Ensimmäinen asiointi työvoimatoimistossa

hop-pu

Miten nykyään asioidaan työkkärissä? Ilmoittaudun netissä työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttymyyspäivänä, mutta varaanko itse ajan puhelimitse käyntiin vai soitetaanko sieltä? Pitäisi käydä työttömyyden ensimmäisellä viikolla toimistossa.

3

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmottaudu Te toimistossa työttömäksi työnhakijaksi, ja sieltä sitten soitetaan.

    • hyu

      Kun teet netissä sen ilmoittautumisen työttömäksi työnhakijaksi, siinä kerrotaan, kuinka sinun tulee jatkossa toimia. Työkkäriin on ihan turha lähteä itse, kun sieltä todennäköisesti vaan käännytetään pois ja kehoitetaan asioimaan netin kautta. Joko he soittavat sinulle tai erikseen pyytävät tulemaan käymään, mutta oma-aloitteiset käynnit on aikalailla pyritty kokonaan torppaamaan pois.

    • kalerwo

      Muistui tässä mieleeni tarina Vantaalaisesta loispummityöttömästä nimeltä Tero, josta ajattelin nyt kertoa täällä. Kyseessä on tosin hieman vanha juttu; tarina sijoittuu vuoteen 2009.

      Tero oli 28 vuotias, valmistunut aikaisemmin tradenomiksi 24 vuotiaana, mutta ei ollut saanut koskaan koulutusta vastaavia töitä. Tero oli tehnyt muutaman lyhyen työpätkän raksalla, kaupan kassalla, ja sitten apupoikana varustamolla. Taas tuli pitkä työttömyysjakso ja jostakin syystä mitään työtä ei oikein tahtonut löytyä. Työkkärissä huomattiin pian Teron olevan ns "vaikeasti työllistettävä tapaus" ja Tero siirrettiinkin pian työvoiman palvelukeskukseen, jossa hänellä oli mahdollisuus saada pitkäaikaistyöttömien ongelmiin perehtyneiden erikoisasiantuntijoiden apua.

      TYP:issä Tero tapasi työvoimaneuvojia joiden kanssa päätettiin että Tero ohjattaisiin kuntouttavaan työtoimintaan. Se olisi ollut työkoneiden pesua painepesurilla ynnä muuta työtä jossa Tero olisi oppinut ahkeruutta ja työelämän perusteita.

      Mutta Terolla oli kiero loispummityöttömän luonne. Hän halusi mielummin pelata kotona pleikkaria ja runkata, sensijaan että olisi mennyt kuntouttavaan työtoimintaan ja tehnyt töitä. Kun tuli aika pistää nimikirjoitus työnhakusuunnitelmaan, Tero sähähti työvoimaneuvojalle: "minähän en mihinkään orjatyöhön mene". Tero lähti virastolta ovet paukkuen.

      Päätäväinen virkailija näki että kyseessä oli ns "työtön lusmu", ja hän pistikin e-mailin KELA:an jotta nämä lähestyisivät Teroa omilla kirjeillään. KELA lähetti Terolle kirjeen jossa ilmoitettiin että työttömyyskorvauksen maksu loppuu.

      Vasta nyt Tero tajusi että tuli tehtyä virhe. Tero meni paniikkiin. Terolla oli velkoja. Asunto menisi. Hän soitti hätääntyneenä TYPpiin ja pyysi saada tavata työvoimaneuvojaa. Virkailija ilmoitti että yleensä hän ei tällaisiin pyyntöihin suostu, mutta jos tero osoittaa nöyryyttä, niin ehkäpä tämän kerran.


      Sovittuna ajankohtana Tero meni taas TYP, ja sanoi työvoimavirkailijalle:

      "antakaa anteeksi, haluan sittenkin osallistua kuntouttavaan työtoimintaan"

      Virkalija mietti pitkään ja sanoi sitten vakaasti:

      "olen päättänyt antaa sinulle karenssin lisäksi muutaman muun mahdollisuuden."

      "Minkä mahdollisuuden?", kysyi Tero

      Virkailija asetti verkkaisesti pöydälle kolme esinettä:
      1) saunakauha (jossa puinen kahva),
      2) puinen hillosurvin, ja
      3) puinen viestikapula.

      Hän sanoi "Karenssin lisäksi sinä voit valita näistä kolmesta pöydällä olevasta esineestä yhden. Tai sitten valitse karenssi jos mikään näistä vaihtoehdoista ei miellytä."

      Virkalija käski myös Teron vetää housut kinttuu ja mennä polvilleen lattialle ja kumartua eteenpäin. Tällä kertaa Teron ei parannut kiukutella. Tero teki työtä käsketty sillä nyt ei ollut varaa ottaa rangaistuskarenssia. Tero ajatteli ettei voinut mitenkään ottaa Karenssia joten hän totteli.

      Virkailija kysyi: "Minkä esineen valitset?"

      Tero oli housut kintuissa kontallaan lattialla. Hän alkoi miettimään minkä esineen valitsisi.

      Mutta sitä minkä esineen Tero valitsi tarina ei kerro.

      PS.
      samassa virastossa on töissä erittäin hyvä tuttavani, Sirpa. Hänkin on työvoimavirkailija. Hän kertoi minulle että oli kuullut Teron vierailun aikana viereisestä huoneesta litinää, rutinaa, huutoja ja parahduksia. Parahduksista ilmeni sekä tuskaa että nautintoa. Hän oli myös kuullut kuinka virkailija komensi asiakasta: "ponnista!, ponnista!". Hän oli silloin vaan ajatellut jotain hörhöä siellä opastetaan ja että outoa meininkiä, mutta ei ollut mennyt katsomaan, eikä ollut reagoinut sen enempää. Vasta kun kaksi viikkoa myöhemmin muut työvoimavirkailijat kuulivat TYP:in kahvipöydässä sen mitä Terolle oli tapahtunut, hän tajusi mitä oli tapahtunut. Kun kuulimme Teron tapauksesta, saimme kaikki todella makeat naurut'.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe