kukaan pyhäjärveltä ei edes tiedä mitä erikoissairaanhoidon laskut sisältää, ei niitä oo annettu nähtäväksi. Kuluja on vyörytetty pyhäjärven maksettavaksi. Lukuja ei ole nähty mutta selvää se on. Pääpaikka haapajärvellä ja ne osaa pitää puolensa. Labra ja työpaikat menneet. Kulju joka päivä lapra kuljetuksista haapajärvell kahteen kertaan noin 100€Reissu. Johtoportaan palkkoja jyvitetään liikaa ym. Niistä ne kulut. Lisäksi verotulojen loppuminen.

        oot viimeisen päälle oikeassa. Työpaikkoja viedään ja hiilataan Haapajärvelle, tavalla tai toisella.
        Hälytys!!!


      • Pulutar

        Mikä niillä urpoilla on niin kova hiku Haapajärvelle??
        Onko sovittu jotain tolloa veronmaksajien selän takana??


    • KEPUKEPU

      Nyt urpot ja jurpot tekemään pyhäjärven puolesta asiat. Ei helevetissä voi olla että naapuri vie palvelut. Ja lisäksi rahat. Tehkää jotain, kuka perustaa aidosti liikkeen pyhäjärven puolesta, liityn siihen heti. En todellakaan tuohon riitapesään. Sieltä jos ne neljä akkaa lähtin niin voisin miettiä.

    • VAikeaaon

      Samoin olen ajatellut. Tekisi mieli toimia ilman politiikkaa mutta taitaa olla mahdoton yhtälö. En viitsi riitapesään minakään. Aitoa rakkautta kotipitänpuolesta.

      • eiriitelijä

        Lähde mukaan, kannatan sinunlaista. Mutta se että ajattelet olevasi riitapesässä silloin, kun huomaat että suuret ja kauniit vievät laivaa väärään tai muutoin näet asian toisenlaidan. Ja olet eri mieltä asiasta.
        Jos koet että toisinajattelijat riitelevät voinet arvioida sanaa uudelleen. Oletko seurannut asioita esim. valtuustokäsittelyissä?Ollessasi enemmistön joukossa on sinun tyytyminen näiden muutamien kantoihin. Muutoin et kuulu joukkoon, olet sitten se riitelijä. Tällaista se vain on. Näetkö, että Raija L on riitelijä, kun hän rohkeasti esittää mielipiteensä?

        Harkitsepa asiaa ja katsopa asiaa molemminpuolin lanttia. Muutoin kannatan, että hakeudut päättäjäksi.


    • Onnimannikko

      Sammaa mieltä, miten saadaan ohjat muuttumaan pitän puolesta. Selänn eoli susi jo syntyessäänkin. Kallis ja johtajien palkkoja nostava yhtymä. Paljonko Esim. henkilö johtaja lisäsi palkaansa, ei tainnut ensimmäiseen 3000€ jäädä. Siis 2500€ noin 5500€. Samoin pikkukihot joiden tvirat ei vastaa edes koulutusta.

    • SelänneHelmiKallio

      Se on valtio joka päättää linjauksista. Selänne ja muut kuntayhtymät toimivat sitten tämän mukaisesti. Tosiaan edessä on yhdistyminen suuremmaksi kokonaisuudeksi kuin mitä Selänne on, tuli sitten maakuntamallia tai ei.

    • Paikkana

      Miten olis omana kuntana ? Se on mahollista. Ei oo perustuslakia vielä muutettu

    • MErrkillinenerkki

      Omna työnä ehdottomasti paras. Niin oli 2010 vuonna, nyt kulut 5500000€ kalliimmat, eli viisi ja puoli miljoonaa euroa vuodessa. Palvelut vähentyneet reilusti. Päivystys enää vain arkisin 8:00 - 16:00 ennen 8:00 - 22:00, labra toimi täydellisesti, myyden palveluja mm. kaivokselle joskus jopa 80000€/vuosi. Nämä on menetetty ja hintalappu tuon 5.500000€ korkeampi/ vuosi. Henkilöstöä pyhäjärvisiä huomattavasti vähemmän, naapuri kunnista huomattavasti enemmän. Kaikki johto haapajärvellä. Johtoportaaseen ei yksikään pyhäjärvinen ole kelvannut. Vain pikkukihot joilla ei mitään koulutusta tai tietämystä ovat sanansaattajina ja pienellä kehulla voivat sanoa mitä vaan ja ovat johdateltavissa mitä selänne pomo sanoo.

      • T.tarkastaja

        Sote ratkaisut tulevat valtakunnallisina. Tämän tason ratkaisut tekee valtio, joka osallistuu kustannuksiin. Sooloiluilla ei voiteta mitään. Niin hankalalta näyttää asioiden hoito nykyisellään.


      • Puillapaljaillako

        Aikalailla asiaa latelet. Kysynkin miksi ei kuntapäättäjät ole tuohon puuttuneet. vai meneekö kaikki aika keskinäisiin kinasteluihin. Vai peitetäänkö kinastelullakin nuo ed.mainitut ongelmat. Puuttukaa herrajestas sentään.


    • niinkötäälläkin

      terveysminister sanoi että on havaittavissa että nyt rakennetaan kilpaa seiniä terveydenhoitoalalle. Kun luullaan että ollaan sitte vahvoilla kun aletaan vastuita ja velekoja jakamaan

    • Sarkas

      Leppäharjun valtuustoaloitteen voi lukea valtuuston helmikuun pöytäkirjasta, kohta muut asiat. En nää, että siinä riitaa haastetaan vaan juuri valmistelua. On paskaa puhua että nykyinen laki kieltäisi sote homman omana kuntana!

    • Sumurai

      Lainaus Leppäharjun blogista. On muuten ihan hyvä

      "Ajatuksia Sotesta ja vähän muustakin

      Tein viime valtuustossa aloitteen, jossa pyysin, että laaditaan pikaisesti selvitys terveyden- ja sosiaalihuollon mukaisten palveluiden järjestämisestä. En tiedä, onko asia edennyt. Itse olen pohtinut ja tehnyt laskelmia esitetyistä vaihtoehdoista.
      Muutamia tärkeitä havaintoja. Tutustuin lähialueiden kuntayhtymien tilinpäätöksiin. Niistä on todettavissa, että kaikissa kuntayhtymissä kustannukset ovat nousseet 5-7 prosenttia.

      Pyhäjärven osalta luku näyttää 6,7 %. Mielenkiintoisemmaksi tarkastelu menee, kun lasketaan kustannukset asukasta kohden. v. 2010 em. kustannukset olivat 3458,- euroa/asukasta. v. 2011 luku oli 3704,- euroa v. 2012 luku oli 3804 euroa, v. 2013 luku oli 4157,- euroa ja viime tilikaudella perätä 4650,- euroa. Nousu on ollut siten keskimäärin 7,7 prosenttia.
      Viime vuonna siis jokaisen pyhäjärvisen (asukkaita 5562) osuus sotesta on 4650,- euroa.
      Ikääntyneiden määrä tosin on kasvanut, mutta inflaation alhaisuus ja palkkojen maltillisuus kompensoivat ikääntymisestä johtuvia kustannuksia.

      No, nyt tietysti heti tuli mieleen, mikä on ollut inflaatio tänä aika ja mikä se vaikutus on ollut nousuun. Inflaatioprosentit ovat olleet tosi alhaiset vaihdellen vuodesta 2009 lähtien keskimäärin 0-2 %. Samoin tarkastelin palkkojen nousua muutamalta vuodelta taaksepäin. Niiden osalta voidaan todeta, että ne ovat olleet maltilliset, noin 2 %:n luokkaa.
      Niinpä sotepalveluiden nousuprosentti on noin 5 % enempi yleiseen kustannustasoon verrattuna.
      Näihin sotepalveluiden kustannuksiin on valtakunnassamme kaikkialla kiinnitetty huomiota. Kustannusten noustessa on monissa kunnissa ryhdytty miettimään mitä pitää tehdä. Ongelmalliseksi tämän tekee järjestelylain käsittelyn lykkääntyminen eduskunnassa.
      Vertailulla (kuntayhtymät, ulkoistaminen tai omana toimintana) saataisiin arvokasta tietoa päättäjillemme.
      Oma näkemykseni on tällä hetkellä se, että meidän tulisi pikaisesti perustaa oma osakeyhtiö, jonka omistuspohja on kunnalla. Osakeyhtiön tehtävänä on tuottaa terveys- ja sosiaalipalvelut. Erikoissairaanhoito OYKS:ta tai muualta.

      Positiivisia seikkoja on monia. Päätösvalta säilyy omissa käsissämme. Henkilöstö työskentelee omalle kunnalle, arvelisin lisäävän motivaatiota. Itse työsaralla on paljon helpompi muuttaa rakenteita sellaisiksi, että toimivuus ja tuottavuus paranee.
      Väestömme ikääntyminen, perheiden ja lasten palvelut ovat haasteita, joihin vastaaminen ”omalla tiimillä” on perusteltua. Samoin suunnittelu ja toimintojen kehittäminen omalla porukalla olisi joustavampaa.

      Valmistuva uusi terveyskeskus työpaikkana on houkutteleva. Pysyvien lääkäreiden ja muun henkilökunnan sitoutuminen pitkäksi aikaa on arvokas asia. Se, että potilas ja toisaalta hoitohenkilöstö tuntee toisensa on varmaankin hoitotyötä edistävä asia. Myös kuntalaisten tarpeet ja toiveet voidaan huomioida paremmin ja muutosten tekeminen nopeutuu.
      Kustannusten osalta lukijat voivat katsoa kaupungimme tilinpäätöksiä, mitä ne tuolloin maksoivat, kun olimme omana kuntana.
      Kaiken kaikkiaan: pieni, yhteisöllinen kunta voi pärjätä. Me henki kasvaa. Pienikin voi olla kaunista."
      Perustuslaki ei tällä hetkellä pysy kieltämään tätä ,

      • Katselenymmyrkäisenä

        Hyvä vertailukohde on Kalajoki, siellä kustannukset noin 2300€ /asukas. Siellä kunta hoitaa kaiken mikä liittyy terveyden/sairaanhoitoon ja sos.palveluun. Siis lähes puolet edullisempi. Selänteessä häärää epämääräistä hohto porukkaa jota osaa lypsää pyhäjärveä. Johtajie puolet enempi kuin aikoinaan ennen kuntayhtymää- kulut sen mukaiset. Palveluja supistettu lähes puolet verraten omna kuntana ollessa. Siis johtipäätökseni on että Selänne -> lypsylehmänä oleminen on loputtava. Maksammeko siis naapurikuntien velkoja. Ainakin vero menetyksenä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe