Liuhtarin koul

Jepere

Minkälaisia tuloksia siitä uusimmasta koulusta on saatu? Jotkut kuulemma saaneet tietoa, mutta en ole kuullut asiasta mitään virallisia tuloksia. Julkaistaanko ne jossain kaikkien luettavaksi?

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhujahuhuja

      Huhut vain voimistuu, kuka uskaltaa kertoa totuuden. Opettajille tiedotettu perjantaina. Koska pidetään yleinen tiedotustilaisuus ? Missä koulu jatkuu elokuulla ?

    • raksatatuota

      Notta kuntoon saadaan niin 200000-300000 lisää rahoitusta..

    • hfgujt

      Olen kuullut että tulokset olisi tullut ja ei ole löytynyt mitään. Puhdas koulutila. olisi varmaan aika käydä opettajien kodit tutkimassa...

      • qrqwrkkjqlk

        kuulin että joku olisi valittanut feispuukis että enisen kaupungin varastolla olisi sisällä pesty traktoria ja olis tullut vettä lattialle ja siitä johtuu kaikki onglmat


      • tässäteilletietoa

        Lattiat sekä kellarikerroksessa, että välipohjassa ovat märät. Jokaisen luokkahuoneen alla on mittava kosteusvaurio. Välipohjan täytehiekka on kostea/märkä, suhteellinen kosteus vaihteli 96,1-99,9% välillä. Betoninäytteistä löytyi poikkeavia arvoja 1-butanoli tai 2-etyyli-1-heksanooli pitoisuuksista. Seinistä löytyi mikrobivaurioita ympäri rakennusta, lähinnä mesofiilisia bakteereita sekä aktinobakteereita. Näitä on mm. Streptomyces, Penicillium, Cladosporlum, Geomyces, Sphaeropsidales, Aspergillus Versicolor, Acremonium, sekä hiivoja. Yläpölynäytteissä, jotka on suoritettu pyyhintämenetelmällä muovipussiin, ei ollut homeitiöitä. Huomioitava on, että näytteet otettiin yhden päivän aikana tiloista, jotka siivotaan päivittäin. Pyyhintämenetelmään vaaditaan kahden viikon pölykertymä/laskeuma, ennen kuin tuloksia voidaan luotettavasti tulkita. Lisäksi rakenteista löytyi asbestia sekä elementtisaumojen saumamassasta lyijyä. Ilmastointia ei tutkittu, mutta huomattiin ilmastoinnin olevan alipaineinen (-3...-5 Pa) kun ilmastointi oli päällä. Paine imee rakenteiden epäpuhtaudet sisäilmaan. Rakennuksen kattomateriaalit olivat kuivat.
        Lataamokoulun tilat ovat käyttökelvottomat. Terveystarkastaja on suositellut lasten oleskelun minimoimista rakennuksessa. Siellä on mittavat vesivahingot, jotka ovat tuoneet mukanaan kemialliset haitat, homesienet, bakteerit, hiivat ja sädesienet. Näiden kaikkien yhteisvaikutus toksisuutensa kanssa pistää miettimään, että missäpä marinadissa olemme saaneet lapsiamme pyöritellä tämän vuoden? Kuka ottaa vastuun jo olemassa olevista terveyshaitoista ja tulevista?


    • srkkulaku

      Opettajat opettakoon, suunnittelijat suunnitelkoon ja rakentajat rakentakoot. Onko rahaa, siihen on omat vastaajat. Opettajilla on sama taipumus kuin lapsilla jäätelön tai makean suhteen, hintaa ei tiedetä, mutta sokerihumala mielitään.

      • ry5u

        JUURI NÄIN


      • lyii

        naapuri laittoi uuden auton ittekkin laittaisin jos olis RAHAA.


    • kyllämaar

      Lapuan kaupungin rakennusmestarit tuntuu olevan aikalailla ulalla näistä saneeraushommista?? Olisko päättäjien jo aika puuttua asiaan!

    • hätäonhuonoratkaisu

      Päättäjät päätti rahoittaa koulun kyseiseen tilaan josta uuden tutkimuksen perusteella löytyi kosteutta sieltä täältä ja kuulemma haitallisia mikrobeja..ei turhaan henkilökunta valittanut oloistaan..eiköhän tuleva tilannetieďotus selvennä asiaa kansalle..ehkäpä näin jälkiviisaana voi sanoa että perusteellinen rakennekartoitus kannattaisi tehdä ennen remonttia..eikä vain silmämääräisesti ja pintakosteuksia tutkien !!traktoreita eikä muitakaan autoja kuulemma ole pesty sisätiloissa..pesuhalli sijaitsi kait muualla..tietoa odotelles..

      • termitseleväksi

        Kuntoarvio, lapuaalaset on silmämääräästä tarkastelua. Kuntotutkimus, sensijaha, tehrään reikiä poraamalla ja näytteetä ottamala , pengastamalla oikeein . lukekaa lapualaaset komiatti lehtiä niin tiärättä näistäki asioostavähä enempi ja osaatta vaatia omilta päättäjintännä.


    • ktw

      Voi, mikä teitä ihmisiä vaivaa, kun ette usko selviä tutkimustuloksia?! Sitä rakennusta ei saa millään enää kuntoon. Noista mikrobeista on osa sellaisia, että kun niitä on muualla päin ollut julkisissa rakennuksissa, ne rakennukset on purettu! Menkää helevetti itte sinne olemaan kuudeksi tunniksi joka päivä vuoden ajan, jos kerran siellä ei mitään ole! Meidän täytyisi huolehtia lapsista ja heidän terveydestään, uskomatonta piittaamattomuutta aikuisilta! Minen sinne paskaan enää lapsiani vie, itse asiassa muutamme Lapualta pois, on tämä touhu niin päässilimäästä täällä, että pitäkää tunkkinne !!!!!

      • muuttohaukkaaaa

        No. Mihin muutat?


    • 201576

      kaupunkin väki lataamoon ja koululaiset kaupunkintalolle.siinäkö ratkaisu.

      • Isoluuta

        Oliskohan jo aika heittää tekninen johtaja pellolle eikä mihinkään uuteen pulpettiin ? Täällä on jo teilattu tekijöitä eli rakennusmestareita mutta ala-arvoiset johtajat vain istuvat kuin tatit.


      • samaongelma

        Mitäs se kouluongelma siitä poistusi jos tekninen johtaja vaihtuis. Yhtä kiire on saada syksyksi koulu liuhtarilaisille.


      • Saneeraaja

        Entinen Laajan teurastamo seisoo tyhjillään. Siihen saisi kesän aikana saneerattua koulun. Vähän ikkunoita uusimalla ja lateksia pintaan, niin kyllä siellä taas yksi lukuvuosi menisi.


      • maalaispoika58

        Olisko jo aika säätää ilmastointi ylipaineiseksi, ei tulis ongelmat sisään jatkossa, tai sitten kuten ennen asiat hoidettiin, järjestäjä aukoi ikkunat välitunnin ajaksi ja tunnin alettua sulki ne, eikä ollut mitään koneellisia laitteita, eikä myöskään missään ongelmia. Allergioita ei ollut kenelläkään kaikki saivat syödä samanmoisia ruokia ym. ongelmat olivat tuntemattomia.
        Tarvitaan ainoastaan maalaisjärjenkäyttöä.


      • ytiyti

        juuri NÄIN puhut VÄHÄN mutta ASIAA


      • verenkanstouhutha
        ytiyti kirjoitti:

        juuri NÄIN puhut VÄHÄN mutta ASIAA

        nnäin justihin ja siivoojaat ei lutraasi sen veden kanssa. ne kun lutraa ja läträä koulu päivän jäläkkihi, sitä pikku hiliaa imeytyy lattianrakoohin ja listojen taa ja silloon on jo klasit kiini ja ilimastoonnit piänellä. kummakaa jos vähä homeitiöötä lentelöö. niitä sinänsä, on kyllä ihmisteeenki huusholliis AINA jonku verran . toiset esimerkiks ei siivoa juur koskaa . pöluä niin paksuutti notta . sitten valitethan notta koulus on sepulma. notta, tämäki näkökulma.


      • siistijä234

        Tämän päivän siivoojat ei kylläkään lotraa enää veden kanssa,taidat itse niin tehdä kun ei parempaa tietoa ole nykypäivän siivouksesta.Kannattaa vaikka käydä tutustumassa siivoojien työhön.Elät viime vuosisadalla......


      • sanonkummiki
        siistijä234 kirjoitti:

        Tämän päivän siivoojat ei kylläkään lotraa enää veden kanssa,taidat itse niin tehdä kun ei parempaa tietoa ole nykypäivän siivouksesta.Kannattaa vaikka käydä tutustumassa siivoojien työhön.Elät viime vuosisadalla......

        Ei ne koulujen onkkelmat tänään oo syntynyt jos justiin viimmeaikoona on siivousmenetelmät muuttunu. ei oo kuule kovan kauan kun veden kans lotrattihin.


    • bisnespojat

      Olisiko noilla "Alangonjarrumielillä" nyt ajatusta, voi vaikka tehdä bisnestä.

    • PaljonkoMaksoi

      Tulee moduulit. Loppuu oireilut

      • hyväuskoinen

        Puheenjohtajisto vie asian kaupungin hallitukselle joka esittää asian valtuustolle joka vasta päättää tuleeko modulit. valtuuston kokous näillä näkymin vasta kesäkuun lopussa... Voi lapsiparkoja! Tekisivät nyt päättäjät kerrankin oikean päätöksen niin saisivat lapset heille kuuluvat hyvät tilat!


      • mitennäin
        hyväuskoinen kirjoitti:

        Puheenjohtajisto vie asian kaupungin hallitukselle joka esittää asian valtuustolle joka vasta päättää tuleeko modulit. valtuuston kokous näillä näkymin vasta kesäkuun lopussa... Voi lapsiparkoja! Tekisivät nyt päättäjät kerrankin oikean päätöksen niin saisivat lapset heille kuuluvat hyvät tilat!

        On oikeen byrokratian kukkanen. Eikö muka mitään ole tehtävissä.


      • jggj

        Sitähän tämä on..pienet poloiset jäävät rattaisiin...


      • yhtäsekamelskaa

        Mitenkä Lapualla kaikki menöö alahappäin. Mitenkä tähän tultu?


      • Valtataistelu

        Samat virkamiehet pyörittää asioita. Pitäs pistää kaikki pellolle


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe