Lihavuus ja kerrostalossa kärsiminen

murhemieli__

Olen hyvin ylipainoinen nainen, painan 110 kiloa ja olen lyhyt. Vähän aikaa sitten kävi niin, että meni työpaikka - ei se johtunut lihavuudesta, että se meni alta, vaan se oli sellaista yleistä irtisanomista - ja sitten piti myydä rivariasunto. Muutin tällaiseen 70-luvulla rakennettuun taloon kolmanteen kerrokseen. Täällä ei ole hissiä. Pakko on asua täällä kun vuokra on oikeastaan ainoa johon minulla on varaa.

Väsyn tosi kovasti noissa portaissa. Oikein välttelen niitä, koska ne väsyttävät. Pitää jo ekan kerroksen kohdalla huilata ja huohottaa. Hävettää muiden asukkaiden nähdessä että väsyn. Aika harvakseen lähden ulos, koska inhoan niitä portaita.

Ajattelin vaan avautua täällä tästä asiasta, kun en oikeen kellekään voi tästä puhua. Äitini inhoaa sitä että olen lihava ja hän vaan saarnaa että se on hyvää hyötyliikuntaa. Mutta ajatelkaa nyt kun painoa on se 110, raahata niitä kiloja kolme kerrosta. Onko muilla samaa ongelmaa? Olen kohta niin epätoivonen että muutan jonnekin hissitaloon vaikka maksaisi mitä...

13

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läskiämmö

      Nolo provo.

      • murhemieli__

        Kurjaa jos kuulostaa provolta. Tilanne kumminkin on tosi ja minulle ongelmallinen. Aika harvalla ihmisellä on niin paljon liikapainoa kuin minulla, en ole kuin vähän yli 160 cm pitkä. Masentaa, kun ei oikein viitsi mitään tehdä tai minnekään mennä, kun aina on ne rappuset, joita pitää ajatella. Ensimmäinen juttu mitä lihaville suositellaan on kävely, muttei oikein viitsi lenkille mennä kuns itten on taas ne portaat ja ne ovat raskaat. Meillä on saunavuoro, sauna on kellarikerroksessa, mutta en mene sinnekään kun ajattelen, että sitten saunan jälkeen saisin kävellä NELJÄ kerrosta rappuja.. ja varmaan tulisi saunan päälle taas hiki.


      • Liekköhän tuo provo? Itse olen keskustelun aloittajaa lyhyempi ja 45kiloa painavampi eikä nyt kolmanteen kerrokseen käveleminen portaitapitkin niin ylivoimainen suoritus ole kauppakassi lisänä. Lihava voi olla mutta jos on huono kunto niin sitten varmaan tuottaa ongelmia. Ylipainoinenkin voi kohottaa kuntoaan. Reipas kävelylenkki on jo hyvä juttu. Ainakin minulla toimii hapenotto kyvyn ja fyysisen kyvyn ylläpitämisesksi lisänä vesijumppa. Suosittelen.


      • murhemieli__

        Nyt painan jo 113.. :( Kävin tänään vaakassa.. mitä tarkoitat, kuinka lyhyt olet? Minä 162 cm ja nyt siis se 113 kg.. Painatko siis oikeasti jotain 140 tai 150? Vaikea uskoa? Yleensä olen tottunut olemaan aina se kaikista painavin ihminen. :( En tarkoita pahalla ihmetellä painoasi, mietin vain tuliko sinulle erehdys tai kirjoitusvirhe. -- Saattaa olla että olen vähän huonossa kunnossa. :( Olen kärsinyt masennuksesta ja siksi en ole oikein liikkunut.. eikä paljon tee mielikään liikkua ihmisten ilmoilla, koska on koko ajan sellainen olo, että olen kauhean lihava ja ihmiset tuijottavat. Mutta kiitos sinulle vinkistä, ehkä pitää kokeilla sitä vesijumppaa, varsinkin jos olisi joku pyöreämmille ihmisille suunnattu ryhmä.


      • murhemieli__

        Sitten vielä sekin, että esim- prismasta en ole edes onnistunut löytämään kokoiselleni sopivia urheiluvaatteita. Yritin kerran ja jotenkin älytöntä, kun kaikki vaatekoot päättyvät johonkin 44-46. Minulla ongelma on oikeasti tuo peppu.. :( se vaatisi tilaa. Kumma kun ei pyöreille ihmisille ole tuulipukuja sun muita, sitten kuitnekin aina sanotaan, että pyöreiden pitäisi liikkua.. varusteita ei kuitenkaan ole/tuoteta.


    • kilovillevalle

      Hienoa, että asut noin korkealla, pian kilot lähtevät. Olet niin laiska ettet viitsi lähteä kauppaan, nälkä tulee ja kilot lähtee, nautit pian elämästäsi hoikkana.

      • murhemieli__

        No ei ole kovin kiva tapa laihtua, jos nyt edes laihdun. Ei pelkällä portaita kävelemisellä laihdu! Kaupassa käyn, mutta ne kerrat ovat entistä hirveämpiä kun pitää kantaa raskaat kassit sinne ylös! Olen joutunut luopumaan tosi monista jutuista, joista pidän, esim säilykkeitä en enää osta koska lasipurkeissa ne painavat paljon. Ei ole kivaa elämää.


    • etaatställee

      Eihän se pelkkä portaiden kävely laihdutakaan, kyllä syömiset pitää vaihtaa toisenlaisiin. Jätä nyt ensin sokeri pois, kuukauden päästä voi olla jo parempi olo!

      • murhemieli__

        Yritin eilen syödä terveellisesti. Mutta koska oli sitten nälkä, kova nälkä, niin vedin 1/2 taloussuklaalevystä. :( Se onkin ainoa suklaa jota kaapissa on, ajattelin etten osta suklaata nyt. Mutta sitten löytyi tuo ja nälkääni söin. On tosi vaikea tulla kylläiseksi kevyistä ruoista. Pakko on kai yrittää edes muutama kilo tiputtaa, koska tosiaan eläminen tässä talossa on mahdotonta näillä kiloilla. :( Jos edes viisi kiloa saisi pois..


      • Kokemusta_on
        murhemieli__ kirjoitti:

        Yritin eilen syödä terveellisesti. Mutta koska oli sitten nälkä, kova nälkä, niin vedin 1/2 taloussuklaalevystä. :( Se onkin ainoa suklaa jota kaapissa on, ajattelin etten osta suklaata nyt. Mutta sitten löytyi tuo ja nälkääni söin. On tosi vaikea tulla kylläiseksi kevyistä ruoista. Pakko on kai yrittää edes muutama kilo tiputtaa, koska tosiaan eläminen tässä talossa on mahdotonta näillä kiloilla. :( Jos edes viisi kiloa saisi pois..

        Kevyellä tarkoitat varmaan vähäkalorisia ruokia? Kuten jo mainittu niin vähennä SOKERIA, kaloreita ei tarvitse niin tarkkaan laskea. Ruokavaliolla paino tiputetaan, ei liikunnalla. Jos pelkällä liikunnalla haluaa laihtua, niin silloin pitäisi päivittäin liikkua aivan helvetisti. Tosin liikunta tukee laihduttamista (ja onhan siitä kunnonkin kannalta paljon hyötyä) mutta ruokavalio on se ylivoimasesti tärkein asia.

        Sulla on niin paljon ylipainoa, että karppaamalla sun paino tippuu aluksi todella nopeasti ja ilman mitään liikuntaa, nimimerkillä "kokemusta on".

        En jaksa enempää kirjoitella mutta jos väkisin haluat syödä päivittäin suklaata niin osta 80%:sta tummaa suklaata. Siinä on yllättävän vähän hiilihydraatteja.


    • Ryhtiä

      Katsele mitä suuhusi laitat,makeat ja rasvaiset herkut pois ,kyllä alkaa portaiden nouseminen helpottua.Jos ihminen syö itsensä noin lihavaksi,luulisi jo havahtuvan itsekkin,jos ei edes portaita jaksa nousta.Liikunta laihduttaa.

    • murhemieli__
    • Mulla myös, 169 cm pitutta, ja painoa 109 kg. Tekee pahaa hengityskalustolle kiivetä lapsuudenkotini ylimpään kerrokseen, jos pohjakerros laketaan, niin 4 kerrosta. Minunkin lähisukulaiseni saarnaavat siitä, että olen niin lihava. Painoindeksin mukaan siis vaikeasti ylipainoinen. Jos vielä lihominen jatkuu, niin olen kohta sairaalloisen lihava. Jo nyt tekee kipeää liikkua. Tai siis ei siinä liikkumisessa mitään, mutta kun vatsa on tiellä, ja kun se on niin iso (vyötärö 119 cm), niin tulee helposti väsyneeksi. En jaksa juostakaan, ja vielä, kun vatsa hölskyy joka puolelle, siis niinkin, että vain kävelen, niin ei kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe