Tuloveron kevennys kuuluu kaikille!

juuri_näin

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mukaan kokoomuksen linja on, että tuloveron mahdollisten kevennysten on koskettava kaikkia.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verotusta_alas

      Juuri näin!
      Omakin palkan veroprosenssi luokkaa 35% ja se on jo aivan liikaa

      • vjhgfs

        Paljonko on palkkasi kuukaudessa?


    • vmjhfs

      Ylempi keskiluokka ja ökyrikkaat saaneet jo suuret verohelpotukset viimeisen 20 vuoden aikana. Ylempi keksiluokka alkaa 5000 ja sitä enemmän kuukaudessa tienaavista. Pääomatuloja verotetaan paljon lievemmin kuin palkkatuloja ja niistä ei makseta kunnallisveroa ollenkaan.

      • ei_pidä_paikkaansa

        ei muuten pidä paikkaansa!
        Pääomaverotusta on kiristetty viime vuosina, samoin isoista eläkkeistä menee korkeampi vero, samoin yli 90tkm tuloista menee solidaarisuusvero joka lisävero


      • vmhfds
        ei_pidä_paikkaansa kirjoitti:

        ei muuten pidä paikkaansa!
        Pääomaverotusta on kiristetty viime vuosina, samoin isoista eläkkeistä menee korkeampi vero, samoin yli 90tkm tuloista menee solidaarisuusvero joka lisävero

        Nuo ovat vain pikkuviilauksi.


    • nojotakin

      Erikoista. Oikeiston matematiikan mukaan veroja alennetaan samassa suhteessa kaikkein rikkaimmilta, kuin köyhimmiltä. Mielenkiintoisinta on oikeistomedian Iltasontalehdet paukutus siitä, että oikeiston yksityisten terveyspalveluiden korostamisessa olisi mukamas ihmisille kyse _valinnasta_ yksityisen sektorin ja julkisen sektorin terveyspalveluiden välillä: tiedoksi porvareille asia jonka jo tietävätkin, että kyllä ihan vapaasti on Suomessa voinut tähänkin asti valita kansalainen julkisen sektorin ja yksityisen sektorin terveyspalvelut, ei ymmärrystä mistä nillitys, ja kansalaisten valinnassa on ollut kyse vain varallisuudesta, joten suurin osa ihmisistä on siksi valinnut ja valitsee julkisen sektorin palvelut. Veroaste kun on mitä on ja kun sitä korotetaan, pitäisin niljakkeina niitä, jotka yrittää tienata lamalla.

      Tuloverojen kevennys: kuoppaiset tiet, lisää avohoitopotilaita kaduilla, ei julkisia palveluita jne. Kokoomuslaiset varmaan soittelee sitten yksityisiiin turvafirmoihin, kun tarvitsisivat poliisin tai asiantuntijaterveydenhuollon palveluita, vaiko mistä veronalennukset ajattelevat ottavansa? Itse en ainakaan kuolemansairaana jos olisin, soittelis yksityislääkärille, vaan ottaisin osoitteen keskussairaalaan, raivostuttavaa jos terveydenhuollon yksityistäjät yksityisten terveysbisneksen palveluntuotannon kannattajat kuvittelee, että sama nykyinen palvelu yhteiskunnallisesti olisi mahdollista heidän hyvinvointiyhteuskunnan raiskaamistoimiensa jäljiltä.

      Viroahan noi on ihailleetkin noi oikeistolaiset.

      • xbvgtd

        Hiton ISO KIITOS sulle hyvästä kommentista ja hyvää kesää!


      • nojotakin
        xbvgtd kirjoitti:

        Hiton ISO KIITOS sulle hyvästä kommentista ja hyvää kesää!

        No normaalijärkisen logiikka sanoo, että ei voi samaan aikaan alentaa tuloverotusta ja parantaa julkisia palveluita. Se on itse asiassa matemaattinen fakta, eli jos vaadit veronalennuksia, vaadit pienempiä julkisia palveluita ja etenkin jos vaadit veronalennuksia sekä köyhille että rikkaille samalla tavalla. Käsittääkseni kaikkein rikkaimpien verotus on Suomessa jopa alle 20 prosenttia jo, ja sitä ihmetellään Euroopassakin, jos puhutaan Suomen pääomaverotuksesta, että miten se niin matala on. Ihme, että rikkaat haluaa viedä leivänkin köyhien suusta. Itse haluaisin maan, että jossa missä työssäkäyvä keskiluokka rahoittaa ja on rahoittanut kaiken, ei sais ilmaiseksi elelevät rikkaat palveluita. Se keskiluokka kun ei ole halunnut maksaa veroja rikkaiden auttamikseksi, vaan ihan muista syistä.


        Minua on aiiina kiinnostanut oikeiston skitsologiikka, että MITEN, että MITEN muka matemaattisesti ajatellen yhteiskunnan YLEINEN hyvinvointi paranisi, jos tuloverotusta alennettaisiin kaikissa tuloryhmissä ja jos yksityiset terveyspalvelut nostettaisiin samaan kastiin julkisen sektorin kanssa pienessä maassa. Normaalijärki sanoo, että bisnes on= mahdollisimman suuri voitontavoittelu, ja OKSENNAN ajatuksesta, että tässä paskalamamaassa jotkut kusiruipit yksityiset terveysfirmat haluaisivat TALOUDELLISTA VOITONTAVOITTELUA ihmisten hädällä.


        Minulla ei ole mitään oikeistoa vastaan, mutta heidän valheellisuutensa kuvottaa mua: miks ne ei voi sanoa SUORAAN sitä, että he haluaa TIENATA ihmisten terveyspalveluilla ja terveydellä, tehdä sellaisesta bisnes? Ja löisin turpiin tyyppiä, joka väittäisi, että YKSIKÄÄN yksityisyritys ajattelisi yleistä etua enemmän kuin yksityistä taloudellista voittoa. Yritysten tehtävä on tehdä voittoa, valtio on eri asia ja valtiota ei pidä sotkea rahoittajana yksityisyritysten nuljailuun. Jos olis valtaa, laittaisin kuraruipit yritykset ihan itse tekemään tuotteitaan ja vekka siipimästä julkisen sektorin valtion tuilta, terveysyritykset ja muut.


        Lisäksi luulen erittäin vahvasti, että Suomen kansa ei halua julkisen sektorin terveyspalveluita yksityistettävän enää yhtään enempää, vaan niiden yksityisyritysten rahoittavan ITSE ja valtiosta riippumatta toimintansa siten, että veronmaksajien taviskansan ei tarvitse osallistua yritysten elättämiseen.


    • Nautakiiliäinen

      Rikkaiden verotusta on laskettava eniten, koska jo yhdenkin miljonäärin lähtiessä kohtuullisen verotuksen maihin menetetään lähes aina paljon työpaikkoja ja sitä kautta verotuloja.
      Pääomatuloveroa on kohtuullistettava todella paljon tai poistettava kokonaan, koska siitä on jo kertaalleen maksettu isot tuloverot. Kun pääomia sijoitetaan veroparatiiseihin, niin se on poissa kotimaisista investoinneista ja taas kerran työllistämisestä.

      Suomen tapa on niin kaukana Sveitsistä kuin olla voi ja se näkyy, palkat laahaavat jäljessä koska käteen jää verojen jälkeen summa jonka saa sossusta vain pyytämällä.

      Suomi lähestyy kovalla vauhdilla Kreikkaa, firmojen kannattavin osa-alue on verosuunnittelu, ei suinkaan tuotanto.
      Kansalaiset tekevät ja teettävät pimeää työtä, koska muuten ne jäisivät kokonaan tekemättä ja nälkäisiä suita ruokkimatta.

      Eikö olisi järkevämpää yrittää pitää hyödylliset ihmiset maassa kuin tuoda maahan ihmisiä joita täytyy elättää valtavilla summilla? Esimerkkinä jättisakot saanut miljonääri joka uhkasi lähteä maasta. Hän on rakennuttamassa vuokra-asuntoja Lahteen, mutta jos yhteiskunta heittäytyy tarpeeksi vastenmieliseksi, niin nämäkin asunnot rakennetaan jonnekin oikeaan hyvinvointivaltioon.
      http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/2015/05/22/jattisakot-saanut-miljonaari-rakennuttaa-vuokra-asuntoja-mukkulaan

      • jdgds

        Pääomatulot ja osinkotulot progressiiviselle tuloverolle palkkatulojen tapaan.


      • nonniiinhänse

        Hmmm, kyseinen heppu on pikkutekijä, eikä suinkaan rakennuta vuokra-asuntoja hyväntekeväisyysmielessä, vaan voittoa se pyrkii tahkoamaan, eikä siinä mitään väärää ole, MUTTA osoittaa samalla miten valtion kannattasi myös polkaista vuokra-asuntotuotanto liikkeelle kasvukeskuksiin, nyt kun rahaa saa lähes nollakorolla. Elvyttää siis kannattasi myös velkarahalla, kunhan se sijoitetaan tuottavasti. Tuotto sitä paitsi kertaantuisi, nythän kasvukeskusten kasvun esteenä on nimenomaan edullisten vuokra-asuntojen puute kun yleensä, siis yleensä grynderit ovat rakentaneet vain omistusasuntoja pikavoittojen toivossa.
        Yleensäkin tässä maassa on menty päin persettä kokoomuksen johdolla myyden kaiken valtionomaisuuden, eikä uutta synnytetä ideologisista syistä. Sitten kuitenkin veronmaksajien rahaa syydetään pohjattomaan kaivoon kun pitää PELASTAA suuursijoittajien varoja (esim talvivaara).
        Pimeää työtä tehdään ennenkaikkea tekijän pyynnöstä, sitä suorastaan tyrkytetään, vaikka monelle olisi huomattavasti edullisempaa maksaa hieman enemmän ja saada kotitalousvähennys ja samalla vastuu työstä säilyisi yrittäjällä. Jos maksat pimeästi, turha on perään huudella, yrittäjän vastuu päättyy siihen kun sen paku starttaa pihalla.


    • bhfds

      Verot maksettava veronmaksukyvyn mukaan eikä veronmaksuhalun joka on tunnetusti heikko Suomen ylemmällä keskkiluokalla ja ökyrikkailla.

    • aina-mun-pitää

      Eikös se stuppi just nillittänyt, että hän on kyllästynyt sulle-mulle politiikkaan. Voisi nyt sitten käytännössä osoittaa, ettei vaadi hyvätuloisille veronalennuksia, vaikka pienituloiset niitä saisivat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe